Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorai

QUOTE(AveM @ 2009 05 04, 16:25)
Maniske jau tris metus gyvena,bet nieko neknaisioja. bigsmile.gif

ta pati? tokia ilgaamžė? unsure.gif

QUOTE(AveM @ 2009 05 04, 20:42)
atsinesk zalti,o man jie patinka kai pagauni labai graziai cypia. biggrin.gif

laugh.gif visai moteriškė.. tiesiog žalčių cypintoja bigsmile.gif
aš galiu gaudyti peles. Bet sliekų, varlių ir kitokių gyvių tai negaliu liesti..
Atsakyti
Nezinau siemet nera mano rupuzes. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 05 04, 08:31)
Sveikutes,serenciai tikrai apsaugo nuo ligu.As pernai pirma syki tai dariau na ir jokiu pageltusiu lapu ar susisukusiu augalu.As tai dar siltnamyje turiu rupuze biggrin.gif jinai mano darbininke surenka visokius kenkejus.

AveM, tai galėtum savo darbininkei kokį rupūžėną įtaisyti. O tai dabar jai tik darbas ir darbas, o asmenininio gyvenimo jokio... bigsmile.gif Oi, tik dabar pamačiau, kad dingo tavo rupūžytė. Matyt, princo išėjo ieškoti

Doovile, kokiuos serenčius į šiltmanį sodinsi, nesvarbu. Tiesa, net mano mažaūgiai dvigubai didesni nei lauke užaugo (kai šilta ir vandens gaudavo reguliariai -- ko neaugti), tai jei didesnių veislės rinksiesi, šiltnamis gali oranžerija patapti. lotuliukas.gif

Meduliukas, tai vis dėlto, kaip ten su musytėm vazonuose ir degtukų smaigstymu. g.gif Žadėjai plačiau parašyti, bet neparašei (ar pražiūrėjau).

O nuo kurklių tirai padeda trinti kiaušinių lukštai su aliejumi sumaišyti. Tik nereikia užkasti -- galima kokiuose plokščiuose indeliuose padėlioti. Tai jie prisiėda ir nustimpa. ph34r.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merepopins: 05 gegužės 2009 - 15:39
Tai va turbut tris metus dirbo,o dabar kazkur susitvarke asmenini gyvenima mano rupuze. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2009 05 05, 16:36)

O nuo kurklių tikrai padeda trinti kiaušinių lukštai su aliejumi sumaišyti. Tik nereikia užkasti -- galima kokiuose plokščiuose indeliuose padėlioti. Tai jie prisiėda ir nustimpa.  ph34r.gif

o alieju paprasta saulegrazu, ar reik kokio spec (pvz ar labiau rafinuotas ar nerafinuotas tinka?)

AveM , jau pripratau prie tavo rupuzes doh.gif net ir man gaila pasidare kad dingo blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(merepopins @ 2009 05 05, 16:36)
. Matyt, princo išėjo ieškoti

gal koks jaunuolis buvo i shitnami nosi ikishes, pamate rupuze, pabuciavo ir sioji i princese pavirto rolleyes.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Tvarkiau siltnami ir kazkaip man zeme labai nualinta pasirode,tai dar laukia vienas darbas,privezti sviezios zemes. doh.gif
Nezinau,gal jai dar salta,gal dar atsiras. ax.gif
Atsakyti
4u.gif

Pradėjau sodyt pomidorus šiltnamin. Kadangi turiu mažą padejėją, tai šiandien sugebėjau tik 15 doh.gif
O šiaip bus vienoj pusėj šiltnamio 52 vnt. 12 rūšių...
Nu gal perteklių dar kitoj pusėj sukišiu, liks ten dar vietos nuo kito gėrio..O gal padovanosiu kam..

