Tai is ko tas geles tada daryti, kad nepasileistu?
Idomu, o beze cia tas pats velnis kaip grietinele ar ne. Nes Cipciuko tortai beveik visi beze papuosti ir ten tos geles istatytos. Gal beze maziau dregmes turi ir tos geles tada laikosi
beze juk apdziuva,nuo jos geles tikrai neisileis ,nors ir nuo gretieles man nesileidzia.turiu kaip tik torta saldytuve,einu patupdysiu gele,rytoj parasysiu.
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 04 16, 22:56)
beze juk apdziuva,nuo jos geles tikrai neisileis ,nors ir nuo gretieles man nesileidzia.turiu kaip tik torta saldytuve,einu patupdysiu gele,rytoj parasysiu.
Gerai, Jolka, lauksim rezultatu. Nors, kalbant apie beze, man ji nelabai ir apdziuna, tik darosi labiau tokia zefyro konsistencijos.
Merginos , pirma ...aš niekada nedarau gėlių tą pačią dieną ( nei prieš dvi , nei prieš penkias ) aš jų turiu risidariusi iš seniau ( 2 -3 mėnesiai ) , jos sudžiūvusios taip sakant " kapitališkai " ...ant beze jos net nesudrėgsta visiškai , ir ant grietinėlės per naktį jos taip pat neaptirpsta......jaigu jūs jas darote tą pačią dieną , tai jos jums ir tirpsta , jos pačios dar drėgnos .... jeigu jau jums neišeina jų pasidaryti iš anksto , tortą puoškite ( dėkite gėles ant grietinėlės ) tą pačią dieną , keleta valandų iki valgymo
-----------------------------------------------------------------------------------------------
O čia , ką tik baigtas tortukas , užsakymas rytojui , bet kad isigertų ir būtų skanesnis dariau šiandien ( medutis ).
Dengtas mase su dirbtinu medum ( Meian ji nepatinka , o man gražiau kai ji blizga , skonio reikalas ) , be galo malonu su ja dirbti , elastinga , neplyšta , tampri , gėlytės iš balto šokolado , ir aišku į jį ilašinta po lašelį dažų ,mažos gėlytės pudra ir želatina , purkšta perlamutru .....
Spalva 1 foto nėra natūrali , nors abi darytos prie to pačio apšvietimo , natūrali ta šviesesnė .
-----------------------------------------------------------------------------------------------
O čia , ką tik baigtas tortukas , užsakymas rytojui , bet kad isigertų ir būtų skanesnis dariau šiandien ( medutis ).
Dengtas mase su dirbtinu medum ( Meian ji nepatinka , o man gražiau kai ji blizga , skonio reikalas ) , be galo malonu su ja dirbti , elastinga , neplyšta , tampri , gėlytės iš balto šokolado , ir aišku į jį ilašinta po lašelį dažų ,mažos gėlytės pudra ir želatina , purkšta perlamutru .....
Spalva 1 foto nėra natūrali , nors abi darytos prie to pačio apšvietimo , natūrali ta šviesesnė .
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 17, 00:12)
O čia , ką tik baigtas tortukas , užsakymas rytojui , bet kad isigertų ir būtų skanesnis dariau šiandien ( medutis ).
Cipciuk, pa-sa-ka kitaip nepavadinsi jūsų torto Rožytės dieviško grožio Gal išduotumėt paslaptį - tas subraižymas kvadračiukais, jūs čia peiliu subraukot taip idealiai lygiai ar kokį priborą parsisiuntėt specialų (po to tai suprantu, kad su įspauduku darbuojatės tikriausiai, ale mane domina tos grotelės)
Tiesa, ir jūsiškiai kuokeliai labai įdomiai daromi , užfiksavau ir šitą metodą Ačiū
Ir tortas, ir rožytės fantastika nu reikia pribręsti jų darymui o jos prieš pat torto darymą daromos, ar irgi gali pastovėti šaldytuve padarytos turiu Princo balto šokolado, kažin tinka? Žinote ką pastebėjau?: ogi, kad ie iš kiekvieno šokolado laikosi šokoladinių papuošimų forma, dariau drugelius tortams iš Karūnos juodojo ir iš konditerinio Block Shok, tai pastarasis gerai formas laiko tik šaldytuve, uždėjus drugelį ant torto, kambario temperatūroje drugelis nuleidžia sparnus kaip kažkuri ir minėjo kažkurioje temoje, kad ištirpo kambario temperatūroje papuošimai, tai va dėl šokolado ko gero, na maniškiai neištirpo, bet formos nelaikė ant torto uždėti, kaip iš karūninio tai va tiek pastebėjimų...
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 16, 13:25)
Akvadili ...sėkmės darbe , lauksim foto
Papildyta:
Aišku , kad galima , sudėk norimą storį ( 5 - 7 ) ir apsuk folija , kad neišsiskirtų
nedekosiu blynai iskepti, eisiu darbuotis jei kas nesigaus, turiu laiko rezerve, kita torta iskepsiu
Na Jusu paskutinis tortas
Beje, pries koki menesi prisigaminau cukriniu geliu (aisku lapeliu daugiau gavosi, nes geliu nemoku susukti ir formeliu neturiu ) bet man patiko su ja dirbti, darysiu dar geliu o su Marshmallow visai fiasko gavosi kadangi mikrobangines neturiu, tai niekas man ten neissilyde iki vientisos mases... ismeciau viskas...
