QUOTE(uzniukas @ 2009 04 17, 23:58)
niekaip nespėju
Meian padėkot už tokią išsamią info
viskas išsaugota, būtinai pasinaudosim
man kažkaip labiausiai patiko tas pirmasis "valgomas" variantas
Naudokites, naudokites
QUOTE(uzniukas @ 2009 04 17, 23:58)
O va dariau šokoladinius drugelius (nuo Meian nusižiūrėjau) tai palaikius tortą kambarį tik 5 min. drugelis nuleido sparnus ir sutežo ant torto
gal per didelis buvo
šiaip gana storai paišiau
As priraitau paciu ivairiausiu formu, o drugelius megstu daryti isvis tokius plonyciukus, azurinius (net rankomis ju po to nelieciu, nes vos paemus sutirpsta
) -- ir kazkaip ne karto dar neistezo
Siaip, kai nupaisau pati drugeli, is karto perkeliu drugelius ten, kur jie stings, ir leidziu pastovet koki pora valandu (tiek gal ir nebutina, bet visada atsiranda, ka nuveikt
) Dazniausiai viena ant atverstos storos knygos dziovinu, kita -- ikisus i tuscia koncervu skardine (kad gautusi uzriesti sparneliai) -- zodziu, ivairiai prigalvoju.
Kai isdziuna, is pradziu viena, po to kita sparneli "atlaisvinu" nuo kepimo popieriaus (atsargiai nutraukiu popieriu, po to vel priglaudziu, kad galeciau laikyt, kol tvarkysiu kita sparna). Galiausiai, vis dar laikydama uz kepimo popieriaus, perkeliu drugelius ant torto (buna ivairiu vaizdu -- kartais paaiskeja, kad sokoladas dar ne iki galo sustinges, tad drugelis pageidauja keist forma; kartais jis visai noretu trukinet...) Kai tik drugeliai "nutupia" ant torto, sis keliauja atgal i saldytuva, ir po ten praleistu poros val. niekas ne neitartu, kad drugelis turejo kokiu nors asmeniniu pretenziju
Kazkaip tas saltis jiems padeda... Buna, kad pradeda sokoladas atsiskirt bedziudamas (vietom normalus sokoladas, vietom tarsi poretas, na, lyg butu islydytas ir savaitem laikytas kambario t-roj) -- tai istraukus is saldytuvo, net ir sitie siaubai buna pradinge.
Bet kokiu atveju, dar neteko patirt "drugelio susileidimo"
Buna, pati juos sulauzau, bet forma vis del to nepakinta...
A dar, tiesa, nepaminejau
kazkada seniai skaiciau, kad vienintelis tikras sokoladas -- kartusis, ir turi but kokie 72% kakavos jame (ne maziau 60%, bet kokiu atveju) -- tai visiems kepiniams vien tik kartuji ir naudoju. Paprastai renkuosi "Sostines", dar "Laima" "sueina", o va bandziau kelis kartus brangesnius panaudot ("Lindt" bei "Ritter sport") -- maniau, bus liuks, taciau nuvyle jie mane stipriai
Nezinau, kodel (nesigilinau is tiesu), bet tiek vienas, tiek kitas buvo daug kaprizingesni, nei lietuviski, ir bande trupet bedziudami.
O baltaji "princo" sokolada naudoju labai retai, nepatinka jis man... Visu pirma, skonis prastas... (cia labiau aktualu tais atvejais, kai reikia det i torto vidu -- "Princas" man priduoda savotiska, specifini skoni, nors tu ka)(tiesa, kada parasysiu jums recepta Godiva torto - cheesecake'o su baltojo sokolado idaru
jis mano virtuveje neseniai atsvente 11 metu jubilieju
). O papuosimams jei reikia balto, tai "Milka" naudoju...
nes "Milka" tolerantiskesnis dazams ir temperaturu skirtumams ("Princas" perkaitintas lengviau isizeidzia ir susoka i gumula -- o Milka nuolankiai tyli ir laukia, kas cia su juo bus daroma).