Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorai

QUOTE(Lady Dy @ 2009 05 02, 10:17)
Ne į temą,bet labai abejoju ar ekologiškiems ūkiams leidžiama naudoti trąšas,o juo labiau negalima jokių cheminių apsaugos priemonių.

Kaip mano vienas pazistamas sako"nejuokinkit",nezinau kaip ten kur,bet jau pas mus ekologiski ukiai,kai rusai sako"vsio schvaceno,za vsio zaplaceno",varo kiek nori salietros ir darzoves grazios dideles,dar kazka purskia,kad zole neauga.Vienu zodziu as savo darze pervasar pratupiu ravedama,o jie augina didziausias plantacijas ir zoles neauga.Cia anksciau irgi su manimi viena moteris gincijosi,ka cia nusisneki ekologiski ukiai nenaudoja jokiu chemikalu,ai nenorejau gincytis.Juk mano dvieju kaimynu tokie ukiai ir as pati puikiausiai matau kaip jie augina.
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 05 03, 09:36)
Sveikutes,o dabar noriu paklausti ,kokio gylio duobeje sodinate pomidoro daiga,ir kokiu atstumu?,pas mane atejo tipo zinove kad i mano siltnami tik 30 pomidoru tips ,siltnamis 5 metry ilgio 2.5 plocio ,jusu manymu kiek susodinciau daigu ,dekui aciuks.gif

manau kad i jusu siltnami galima susodint tarp 40-50 daigu. panasiai i viena kvadratini metra sodinu 5 pomidorus, sitaip as darau, kaip kitos nezinau. o sodinu tokiu principu: [COLOR=blue]du pagal siena x du pagal takeli, o penkta i viduri tarp ju[COLOR=blue] Atstumai pan gal gaunas apie 30-40 cm daigas nuo daigo. Mano siltnamis yra 6x2,90 tai susodinu 60 daigu ir dar kampas paprikom apie kvadratini metra, tikiuosi kazka padejau blush2.gif

P-----------------P
------------P
P-----------------P
Atsakyti
As irgi jau 10 daigu isodinau i shiltnami ax.gif
Pasigyriau kaimynkai, ta atejo paziuret, uz galvos susieme ir nulekus dar 2 savo daigus atneshe. vyras atejo paziuret , sako :"o tarp tu nususeliu duvisai neblogi bigsmile.gif "
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

nieko, nususeliai gales ziureti i kaimynes daigus ir lygiuotis tongue.gif
Kita savaitgali sodinsiu likusius daigus.
Prisirankiojau ideju:
1. i duobe reik idet zuvies
2. i tarpus pasodinti serenciu
neva tai apsaugo nuo ligu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2009 05 02, 09:17)
Ne į temą,bet labai abejoju ar ekologiškiems ūkiams leidžiama naudoti trąšas,o juo labiau negalima jokių cheminių apsaugos priemonių.

Taip, leidziama, yra sarasas trasu, kurios yra ekologiskos, ne cheminiu pagrindu - bet tai irgi trasos, o kai pilamos be proto taip pat kenkia kaip ir chemines.
Papildyta:
QUOTE(satanele @ 2009 05 03, 08:36)
Sveikutes,o dabar noriu paklausti ,kokio gylio duobeje sodinate pomidoro daiga,ir kokiu atstumu?,pas mane atejo tipo zinove kad i mano siltnami tik 30 pomidoru tips ,siltnamis 5 metry ilgio 2.5 plocio ,jusu manymu kiek susodinciau daigu ,dekui aciuks.gif

Mano toks pat, bet tiek daug nesodinau schmoll.gif Taigi kai labai tanku labiau serga, ar as klystu blush2.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 05 03, 21:52)
manau kad i jusu siltnami galima susodint tarp 40-50 daigu. panasiai i viena kvadratini metra sodinu 5 pomidorus, sitaip as darau, kaip kitos nezinau. o sodinu tokiu principu: [COLOR=blue]du pagal siena x du pagal takeli, o penkta i viduri tarp ju[COLOR=blue] Atstumai pan gal gaunas apie 30-40 cm daigas nuo daigo. Mano siltnamis yra 6x2,90 tai susodinu 60 daigu ir dar kampas paprikom apie kvadratini metra, tikiuosi kazka padejau blush2.gif

P-----------------P           
------------P             
P-----------------P             

Oi, tai as per retai susodinau, eisiu tankint, nes dar daigu oi kiek turiu smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,serenciai tikrai apsaugo nuo ligu.As pernai pirma syki tai dariau na ir jokiu pageltusiu lapu ar susisukusiu augalu.As tai dar siltnamyje turiu rupuze biggrin.gif jinai mano darbininke surenka visokius kenkejus.
Atsakyti
QUOTE(dooovile @ 2009 05 03, 23:25)
As irgi jau 10 daigu isodinau i shiltnami  ax.gif
Pasigyriau kaimynkai, ta atejo paziuret, uz galvos susieme ir nulekus dar 2 savo daigus atneshe. vyras atejo paziuret , sako :"o tarp tu nususeliu duvisai neblogi  bigsmile.gif  "
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

nieko, nususeliai gales ziureti i kaimynes daigus ir lygiuotis  tongue.gif
Kita savaitgali sodinsiu likusius daigus.
Prisirankiojau ideju:
1. i duobe reik idet zuvies
2. i tarpus pasodinti serenciu
neva tai apsaugo nuo ligu  g.gif

As irgi zuvies pirkau, saldytos, pasidejau siltnamyje, kad atsiltu, tai kate puse sulapnojo lotuliukas.gif doh.gif Nu bet ir pomidorams uzteko.

