Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

del to pjaustymo irankio, tai nzn... neisivaizduoju kas gali buti patogiau uz siula biggrin.gif nors to parodyto, tai nesu turejus rankoje, bet su peiliu man neiseina lygiai, o va su siulu - idealiai
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 04 20, 11:46)

Labai idomu, o kokia visgi buvo cukraus pudra naudota?  g.gif



Jau ismestas pakelis, bet buo 500 g. ir nedaug kainavo.. Zodziu, mase tirpo ir tirpo, bet viskas ok buvo iki pjovimo thumbup.gif neistirpo lotuliukas.gif

as ir i saldikli tota kisau, ir su servetele valiau, ns rasojo doh.gif

bet va II a. sudziuvo ir puikiai laikesi, ir nerasojo blink.gif



QUOTE(SAULYTE5 @ 2009 04 20, 13:44)
Noriu vis delto paklaust del cukrines mases ir del marshalow mases, nors skaiciau tiek del vienos ir kt. atsiliepimus, bet gal galit kaip naujokiai patart kuria geriau rinktis kad susidorociau?  4u.gif


as dariau pagal Meian, ir man patiko, tik kita karta naudosiu butent ta cukraus pudra, kuri recepte parasyta ax.gif
Atsakyti
Aciu tau uz ats. kazkaip niekas i mano klausimus nekreipia demesio ax.gif
O tau ji neplysinejo?As tai jau ir nusipirkau ta pudra kur parasyta, bet cia tiek prisiskaiciau apie ja tai ir pasimeciau. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(SAULYTE5 @ 2009 04 20, 13:44)
Noriu vis delto paklaust del cukrines mases ir del marshalow mases, nors skaiciau tiek del vienos ir kt. atsiliepimus, bet gal galit kaip naujokiai patart kuria geriau rinktis kad susidorociau?  4u.gif

dirbau su abiem, susidorosi tikrai ir su viena, ir su kita, maršmelow netgi dvejais būdais bandžiau, su sviestuku ir be jo, tai rinkčiausi dabar tą kur su sviestu, jei reikia gražių gėlyčių, o cukrinė masė irgi įveikiama, tik reikia labai atitaikyti želatinos kiekį, jeio per daug, pasidaro kaip guma, jei per mažai vėl negerai, nubrauktas šaukštas želatinos patys nagai tos stiprenės (naudojau Dr.Oetkerio ir be abejonės nepagailėk pinigiukų Dan Sukerio pudrai, ją būtinai sijok per smulkų sietelį, kitaip įdėsi daug vargo, o rezultatas nebus toks kruopštus kaip norėtųsi. Tiek vienos, tiek kitos gė;lytės yra ilgą laiką negendančios, masė maloni dirbti tiek viena, tiek kita, nu aš kaip naujokė naujokei 4u.gif
Atsakyti
Tai meginsiu ta su cukrum. O dar klausimukas noriu daryt 2 aukstu torta apatinis medutis virsutinis ananasinis, tai turetu atlaikyt kaip tu manai?
Atsakyti
QUOTE(SAULYTE5 @ 2009 04 20, 15:55)
Tai meginsiu ta su cukrum. O dar klausimukas noriu daryt 2 aukstu torta apatinis medutis virsutinis ananasinis, tai turetu atlaikyt kaip tu manai?

manau, kad medutis atlaikytų bet ką, pati ruošiuosi daryti 2 aukštų medutį, čia galėtų padėti mums Meian, Neramuolė, Jolka999 ir kažkur pradingusi Cipciukas, jos tai meistrės ant dviaukščių. Medutis labai tvirtas kaip tortas, ir kaip pagrindas labai tinka, vat kitas klausimas, kam Tau ant tokio skanaus torto kelti tą pakelių turinį ax.gif blush2.gif gal irgi kažką su grietinėle, nius bendrai, daryk kaip norisi, na v kus i cvet podružek net lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(akvadigi @ 2009 04 20, 15:18)
Jau ismestas pakelis, bet buo 500 g. ir nedaug kainavo.. Zodziu, mase tirpo ir tirpo, bet viskas ok buvo iki pjovimo  thumbup.gif neistirpo  lotuliukas.gif

as ir i saldikli tota kisau, ir su servetele valiau, ns rasojo  doh.gif

bet va II a. sudziuvo ir puikiai laikesi, ir nerasojo  blink.gif
as dariau pagal Meian, ir man patiko, tik kita karta naudosiu butent ta cukraus pudra, kuri recepte parasyta  ax.gif


Del rasojimo... ax.gif Man dar nera buve nei su viena mase, kad rasotu, taciau teorija sako, kad bet kuri apdengimo mase gali pradeti rasoti. Kiek teko skaityti forumuose, rasoti labiausiai linkusi Marshmallow mase.

