Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorai

QUOTE(AveM @ 2009 05 05, 16:46)
Tvarkiau siltnami ir kazkaip man zeme labai nualinta pasirode,tai dar laukia vienas darbas,privezti sviezios zemes. doh.gif

iš anksto reiškiu užuojautą - patys praėjusį savaitgalį vežėm doh.gif Na ir darbelis doh.gif

Mano pomidorus mama šiandien susodino į šiltnamį jau. 66 daigai kas 40 cm tilpo i 6x3,5 šiltnamiuką. Ir dar krūva didžiausia liko sodinimui lauke.
Atsakyti
mergaites sakykit kiek pomidorui atsaku leidziat augint? g.gif as auginu tik viena, pagrindini stieba, tai turgui viena moteryte man aiskino,kad as neisnaudoju visu zemes ir pomidoro galimybiu g.gif o kaip jus darot?
beje kaip risat is lanku siltnamyje palei siena aukstus pomidorus?as pasejau keleta agurku bet niekaip neismastau kaip juos pririst reiks? blush2.gif o aukstaugius pomidorus visus zadu susodint aukstesniam siltnami ax.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 05 05, 21:47)
mergaites sakykit kiek pomidorui atsaku leidziat augint? g.gif as auginu tik viena, pagrindini stieba, tai turgui viena moteryte man aiskino,kad as neisnaudoju visu zemes ir pomidoro galimybiu g.gif o kaip jus darot?
beje kaip risat is lanku siltnamyje palei siena aukstus pomidorus?as pasejau keleta agurku bet niekaip neismastau kaip juos pririst reiks? blush2.gif o aukstaugius pomidorus visus zadu susodint aukstesniam siltnami ax.gif

pas mus vienas žmogus turi diiiidelius šiltnamius, aygina pardavimui pomidorus. Jis tikrai palieka tik vieną pagrindinį stiebą. O jei palikt daugiau, turbūt būtų per tankūs pomidorai.
O aš sugalvojau savam šiltnamyje iš lankų palei sienas sodint žemaūgius, nes niekaip aukštaūgiai man ten neįsipaišo - nei ten jiems vietos į viršų augt, nei pririšt..
Atsakyti

Na, aukstiems podorams dedame kuoliukus, kaip medeliams ir risam, paskui rudeni sudeginu su visu stiebu, agurkam pastaciau atrama vijokrinems gelems is senuku, tokia balta auksta, kaip kopeteles, lipa puikiai tongue.gif
Atsakyti
beje kaip risat is lanku siltnamyje palei siena aukstus pomidorus?as pasejau keleta agurku bet niekaip neismastau kaip juos pririst reiks? blush2.gif

tiesa, dėl rišimo prie lankų - man vyras į tuos lankus prigręžė varžtų (medvaržčių), ant jų ir rišiu virveles.
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2009 05 06, 08:17)
Na, aukstiems podorams dedame kuoliukus, kaip medeliams ir risam, paskui rudeni sudeginu su visu stiebu, agurkam pastaciau atrama vijokrinems gelems is senuku, tokia balta auksta, kaip kopeteles, lipa puikiai tongue.gif

O su agurkais tai gera idėja. reiks į senukus palėkt nes mano agurkas ant palanges su 5 agurkiukais jau. O dėl pomidorų tai pasilikdavau aš tuos kuoliukus, bet dabar pagalvojau juk pasilieka ant jų ligos užkratų g.gif tai dabar iš kur gauti tiek kuoliukų g.gif doh.gif
Atsakyti

Arba va tokius http://www.idealtrue...he-31924/Detail
ir dar http://images.google...2...l=en&tab=wi
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2009 05 05, 22:47)
O kaži per kiek laik otie tikrieji lapeliai pasirodo?
Bet kai jau jie bus tinami sodint į šiltnamį, manau, jau bus per vėlu (kitos jau gal pomidorus valgysit tuo metu)

Aš saviškius pasėjau prieš 2-3 sav. Tai tų, kur prieš 3 sav. jau išlindę pirmi tikrieji lapeliai, o tų, kur prieš 2- jau lenda.. smile.gif Sar savaitėlę, dvi paauginsiu, o paskui išpikiuosiu po vieną iš karto i normalius vazonus (pas mane pomidorai balkoniniai žemaugiai iki 50 cm aukščio).
Atsakyti
QUOTE(milereta @ 2009 05 06, 09:24)
Aš saviškius pasėjau prieš 2-3 sav. Tai tų, kur prieš 3 sav. jau išlindę pirmi tikrieji lapeliai, o tų, kur prieš 2- jau lenda.. smile.gif Sar savaitėlę, dvi paauginsiu, o paskui išpikiuosiu po vieną iš karto i normalius vazonus (pas mane pomidorai balkoniniai žemaugiai iki 50 cm aukščio).

