Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Simta metu cia nesilankiau (atsilo oras, ne prie kompo laisvalaikiu sedet norisi... rolleyes.gif ), ogi ziuriu, kiek cia visko blink.gif

Pirmiausia tai didziausios ovacijos tortu sutverejoms. Nagi tiek grozybiu prisiziurejau wub.gif Visu groziu autoriu jau ne nebeisvardinsiu, tiek daug ju cia buvo, bet ech, aciu uz tokius malonius reginius... wub.gif

Tiesa... Cipciuk, va jusu "pinigu maisas" tai isimine. Grozis.... wub.gif wub.gif

* * *

Taip pat noretusi trupuciuka pasisakyt uzvirusios karstos diskusijos apie apsipirkinejimus tema. Tiesiog todel, kad kelis kartus pirkau prekes sau internete, ir dariau kelis bendrus uzsakymus cia, forume. Manau, kad galiu keleta tikrai saziningu komentaru sia tema pasakyti...

As lygiai taip pat, kaip ir urgit@ siuo atveju, "nesuku" jokio bizniuko, ir kai dariau bendrus uzsakymus, tiesiog prisijunge tos merginos, kurios pacios internete neapsipirkineja, nes negali / nezino kaip / nenori del saugumo sumetimu. Veliau prisijunge ir daugiau zmoniu (grynai del to, kad pasidalint siuntimo islaidas).

Keli atradimai man paciai buvo netiketi...
1 - perkant prekes is Statu sau, jos atejo be jokiu papildomu mokesciu, taciau uz siuntima sumokejau "riebia sumele". Kai organizavau pirkima merginoms, siuntimas zmogiu atsiejo pigiau, taciau kadangi siuntinys gavosi didelis, tai muitine uzdejo PVM (gerai, kad siunteja nurode mazesne prekiu verte, tai gavosi tas PVMas apie 11% -- bet vistiek juk...)
2 - Karta buvo, kad tikrai siuntejas padare nuolaida prekems, bet velgi, siuntinys keliavo is Statu, ir muitinei uzdejus mokescius, nuolaida "susivalge".
3 - pastebejau vienasyk tokia "afera". E-bay (Statu) esancios parduotuves daznai nesaziningai skaiciuoja siuntimo kainas. Buvo atvejis, kad radau tas pacias prekes keliose parduotuvese, ir paprasiau paskaiciuoti kaina su siuntimu. Tai ju kainos kone dvigubai skyresi doh.gif Na, parduotuves buvo skirtingose valstijose (Kentukis ir Ilinojus), betgi tai labai arti viena kitos -- netikiu, kad tai pasto isdaigos. Juolab, kad USPS turi vieninga siuntimo sistema visai JAV. Taigi, reikia atsargiai su jais.

Gi visai kitas reikalas, kai prekes perkamos UK.
1 - mes pirkom ne E-bay, o is internetines parduotuves, turincios sava sistema. Siuntimo mokestis buvo fiksuotas. Siuntinys atkeliavo didziulis, o jokiu papildomu mokesciu nebuvo uzdeta ne cento. thumbup.gif
2 - Is JAV prekes keliauja praktiskai amziais doh.gif Ten dazniausiai siunciama per USPS (JAV pasto paslaugu tiekejas), ir nors siuntimas "gali uztrukti tik 10 dienu", yra buve, kad teko laukt beveik 2 menesius (beje, kaip tik siuo metu esam uzstrige su vienu siuntiniu, laukiam jau virs menesio). Tuo tarpu is D. Britanijos mums siuntini issiunte DHL'u, ir atkeliavo jis principe per savaite.

Kita vertus, GB prekeiviai, kiek pastebejau, megsta uzsideti didesnius antkainius, nei Statuose (nors grupinio uzsakymo atveju, fiksuotas siuntimo mokestis ir papildomu islaidu nebuvimas tai TIKRAI atperka).

Jusu zinute dar pakomentuot noretusi.

