Sveikutė
Grįžau iš atostogų (pusę mėnesio) savo gėlyčių nemačiau
Radau baltą savo amarilį net išvirtusį nuo palangės (vazonas sudužęs, gėlė sulūžus), gaila labai, bet atgaivinsiu. Brolienė dar spėjo nufotkinti, kai buvo atėjusi palaistyti. Sakė, didžiuliai keturi balti žiedai buvo ant ilgo koto.
Tai kai turėsiu foto įmesiu čia.
O dar radau pražydusį savo kur turėjo būti tamsiai bordinis, net juodas. Tai va koks prasiskleidė. Ėx, negali tikėti tom krautuvėm.
Bet vis viena man labai gražus
Jergutėliau, atsiprašau, ne į tą temą parašiau -na bet pomidorus papuošiau
Lietuva grazios gelytes, bet cia pomidoru tema
QUOTE(AveM @ 2009 04 26, 14:33)
Maniskiai gauna saules tik ryte ir jiems pakanka,kad tik butu sviesu.
Aisku, labai aciu uz patarimus ,einu ieskot nauju palangiu pomidorams
QUOTE(jurg_ili @ 2009 04 26, 14:24)
Aisku, kad silumos per daug tai tikiu ,nes stovi ant rytines -pietines palanges ,tai saule nuo ryto iki vakaro. O jei isnesiu kur vesiau -tai saules negaus ,ar nepakenks?
Maniškiai tie didesnieji stovi ant vakarinės-šiaurinės palangės ir vargo nemato.
Dažniausiai apatiniai pradeda lapeliai gelsti, kai šaknims trūksta vietos. Pastebėkim, dideliame vazone lapeliai negelsta, o ten, kur tankiau pasodinta ar ne tokie dideli vazonai-gelsta. Tiesiog tai rodo, kad jie prašosi į šiltnamį. Taip mano atrodo agurkai, kurie su vaisiais jau ant palangės. Nesisielokit, pasodinsit į žemę šiltnamyje iki skilčlapių ir jų nesimatys ..o kai nesimatys - širdelei bus ramiau. Tai ne liga, nusiraminkit. Nesistenkit dažnai lieti gausiai ir daug tręšti. Kai daug šaknų, o žemės mažai nelabai augalui sveika. Geriau prisitaikę persodinkit į šiltnamį.
Aš ir jau ryt savo "karklus" vešiu. Tik nežinau ar bus laiko pasodint. Na, bent balkone bus daugiau erdvės.
Aš ir jau ryt savo "karklus" vešiu. Tik nežinau ar bus laiko pasodint. Na, bent balkone bus daugiau erdvės.
QUOTE(Regila @ 2009 04 26, 19:01)
Dažniausiai apatiniai pradeda lapeliai gelsti, kai šaknims trūksta vietos. Pastebėkim, dideliame vazone lapeliai negelsta, o ten, kur tankiau pasodinta ar ne tokie dideli vazonai-gelsta. Tiesiog tai rodo, kad jie prašosi į šiltnamį. Taip mano atrodo agurkai, kurie su vaisiais jau ant palangės. Nesisielokit, pasodinsit į žemę šiltnamyje iki skilčlapių ir jų nesimatys ..o kai nesimatys - širdelei bus ramiau. Tai ne liga, nusiraminkit. Nesistenkit dažnai lieti gausiai ir daug tręšti. Kai daug šaknų, o žemės mažai nelabai augalui sveika. Geriau prisitaikę persodinkit į šiltnamį.
Aš galvoju irgi vešti,nes žiūrėjau ,kad šalnų mėnesį į priekį nerodo,o ant palangės,tai tikrai didieji vien šaknys įtariu .Nes palieji,o kitą dieną indelis lengvas lengvas.Sausa ir lapai linksta.Palieji ir vėl gerai.
Šalnų bus dar ir ne viena. Svarbiausia, kad augalai iki šalnų prigytų, tuomet lengviau pakenčia jas. Žydės sodai, atsibastys ir šalnos.. kaip kasmet.
Čia radau interneto platybėse;
Šiais metais Sodo spalvose radau dr. Irenos Kubilienės labai naudingą patarimą palaistyti žydinčius pomidorus taukės (kaulažolės) arbatėle. Po savaitės rezultatas pribloškė, pomidorai pasikeitę neatpažįstamai į gerą pusę.
http://images.google...DJISv_Aai8-TNCQ
Taukės arbatėle:
Nužydėjus taukei, ją nupjauti ir palikti porai dienų pavysti.Apvytusią taukę smulkiai supjaustyti ar sukarpyti (kaip patogiau) ir užpilti šaltu vandeniu. Palikti pastovėti porą dienų. Laistymui skiesti 1:10.Tiesa, pagal Steinerio biodinaminius dėsniu, kurie kaip teigiama suaktyvina augalų galias, tirpalą kelis kart per dieną sukau iki sūkurio.
Rezultatas geresnis, negu laistant dilgėlių ar Kurdiumovo arbatėle
Šiais metais Sodo spalvose radau dr. Irenos Kubilienės labai naudingą patarimą palaistyti žydinčius pomidorus taukės (kaulažolės) arbatėle. Po savaitės rezultatas pribloškė, pomidorai pasikeitę neatpažįstamai į gerą pusę.
http://images.google...DJISv_Aai8-TNCQ
Taukės arbatėle:
Nužydėjus taukei, ją nupjauti ir palikti porai dienų pavysti.Apvytusią taukę smulkiai supjaustyti ar sukarpyti (kaip patogiau) ir užpilti šaltu vandeniu. Palikti pastovėti porą dienų. Laistymui skiesti 1:10.Tiesa, pagal Steinerio biodinaminius dėsniu, kurie kaip teigiama suaktyvina augalų galias, tirpalą kelis kart per dieną sukau iki sūkurio.
Rezultatas geresnis, negu laistant dilgėlių ar Kurdiumovo arbatėle
QUOTE(rsc @ 2009 04 26, 22:13)
Taip uzsimaniau mazuju pomidoriuku Tad siandien "red cherry" sukisau i zeme. Planuoju balkone koki viena-kita auginti. Zinau, kad jau pasivelinau... Bet gal bus sioks toks derlius, nors ir veliau
Red cherry - aukstaugiai pomidorai, ne balkoniniai. Balkoniniai yra "Vilma", "Balconi Red F1"
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 04 26, 21:24)
Red cherry - aukstaugiai pomidorai, ne balkoniniai. Balkoniniai yra "Vilma", "Balconi Red F1"
O, geras!!! O parasyta, kad galima auginti vazone