Neramuole, aš apakus kokį tortą sumeistravai neįtikėtina net Gražuolis tortas gavos ŠAUNUOLĖ
QUOTE(Daivve @ 2009 04 24, 11:01)
Na ta mase negali buti labai neskani... ji tik labai labai saldi... Idomu ar valgot tuos apdengimus, ar jie taip ir lieka lekstelej? O jei ideti daugiau rugsteles i mase? kas jai atsitiks? subyres? nebus tokia elastinga?
Vakar padariau giganta Snikersa - tik su lazdyno riesutais, tai vaikas sake bus ne snikersas, bet manija
O siandien vakare ruosiuosi dengti Mean mase . Pats tortukas jau toks saldokas, dar saldi mase... nezinau kaip cia tiks... Ka patartumet? Gal geriau grietinele puost? Bet nemoku graziai dzibuot su grietinele, tai mastau, jei mase pavyks... gelyciu jau turiu priraiciusi... zodziu kaip su tu masiu valgymu?
Vakar padariau giganta Snikersa - tik su lazdyno riesutais, tai vaikas sake bus ne snikersas, bet manija
O siandien vakare ruosiuosi dengti Mean mase . Pats tortukas jau toks saldokas, dar saldi mase... nezinau kaip cia tiks... Ka patartumet? Gal geriau grietinele puost? Bet nemoku graziai dzibuot su grietinele, tai mastau, jei mase pavyks... gelyciu jau turiu priraiciusi... zodziu kaip su tu masiu valgymu?
čia kaip kam - man , pvz, ta masė per saldi, ir aš jos nevalgiau... o MB ir uošvienei labai patiko , suvalgė, sako tinka prie torto (aš medutį dariau) čia kaip ir su beze - vieniem skanu, kitiem (pvz vėl man - neskanu)
Su grietinėle niekada neprašausi - ji tinka visur o kai dažniau pazibuosi tai ir išmoksi bet ir su ta mase idomu dirbt aš sekančiam kartui galvoju į ją kakavos įdėt, gal ir skonis pagerės
QUOTE(Inočka @ 2009 04 23, 23:25)
Dabar mane irgi pakonsultuokite. Galvoju apie meian mase. Jau meian 100 kartu paaiskino, bet vistiek noriu paklaust. Jeigu i torto kremo sudeti ieina zelatina, ar galima ta mase dengt. Virsuje kremo nebus, tik sonuose keli sluoksniai. Nes saldainiu mase labai prakaituoja, jei tortas labai dregnas, o kaip su sita mase.
Ir toks pats klausimas del beze. Ar galima tokio torto sonus ja tepti ar ne. Visai susibalamutinau.
Ir toks pats klausimas del beze. Ar galima tokio torto sonus ja tepti ar ne. Visai susibalamutinau.
Jei ieina zelatina, sia mase galima dengti ramiausiai. Galiu kaip pavyzdi duoti ta kazkada kepta torta su sampano suliniu -- jo tik virsuje ir apacioje buvo po plonyti biskvituka, o per viduri - ~10cm aukscio idaro sluoksnis, kurio sudetyje - grietinele, zelatina ir kt. ingredientai. Mase ne nemane "prakaituot" ar issileist. O ir kitokiu tortu jau daugybe apdengiau, ne karto nieko nenutiko (man kazkodel visi "nelaimingi atsitikimai" ivyko tik eksperimentuojant su ta gliukozes mase).
Ant sios apdengimo mases beze irgi galima tept. Idomus dalykas yra tai, kad si mase tarsi "uzrakina" dregme torto viduje, tad sudaro netgi geresni pagrinda beze papuosimams.
QUOTE(Daivve @ 2009 04 24, 11:01)
Na ta mase negali buti labai neskani... ji tik labai labai saldi... Idomu ar valgot tuos apdengimus, ar jie taip ir lieka lekstelej? O jei ideti daugiau rugsteles i mase? kas jai atsitiks? subyres? nebus tokia elastinga?
Vakar padariau giganta Snikersa - tik su lazdyno riesutais, tai vaikas sake bus ne snikersas, bet manija
O siandien vakare ruosiuosi dengti Meian mase . Pats tortukas jau toks saldokas, dar saldi mase... nezinau kaip cia tiks... Ka patartumet? Gal geriau grietinele puost? Bet nemoku graziai dzibuot su grietinele, tai mastau, jei mase pavyks... gelyciu jau turiu priraiciusi... zodziu kaip su tu masiu valgymu?