1. UK muitu nera, nes EU
Sventa tiesa.
2. Perkant eBay nera jokiu PVM
Kaip jau minejau, priklauso, kuriame Ebajuje apsipirkinesite. Jei Statuose, tai jums vienai PVM neuzdes -- o didelis siuntinys gali buti skaudziai apmokesdintas.
5. Suprantu, kad jus dirbate legaliai ir mokate mokescius + uzdarbis.
Faktas, kad zmogui, kuris perka preke, visiskai nusisvilpt, ka uz ta preke sumokejo pardavejas -- o taip pat ir visi kiti moraliniai aspektai. Betgi perkant prekes didmena, pardavejai nuolaidas tikrai pasiulo puikias. As darydama uzsakymus irgi bandziau deretis, ir nebuvo nei vieno pardavejo, kuris pasakytu "netaikysim nuolaidu nieku gyvu". Jie visi mielai taiko, tik... dazniausiai tam reikia pasiekti tam tikra prekes vienetu skaiciu AR bendra pirkinio suma (pavyzdziai is realybes, ka man buvo pasiule: 40 prekes vienetu; 3000 LTL verte visu, bet kokiu, prekiu per siuntini ir pan -- deja, realia nuolaida pavyko "ismusti" tik karta). Tad realiai tuo pasinaudot ne taip paprasta, jei perki sau ar darai ribota grupini uzsakyma, taciau jei suktum koki bizniuka ir uzsiimtum pastovia vietine prekyba, tai ka ties 3000 reikstu... Nes jei pasieki ju kriteriju, parduotuves gali pasiulyti 20%, o tai ir dar geriau.

Tobulu atveju, reikia uzsiimt pastovia prekyba, o ne daryti vienetinius uzsakymus, ir pirkti prekes ES. Tegul ir E-bajuj, bet ne Statuose, o UK arba Vokietijoj. Einamiausias prekes perki didesniais kiekiais, gauni nuolaidas ir "sandeliuoji", retu prekiu pats pirkejas nesipriesins savaitele palaukt -- o ir paciai bus ramu, kad nei muitu, nei PVM skirtumo moket nereiks drinks_cheers.gif

Tuo tarpu sutinku su urgit@, kad Lietuvoje siulomos prekes tikrai brangokos. Tai tikrai patogu toms merginoms, kurios siaip internete neapsipirkineja ir nedrista knistis uzsienio parduotuvese -- taciau jei tik galite, siulyciau pirkti uzsienyje. Sutaupysit ne lita ir ne desimt -- jei gerai pasikapstysit, galit apsipirkti net 2gubai (ar net daugiau) pigiau.

(siuo gi pasakymu nenoriu nieko blogo apie lietuviskas parduotuves skelbti -- neabejotinai daugeliui tai pagelbeja isigyti tai, ko nori, per trumpa laika ir itin patogiu budu. Galu gale, juk bet kokia iniciatyva sveikintina 4u.gif Ir pati gal kada kreipsiuos i lietuviska svetaine pagalbos, kazko skubiai prireikus smile.gif )

QUOTE(rozmarinas @ 2009 04 28, 14:00)
3. tai juridinis asmuo, todėl jei mane apgautų, lengvai įskusčiau, pareikalaučiau grąžinti pinigus ir t.t. taigi esu rami dėl rizikos ir dėl to, ką gaunu.

Taipogi komentaras is praktikos... Kai apsipirkinejom Surbitone, gavau siuntini su KRUVA klaidu -- nors uzsakiau viska teisingai... Net silpna pasidare. Bet tada perskaiciau UK internetines prekybos istatyma, ir savo dziaugsmui aptikau, kad yra toks irasas (galioja ne tik UK ribose, bet visiems pirkejams, perkantiems is UK): pagal nutylejima, apie bet kokias klaidas raportavus, yra priimamas kliento teisumas. Ne JUS turite irodyti parduotuvei, kad kazkas buvo blogai -- tai PARDUOTUVE turetu irodineti, kad issiunte viska teisingai.

