QUOTE(berna @ 2009 05 03, 10:53)
Mano pomidorai jau šiltnamyje, bet lapu pakraščiai gelsta.....gal kokia liga??
Gal reik kažuo nupurkšti?
Gali būti trąšų trūkumas. Va, ką nukopijavau iš kažkokio straipsnio:
Dažniausiai pagelsta apatiniai lapai. Jie gelsta, esant pernelyg didelei grunto drėgmei. Vidurinėje augalo dalyje gelstantys lapai liudija apie jų neteisingą maitinimą magniu, o lapų chlorozė viršūnėje pasireiškia dėl netinkamo geležies pasisavinimo. Magnio stokos požymiai lapuose gali išryškėti, kai augalas yra pernelyg apkrautas vaisiais. Jei ilgai trūksta magnio, vaisiai neužauga iki reikiamo dydžio. Atsirandanti geležies chlorozė sustiprėja, esant apsiniaukusioms dienoms ir didelei grunto drėgmei.
Geležies trūkumą (jei jis stiprus) galima pašalinti, purškiant augalus geležies chelato tirpalu 23 kartus kas 3 dienas, o pradiniu chlorozės atsiradimo laikotarpiu kas 57 dienas. Jei naudojamas 6 proc. geležies chelatas, purškiama 0,05 proc. koncentracijos tirpalu, jei 3 proc. geležies chelatas 0,1 proc. koncentracijos tirpalu. Rudenį reikia sumažinti amonio azoto kiekį, nes, esant pernelyg didelėms jo dozėms ir rudenį trūkstant šviesos, ant lapų atsiranda nekrozinės dėmės.
QUOTE(Lady Dy @ 2009 05 03, 11:15)
Nu teip ,sukišau pomidorčikus šiltnamin,o čia šalna
nei žvakių užžibinau,nei vandens kibiro pastačiau
teks laukt rezultatų,apšalo tie nedorėliai ar ne
Ta šalna juk nepakenkė
šiltnamy naktį temperatūra tikrai aukštesnė nei lauke, juk dėl to jis ir yra
šiltnamis
Papildyta:
Žiūrėkit, ką dar googlėje radau
Pomidorų daigus patariama auginti lygių dalių perpuvusio mėšlo, durpių ir velėninės žemės mišinyje. Įstiklintuose balkonuose pomidorų daigus patariama pradėti auginti ne vėliau kaip balandžio 10-12 dienos
Lauke reikia sodinti tik pakankamai sutvirtėjusius, tačiau neperaugusius pomidorų daigus. Tačiau ką daryti, jei pomidorų daigai peraugo?
Peraugusių pomidorų stiebus reikia nupjauti trečiojo ar ketvirtojo lapo lygyje ir nupjautas daigų dalis pamerkti vandenyje. Po 1 savaitės vandenyje pamerkti pomidorų daigai išleis šaknis ir juos bus galima pasodinti žemėje.
Papildyta:
P.S.: dėl to pomidorų šaknų leidimo - gryna teisybė. Mano vienas milžinas praėjusią vasarą nutrūko nuo virvelės ir nuo svorio atsigulė ant žemės. Aš buvau savaitei išvažiavusi, grįžusi net išsižiojau, o tas kuo puikiausiai ant žemės įsikūrė, šaknis iš viso stiebo išleido
Čia labai nebloga nuoroda, ją atsidarę, paieškokite pomidorų trešimo, ten bus visos lapų rudavimo ir geltimo problemos išvardintos. Naudinga žinoti visiems.
http://www.kemira-gr...uauginimas2.pdf