sveikutes
gal galite padeti niekur nerandu info SM apie tuos vabalus kur nukapoja augalus pamirsau liet pavadinima .jau du pomidoru daigus siltnamyje nukirto.siandien stiklainius sodinau
balkoniiai pas mane ant palanges jau pomidoriuku turi dabar laukiam kol nokti prades.mazoji dukryte kiekviena diena eina ziureti ar dar nesunoko nes laukia kada valgyti gales
gal galite padeti niekur nerandu info SM apie tuos vabalus kur nukapoja augalus pamirsau liet pavadinima .jau du pomidoru daigus siltnamyje nukirto.siandien stiklainius sodinau
balkoniiai pas mane ant palanges jau pomidoriuku turi dabar laukiam kol nokti prades.mazoji dukryte kiekviena diena eina ziureti ar dar nesunoko nes laukia kada valgyti gales
QUOTE(adra @ 2009 05 04, 22:23)
na tie kur su znyplem
Tokie tamsiai rudi znyples ant uodegos.
QUOTE(AveM @ 2009 05 04, 22:24)
manau tie patys
tai kad jie labai paplite sako pas kaimynus jau seniai sake yra is meslo tipo atkeliauja na va ir pas mus is kaimynu atejo i siltnami su giliais pamatais sugebejo patekti dabar tai jau tikrai bus ,,krize,,jei visus pomidorus nukapos
va prisiminiau rus tai medvedki lygtais(atsiprasau uz netaisyklinga rasysena)
va prisiminiau rus tai medvedki lygtais(atsiprasau uz netaisyklinga rasysena)
KURKLIAI
Papildyta:
kovos priemoniu su jais beveik nera, nebent stiklainius su iki puses vandeniu uzpiltus i zeme kasti ant ju tako.... o siaip tai.....
man pernai agurkus praretino gerai: is 25 daigu liko 4 ...... beveik uzteko, bet .......
siemet jau nutreskem kokias 8 lervas, ir du didziulius suaugelius....
siaubia jie viska
pas mane net po braskem urvus pasidare....
Papildyta:
as shiltnamyje tai pomidorams "apsaugas " uzdejau- is dideliu plastikiniu buteliu ziedus kokiu 10 cm aukscio padariau ir isodinau kartu su pomiidorais
agurkams darysiu ta pati.....
nes kitaip be shansu
Papildyta:
znyples priekyje- ir tokios puikiai nukapoja net bulves, cukinijas ir pan....
Papildyta:
cia geriau matosi
Papildyta:
kovos priemoniu su jais beveik nera, nebent stiklainius su iki puses vandeniu uzpiltus i zeme kasti ant ju tako.... o siaip tai.....
man pernai agurkus praretino gerai: is 25 daigu liko 4 ...... beveik uzteko, bet .......
siaubia jie viska
Papildyta:
as shiltnamyje tai pomidorams "apsaugas " uzdejau- is dideliu plastikiniu buteliu ziedus kokiu 10 cm aukscio padariau ir isodinau kartu su pomiidorais
agurkams darysiu ta pati.....
nes kitaip be shansu
Papildyta:
QUOTE(AveM @ 2009 05 04, 22:24)
znyples priekyje- ir tokios puikiai nukapoja net bulves, cukinijas ir pan....