Vakar padariau giganta Snikersa - tik su lazdyno riesutais, tai vaikas sake bus ne snikersas, bet manija
O siandien vakare ruosiuosi dengti Meian mase . Pats tortukas jau toks saldokas, dar saldi mase... nezinau kaip cia tiks... Ka patartumet? Gal geriau grietinele puost? Bet nemoku graziai dzibuot su grietinele, tai mastau, jei mase pavyks... gelyciu jau turiu priraiciusi... zodziu kaip su tu masiu valgymu?
Neskanios (specifinio skonio) mases buna tos pirktines, o gamintos namie -- is tiesu, tik saldzios, bet be specifiniu prieskoniu.
O del jos valgymo mano pastebejimai tokie -- kaip bebutu keista, retas kuris jas palieka leksteje. Dauguma valgytoju laiko sia mase neatsiejama torto dalimi, ir suvalgo; kitiems net skanesnis tampa tortas nuo papildomo saldumo. Tuo tarpu kitiems net ir pats tortas jau neisivaizduojama saldumo virsune, jau nekalbant apie kokius nors papildomus pasaldinimus Cia labai individualu...
Meian gal gali patart dedant tortuka viena ant kito ar po abiejais reika padekliuku? gal ir kvailas klausimas nu bet man jisiskilo
QUOTE(SAULYTE5 @ 2009 04 24, 10:04)
Sveika neramuole matau kad esi prisijungus, gal gali padet. Iskilo toks klausimas tu viena ant kito kai dejai tortukus ar po apacia dejai kokius padekliukus ar ne?
buvau dingus tik kompa ijungta palikus , tortukus dejau viena ant kito be jokiu padekliuku, kalbant anvirai pats apatinis sluoksnis truputi pakrypo i viena puse, bet labai nezymiai, kol neparodziau namiskiai net nepastebejo siaip medutis labiausiai atlaiko svori, esu juodaji miska bandzius daryt tai smarkiau sukrypo
Papildyta:
QUOTE(Daivve @ 2009 04 24, 11:01)
Na ta mase negali buti labai neskani... ji tik labai labai saldi... Idomu ar valgot tuos apdengimus, ar jie taip ir lieka lekstelej? O jei ideti daugiau rugsteles i mase? kas jai atsitiks? subyres? nebus tokia elastinga?
Vakar padariau giganta Snikersa - tik su lazdyno riesutais, tai vaikas sake bus ne snikersas, bet manija
O siandien vakare ruosiuosi dengti Mean mase . Pats tortukas jau toks saldokas, dar saldi mase... nezinau kaip cia tiks... Ka patartumet? Gal geriau grietinele puost? Bet nemoku graziai dzibuot su grietinele, tai mastau, jei mase pavyks... gelyciu jau turiu priraiciusi... zodziu kaip su tu masiu valgymu?
Vakar padariau giganta Snikersa - tik su lazdyno riesutais, tai vaikas sake bus ne snikersas, bet manija
O siandien vakare ruosiuosi dengti Mean mase . Pats tortukas jau toks saldokas, dar saldi mase... nezinau kaip cia tiks... Ka patartumet? Gal geriau grietinele puost? Bet nemoku graziai dzibuot su grietinele, tai mastau, jei mase pavyks... gelyciu jau turiu priraiciusi... zodziu kaip su tu masiu valgymu?
man liko gabaliukas tos mases, paragavau, na toks idomus skonis jos, jei endaug su meduciu visai nieko, bet va ant saldaus tortuko atiduodama savaji ispejau kad ta sijona galit mest i sali, bet jie uztikrino kad per saldaus torto nera
Papildyta:
[quote=JOLKA999,2009 04 24, 12:12]
koks grazutis, toks pavasariskas jolka kai i kaima atvaziuosi su olesta gausit mokint kaip padaryt cukrine mase gelytems
supratau einu jau lipdyt o kaip bijau
Mergaites,ta cukrine mase su meduciu ir man visai tiko,tai jei kas nenores valgyt gales ja nukrapstyt
JOLKA999,puikus torciukas,varai viena po kito,nu ir darbstuole
As irgi siandien sumeistravau torciuka,nezinau kur ikelt,tikiuosi labai nesupyksit jei cia patalpinsiu
Tortas "Juodasis princas",nepamenu kieno receptas ir kur jis yra,berods Inockos
Puostas sokoladinemis rozemis,ir sokolado tinkleliu,kuri dariau taip:issikirpau is tos pusletos pleveles,kur skirta daiktams pervezineti torto dydzio apskritima.Istirpdziau sokolado,tada ant kepimo popieriaus ispyliau sokolada ir ispaudziau ta plevele,palaikiau per nakti ir gavosi toks koriukas.Ji perkeliau ant torto,bekeliant jis man perluzo per puse,todel ta siule teko maskuoti rozemis .
