Pernai dėjau žuvų galvas , tai ar nuo to ar ne šiemet kasdama radau kažkokių didelių lervų. Man jos nepatinka Tiesa dėl mėšlo, viena agronomė man aiškino, kad mėšlas duoda tik tai kad lapai gražūs žali ir dar šilumos iš apačios, o vaisiams nieko tik nitratų.
QUOTE(Nome @ 2009 05 05, 21:47)
O kaži per kiek laik otie tikrieji lapeliai pasirodo?
Bet kai jau jie bus tinami sodint į šiltnamį, manau, jau bus per vėlu (kitos jau gal pomidorus valgysit tuo metu)
Bet kai jau jie bus tinami sodint į šiltnamį, manau, jau bus per vėlu (kitos jau gal pomidorus valgysit tuo metu)
QUOTE(Nome @ 2009 05 06, 09:33)
Na aš šiandien apžiūrėjau savo dėžutę (ne dukros) , tai vienas baisingai išstypęs daigas atsirado, kiti jau irgi matosi, kad kalasi iš po žemės.
O tai kokio dydžio tie vazonai? Ir kada spės pomidorai nunokti, jei mes čia taip vėlai viską darom?
O tai kokio dydžio tie vazonai? Ir kada spės pomidorai nunokti, jei mes čia taip vėlai viską darom?
neseniai išdygo antroji partija vazoninių pomidorėlių (pagal užsakymą). po savaitės nuo išdygimo tarp sėklaskiltinių (gemalinių) lapelių turi pasirodyti pirmieji tikrieji lapeliai. Tuomet galima atsargiai pikuoti
žiedų teks sulaukti po maždaug poros mėn. nuo išdygimo, o tada prašom laukti ir vaisių viskas savas laikas
QUOTE(kadabra @ 2009 05 06, 10:17)
Katinai tikrai dazniau i siltnami sueina, matosi is kakuciu, o juk ju neatsiginsi, vedinti, atidarineti tai reikia.
Nedejau jokiu zuvu
Nedejau jokiu zuvu
Aš tai ant katinų pikta, kai jie man pernai visus žirnius "užminavo" Tai jau į šiltnamį jie nepatenka -- kai šiltnamis atidarytas, užstatau tokias ale duris iš vielos tinklo. Pažįstama moterytė tai ant atidarytos šiltnamio angos paplyšusį hamaką užkabina, tai irgi keturkojai neįlenda. To betrūko, kad nuo jų sysių man pomidorai išmirtų...
O dėl kurklių -- jiems vienodai, koks aliejus, suėda visokį, o tuomet jiems kiaušinio lukštai kažką negerai padaro ir jie patenka pas
QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 06, 14:04)
žiedų teks sulaukti po maždaug poros mėn. nuo išdygimo, o tada prašom laukti ir vaisių viskas savas laikas
Ačiū , dabar aiškiau
QUOTE(Jurgadem @ 2009 05 06, 11:59)
Pernai dėjau žuvų galvas , tai ar nuo to ar ne šiemet kasdama radau kažkokių didelių lervų. Man jos nepatinka Tiesa dėl mėšlo, viena agronomė man aiškino, kad mėšlas duoda tik tai kad lapai gražūs žali ir dar šilumos iš apačios, o vaisiams nieko tik nitratų.
naikink radus, nenumesk kur. Man atrodo, kad tai kurkliu lervos
baltos, riebios?
ar tokios? (cia grambuolio):
QUOTE(kadabra @ 2009 05 06, 14:32)
baltos, riebios?
baltos, riebios?
Siaubas kažkas panašaus.
Papildyta:
Baik jau niekur aš jų nemetu iškart sudoroju
ko truksta pomidoram, jei apatines sakeles-lapai, gelsta? Auginau, auginau, tai baisiai gaila butu, jei visi teip ..
QUOTE(kadabra @ 2009 05 06, 14:32)
baltos, riebios?
baltos, riebios?
Sveikos,
pagal mane tai cia tikrai ne kurkliu lervos. Jie man rodos is kiausiniu issirita, nes esu radus toki guzula, kuris is pradziu atrode kaip koks zemes grumstas, taciau jo viduje buvo tukstanciai mazu kurkliuku ir lyg tokiu kaip zirniuku tamsiai rudu, panasiu i kiausinius. Tragedija..
QUOTE(rudaitaite @ 2009 05 06, 15:36)
ko truksta pomidoram, jei apatines sakeles-lapai, gelsta? Auginau, auginau, tai baisiai gaila butu, jei visi teip ..
Ko trūksta pomidorams?
Kai trūksta azoto, pomidorai lėtai auga, jų stiebas būna plonas, o lapai šviesiai žali arba gelsvi. Tuomet gelbsti amonio salietros tirpalas (15-20 g/10 l vandens). Azoto trąšų neverta padauginti, nes pertręšti pomidorai suka viršūninius lapus, labiau serga grybinėmis ligomis, ypač puviniu, o vaisiai ilgiau auga ir vėliau pradeda nokti.
Kai trūksta kalio, lapai ima raukšlėtis, ruduoti pakraščiai, o naujos atžalos atrodo nesveikai ir būna trapios. Pomidorų vaisiai noksta nevienodai, atsiranda gelsvai žalių dėmių, kurios neišnyksta net pomidorams prinokus ir suminkštėjus. Kai trūksta kalio, pomidorai tręšiami kalio sulfato tirpalu (20-30 g/ 10 l vandens).
Neretai trūksta ir magnio - lapų gyslos žalios, o tarpgysliai gelsvi. Tuomet visas augalas purškiamas 0,5-1 proc. magnio sulfatu (50-100g/ 10 l vandens). Kai apsiniaukę, lyja, šiltnamyje drėgna ir vėsu, pomidorai nustoja augti ir megzti vaisius. Jiems galima pagelbėti nupurškus kompleksinėmis trąšomis. Sodo parduotuvėse yra įvairių trąšų, skirtų tręšti per lapus. Purškiama anksti ryte arba apsiniaukusią dieną, nes saulėtą nupurkšti pomidorai gali nudegti.
Pomidorus papildomai galima tręšti 1-2 kartus per mėnesį. Nustojama tręšti, kai iki planuojamos derėjimo pabaigos lieka maždaug mėnuo arba pusantro. Kai pomidorai papildomai tręšiami biriomis trąšomis, o ne tirpalu, žemę būtina gausiai palaistyti.
www.rojaussodai.lt
aciu, gydysiu, kol nevelu