Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Neramuole, aš apakus kokį tortą sumeistravai bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif neįtikėtina net thumbup.gif Gražuolis tortas gavos wub.gif ŠAUNUOLĖ thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivve @ 2009 04 24, 11:01)
Na ta mase negali buti labai neskani... ji tik labai labai saldi... Idomu ar valgot tuos apdengimus, ar jie taip ir lieka lekstelej? O jei ideti daugiau rugsteles i mase? kas jai atsitiks? subyres? nebus tokia elastinga? g.gif
Vakar padariau giganta Snikersa - tik su lazdyno riesutais, tai vaikas sake  bus ne snikersas, bet manija smile.gif
O siandien vakare ruosiuosi dengti Mean mase . Pats tortukas jau toks saldokas, dar saldi mase... nezinau kaip cia tiks... Ka patartumet? Gal geriau grietinele puost? Bet nemoku graziai dzibuot su grietinele,  doh.gif  tai mastau, jei mase pavyks... gelyciu jau turiu priraiciusi... zodziu kaip su tu masiu valgymu? blush2.gif


čia kaip kam - man , pvz, ta masė per saldi, ir aš jos nevalgiau... o MB ir uošvienei labai patiko , suvalgė, sako tinka prie torto (aš medutį dariau) g.gif čia kaip ir su beze - vieniem skanu, kitiem (pvz vėl man tongue.gif - neskanu)
Su grietinėle niekada neprašausi - ji tinka visur thumbup.gif o kai dažniau pazibuosi tai ir išmoksi mirksiukas.gif bet ir su ta mase idomu dirbt thumbup.gif aš sekančiam kartui galvoju į ją kakavos įdėt, gal ir skonis pagerės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 04 23, 23:25)
Dabar mane irgi pakonsultuokite. Galvoju apie meian mase. Jau meian 100 kartu paaiskino, bet vistiek noriu paklaust. Jeigu i torto kremo sudeti ieina zelatina, ar galima ta mase dengt. Virsuje kremo nebus, tik sonuose keli sluoksniai. Nes saldainiu mase labai prakaituoja, jei tortas labai dregnas, o kaip su sita mase.

Ir toks pats klausimas del beze. Ar galima tokio torto sonus ja tepti ar ne. Visai susibalamutinau.

Jei ieina zelatina, sia mase galima dengti ramiausiai. Galiu kaip pavyzdi duoti ta kazkada kepta torta su sampano suliniu -- jo tik virsuje ir apacioje buvo po plonyti biskvituka, o per viduri - ~10cm aukscio idaro sluoksnis, kurio sudetyje - grietinele, zelatina ir kt. ingredientai. Mase ne nemane "prakaituot" ar issileist. O ir kitokiu tortu jau daugybe apdengiau, ne karto nieko nenutiko (man kazkodel visi "nelaimingi atsitikimai" ivyko tik eksperimentuojant su ta gliukozes mase).

Ant sios apdengimo mases beze irgi galima tept. Idomus dalykas yra tai, kad si mase tarsi "uzrakina" dregme torto viduje, tad sudaro netgi geresni pagrinda beze papuosimams.


QUOTE(Daivve @ 2009 04 24, 11:01)
Na ta mase negali buti labai neskani... ji tik labai labai saldi... Idomu ar valgot tuos apdengimus, ar jie taip ir lieka lekstelej? O jei ideti daugiau rugsteles i mase? kas jai atsitiks? subyres? nebus tokia elastinga? g.gif
Vakar padariau giganta Snikersa - tik su lazdyno riesutais, tai vaikas sake  bus ne snikersas, bet manija smile.gif
O siandien vakare ruosiuosi dengti Meian mase . Pats tortukas jau toks saldokas, dar saldi mase... nezinau kaip cia tiks... Ka patartumet? Gal geriau grietinele puost? Bet nemoku graziai dzibuot su grietinele,  doh.gif  tai mastau, jei mase pavyks... gelyciu jau turiu priraiciusi... zodziu kaip su tu masiu valgymu? blush2.gif

Neskanios (specifinio skonio) mases buna tos pirktines, o gamintos namie -- is tiesu, tik saldzios, bet be specifiniu prieskoniu.

O del jos valgymo mano pastebejimai tokie -- kaip bebutu keista, retas kuris jas palieka leksteje. Dauguma valgytoju laiko sia mase neatsiejama torto dalimi, ir suvalgo; kitiems net skanesnis tampa tortas nuo papildomo saldumo. Tuo tarpu kitiems net ir pats tortas jau neisivaizduojama saldumo virsune, jau nekalbant apie kokius nors papildomus pasaldinimus smile.gif Cia labai individualu...
Atsakyti
Meian gal gali patart dedant tortuka viena ant kito ar po abiejais reika padekliuku? gal ir kvailas klausimas nu bet man jisiskilo
Atsakyti
user posted image
viduj medutis,puosta grietinele ir cukrines mases gelytem.
Atsakyti
QUOTE(SAULYTE5 @ 2009 04 24, 10:04)
Sveika neramuole matau kad esi prisijungus, gal gali padet. Iskilo toks klausimas tu viena ant kito kai dejai tortukus ar po apacia dejai kokius padekliukus ar ne?


