Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Pirmiausia, tai keliais "atradimais" pasidalinsiu. Dariau gi ta eksperimenta, meginau apdengt "Sacheri" mases "su gliukoze - dirbtiniu medum" likuciais. Tai rezultatai tokie -- neistirpo man ta mase, kaip praeitus kartus (tikriausiai is tiesu su zelatina ji reagavo tada, cia dar reiketu giliau "paknist" g.gif ), taciau isitikinau galutinai, kad ji linkusi reaguot su uogiene ir panasiais i ja dalykais. Sacheri pries apdengdama, marmeladu aptepiau (kad lygesnis butu ir kad dregme "uzrakintu" viduje), tai ant torto virsaus esantis marmeladas su mase sureagavo... Tokia mazyyyte balute istekejo is po mases apacios, o torto virsuje, aptirpus marmeladui, oro pusleliu atsirado doh.gif

Siaip ar taip, buvau pasilikus laiko remontui, tai pusleles isleidau, apacia istezusia apipjausciau, na, tai tortas igavo kiek zmoniskesni pavidala. Valgytojams nesukele dideliu itarimu blush2.gif


QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 18, 12:05)
Aij, va mano zvejybinis tortelis... user posted image

Labai grazus torciukas, tikrai zvejybinis wub.gif

QUOTE(akvadigi @ 2009 04 18, 12:31)
blush2.gif Cukrine mase pagal Meian, tik cukraus pudra naudojau kitokia, ir man ta mase tirpsta  unsure.gif  na tortas visas aprasojes...

kad iki vakaro dar pasilaikytu, o tada nors ir nugriuna  lotuliukas.gif

antras aukstas gavosi kaip zenklas, nes cukrine mase per krastelius suluzo  doh.gif kazka reikejo sugalvoti...  ax.gif

Pirmiausia, tai labai gaila, kad taip isejo verysad.gif

Labai idomu, o kokia visgi buvo cukraus pudra naudota? g.gif

QUOTE(Aidutea @ 2009 04 19, 20:44)
Tai va, paskaitynejau, patyrynejau ir pameginau kazka padaryti ir as  blush2.gif

Kaip matau, nuorodoje uzvadintas "niamniam" -- na gi is tiesu, tikras niam niam mirksiukas.gif
Atsakyti
Vienam kepiniui reikejo "migdolu miltu". Pamaniau, bus idomus eksperimentas po visu diskusiju apie migdolu malima marcipanams. Kadangi viskas puikiai pavyko, pamaniau, ikelsiu pora nuotraukeliu... Gal pravers, jei visgi sugalvosit imtis marcipanu gamybos namuose. (kadangi nieko esminio cia neparodysiu, tai nuotraukas dedu mazas -- paspaudus pasididina...)

Pirmiausia nuplikiau migdolus karstame vandenyje, po to panardinau i ledini (kad odele atsoktu).
user posted image

Taip jie atrode pries nulupant:
user posted image

Nulupus:
user posted image

Tada sukapojau juos peiliu:
user posted image

Kadangi norejau malt is karto, nusprendziau pries malima kiek pakepint keptuveje (neleidau gelsti -- tik nugarinau vandeni, kurio jie prisigere plikomi.)
user posted image

Maliau stai tokiu prietaisiuku - kapotuvu:
user posted image

Sumalti riesutai:
user posted image

Cia dar viena nuotraukele, pries imaisant i tesla.
user posted image

Atsakyti
Labai daug naudingos informacijos cia pas jus thumbup.gif
Ir vaizdu grozis neispasakytas wub.gif
Dar turiu toki kausima, ar nera kazkur sukelta i viena vieta apie tortu dekoravimo priemones. Ilindau i interneta, tai ten tokia ju gausybe blink.gif
Man pvz. kaip pradedanciai butu labai idomu ir naudinga zinoti kokiu priemoniu reikia, kokias perkatas, kur, kokuu firmu ir t.t. g.gif
O gal cia tik man vienai tai parupo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 04 20, 11:46)

Kaip matau, nuorodoje uzvadintas "niamniam" -- na gi is tiesu, tikras niam niam  mirksiukas.gif



Cia su pavadinimu ir nuotraukos ikelimu vyras pasidarbavo biggrin.gif

O va norejau paklausti apie juodaji miska, nuotrauku cia prisiziurejau, tai man jis taip skaniai atrodo wub.gif ir noriu pati iskepti, o darant ji dviauksti pvz, ar jis nesuglebs? ar pirma auksta daryti tvirtesni? ax.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Urgit@, musu mergaiciu informacija, deka Inockos, yra cia. Pasiziurinek, tikrai jau daug naudingu dalyku sudeta, ypac pradedanciosioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 04 20, 12:03)
Vienam kepiniui reikejo "migdolu miltu". Pamaniau, bus idomus eksperimentas po visu diskusiju apie migdolu malima marcipanams.


