Įkraunama...
Įkraunama...

Česnakas

Sveikos kulinarės smile.gif

gal kurį žinot kaip marinuoti česnakiukus? mano vyras labai mėgsta, išgaudo iš agurkų stiklainiųsmile.gif parduotuvėj perka ir česnakiukus ir svogūniukus, sako skanu smile.gif

gal kas pamatės receptukų?būčiau dėkinga smile.gif
Atsakyti
Pati nebandziau daryti, todel negaliu pasakyti, kokie gaunasi, bet receptuka turiu:

Česnakai žiemai
Marinatui reikės litro vandens, 6 šaukštų 9 proc. acto, po du šaukštus cukraus ir druskos, 10 juodųjų pipirų, 6 - kvepiančiųjų, 3 lauro lapų, 3 gvazdikėlių, 3 cinamono lazdelių. Iš pradžių į puslitrinius stiklainius sudedamos nuvalytos ir nuplautos česnakų skiltelės, užpilamos verdančiu marinatu ir uždengiamos (ne užsukamos) dangteliais. Tuomet reikia kaitinti 7 min. (litrinį stiklainį - 12 min.), užsukti dangteliais.
Stiklainiai apverčiami kol atvės. Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.
Atsakyti
kažin, be acto nėra recepto? verysad.gif g.gif Man česnakai irgi skanu 4u.gif
Atsakyti
reiks pabandyt pagal sita receptuka, jeigu skaniai gausis ziema parasysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2005 08 26, 12:43)
Pati nebandziau daryti, todel negaliu pasakyti, kokie gaunasi, bet receptuka turiu:

Česnakai žiemai
Marinatui reikės litro vandens, 6 šaukštų 9 proc. acto, po du šaukštus cukraus ir druskos, 10 juodųjų pipirų, 6 - kvepiančiųjų, 3 lauro lapų, 3 gvazdikėlių, 3 cinamono lazdelių. Iš pradžių į puslitrinius stiklainius sudedamos nuvalytos ir nuplautos česnakų skiltelės, užpilamos verdančiu marinatu ir uždengiamos (ne užsukamos) dangteliais. Tuomet reikia kaitinti 7 min. (litrinį stiklainį - 12 min.), užsukti dangteliais.
Stiklainiai apverčiami kol atvės. Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.

tikiuosi gvazdikeliai ir cinamonas nelabai butini g.gif , nes bent jau as tai nezadu ju deti ax.gif
Atsakyti
Na beveik jau ziema, gal kuri jau isbandet si recepta, ar geri, tiksliau ar skanus cesnakai gavosi? Mes labai megstam cesnakus, be to mama atveze nemazai tai nezinau ka su jais daryti. kaip jus galvojat jei as juos dabar uzmarinuociau, gal koki sausi ir normaliai gautusi g.gif
O gal kas zino receptu tokiu sveriamu cesnaku, kur buna PC darzoviu skyriuose tokiose backose su marinatu???
Atsakyti
Gal kas zinot, kaip turguje juos marinuoja? Syki ragavau, labai patiko, bet recepto man nepasake, atseit "секреты производства" bebe.gif
As radau recepta kazkokioj svetainei, bet ne toks skonis gavosi schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valiute: 27 balandžio 2006 - 21:40
Aš taip pat norėčiau užsimarinuoti česnakiukų, aišku, kai bus naujas derlius, bet žinau tik rezeptą, kuris jau nurodytas. Pati nebandžiau. g.gif
Atsakyti
o as taip ir neprisiruosiau uzsimarinuot, del to save labai baru mad.gif . bet si rudeni tai jau butinai marinuosiu pioneer.gif
Atsakyti
Butinai reikes pasidaryti. O su kuo butu skaniausia valgyti? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Nome @ 2005 08 26, 11:43)
Pati nebandziau daryti, todel negaliu pasakyti, kokie gaunasi, bet receptuka turiu:

Česnakai žiemai
Marinatui reikės litro vandens, 6 šaukštų 9 proc. acto, po du šaukštus cukraus ir druskos, 10 juodųjų pipirų, 6 - kvepiančiųjų, 3 lauro lapų, 3 gvazdikėlių, 3 cinamono lazdelių. Iš pradžių į puslitrinius stiklainius sudedamos nuvalytos ir nuplautos česnakų skiltelės, užpilamos verdančiu marinatu ir uždengiamos (ne užsukamos) dangteliais. Tuomet reikia kaitinti 7 min. (litrinį stiklainį - 12 min.), užsukti dangteliais.
Stiklainiai apverčiami kol atvės. Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.


O kaip reikia kaitinti (atsiprasau uz neismanyma) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy_chick @ 2006 05 02, 21:43)
Butinai reikes pasidaryti. O su kuo butu skaniausia valgyti? blush2.gif
O kaip reikia kaitinti (atsiprasau uz neismanyma)

Juos valgai, kaip agurkus ar kitas marinuotas darzoves prie ivairiu patiekalu 4u.gif
Istatai stiklaini i puoda su vandeniu ir kaitini ant ugnies.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valiute: 03 gegužės 2006 - 11:19
QUOTE(valiute @ 2006 05 03, 11:16)
Istatai stiklaini i puoda su vandeniu ir kaitini ant ugnies.. 4u.gif

O ideti jau i silta vandeni? Iki kiek kaitinti? Tikriausiai nereikia laukti kol uzvirs? blush2.gif
Atsakyti