Aš saviškius vėl sunešiau vidun, bet jaučiu užpraitą naktį gavo šalčio Nes tie kurie dar neturi tikrųjų lapelių tokie gerokai pageibę Na bet stovi... Tikiuos atkus dar
QUOTE(mociukas @ 2009 04 20, 19:59)
Dėl to pieno tai perškiu vakarais. Pienas liesas 2 procentų iš parduotuvės. Daugiau niekų nepurškiu ir viskas ok. Manau kad ir maras nebaisus. Be to savo pomidorų ir netrešiu trašomis aš tokia ekologiška merga. Juk aš ir mano šeima valgo. Pomidorus patrešiu raugu pagamintu iš duonos likučių. Darau dilgėlių raugą. Be to neišmetu pelenų kurie lieka kepus šašlykus.
o purškiate daigus namie,ar jau šiltnamyje pasodintus?
QUOTE(mociukas @ 2009 04 20, 18:59)
Dėl to pieno tai perškiu vakarais. Pienas liesas 2 procentų iš parduotuvės. Daugiau niekų nepurškiu ir viskas ok. Manau kad ir maras nebaisus. Be to savo pomidorų ir netrešiu trašomis aš tokia ekologiška merga. Juk aš ir mano šeima valgo. Pomidorus patrešiu raugu pagamintu iš duonos likučių. Darau dilgėlių raugą. Be to neišmetu pelenų kurie lieka kepus šašlykus.
Labai ačiū už padrąsinimą dėl to pieno. O tai kažkaip nedrįsau lieti, nepasikonsultavusi su išbandžiusiomis tokį būdą. Ar gerai supratau -- ir vėliau šiltnamyje pomidorus galima pienu laistyti?
Meduliukas, gal dar apie tas sieros galvutes vazonuose parašytumėt? O tai tų tamsių muselių nespėju gaudyti. Vyras vis grasina mano palangių gėlynus "Deciu" palaistyti. Įdomu, o siera augalams nepakenks?
Šitą rojaus soduose radau
Aš tai purškiu. Pirmą kartą nupurškiu pasodinus į šiltnamį, purškiu pienu ( i dalis pieno + 10 dalių vandens, tik pienas turi būti kaimiškas, t.y. nepasterizuotas). O vėliau, kai jie paauga ir sustiprėja, nupurškiu kokiu nors vario preparatu bordo ar vario oksichloridu. Bet purškiu profilaktiškai,kol dar liga nepasirodė, nes po to paprastai jau būna vėlu. O dar pernykščiame Sodo darbų kalendoriuje buvo toks patarimas pomidoro stiebas susmaigstomas keliose vietose varine viela, tada jie neserga (būtų logiška gauna vario). Tik pati nebandžiau labai gaila buvo badyti. Gal kas bandėte? Pasidalinkit patyrimu.
Aš tai purškiu. Pirmą kartą nupurškiu pasodinus į šiltnamį, purškiu pienu ( i dalis pieno + 10 dalių vandens, tik pienas turi būti kaimiškas, t.y. nepasterizuotas). O vėliau, kai jie paauga ir sustiprėja, nupurškiu kokiu nors vario preparatu bordo ar vario oksichloridu. Bet purškiu profilaktiškai,kol dar liga nepasirodė, nes po to paprastai jau būna vėlu. O dar pernykščiame Sodo darbų kalendoriuje buvo toks patarimas pomidoro stiebas susmaigstomas keliose vietose varine viela, tada jie neserga (būtų logiška gauna vario). Tik pati nebandžiau labai gaila buvo badyti. Gal kas bandėte? Pasidalinkit patyrimu.
QUOTE(AveM @ 2009 04 21, 13:03)
Keisis oras,tik nezinau i kuria puse.
Ką skauda?
Lyt neturėtų (čia pagal skausmus )
Galėtų baigtis naktinės šalnos, nes tas bėgiojimas su vazonikais mažumėlę nervina.
QUOTE(AveM @ 2009 04 21, 15:18)
Ne nieko neskauda,atvaziavo uosvis,o anyta palikes namuose. Kadangi pirmas toks atvejis,tai keisis oras.Kazka girdejau treciadieniui lietus pranesa,tai jau tada tikrai neturetu buti salnu.
meteo.lt jokio lietaus nežada šią savaitę
2009-04-22
trečiadienis -3 12
2009-04-23
ketvirtadienis -2 14
2009-04-24
penktadienis -1 14
2009-04-25
šeštadienis 2 15
2009-04-26
sekmadienis 3 18
ženkliukų nenukopijavo, visur saulutės. Ir šalnas vis dar žadamos.. gal dar pasikeis prognozė? Tada tikrai matysim, kad anytos metodas orams spėti patikimesnis
mano pomidorai siltnamyje grazesni nei antram aukste ir veliau daug persodinti, o stiebias graziai...uzjauciu tas kurioms nusalo, gaila juk ideto darbo manieji stikliniame po dviem agro sluoksniais puikiai atlaike salcius tad tikiuos atlaikys ir dar busimus