Na aš šiandien apžiūrėjau savo dėžutę (ne dukros) lotuliukas.gif , tai vienas baisingai išstypęs daigas atsirado, kiti jau irgi matosi, kad kalasi iš po žemės.
O tai kokio dydžio tie vazonai? Ir kada spės pomidorai nunokti, jei mes čia taip vėlai viską darom?
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2009 05 06, 09:33)
Na aš šiandien apžiūrėjau savo dėžutę (ne dukros)  lotuliukas.gif , tai vienas baisingai išstypęs daigas atsirado, kiti jau irgi matosi, kad kalasi iš po žemės.
O tai kokio dydžio tie vazonai? Ir kada spės pomidorai nunokti, jei mes čia taip vėlai viską darom?

Jie greit tuos senius pasivys. O kas nespės sunokti tai nuskinsit ir į dėžutes sudėsit, ten ir sunoks mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2009 05 06, 09:09)

O jei pririši prie koto tai neišrauna? Juk svoris tai toks nemenkas gaunas kai su pomidorais. Aš kažkaip bijau nors uošvenė mano tai taip riša, o aš kuoliukus susmaigstau ir nuo viršaus nuleidžiu šniūrą ir apvinioju pomidorą kartu su tuo kuoliuku.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 05 05, 17:26)
Nezinau siemet nera mano rupuzes. verysad.gif

QUOTE(AveM @ 2009 05 05, 17:49)
Tai va turbut tris metus dirbo,o dabar kazkur susitvarke asmenini gyvenima mano rupuze. biggrin.gif

ne, nu žinok, jau pripratau prie Tavo šiltnamio porininkės.. o jos nebėr..

QUOTE(AveM @ 2009 05 05, 18:46)
Tvarkiau siltnami ir kazkaip man zeme labai nualinta pasirode,tai dar laukia vienas darbas,privezti sviezios zemes. doh.gif

o iš kur veši?

QUOTE(ratuto @ 2009 05 05, 21:19)
Pradėjau sodyt pomidorus šiltnamin. Kadangi turiu mažą padejėją, tai šiandien sugebėjau tik 15  doh.gif
O šiaip bus vienoj pusėj šiltnamio 52 vnt. 12 rūšių...
Nu gal perteklių dar kitoj pusėj sukišiu, liks ten dar vietos nuo kito gėrio..O gal padovanosiu kam..

Žvengėt iš lašišų pomidorams? MB nuvažiavo pirkt šaldytos žuvies.. A ni velnio - parvežė lašišų galvų smile.gif))) 1 lt už kilogramą smile.gif..Pigiau nei šaldyta smile.gif. Vnž daliai pomidorų teks po pusės lašišos galvos, kita dalis turės tenkintis strimele.

sveika, ratuto, tai dirbi bigsmile.gif ari...

nu aš dar palauksiu atsiliepimų apie tą žuvį šiltnamy. Palauksiu, ar nepradėsit klykti, kaip smirda, ir kaip katinai rausia ar šuvai kokie..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2009 05 05, 22:55)
pas mus vienas žmogus turi diiiidelius šiltnamius, aygina pardavimui pomidorus. Jis tikrai palieka tik vieną pagrindinį stiebą. O jei palikt daugiau, turbūt būtų per tankūs pomidorai.

kai palieki viena pagrindini stieba, tai ir vedinasi geriau, o pomidorams to reikia.
Pas mane lankinis siltnamis, as viska risu prie lanku. Gerai laikosi, plevele dar ir prispaudzia neblogai tuos sniurelius.

QUOTE(naitas @ 2009 05 06, 10:58)
nu aš dar palauksiu atsiliepimų apie tą žuvį šiltnamy. Palauksiu, ar nepradėsit klykti, kaip smirda, ir kaip katinai rausia ar šuvai kokie..

uzpraeitais metais, skirtingai nuo kitu, i pomidoru sodinimo vietas zuvies nebuvo deta - pomidorai buvo derlingi, augo normaliai.
Katinai tikrai dazniau i siltnami sueina, matosi is kakuciu, o juk ju neatsiginsi, vedinti, atidarineti tai reikia.
Nedejau jokiu zuvu schmoll.gif
Atsakyti