Žvengėt iš lašišų pomidorams? MB nuvažiavo pirkt šaldytos žuvies.. A ni velnio - parvežė lašišų galvų smile.gif))) 1 lt už kilogramą smile.gif..Pigiau nei šaldyta smile.gif. Vnž daliai pomidorų teks po pusės lašišos galvos, kita dalis turės tenkintis strimele.
Atsakyti
Merginos, aš vėl su klausimais apie pomidorų daigus (na, kur čia jums neperseniausiai galvą kvaršinau dėl dukros užduoties mokykloje) blush2.gif
Na pasodinau balandžio 30 d (kaip ir rekomendavote) jos sėklas (nei pavadinimo ant pakelio nebuvo, nieko), ir tą pačia dieną pirkau iš Maximos kitas sėklas Hamilton F1 (už beveik 9 LT). Pasėjau į 2 pyrago uždaromas dėžutes, ir ilgajam savaitgaliui atvežiau į darbą, nes ten ant palangės šviesu ir karšta. Tai va-šiandien pažiūrėjau, dukros pomidorų dėžutėje jau gerokai išlindę kokie 4 daigeliai (iš 10 sėklų), matosi po 2 lapelius. O iš mano brangiųjų 12-os sėklų nieko nesimato unsure.gif .
Patarkite kaip man toliau auginti tuos išdygusius daigelius. Ar ir toliau juos reikia laikyti uždengus dangteliu? Iki kokio dydžio (ūgio) juos reikia auginti tame indelyje?
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2009 05 05, 20:38)
Merginos, aš vėl su klausimais apie pomidorų daigus (na, kur čia jums neperseniausiai galvą kvaršinau dėl dukros užduoties mokykloje)  blush2.gif
Na pasodinau balandžio 30 d (kaip ir rekomendavote) jos sėklas (nei pavadinimo ant pakelio nebuvo, nieko), ir tą pačia dieną pirkau iš Maximos kitas sėklas Hamilton F1 (už beveik 9 LT). Pasėjau į 2 pyrago uždaromas dėžutes, ir ilgajam savaitgaliui atvežiau į darbą, nes ten ant palangės šviesu ir karšta. Tai va-šiandien pažiūrėjau, dukros pomidorų dėžutėje jau gerokai išlindę kokie 4 daigeliai (iš 10 sėklų), matosi po 2 lapelius. O iš mano brangiųjų 12-os sėklų nieko nesimato  unsure.gif .
Patarkite kaip man toliau auginti tuos išdygusius daigelius. Ar ir toliau juos reikia laikyti uždengus dangteliu? Iki kokio dydžio (ūgio) juos reikia auginti tame indelyje?

Kai sudygsta juos reikia atidengti ir laikyti kur daugiau saulutės. kai atsiras antri tikri lapeliai persodinti. Nenaudojant pinigėlių persodink į grietinės ar jogurto indelius.
Atsakyti
QUOTE(Jurgadem @ 2009 05 05, 21:24)
1. Kai sudygsta juos reikia atidengti ir laikyti kur daugiau saulutės.
2. kai atsiras antri tikri lapeliai persodinti.
3. Nenaudojant pinigėlių persodink į grietinės ar jogurto indelius.

1. Ačiū, tai atidengsiu dabar jau
2. Ta prasme, kai jau bus su 4 lapeliais? Na 2 jau yra
3. O į kokią žemę? Ar tiks ta pati, skirta daigams?
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2009 05 05, 21:30)
1. Ačiū, tai atidengsiu dabar jau
2. Ta prasme, kai jau bus su 4 lapeliais? Na 2 jau yra
3. O į kokią žemę? Ar tiks ta pati, skirta daigams?

Čia skaitos netikrieji lapeliai kur dabar yra. Dėl žemės jei ji daugiau durpė aš pamaišau su sunkesne žeme vien dėl to, kad ne taip greit išdžiūna. Jei nusipirkai didesni maišą tai gali ir tą pačią juk paskui nebus kur dėti.
Papildyta:
Na bet jūs merginos su tais kurkliais doh.gif Dabar man paranoja, bijau, kad ir pas mane dar tokiu gyvių atsiras.
Aš tai kovojau su kurmiais. Kaimynai vis nesuprasdavo ką aš veikiu šiltnamy su kauptuku rankoj ir stoviu rami , o paskui, kad pradedu kapstyt. lotuliukas.gif Turėjo jiems gerai ten atrodyt. O aš ten tyyykodavau kurmių. Tik pradeda žemė judintis, o aš ir pakabinu su kauptuku. Nu čia žiauriai,bet jie man ir labai žiaurūs buvo. Atsibodo ta medžioklė tai iškasėm visa žemę ir išklojau smulkų sietą. Tai dabar thu thu thu ramu. Kažkokios skylės atsiranda, bet įtaru, kad bus peliuku ar rupužiuku darbas.
Atsakyti
O kaži per kiek laik otie tikrieji lapeliai pasirodo?
Bet kai jau jie bus tinami sodint į šiltnamį, manau, jau bus per vėlu (kitos jau gal pomidorus valgysit tuo metu)
Atsakyti