Mano atveju, surasiau didziuli, faktais (ir nuotraukomis blush-anim-cl.gif ) paremta laiska parduotuvei -- o paaiskejo, kad to net nereikejo. Jie labai atsiprase uz klaidas, ir penkiu dienu begyje atsiunte trukstamas prekes PLIUS gavau kelias papildomas prekes nuo ju dovanu blink.gif Atseit, uz patirta stresa... Beje, pora prekiu buvo neatsiustos, nes ju nebeliko asortimente -- taciau nepatyriau del to nuostoliu.

Tokia pati situacija apsipirkinejant statuose. Kol kas problemu su ju pardavejais turet neteko (aciu dievui -- tikiuosi, ir neteks), bet truputi pasidomejau, ir aptikau, kad esant reikalui taip pat "ismustum" visus trukumus... Tad tai tikrai ne ka blogiau, nei Lietuvoje.

QUOTE(rozmarinas @ 2009 04 28, 14:00)
nu bet aš linkus geriau porą litų daugiau sumokėt ir dėl nieko nesukt sau galvos. ypač kai gyvenu toli nuo vilniaus ar kauno.

Saunu, jei tik pora litu drinks_cheers.gif O del persiuntimo Lietuvos viduje -- kainos vienodos visoms distancijoms.

QUOTE(urgit@ @ 2009 04 28, 15:59)
Zodziu, kas norit sudedu is kuriu pardaveju as pati sau pirksiu formeles. Jei yra norinciu, rasykit i az. Nes perkant kelis daiktus, duoda nuolaida siuntimui. Laukiu iki ryt ryto, nes geguzes pabaigai labai reikia keliu formeliu. Is kitur nepirksiu  4u.gif

Pasakysiu atvirai. Po keliu organizuotu bendru uzsakymu, giliai uzjauciu jus del sios zinutes blush2.gif Kiek lakstymo ir malimosi sudaro tie pirkimai doh.gif Bet, aisku, dziugu, kad netingite prasideti ir turit geros valios pagelbeti zmonems drinks_cheers.gif

Kartu noriu pridurti, kad forume besilankancios merginos -- tiesiog neitiketinai saunios. Su jomis vienas malonumas tureti reikalu -- kad tik taip pat butu miela dirbti su pardavejais 4u.gif

Atsakyti
OHO, kokia ilga žinutė, viskas aiškiai ir be išvedžiojimų drinks_cheers.gif
Atsakyti
Meian, pagarba 4u.gif
Atsakyti
prisedus prie kompo galvoju , susirasiu as tuoj recepteli irissikepsiu seimynai torciuka. bet tiek visko prirasyta, kad man galva apsisuko, nebezianu uz ko griebtis , nes visko norisi. geriau einu miegoti biggrin.gif
Atsakyti
Sweikos norejau paklausti, gal kas zino kaip amerikieciai ant tu stoveliu gelems daryti gelytes ispurskia jas nuima? Noreciau ir as taip ismokti ispurksti, dabar rengiuosi pirkti ir wilsono rinkini, taciau viename rinkinyje uz 35 lt su sesias antgaliais ir maiseliu, jo nera. Bet yra rinkinys is 25 daliu, tai ten tas stovelis gelems daryti yra, tik man idomu ar jis labai reikalingas..? blink.gif blush2.gif

Atsiu uz atsakymus..
Atsakyti
Sweikos norejau paklausti, gal kas zino kaip amerikieciai ant tu stoveliu gelems daryti gelytes ispurskia jas nuima? Noreciau ir as taip ismokti ispurksti, dabar rengiuosi pirkti ir wilsono rinkini, taciau viename rinkinyje uz 35 lt su sesias antgaliais ir maiseliu, jo nera. Bet yra rinkinys is 25 daliu, tai ten tas stovelis gelems daryti yra, tik man idomu ar jis labai reikalingas..? blink.gif blush2.gif

