Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorai

QUOTE(Nome @ 2009 04 30, 22:58)
Nu aš vėl su savo "topiniais" klausimais doh.gif
Va radau, kokį patarimą dėl pomidorų daiginimo:

Sėklas sėjame maždaug 1cm atstumu (daigyklose po 1 sėklą) ir užsijojame 1cm storio žemės, perlito, vertikulito ar rupaus smėlio sluoksniu. Dėžutes pridengiame polietilenu arba stiklu, kol išdygs daigai, nepamiršdami kasdien pravėdinti .
Tai jūs vėdinate ar ne?  unsure.gif

Nieko jiems per savaitgalį nenutiks ir nevėdintiems mirksiukas.gif Paskui laikysi atidarytus ir viskas bus ok 4u.gif

Aš neva stengiuos pilnėjant mėnuliui viską augalams daryt, bet šiaip... manau jiems geriau kai nuotaikingos mylinčios rankos prastu mėnuliu dirba, nei geras mėnulis ir žiovaujantis pavargęs augintojas biggrin.gif

Atsakyti
Taip jei augalus priziuri su meile,tai ir menulis nesvarbus. biggrin.gif
Atsakyti
Aš jau susodinau pomidorus į šiltnamį, nakčiai pridengiu agroplėvele, tikiuos, kad nenušals. smile.gif

Perskaičiau vienam žurnale, kad į plastikinius butelius, reikia pripilti vandens ir pastatyti tarp pasodintų pomidorų, vanduo per dieną įšyla, o vakare kai lauke vėsta, tie buteliai su įšilusiu vandeniu, skleidžia šilumą, dar užkloji agroplėvelę ir turėtų nenušalti. schmoll.gif
Tiesa tų butelių aš dar nesu sudėjus, nes tik šįvakar perskaičiau tą straipsnį, galšiąnakt išgyvens, ryt reiks sudėt butelius biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aderaa: 30 balandžio 2009 - 22:17
Nemanau,kad sianakt nusaltu,tik Utenos apsktityje iki -2,kitur be salnu.
Atsakyti
QUOTE(Aderaa @ 2009 04 30, 23:12)
Aš jau susodinau pomidorus į šiltnamį, nakčiai pridengiu agroplėvele, tikiuos, kad nenušals. smile.gif
Perskaičiau vienam žurnale, kad į plastikinius butelius, reikia pripilti vandens ir pastatyti tarp pasodintų pomidorų, vanduo per dieną įšyla, o vakare kai lauke vėsta, tie buteliai su įšilusiu vandeniu, skleidžia šilumą, dar užkloji agroplėvelę ir turėtų nenušalti. schmoll.gif
Tiesa tų butelių aš dar nesu sudėjus, nes tik šįvakar perskaičiau tą straipsnį, galšiąnakt išgyvens, ryt reiks sudėt butelius  biggrin.gif

uztenka pristatyt kibiru, laistytuvu ar kitokiu indu su vandeniu ir nebutinai po agro, o siaip siltnamyje, saltis kibs i vandeni, o augaliukai liks sveiki
Atsakyti
Toks juokas sueme.Pasodinsiu kelis daigus pristatysiu kibiru laistytuvu pridegsiu zvakiu,geras vaizdas turetu buti siltnamyje. biggrin.gif
Atsakyti
va rodaus kokie mano pomidoriukai, paprikos ir vienas agurkas ax.gif paprikos tai labai mazos blush2.gif

http://picasaweb.goo...liukai20090501#
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 04 30, 23:42)
Toks juokas sueme.Pasodinsiu kelis daigus pristatysiu kibiru laistytuvu pridegsiu zvakiu,geras vaizdas turetu buti siltnamyje. biggrin.gif

Dar reikia tinkamas proporcijas nustatyt pomidorų - vandens talpų - žvakių biggrin.gif Vienas pomidoriukas, aplink pora litrinių stiklainių su vandeniu ir kokios trys žvakės biggrin.gif Ir taip apie visus biggrin.gif Ir tada gerąją anytą į svečius pasikviest biggrin.gif Žvakes būtinai uždegti biggrin.gif

Atsakyti
Na gerai parasei,jei pomidorai nenusals,tai anyta nuziures. biggrin.gif
Papildyta:
Blakstiena5,kokias plantacijas priauginusi.Agurkas koks fainas.
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 05 01, 16:29)
va rodaus kokie mano pomidoriukai, paprikos ir vienas agurkas ax.gif paprikos tai labai mazos blush2.gif

http://picasaweb.goo...liukai20090501#

nu paprikos mano dvigubai ,kai kurios didesnės,o taviškės nu tikrai per mažos .Nespės sunokinti nieko...Tikiuosi,kad klystu.Nes kiek skaičiau,tai rašo,kad turi būti paaugusios.Nes kitos mano ,tai matau,kad geros didelės.Nu laikas jau joms kitą savaitę į šiltnamį.
Atsakyti
Na taip paprikos turi buti jau dideles,nors jei bus karsta sauleta vasara,tai suspes visi augalai sunokti.Bet jei vasara prasta,tai tada paprikos nesunoksta.
Atsakyti
Kol reikes daigus sodinti i siltnami,tai as savus turbut tikrai iskepsiu,vel radau visus nulepusius,bet dar atsigavo palaistyti.Tingiu lipti i antra auksta paziureti. biggrin.gif
Atsakyti