Torto skonio nezinau ir turbut nesuzinosiu,jis iskeliaus,bet itariu,kad skanus,sokoladiniai biskvitai su riesutais,kuriuos netgi pavyko lygiai perpjauti,sulaisciau kavos-romo sirupu.Ir krema dariau is 250g sviesto,indelio virto kondensuoto pieno ir mazdaug apypilnes stiklines kavos,kuris irgi nepraejo be siokiu tokiu nukrypimi.Pirmiausia issiplakiau sviesta,sudejau kondensuota ir plakiau,gavosi puikus kremas,tada sliukstelejau kavos,tikrai kambario temperaturos...ir man viskas atsiskyre,atsirado kazkokio vandens Kuo daugiau plakiau,tuo labiau gavosi sh Kadangi pagalvojau,krema teks mest lauk,tai surizikavau ir ikisau kelioms sekundems! i mikrobange,tada vel plakiau.Ir ka jus manot???Kremas daresi panasus i krema,susijunge,tada dar ipyliau kavos ir visaks baigesi sekmingai su puikiu kremu.VAlIOOOO!!!
JOLKA999,puikus torciukas,varai viena po kito,nu ir darbstuole
As irgi siandien sumeistravau torciuka,nezinau kur ikelt,tikiuosi labai nesupyksit jei cia patalpinsiu
Tortas "Juodasis princas",nepamenu kieno receptas ir kur jis yra,berods Inockos
Puostas sokoladinemis rozemis,ir sokolado tinkleliu,kuri dariau taip:issikirpau is tos pusletos pleveles,kur skirta daiktams pervezineti torto dydzio apskritima.Istirpdziau sokolado,tada ant kepimo popieriaus ispyliau sokolada ir ispaudziau ta plevele,palaikiau per nakti ir gavosi toks koriukas.Ji perkeliau ant torto,bekeliant jis man perluzo per puse,todel ta siule teko maskuoti rozemis .
Torto skonio nezinau ir turbut nesuzinosiu,jis iskeliaus,bet itariu,kad skanus,sokoladiniai biskvitai su riesutais,kuriuos netgi pavyko lygiai perpjauti,sulaisciau kavos-romo sirupu.Ir krema dariau is 250g sviesto,indelio virto kondensuoto pieno ir mazdaug apypilnes stiklines kavos,kuris irgi nepraejo be siokiu tokiu nukrypimi.Pirmiausia issiplakiau sviesta,sudejau kondensuota ir plakiau,gavosi puikus kremas,tada sliukstelejau kavos,tikrai kambario temperaturos...ir man viskas atsiskyre,atsirado kazkokio vandens Kuo daugiau plakiau,tuo labiau gavosi sh Kadangi pagalvojau,krema teks mest lauk,tai surizikavau ir ikisau kelioms sekundems! i mikrobange,tada vel plakiau.Ir ka jus manot???Kremas daresi panasus i krema,susijunge,tada dar ipyliau kavos ir visaks baigesi sekmingai su puikiu kremu.VAlIOOOO!!!
Daividija, nuostabus tortas . labai gražiai atrodo.
Šaunuolė, 10 balų .
Šaunuolė, 10 balų .
neramuole, davidija, Jolka999 nu tortų grožis
davidija o tuos šokoladus šonuose kur puošta pirkai ar darei?
davidija o tuos šokoladus šonuose kur puošta pirkai ar darei?
QUOTE(ssanta @ 2009 04 24, 10:07)
neramuole, davidija, Jolka999 nu tortų grožis
davidija o tuos šokoladus šonuose kur puošta pirkai ar darei?
davidija o tuos šokoladus šonuose kur puošta pirkai ar darei?
Cia pirkti
JOlka 999
LAbai šiltas, pavasariškas ir toks paneliškai nekaltas
GRažiai apdzipuotas
Daividija
DIEVE koks gražus. Ir tas lazdeles pati padarei???
Dieve brangus, kaip gražu, toks paslapčių sodas pilnas rožių
ŠAUNUOLĖ
LAbai šiltas, pavasariškas ir toks paneliškai nekaltas
GRažiai apdzipuotas
Daividija
DIEVE koks gražus. Ir tas lazdeles pati padarei???
Dieve brangus, kaip gražu, toks paslapčių sodas pilnas rožių
ŠAUNUOLĖ