Atsiu uz atsakymus..
Atsakyti

Atsiu uz atsakymus.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 04 29, 07:00)
Sweikos norejau paklausti, gal kas zino kaip amerikieciai ant tu stoveliu gelems daryti gelytes ispurskia jas nuima? Noreciau ir as taip ismokti ispurksti, dabar rengiuosi pirkti ir wilsono rinkini, taciau viename rinkinyje uz 35 lt su sesias antgaliais ir maiseliu, jo nera. Bet yra rinkinys is 25 daliu, tai ten tas stovelis gelems daryti yra, tik man idomu ar jis labai reikalingas..?  blink.gif  blush2.gif

Atsiu uz atsakymus..  smile.gif

Sveika pasistengsiu atsakyti as nes neseniai gaminausi tokias rozytes smile.gif
Ta angali gali nusipirkti atskitrai. Pirkau pas Aiste berods 11 lt kainavo. O as gelytes dariau be stovelio tai zinok man buvo sunku, tai sekanciam kartui planuoju ir ji nusipirkti smile.gif
Papildyta:
merginos noriu jusu paklausti gal kuri zinos smile.gif
Radau vakar tortuko recepta, kuriame biskvitas kepamas taip: 5 kiausiniu baktymai isplakti labai gerai, tada imaisyta smulkintu migdolu ir kepti 200 temperatutoje.
Bet man jie labai prikepe, net prie kepimo popieriaus, Gal galite patarti kaip cia kuo patepus, kad jie graziai nusiimtu?

Aciu sirdingai 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Meian, jus mane stebinat, su tokiais issamiais atsakymais 4u.gif

o su kuo reikia priklijuoti prie cukrine mase apdengto torto pvz. cukrines geles, cukrines raides g.gif o kaip, jei ant cukrines mases su beze paisyciau?? g.gif (MB geriausiam draugui 35 jubiliejaus proga ruosiuosi papus daryt blush2.gif bet dar visos 3 savaites... bet jau planai galvoje sukasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(akvadigi @ 2009 04 29, 08:19)
Meian, jus mane stebinat, su tokiais issamiais atsakymais  4u.gif
o su kuo reikia priklijuoti prie cukrine mase apdengto torto pvz. cukrines geles, cukrines raides  g.gif  o kaip, jei ant cukrines mases su beze paisyciau?? g.gif  (MB geriausiam draugui 35 jubiliejaus proga ruosiuosi papus daryt  blush2.gif bet dar visos 3 savaites... bet jau planai galvoje sukasi  rolleyes.gif

tai tik aisingu manau kaip ir pačias rožes, nu jau pavarysi šedevrą bigsmile.gif beze ant cukrinės masės irgi idėja super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(akvadigi @ 2009 04 29, 08:19)
Meian, jus mane stebinat, su tokiais issamiais atsakymais  4u.gif
o su kuo reikia priklijuoti prie cukrine mase apdengto torto pvz. cukrines geles, cukrines raides  g.gif  o kaip, jei ant cukrines mases su beze paisyciau?? g.gif  (MB geriausiam draugui 35 jubiliejaus proga ruosiuosi papus daryt  blush2.gif bet dar visos 3 savaites... bet jau planai galvoje sukasi  rolleyes.gif

Jei klijuosi raides, tai labai gerai prilimpa, pries tai ant dregno skudurelio trumpai uzmetus. O geles as klijuoju su klijais Cukraus pudra+vanduo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 04 29, 07:00)
Sweikos norejau paklausti, gal kas zino kaip amerikieciai ant tu stoveliu gelems daryti gelytes ispurskia jas nuima? Noreciau ir as taip ismokti ispurksti, dabar rengiuosi pirkti ir wilsono rinkini, taciau viename rinkinyje uz 35 lt su sesias antgaliais ir maiseliu, jo nera. Bet yra rinkinys is 25 daliu, tai ten tas stovelis gelems daryti yra, tik man idomu ar jis labai reikalingas..?  blink.gif  blush2.gif

Atsiu uz atsakymus..  smile.gif

Aš turiu tą stovelį, na tai ką aš žinau, gerai ir su juo, bet dabar aš jo nepirkčiau. Tą rožytę laisviausiai galima ir ant piešuko koto raityti, man dar netgi patogiau po to nuimti būna, ne taip lapeliai susigadina smile.gif
Atsakyti