uzteks kalbu, reik judet prie darbu
Labas rytas , RiMami aš jas parsisiunčiau tas groteles , tokios spec. kvadratukams daryti , o prie jų buvo dadėta 4 mažiukai įspaudukai , tie kvadratukai nedideli , iš 4 kvadratuku , o toliai nueina toki spygliai , paskui prie jų galų vėl dadedi ....ir vėl toliau gaunasi kvadratėliai .....aš jų labai norėjau , nes darydavau peiliu , ir liniuote , bet ne tas ...ilgai užtrunki ir tokio vienodumo nesigaudavo
Labai gerą šokoladą pasidarau , tai roželes vienas malonumas daryti ....patariu pabandyti kitoms ( tuo labiau , kad jos laaaaaaaaaaabai skanios ) .....iš vienos plytelės ir dar damestų 3 gabaliukų išėjo 14 roželių ( na tiesa, šokoladą aš gaunu po 0,90 centų .....bepigu daryti ).
Labai gerą šokoladą pasidarau , tai roželes vienas malonumas daryti ....patariu pabandyti kitoms ( tuo labiau , kad jos laaaaaaaaaaabai skanios ) .....iš vienos plytelės ir dar damestų 3 gabaliukų išėjo 14 roželių ( na tiesa, šokoladą aš gaunu po 0,90 centų .....bepigu daryti ).
Olesta , aš darau tik iš PRINCO balto , jei noriu šviesiai rudų ( ar kreminių ), į normą imetu 1-2 gabaliukus karūnos juodojo , taip pet dariau ir iš juodojo ( karūnos ) ....viskas super gerai .....gaminau šitas prieš torto puošimą , bet turiu jų šaldytuve įvairausiu dydžių ir spalvų , sudėtos gražiai į dėžutę laukia savo eilės .
Kas liečia darymą ir išsileidimą .....įdomus dalykas , darai jas , dedi ant lėkštelės , jos tokios lyg ir minkštos , bet taip gerai laiko formą ....o pastovėjusios kambario temperatūroje pusvalandį ...apkietėją ir gan stipriai , taip , kad va šitos net šaltai nedėtos .....tas kur laikau šaldytuve išimtos taip pat nepasileidžia , neaprasoja , nepabala ......apskritai šaunus daikčiukas tas šokoladas .....tik vienas minusas , jau padarytų beveik neinasi nuspalvinti .....jos tokios riebokos , ir lygtai aptrauktos plėvele ...dažai subėga kai ant žąsies plunksnos į lašelius , tai jei norite spalvotų , dažote kai lydote šokoladą , bet kokiais dažais ...skystais , milteliais ......sėkmės mergaitės
Kas liečia darymą ir išsileidimą .....įdomus dalykas , darai jas , dedi ant lėkštelės , jos tokios lyg ir minkštos , bet taip gerai laiko formą ....o pastovėjusios kambario temperatūroje pusvalandį ...apkietėją ir gan stipriai , taip , kad va šitos net šaltai nedėtos .....tas kur laikau šaldytuve išimtos taip pat nepasileidžia , neaprasoja , nepabala ......apskritai šaunus daikčiukas tas šokoladas .....tik vienas minusas , jau padarytų beveik neinasi nuspalvinti .....jos tokios riebokos , ir lygtai aptrauktos plėvele ...dažai subėga kai ant žąsies plunksnos į lašelius , tai jei norite spalvotų , dažote kai lydote šokoladą , bet kokiais dažais ...skystais , milteliais ......sėkmės mergaitės
Na man niekad cukrines geles ant torto neissileido o as daznai puosiu grietinele tortu virsu. Ir netgi kai buvo sau gamintas tortas, jis stovejo keleta dienu, nu tikrai nieko nepasidare
Sveikos merginos
Giriu nuostabius visu tortus, Cypciuko masiniukas nerealus O paskutinio torto nematau darbe, tad tik namie paziuresiu, bet neabejoju, kad nerealaus grozio
O del gelyciu, tai man pasileido ant grietineles ramunes mano puikiosios , bet jos buvo darytos is gum paste, skirtos specialiai gelems, Meian minejo ja. O marshmalows'u gelytes aptirpo irgi truputi. Ant sokolado viskas gerai laikesi. Ryta kai pamaciau balute vietoj geliu vos neverkiau, bet kad jau saviskiams dariusi buvau, tai pagalvojau tiek jau to. Ir dar, galvoju istirpimo priezastis galejo buti, kad as torta idejau pilnai i dezute ta tokia permatoma plastmasine ir uzdariau. Irlabai daug dregmes susikaupe viduje dezes. O gelytes darytos buvo pries kelais dienas, bet jos plonytes, tad tikrai sausos buvo
Giriu nuostabius visu tortus, Cypciuko masiniukas nerealus O paskutinio torto nematau darbe, tad tik namie paziuresiu, bet neabejoju, kad nerealaus grozio
O del gelyciu, tai man pasileido ant grietineles ramunes mano puikiosios , bet jos buvo darytos is gum paste, skirtos specialiai gelems, Meian minejo ja. O marshmalows'u gelytes aptirpo irgi truputi. Ant sokolado viskas gerai laikesi. Ryta kai pamaciau balute vietoj geliu vos neverkiau, bet kad jau saviskiams dariusi buvau, tai pagalvojau tiek jau to. Ir dar, galvoju istirpimo priezastis galejo buti, kad as torta idejau pilnai i dezute ta tokia permatoma plastmasine ir uzdariau. Irlabai daug dregmes susikaupe viduje dezes. O gelytes darytos buvo pries kelais dienas, bet jos plonytes, tad tikrai sausos buvo