Nu kaip man patinka tokie fotoreportažai wub.gif - viskas aiškiau negu aišku thumbup.gif Ačiū, Meian, už tavo didelį darbą mus visas čia mokinant 4u.gif Belieka dabar ką nors iškepti ir įrodyti, kad tavo pastangos neveltui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mazuliux @ 2009 04 20, 13:21)
Sveikutes  4u.gif

Urgit@, musu mergaiciu informacija, deka Inockos, yra cia. Pasiziurinek, tikrai jau daug naudingu dalyku sudeta, ypac pradedanciosioms  4u.gif


Sita as tema as turiu favoritus isidejusi lotuliukas.gif
Mane domina priemones, dazai, formeles ir t.t. Kiek skaitau, tai naudoja daug ivairiu irankiu, vat butent mane jie ir domina. g.gif
Atsakyti
Na, nezinau tuomet ka tau pasiulyt. Taip juk nebuna, kad viskas vienoje vietoje rolleyes.gif Beje, Olesta berods vakar ar kiek anksciau buvo idejusi pora puslapiuku, ten labai daug informacijos naudingos. Tik neatsimenu, sitoj temoj ar prie saldziu, ar pagyru puode. Zodziu, pereik tas kelias temas ir rasi mirksiukas.gif Vienas is tu puslapiu buvo Wilton'o thumbup.gif

P.S. Radau, yra sios temos 15 puslapyje tos nuorodos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazuliux: 20 balandžio 2009 - 12:34
Jo, Wiltone tiek visko, kad nebezinai ko ir reikia doh.gif
O tarkim naudoja kas nors wiltono dazus situos
user posted image

Arba toki daikta tortu pjaustymui
user posted image
Atsakyti
Noriu vis delto paklaust del cukrines mases ir del marshalow mases, nors skaiciau tiek del vienos ir kt. atsiliepimus, bet gal galit kaip naujokiai patart kuria geriau rinktis kad susidorociau? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(urgit@ @ 2009 04 20, 13:44)
Jo, Wiltone tiek visko, kad nebezinai ko ir reikia  doh.gif
O tarkim naudoja kas nors wiltono dazus situos
user posted image

Arba toki daikta tortu pjaustymui
user posted image

niu aš pasakysiu dėl tos antros prekės, tai nenaudoju, nors turiu - įgudau duoniniu dideliu peiliu lygiai biskvitukus persipjauti, o kad nebūtų tiek gausos internetinėse platybėse, ir jei reikia apie dekoravimo priemones ką sužinoti, tai kreipkis į Aistužėlės tinklapį www.kulinarijosmenas.visiems.lt, ten rasi visko, ko reikia, o dažus pirkau iš Citriniuko (www.sal2.lt), likau labai patenkinta thumbup.gif dažus naudoju Americolor, tirštesnius thumbup.gif
kas tikrai reikalinga dekoravimui, tai maišelis, antgaliai, pjaustymo įrankis kas patogiau (nuo siūlo iki kitokių pribumbasų), savom reikmėm pakanka, na įspaudai dar labai geras reikalas, jei dirbti su dengiamosiomis masėmis, sakau, aplankyk tuos du lietuviškus puslapiukus ir gal pataps aiškiau ko reikia, nes NORISI visko, kai ten užeini lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 04 20, 14:15)
niu aš pasakysiu dėl tos antros prekės, tai nenaudoju, nors turiu - įgudau duoniniu dideliu peiliu lygiai biskvitukus persipjauti, o kad nebūtų tiek gausos internetinėse platybėse, ir jei reikia apie dekoravimo priemones ką sužinoti, tai kreipkis į Aistužėlės tinklapį www.kulinarijosmenas.visiems.lt, ten rasi visko, ko reikia, o dažus pirkau iš Citriniuko (www.sal2.lt), likau labai patenkinta thumbup.gif dažus naudoju Americolor, tirštesnius thumbup.gif
kas tikrai reikalinga dekoravimui, tai maišelis, antgaliai, pjaustymo įrankis kas patogiau (nuo siūlo iki kitokių pribumbasų), savom reikmėm pakanka, na įspaudai dar labai geras reikalas, jei dirbti su dengiamosiomis masėmis, sakau, aplankyk tuos du lietuviškus puslapiukus ir gal pataps aiškiau ko reikia, nes NORISI visko, kai ten užeini lotuliukas.gif


Nu va, aciu uz operatyvu atsakyma ir uz nuomone 4u.gif
Einu paskaitineti 4u.gif
Atsakyti