buvau dingus tik kompa ijungta palikus ax.gif , tortukus dejau viena ant kito be jokiu padekliuku, kalbant anvirai pats apatinis sluoksnis truputi pakrypo i viena puse, bet labai nezymiai, kol neparodziau namiskiai net nepastebejo smile.gif siaip medutis labiausiai atlaiko svori, esu juodaji miska bandzius daryt tai smarkiau sukrypo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Daivve @ 2009 04 24, 11:01)
Na ta mase negali buti labai neskani... ji tik labai labai saldi... Idomu ar valgot tuos apdengimus, ar jie taip ir lieka lekstelej? O jei ideti daugiau rugsteles i mase? kas jai atsitiks? subyres? nebus tokia elastinga? g.gif
Vakar padariau giganta Snikersa - tik su lazdyno riesutais, tai vaikas sake  bus ne snikersas, bet manija smile.gif
O siandien vakare ruosiuosi dengti Mean mase . Pats tortukas jau toks saldokas, dar saldi mase... nezinau kaip cia tiks... Ka patartumet? Gal geriau grietinele puost? Bet nemoku graziai dzibuot su grietinele,  doh.gif  tai mastau, jei mase pavyks... gelyciu jau turiu priraiciusi... zodziu kaip su tu masiu valgymu? blush2.gif


man liko gabaliukas tos mases, paragavau, na toks idomus skonis jos, jei endaug su meduciu visai nieko, bet va ant saldaus tortuko g.gif atiduodama savaji ispejau kad ta sijona galit mest i sali, bet jie uztikrino kad per saldaus torto nera biggrin.gif
Papildyta:

[quote=JOLKA999,2009 04 24, 12:12]

koks grazutis, toks pavasariskas wub.gif jolka kai i kaima atvaziuosi su olesta gausit mokint kaip padaryt cukrine mase gelytems blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neramuole: 24 balandžio 2009 - 11:32
supratau einu jau lipdyt o kaip bijau doh.gif
Atsakyti
Mergaites,ta cukrine mase su meduciu ir man visai tiko,tai jei kas nenores valgyt gales ja nukrapstyt ax.gif
JOLKA999,puikus torciukas,varai viena po kito,nu ir darbstuole 4u.gif 4u.gif
As irgi siandien sumeistravau torciuka,nezinau kur ikelt,tikiuosi labai nesupyksit jei cia patalpinsiu blush2.gif
Tortas "Juodasis princas",nepamenu kieno receptas ir kur jis yra,berods Inockos g.gif
Puostas sokoladinemis rozemis,ir sokolado tinkleliu,kuri dariau taip:issikirpau is tos pusletos pleveles,kur skirta daiktams pervezineti torto dydzio apskritima.Istirpdziau sokolado,tada ant kepimo popieriaus ispyliau sokolada ir ispaudziau ta plevele,palaikiau per nakti ir gavosi toks koriukas.Ji perkeliau ant torto,bekeliant jis man perluzo per puse,todel ta siule teko maskuoti rozemis lotuliukas.gif .
Torto skonio nezinau ir turbut nesuzinosiu,jis iskeliaus,bet itariu,kad skanus,sokoladiniai biskvitai su riesutais,kuriuos netgi pavyko lygiai perpjauti,sulaisciau kavos-romo sirupu.Ir krema dariau is 250g sviesto,indelio virto kondensuoto pieno ir mazdaug apypilnes stiklines kavos,kuris irgi nepraejo be siokiu tokiu nukrypimi.Pirmiausia issiplakiau sviesta,sudejau kondensuota ir plakiau,gavosi puikus kremas,tada sliukstelejau kavos,tikrai kambario temperaturos...ir man viskas atsiskyre,atsirado kazkokio vandens g.gif Kuo daugiau plakiau,tuo labiau gavosi sh doh.gif Kadangi pagalvojau,krema teks mest lauk,tai surizikavau ir ikisau kelioms sekundems! i mikrobange,tada vel plakiau.Ir ka jus manot???Kremas daresi panasus i krema,susijunge,tada dar ipyliau kavos ir visaks baigesi sekmingai su puikiu kremu.VAlIOOOO!!!
user posted image
user posted image
Atsakyti
Daividija, nuostabus tortas blink.gif . labai gražiai atrodo.
Šaunuolė, 10 balų thumbup.gif .
Atsakyti
neramuole, davidija, Jolka999 nu tortų grožis blink.gif
davidija o tuos šokoladus šonuose kur puošta pirkai ar darei?
Atsakyti
QUOTE(ssanta @ 2009 04 24, 10:07)
neramuole, davidija, Jolka999 nu tortų grožis  blink.gif
davidija o tuos šokoladus šonuose kur puošta pirkai ar darei?

Cia pirkti blush2.gif
Atsakyti
JOlka 999 wub.gif
LAbai šiltas, pavasariškas ir toks paneliškai nekaltas smile.gif
GRažiai apdzipuotas
Daividija
DIEVE koks gražus. Ir tas lazdeles pati padarei???
Dieve brangus, kaip gražu, toks paslapčių sodas pilnas rožių smile.gif
ŠAUNUOLĖ wub.gif
Atsakyti