QUOTE(mociukas @ 2009 04 20, 19:59)
Dėl to pieno tai perškiu vakarais. Pienas liesas 2 procentų iš parduotuvės. Daugiau niekų nepurškiu ir viskas ok. Manau kad ir maras nebaisus. Be to savo pomidorų ir netrešiu trašomis aš tokia ekologiška merga. Juk aš ir mano šeima valgo. Pomidorus patrešiu raugu pagamintu iš duonos likučių. Darau dilgėlių raugą. Be to neišmetu pelenų kurie lieka kepus šašlykus.
O ar galėtumėt truputuką detaliau
Ar reikia tą pieną parduotuvinį skiesti? Nuo ko jis? Ir kaip dažnai purkšti? Kaip gausiai?
Kaip tą raugą ruošti iš duonos ir kaip iš dilgėlių? Nuo ko jie? Ir kaip dažnai reikia?
Gal ir per kvaili klausimai, bet labai nepykit, aš visiškai žalias daržininkas, šiemet pirmi metai šiltmanį turiu
Gal kas is patyrusiu pasakys ar sulauks mano pamidorai geguzes (kol perkelsiu i siltnami) ir taip ar reikia persodint i didesnius indukus, nes jau po kokiu 2-3 sav bus galima i siltnami sodint manau. Gal nebejudint tokiam trumpam laikui
Dabar jie rusy ant palanges, ten vesiau tai uzsigrudino ir augimas letesnis
Per viduri ten tie zemaugiai, todel mazesni
Cia priekyje matosi paprikos, bet kai isnesiau i vesesne vieta apstojo augt, kazin ar spes dar siemet papriku uzaugint tokiais tempais ar parnest kur silciau, kad daugiau paaugtu kol isnesiu i siltnami? Nelabai patirties turiu, tai jau nepykit, kad taip klausiu
Dabar jie rusy ant palanges, ten vesiau tai uzsigrudino ir augimas letesnis
Per viduri ten tie zemaugiai, todel mazesni
Cia priekyje matosi paprikos, bet kai isnesiau i vesesne vieta apstojo augt, kazin ar spes dar siemet papriku uzaugint tokiais tempais ar parnest kur silciau, kad daugiau paaugtu kol isnesiu i siltnami? Nelabai patirties turiu, tai jau nepykit, kad taip klausiu
Sveikos! O kada galima pomidorus i lauka sodint? Prisimenu kazkada kaime seniai maciau...
Sveikutės,
Aš ir su klausimu, gal kas padės. Mano pomidoriukai labai gražiai sudygo. Dalį išpikavau į durpinius indelius po vieną.
Tai tuos, kuriuos susodinau į sėklų daiginimo žemę, pradėjo trauktis....ir neauga, bet viršūnėlės dar tamsiai žalios. Tikriausiai šitiems jau "amen"...ar ne???
O tuos, kuriuos susodinau į daigams skirtą žemę, bet irgi durpiniuose indeliuose, pradžioj viskas buvo gerai, augo, o dabar irgi apatiniai lapeliai pradėjo gelsti... Kas čia darosi??? Gal šaknims vietos jau mažai??? (Daigeliai turi po 5 tikruosius lapelius). O gal tie durpiniai indeliai taip negerai veikia??
Tiesa, neišpikuoti pomidoriukai bujoja ir labai labai gražūs
Aš ir su klausimu, gal kas padės. Mano pomidoriukai labai gražiai sudygo. Dalį išpikavau į durpinius indelius po vieną.
Tai tuos, kuriuos susodinau į sėklų daiginimo žemę, pradėjo trauktis....ir neauga, bet viršūnėlės dar tamsiai žalios. Tikriausiai šitiems jau "amen"...ar ne???
O tuos, kuriuos susodinau į daigams skirtą žemę, bet irgi durpiniuose indeliuose, pradžioj viskas buvo gerai, augo, o dabar irgi apatiniai lapeliai pradėjo gelsti... Kas čia darosi??? Gal šaknims vietos jau mažai??? (Daigeliai turi po 5 tikruosius lapelius). O gal tie durpiniai indeliai taip negerai veikia??
