Įkraunama...
Įkraunama...

Česnakas

QUOTE(groovy_chick @ 2006 05 04, 19:52)
O ideti jau i silta vandeni? Iki kiek kaitinti? Tikriausiai nereikia laukti kol uzvirs? blush2.gif

Reikia i karsta vandeni deti, nes gali suskilti stiklainiai, ir dar reikia ant puodo dugno ka nors padeti, pvz skudureli, as dedu ant dugno uzverstus dangteliusir tada statau ant ju stiklainius 4u.gif
Atsakyti
Merginos, o gal kas žinot kaip konservuoti česnakų žiedynkočius g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2006 05 05, 13:22)
Merginos, o gal kas žinot kaip konservuoti česnakų žiedynkočius g.gif

Lapai ir žiedynkočiai renkami, kol dar nesusiformavo galvutės.
Lapus ir kotelius supjaustyti 10cm ilgio, perplauti ir 1-2 min palaikyti verdančiam vandeny. Po to ataušinti po šaltu vandeniu. Sudėti į sterilizuotus stiklainius ir užpilti karštu marinadu. Stiklainius su česnakais sterilizuoti 5 min ir sandariai uždaryti.

1l marinado reikia:
50g druskos
50g cukraus
90-100g 9% acto
4u.gif

PS. Šio recepto nesu išbandžius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(valiute @ 2006 05 04, 21:45)
Reikia i karsta vandeni deti, nes gali suskilti stiklainiai, ir dar reikia ant puodo dugno ka nors padeti, pvz skudureli, as dedu ant dugno uzverstus dangteliusir tada statau ant ju stiklainius 4u.gif


Tai i ta karsta vandeni ideti ir palaikyti, nereikia jo uzkaisti?
Atsakyti
QUOTE(groovy_chick @ 2006 05 07, 12:10)
Tai i ta karsta vandeni ideti ir palaikyti, nereikia jo uzkaisti?

reikia deti i karsta vandeni del to, kad nesuskiltu stiklainiai, ir paskui kaitinti (virinti) dar 5-15 min, priklauso nuo stiklainio dydzio mirksiukas.gif
Atsakyti
Gaila, kad nieks realiai šių receptų neišbandėte. o aš užpernai česnakų žiedynkočius sumaliau mėsmale, pridėjau druskos, tipo užsūdžiau. pagal žurnalą turėjo būti nuostabus padažėlis vištai marinuoti, o išėjo didelis š..... blush2.gif gaila darbo, tai dabar darau tik išbandytus dalykus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2006 05 09, 16:52)
Gaila, kad nieks realiai šių receptų neišbandėte. o aš užpernai česnakų žiedynkočius sumaliau mėsmale, pridėjau druskos, tipo užsūdžiau. pagal žurnalą turėjo būti nuostabus padažėlis vištai marinuoti, o išėjo didelis š..... blush2.gif gaila darbo, tai dabar darau tik išbandytus dalykus bigsmile.gif

Žiedynkočiai labai skanu, bet kaip užmarinuoti g.gif
Atsakyti
Ot kar turginės savo receptus išduotų tongue.gif
Atsakyti
Ką gi, aš vieną turėtą receptą išbandžiau, turiu du mažus stiklainiukus žiedynkočių, tačiau kas gavos, net nežinau, nors marinatas skanus buvo. lauksiu dar kelis mėnesius ir bandysiu. bigsmile.gif
Atsakyti
laukiu kalėdų, tuomet atsidarysiu stiklainiuką su marinuotais česnakų žiedkočiais biggrin.gif
Atsakyti
Gal zinot, kodel marinuoti cesnakai pamelynavo? ne visi, bet kai kurios skilteles... verysad.gif
Atsakyti
na va, atsidariau marinuotų česnako žiedynkočių stiklainuką, nieko ypatingo, ne tokie kaip pirktiniai, valgyt galima, bet daugiau nebedarysiu
Atsakyti