Papildyta:
cia geriau matosi
pas mus ir vagiu yra uzpraeita vasara tevai isvaziavo ryte i turgu o kai gryzo rado visa agurku siltnami nuskinta, pomidorus taip pat isskindavo, tik pfu pfu praeita vasara pavyko to isvengt, ir stengiames bent vienas namie likt, o jei zino kad nieko ner tai balaganas tada. mano naujasis siltnamis daugiau prie kelio tai sakiau kaimynems juoksiuos kad elektra pajungta, o jos moterytes tokios "paskalu nenesiotojos', kad po valandos visas kaimas viska zino taip pat manau kad sia vasara vagiu padauges, valgyt taigi noris,bedarbiu daug, o dirbt mazai kas paslenka
[URL=Kurklių negalima pamiršti nei pavasarį, nei rudenį. Pavasarį su jais kovoti reikia itin intensyviai. Gegužę ir birželio pradžioje būtina tris kartus supurenti dirvą tarpueiliuose taip naikinsime kenkėjų lizdus. Rudeniop, rugpjūčio pabaigoje rugsėjo pradžioje darže iškasame pusmetrio gylio duobes, į jas pridedame arklių mėšlo. Į taip paruoštas duobes kurkliai susirenka žiemojimui. Prasidėjus šalčiams, duobes reikia atidengti ir mėšlą su jame susirinkusiais kenkėjais iškratyti darže. Nuo šalčio jie žūsta. Yra ir kitų būdų. Kurkliai nemėgsta chrizantemų kvapo. Jei smulkiai supjaustytus chrizantemų stiebus sumaišysime su dirvožemiu, kurkliai iškeliaus į kitą lauko dalį. Panašiai jie elgiasi, jei kas 1-1,5 m į žemę susmaigstome žalias alksnių šakeles. Joms nudžiuvus, būtina pakeisti šviežiomis. Neprasčiau kurkliai bėgs, jei ant jų "užsiundysime" silkines žuvis kilkių, sardinių, strimelių, kitų silkinių žuvų gabaliukus užkasime tarpueiliuose ar prie augalų. Jei ant kurklių esame labiau įtūžę, jiems visiškai negailestingi, sugrūskime kiaušinių lukštus, suvilgykime juos saulėgrąžų aliejumi ir negiliai įterpkime į dirvožemį. Noriai pasivaišinę tokiu patiekalu, kurkliai žūna. Minėjote pomidorus. Jų ir kitų sodinukų daigus nuo kurklių apsaugosite, jei apie daigus į dirvožemį įkasite skardos ar polietileno plastiko juostas 5-6 cm į gylį ir 2-2,5 cm iškilusias virš žemės paviršiaus.]My Webpage[/URL]
[quote=dooovile,2009 05 04, 22:40]KURKLIAI
Papildyta:
siaubia jie viska
[/quote]
aciukas uz pavadinima jo tie patys zarazos.man irgi sake kad stiklainius ,,sodinti,, reikia tai prisodinau siandien jau apie 30 stiklainiu ir dar prisirinkau sodinsiu ryt tik nesake man kad vandens reikia o sake kad lygiai su zeme ir kad ikris ir neislips zarazos o tada jau kai issitrauksiu tai ir girdejau jei zmogui ikanda tai puse metu nuo ikandimo gyditis reikia
Papildyta:
Jų ir kitų sodinukų daigus nuo kurklių apsaugosite, jei apie daigus į dirvožemį įkasite skardos ar polietileno plastiko juostas 5-6 cm į gylį ir 2-2,5 cm iškilusias virš žemės paviršiaus.]My Webpage[/URL]
[/quote]
tai greiciausias metodas su ta juosta kur zalia ar ruda buna pardavime galima atskirti augalus ? ar ji tiks ?a
Papildyta:
siaubia jie viska
[/quote]
aciukas uz pavadinima jo tie patys zarazos.man irgi sake kad stiklainius ,,sodinti,, reikia tai prisodinau siandien jau apie 30 stiklainiu ir dar prisirinkau sodinsiu ryt tik nesake man kad vandens reikia o sake kad lygiai su zeme ir kad ikris ir neislips zarazos o tada jau kai issitrauksiu tai ir girdejau jei zmogui ikanda tai puse metu nuo ikandimo gyditis reikia
Papildyta:
Jų ir kitų sodinukų daigus nuo kurklių apsaugosite, jei apie daigus į dirvožemį įkasite skardos ar polietileno plastiko juostas 5-6 cm į gylį ir 2-2,5 cm iškilusias virš žemės paviršiaus.]My Webpage[/URL]
[/quote]
tai greiciausias metodas su ta juosta kur zalia ar ruda buna pardavime galima atskirti augalus ? ar ji tiks ?a