Norint to isvengti, svarbiausia zinoti, kodel isvis rasoja. Vat jeigu jus idesite stikline su vandeniu i saldytuva, ji saldytuve atrodys normaliai, o istraukta gali tapti dregna, t.y., aprasoti is isores -- todel, kad saldytuve ji atveso, o kambario temperaturoj tai tapo dregme. Lygiai taip pat yra su apdengimo masemis. Teko skaityti kazkuriam forume, kad torta, apdengta Marshmallow mase, moteriske laike saldytuve, o kita diena patiekus i stala jis "apsipyle prakaitu", ir galiausiai vandens prisirinko tiek, kad leksteje net balutes susidare. Paaiskejo, kad ji gyvena Kalifornijoj, kur buvo ne tik baisiai karsta (didelis t-ru skirtumas istraukus is saldytuvo), bet ir didele oro dregme, todel sitas apdengimas itin pretenzingai sureagavo.

Taigi, norint 100% isvengt rasojimo, torto, apdengto bet kokia mase, reiketu nebedeti i saldytuva (paraudoninau jusu tekste tokia eilute -- matot, kisti jau apdengta torta i saldikli yra blogiausia, ka buvo galima padaryti... blush2.gif ). Siaip ar taip, kadangi mes gyvenam ne tropikuose, tai nemanyciau, kad saldytuvo reikia vengti -- as visada tortus laikau saldytuvuose, dar ne karta nieko neatsitiko. Gerai paruosta mase turi puikiai laikytis, taciau, aisku viena:
- "No frost" saldytuvai yra siuo atveju geriau, negu paprasti, nes juose sausa atmosfera*;
- Jei jusu saldytuvas linkes rasoti, torto geriau nestatyti arti galines sieneles;
- saldymo kamera = rimtas "isgyvenimo" eksperimentas tortui;


* - as butent toki saldytuva ir turiu, taciau jame yra ir vadinamoji "nuline zona". Ten du stalciai, kuriu vienas - su dregmes palaikymu (skirtas darzovems, ten man salotos menesi stovi kaip ka tik nuskintos -- taigi tikrai dregna). Eksperimento labui laikiau savo ta mase apdengta torta sioje nulineje zonoje kelias dienas, o tada istraukiau ir is karto padejau ant palanges virs radiatoriaus (ziema buvo, sildymas atsuktas stipriai). Butent ta ir tikrinau, ar neaprasos -- mano nuostabai, laikesi puikiausiai... mastau.gif

QUOTE(SAULYTE5 @ 2009 04 20, 15:55)
Tai meginsiu ta su cukrum. O dar klausimukas noriu daryt 2 aukstu torta apatinis medutis virsutinis ananasinis, tai turetu atlaikyt kaip tu manai?


Minetojo ananasinio torto pagal sia receptura nesu gyvenime kepusi, o ir meduciu fane didele nesu -- taciau nematau jokiu priezasciu, kodel turetu neatlaikyti. Tiesa sakant, esu netgi tikra, kad stoves, visu pirma todel, kad pats medaus tortas is esmes yra tvirtas ir gerai atlaikantis kruvius. "Pastoliai" nebutini... mirksiukas.gif
Atsakyti
blush2.gif blush2.gif blush2.gif

pioneer.gif pioneer.gif pioneer.gif

daugiau tokiu klaidu nedarysiu 4u.gif

Aciu Meian 4u.gif
Atsakyti
aciu visoms uz ats. tai ka informacijos gavau belieka tik daryt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(SAULYTE5 @ 2009 04 20, 18:18)
aciu visoms uz ats. tai ka informacijos gavau belieka tik daryt bigsmile.gif

ir nepamiršti pasirodyti kas išėjo ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Nu as atsiprasau, bet dar su tokiu klausimu. Nusipirkau antgalius, dabar reikia maiselio, tik kalusimas koks geresnis g.gif
Antgaiai Wiltono, idomu jiems visokie maiseliai tinka?
Atsakyti
QUOTE(urgit@ @ 2009 04 20, 19:37)
Nu as atsiprasau, bet dar su tokiu klausimu. Nusipirkau antgalius, dabar reikia maiselio, tik kalusimas koks geresnis  g.gif
Antgaiai Wiltono, idomu jiems visokie maiseliai tinka?

mastau.gif mastau.gif mastau.gif a ko kartu nepirkai? na jei neturi, tai iš kepimo popieriaus tūteles gausi sukti mirksiukas.gif arba maišiukų dasipirkti, Aistužėlės nebandei klausti? arevitoj Kaune yra irgi man atrodo, jie vienkartiniai rašoma, bet Cipciukas sakė, kad tarnauja ilgai mirksiukas.gif
Atsakyti