QUOTE(Ugniux @ 2009 04 24, 14:14)
O gal tie durpiniai indeliai taip negerai veikia??
Kažkaip ir mano tie pomidorai bei paprika, kurie durpiniuose puodeliuose, prasčiau auga, nei paprastuose plastikiniuose indeliuose, kažin, kodėl taip?
QUOTE(merepopins @ 2009 04 24, 16:30)
Kažkaip ir mano tie pomidorai bei paprika, kurie durpiniuose puodeliuose, prasčiau auga, nei paprastuose plastikiniuose indeliuose, kažin, kodėl taip?
pernai bandyta.Šūdas atsiprašant,džiūsta ten viskas.
QUOTE(*GREISI* @ 2009 04 24, 17:30)
pernai bandyta.Šūdas atsiprašant,džiūsta ten viskas.
o jei perlaistai tai ima pelyti
jie gerai kai gyveni nuosavam stipriai shildomam name- tda buna ir labai shilta ir galima daug prilieti - nepelyja
QUOTE(vardė @ 2009 04 23, 19:42)
OHO, kada tu tuos pirmuosius pasėjai? Pernai ? Suorganizuoti, sunumeruoti, surašyti - puikus darbelis O registracijos knygą irgi užvedei?
Dėl pamerkimo į vandenį galiu asmeniškai paliudyti. Išroviau, pamerkiau ,,flenciukus", bet įprastą darbo dieną niekaip neradau laiko persodinti. Tai vandeny prabuvo apie penkias dienas. Šaknys ne kiek pailgėjo, kiek atsirado naujų šonuose. Ištraukus iš vandens vos atmazgiau...
Dėl pamerkimo į vandenį galiu asmeniškai paliudyti. Išroviau, pamerkiau ,,flenciukus", bet įprastą darbo dieną niekaip neradau laiko persodinti. Tai vandeny prabuvo apie penkias dienas. Šaknys ne kiek pailgėjo, kiek atsirado naujų šonuose. Ištraukus iš vandens vos atmazgiau...
Tai vat būtent sustiprėja sutankėja šaknys ir augalas geriau prigyja,.
Man irgi buvo keista, bet kadangi daug tų pomidorčikų pridygo, tai ir pabandžiau dalį įmerkti. pikiavau gal prieš kokias 3 savaites, dalį tų pamerktų susodinau, dalis dar ir dabar puikiausiai mirksta tam vandenį (išmesti gaila) ir ...auga
Norėjau atšviesti tą straipsnį, bet vaikai kažkur nukišo tą žurnalą, tai neradau Jei rasiu šiaip dėl įdomumo, gal atšviesiu
gal niekas nesupyks kad ir cia paklausiu mano naujajam siltnamyje karaliauja raudonosios skruzdeles kaip jas rupuzes isprasyt lauk?gal zinot koki gera recepta?
oho kokie dideli mano tai zemi, visai nedideli gal anksti sejot?
va turiu savo setas 7 veisles ir dar pora gavau nuo kumos tad dabar galvoju kaip juos pasizymeti kai jau susodinsiu i pastovia vieta ,kad zinociau kur kokia rusis kaip kas darot....patarkit...masciau daryt ziedus ant kiekvieno pomidoro su pavadinimu tai neismastau iki galo kaip uzrasyt kad nuo saules neisbluktu...lauksiu pasiulymu kas kaip darot
va turiu savo setas 7 veisles ir dar pora gavau nuo kumos tad dabar galvoju kaip juos pasizymeti kai jau susodinsiu i pastovia vieta ,kad zinociau kur kokia rusis kaip kas darot....patarkit...masciau daryt ziedus ant kiekvieno pomidoro su pavadinimu tai neismastau iki galo kaip uzrasyt kad nuo saules neisbluktu...lauksiu pasiulymu kas kaip darot