QUOTE(merga @ 2009 05 04, 10:35)
O as galiu pasiguosti,kad netekau savo siltnamio.Vandalai isdauze ir suniokojo ji
.Gerai,kad per darbus laukuose,neissodinau savo daigu i siltnami
,o tai buciau likusi ir be ju
P.S kelis daigai jau su ziedais,o ir paprikos nuo ju neatsilieka
viršūnė
nukapot pirštus tokiems
labai užjaučiu
QUOTE(AveM @ 2009 05 04, 11:04)
Vienais metais taip prajuokino kaimyne,jau gi protinga pagyvenusi moteriske,bet kai sugalvojo bajeri,tai juokesi visas miestelis.Plevele dengta didziuli siltnami uzrakino spyna ir sako mano tai niekas neapvogs,nes uzrakinau.Vagiai perpjove sone plevele ir isnese visus pomidorus.
aha, iš dalies protinga, bet kai plėvele dengtas šiltnamis, tai...
dėl tankaus pomidorų auginimo ir ligų - teisybė, per tankiai sodinant, yra tkimybė, kad ligos labiau puls, bet tai susiję su tuo, kad
1. augalai greičiau vieas kitam perduoda ligas;
2. Tankumyne (kaip žinia, pomidorai itin vešliai lapoja) prastėja oro cirkuliacija, kaupiasi drėgmė (iš dalies geras dalykas, bet iš dalies....) ir tai yra palankios sąlygos grybelinėms pomidorų ligoms plisti.
man asmeniškai buvo didelis vargas pernai šilnamyje, kai per tankiai juos susodinau,vien dėl gero pomidorų "aptarnavimo" - padoriai neišlaužydavau pažastinių ūglių, neapravėdavau normaliai, nes kuo toliau, tuo sunkiau buvo prieiti
tiesa, jei norėdavau iš tankumos nusiskinti raudonšonį pomidorą, išlįsdavau visa žalia
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2009 05 04, 11:13)
kaip džiaugiuosi, kad mūsų kaime vagysčių jokių nėr - tfu, tfu tfu. Būdavao anksčiau, kad vaikai vasarą per braškynus eidavo naktim, bet dabar jau lyg ir šito nebėr
man draugė davė gerą patarimą - ant kuoliukų ištempti vielą, ją prie kokios metalinės dėžutės pritvirtinti, ant vielos uždėti lentelę AUKŠTA ĮTAMPA, taip apjuosti daržą (nes labai vienas pamišėlis mėgsta šeimininkauti jame
). gal kam pravers?