Sveikos kulinarės
gal kurį žinot kaip marinuoti česnakiukus? mano vyras labai mėgsta, išgaudo iš agurkų stiklainių parduotuvėj perka ir česnakiukus ir svogūniukus, sako skanu
gal kas pamatės receptukų?būčiau dėkinga
Pati nebandziau daryti, todel negaliu pasakyti, kokie gaunasi, bet receptuka turiu:
Česnakai žiemai
Marinatui reikės litro vandens, 6 šaukštų 9 proc. acto, po du šaukštus cukraus ir druskos, 10 juodųjų pipirų, 6 - kvepiančiųjų, 3 lauro lapų, 3 gvazdikėlių, 3 cinamono lazdelių. Iš pradžių į puslitrinius stiklainius sudedamos nuvalytos ir nuplautos česnakų skiltelės, užpilamos verdančiu marinatu ir uždengiamos (ne užsukamos) dangteliais. Tuomet reikia kaitinti 7 min. (litrinį stiklainį - 12 min.), užsukti dangteliais.
Stiklainiai apverčiami kol atvės. Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.
Česnakai žiemai
Marinatui reikės litro vandens, 6 šaukštų 9 proc. acto, po du šaukštus cukraus ir druskos, 10 juodųjų pipirų, 6 - kvepiančiųjų, 3 lauro lapų, 3 gvazdikėlių, 3 cinamono lazdelių. Iš pradžių į puslitrinius stiklainius sudedamos nuvalytos ir nuplautos česnakų skiltelės, užpilamos verdančiu marinatu ir uždengiamos (ne užsukamos) dangteliais. Tuomet reikia kaitinti 7 min. (litrinį stiklainį - 12 min.), užsukti dangteliais.
Stiklainiai apverčiami kol atvės. Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.
reiks pabandyt pagal sita receptuka, jeigu skaniai gausis ziema parasysiu
QUOTE(Nome @ 2005 08 26, 12:43)
Pati nebandziau daryti, todel negaliu pasakyti, kokie gaunasi, bet receptuka turiu:
Česnakai žiemai
Marinatui reikės litro vandens, 6 šaukštų 9 proc. acto, po du šaukštus cukraus ir druskos, 10 juodųjų pipirų, 6 - kvepiančiųjų, 3 lauro lapų, 3 gvazdikėlių, 3 cinamono lazdelių. Iš pradžių į puslitrinius stiklainius sudedamos nuvalytos ir nuplautos česnakų skiltelės, užpilamos verdančiu marinatu ir uždengiamos (ne užsukamos) dangteliais. Tuomet reikia kaitinti 7 min. (litrinį stiklainį - 12 min.), užsukti dangteliais.
Stiklainiai apverčiami kol atvės. Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.
Česnakai žiemai
Marinatui reikės litro vandens, 6 šaukštų 9 proc. acto, po du šaukštus cukraus ir druskos, 10 juodųjų pipirų, 6 - kvepiančiųjų, 3 lauro lapų, 3 gvazdikėlių, 3 cinamono lazdelių. Iš pradžių į puslitrinius stiklainius sudedamos nuvalytos ir nuplautos česnakų skiltelės, užpilamos verdančiu marinatu ir uždengiamos (ne užsukamos) dangteliais. Tuomet reikia kaitinti 7 min. (litrinį stiklainį - 12 min.), užsukti dangteliais.
Stiklainiai apverčiami kol atvės. Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.
tikiuosi gvazdikeliai ir cinamonas nelabai butini , nes bent jau as tai nezadu ju deti
Na beveik jau ziema, gal kuri jau isbandet si recepta, ar geri, tiksliau ar skanus cesnakai gavosi? Mes labai megstam cesnakus, be to mama atveze nemazai tai nezinau ka su jais daryti. kaip jus galvojat jei as juos dabar uzmarinuociau, gal koki sausi ir normaliai gautusi
O gal kas zino receptu tokiu sveriamu cesnaku, kur buna PC darzoviu skyriuose tokiose backose su marinatu???
O gal kas zino receptu tokiu sveriamu cesnaku, kur buna PC darzoviu skyriuose tokiose backose su marinatu???
Gal kas zinot, kaip turguje juos marinuoja? Syki ragavau, labai patiko, bet recepto man nepasake, atseit "секреты производства"
As radau recepta kazkokioj svetainei, bet ne toks skonis gavosi
As radau recepta kazkokioj svetainei, bet ne toks skonis gavosi
Aš taip pat norėčiau užsimarinuoti česnakiukų, aišku, kai bus naujas derlius, bet žinau tik rezeptą, kuris jau nurodytas. Pati nebandžiau.
o as taip ir neprisiruosiau uzsimarinuot, del to save labai baru . bet si rudeni tai jau butinai marinuosiu
Butinai reikes pasidaryti. O su kuo butu skaniausia valgyti?
Papildyta:
O kaip reikia kaitinti (atsiprasau uz neismanyma)
Papildyta:
QUOTE(Nome @ 2005 08 26, 11:43)
Pati nebandziau daryti, todel negaliu pasakyti, kokie gaunasi, bet receptuka turiu:
Česnakai žiemai
Marinatui reikės litro vandens, 6 šaukštų 9 proc. acto, po du šaukštus cukraus ir druskos, 10 juodųjų pipirų, 6 - kvepiančiųjų, 3 lauro lapų, 3 gvazdikėlių, 3 cinamono lazdelių. Iš pradžių į puslitrinius stiklainius sudedamos nuvalytos ir nuplautos česnakų skiltelės, užpilamos verdančiu marinatu ir uždengiamos (ne užsukamos) dangteliais. Tuomet reikia kaitinti 7 min. (litrinį stiklainį - 12 min.), užsukti dangteliais.
Stiklainiai apverčiami kol atvės. Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.
Česnakai žiemai
Marinatui reikės litro vandens, 6 šaukštų 9 proc. acto, po du šaukštus cukraus ir druskos, 10 juodųjų pipirų, 6 - kvepiančiųjų, 3 lauro lapų, 3 gvazdikėlių, 3 cinamono lazdelių. Iš pradžių į puslitrinius stiklainius sudedamos nuvalytos ir nuplautos česnakų skiltelės, užpilamos verdančiu marinatu ir uždengiamos (ne užsukamos) dangteliais. Tuomet reikia kaitinti 7 min. (litrinį stiklainį - 12 min.), užsukti dangteliais.
Stiklainiai apverčiami kol atvės. Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.
O kaip reikia kaitinti (atsiprasau uz neismanyma)
QUOTE(groovy_chick @ 2006 05 02, 21:43)
Butinai reikes pasidaryti. O su kuo butu skaniausia valgyti?
O kaip reikia kaitinti (atsiprasau uz neismanyma)
O kaip reikia kaitinti (atsiprasau uz neismanyma)
Juos valgai, kaip agurkus ar kitas marinuotas darzoves prie ivairiu patiekalu
Istatai stiklaini i puoda su vandeniu ir kaitini ant ugnies..
QUOTE(valiute @ 2006 05 03, 11:16)
Istatai stiklaini i puoda su vandeniu ir kaitini ant ugnies..
O ideti jau i silta vandeni? Iki kiek kaitinti? Tikriausiai nereikia laukti kol uzvirs?