Uztat siemet darau eksperimenta - i kiekviena duobe dejau tokiu granuliu, neturaliu, pagamintu is kukurusu, jos yra kaip tos chemines, kur sugeria daug vandens, issipucia, ir paskui nereikia daznai laistyti.
Tik sitos kukuruzines yra naturalios, tusi apsauganciu nuo ligu savybiu, po metu visiskai suirsta ir virsta kompostu.Nu ,paziuresiu, kol kas labai gerai, laistau tik kas trecia diena.Agurkams vieniems dejau, kitiems ne - tai tie kur nedeta, labai greitai vidudieni apvysta, o tie kur su granulem, vargo nemato, zaliuoja sau.
Papildyta:
QUOTE(AveM @ 2009 05 04, 08:31)
Sveikutes,serenciai tikrai apsaugo nuo ligu.As pernai pirma syki tai dariau na ir jokiu pageltusiu lapu ar susisukusiu augalu.As tai dar siltnamyje turiu rupuze biggrin.gif jinai mano darbininke surenka visokius kenkejus.

Pas mane jos prie garazo gyvena, ale kaip i siltnami pasikviesti biggrin.gif

O serenciuku ir as sodinsiu, daug kas sako, labai padeda, ir dar pienu nupurksiu, pabandysiu, bet ar geriau pienu, ar geriau pasukom, kur nuo sviesto lieka gaminimo g.gif
Atsakyti
Gal ir neblogas dalykas,bet tai agurku laistymas nuo pomidoru skiriasi,pomidorus laistau reciau,o agurkai vandeni tikrai megsta.
Papildyta:
As tai susigaunu ir atsinesu,labai patinka man rupuzes jau toks bezabidnas gyvunelis.
Atsakyti
[quote=AveM,2009 05 04, 08:36]Gal ir neblogas dalykas,bet tai agurku laistymas nuo pomidoru skiriasi,pomidorus laistau reciau,o agurkai vandeni tikrai megsta.
Papildyta:
As tai susigaunu ir atsinesu,labai patinka man rupuzes jau toks bezabidnas gyvunelis.
[/quote

Reiks ir man draugele pakviest graziai i krepsiuka ir parsinesiu siltnamin tongue.gif

Siemet mes tas granules beriam visur - medeliams, i lovelius, ziuresiu, jeigu bus gerai, uzsipirksiu kibira.

O pomidorus as laistydavau kas antra diena, agurkus du kart per diena, o dabar pomidorai - kas trecia diena, agurkai kas antra ax.gif ]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meduliukas: 04 gegužės 2009 - 09:13
O as galiu pasiguosti,kad netekau savo siltnamio.Vandalai isdauze ir suniokojo ji verysad.gif verysad.gif .Gerai,kad per darbus laukuose,neissodinau savo daigu i siltnami doh.gif ,o tai buciau likusi ir be ju schmoll.gif
P.S kelis daigai jau su ziedais,o ir paprikos nuo ju neatsilieka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 05 04, 10:35)
O as galiu pasiguosti,kad netekau savo siltnamio.Vandalai isdauze ir suniokojo ji verysad.gif  verysad.gif .Gerai,kad per darbus laukuose,neissodinau savo daigu i siltnami doh.gif ,o tai buciau likusi ir be ju schmoll.gif
P.S kelis daigai jau su ziedais,o ir paprikos nuo ju neatsilieka mirksiukas.gif

console.gif Nu čia be komentarų,o tavo šiltnamis kažkur toli nuo namų buvo
Atsakyti
o aš vos gyva grįžau iš kaimo. Dvi traktoriuko priekabas žemių vakar kol iškrovėm į šiltnamį.. jau pasodint nebeturėjau nei laiko, nei jėgų. Kurį vakarą nuvažiuosiu ir susodinsiu. Šiltnamį vyras surentė 6x3,5 m. Kol statė, vis niurzgėjau, kad mažaas. Kai jau žemes krovėm, pradėjau galvot - nu kam man toks didelis šiltnamis lotuliukas.gif
Dabar reiks pagalvot, kaip man tokiam šiltnamy blakstienos5 sodinimo būdą pritaikyt g.gif Maniškis gi iš lankų, prie sienų žemesnius pomidorus reiktų sodint g.gif
O kiek serenčių reik sodint tarp pomidorų?
Atsakyti
Uzjauciu del siltnamio.Pas mus tai kai buna jau prinoke pomidorai,tada vaiksto vagiai,o kad niokotu tuscia siltnami dar gi taip nepasitaike.
As savo pakankamai nemazam siltnamyje,telpa 60pomidoru keleta agurku ir paprikos,buvau pasodinusi penkis serencius aukstaugius.
Atsakyti