Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai - 2

Vika 12, va, dabar aš kaip tik ruošiuosi margučių dažymui. Iš vakaro suvirinau svogūnų lukštus ir palikau per naktį balkone, kad gerai pritrauktų spavos. Dabar puode kartu su svogūnų lukštais yra labai labai tamsus rudas skystimas. Išėjusi į lauką prisirinkau visokiausių žalių lapelių, yra įvairiausių.
Kiaušinius iš pačio ryto išėmiau iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros. Gerai nuploviau, kad dažant nebūtų dėmių.
Dėjau ant kiaušinio žolės lapelį arba du, dedu į kojinės gabaliuką, stipriai surišu siūlu vienam gale kiaušinio (ne apvynioju siūlu), taip pasiruošiu visus kiaušinius, kuriuos dažysiu svogūnų lukštų nuovire.
Į šaltą nuovirą dedu kiaušinius, statu ant ugnies, ir jau verdu tiek, kad būtų ne minkšti.
Nu tikrai su žolyte gražūs išeina, tik kiaušiniai turi būti būtinai balti.

Jei pavyks, įkelsiu nuotrauką... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 03 balandžio 2010 - 10:38

http://www.youtube.c...h?v=12pKwUJsV-0
Čia neblogai ranka atidirbta. Geras irankis biggrin.giflabai grazu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varnikė: 03 balandžio 2010 - 10:37
Mano ekologiski marguciai biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Kaip žadėjau parodyt, ir mano ekologiški margučiai, ką tik nudažyti svogūnų lukštais su žolyte... ax.gif
Nuotrauka daryta balkone, tai persiprašau už kokybę..

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 03 balandžio 2010 - 13:04
QUOTE(silsta @ 2010 04 03, 11:35)
Vika 12, va, dabar aš kaip tik ruošiuosi margučių dažymui. Iš vakaro suvirinau svogūnų lukštus ir palikau per naktį balkone, kad gerai pritrauktų spavos. Dabar puode kartu su svogūnų lukštais yra labai labai tamsus rudas skystimas. Išėjusi į lauką prisirinkau visokiausių žalių lapelių, yra įvairiausių.
Kiaušinius iš pačio ryto išėmiau iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros. Gerai nuploviau, kad dažant nebūtų dėmių.
Dėjau ant kiaušinio žolės lapelį arba du, dedu į kojinės gabaliuką, stipriai surišu siūlu vienam gale kiaušinio (ne apvynioju siūlu), taip pasiruošiu visus kiaušinius, kuriuos dažysiu svogūnų lukštų nuovire.
Į šaltą nuovirą dedu kiaušinius, statu ant ugnies, ir jau verdu tiek, kad būtų ne minkšti.
Nu tikrai su žolyte gražūs išeina, tik kiaušiniai turi būti būtinai balti.

Jei pavyks, įkelsiu nuotrauką... ax.gif

Būtent taip ir mes darom, lygiai tai pat thumbup.gif Bet žinot, jau atsibodo ta pati ruda spalva. verysad.gif Dekupažu padengti kiaušinių negalima, nes yra dengiamas lakas, kuris mūsų organizmui yra nuodas. Tai geriau pasitenkinsiu rudais kiaušiniais su gėlyčių ornamentais drinks_cheers.gif thumbup.gif O tie spalvoti kiaušiniai taip traukia, thumbup.gif O tos kurios puošia kiaušinius su vašku, ir poto mirko kažkokiame rūdžių skystyme - vadinasi, pačios sau kenkiame? doh.gif
Papildyta:
QUOTE(silsta @ 2010 04 03, 14:02)
Kaip žadėjau parodyt, ir mano ekologiški margučiai, ką tik nudažyti svogūnų lukštais su žolyte... ax.gif
Nuotrauka daryta balkone, tai persiprašau už kokybę..

Bet kaip gražu thumbup.gif Ir su kiaušinių lukštais? thumbup.gif thumbup.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(**Luka** @ 2010 04 03, 12:11)
Mano ekologiski marguciai biggrin.gif

Kokie gražūs thumbup.gif Ir ką jie be jokių dažų? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(varnikė @ 2010 04 03, 11:36)
http://www.youtube.c...h?v=12pKwUJsV-0
Čia neblogai ranka atidirbta. Geras irankis  biggrin.giflabai grazu

O kas čia per įrankis, gal galėtumėte man pasakyti? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajūnė: 06 balandžio 2010 - 07:27
Vika 12, mano ne su kiaušinio lukštais dažyti, bet su SVOGŪNŲ LUKŠTAIS.... ax.gif
Atsakyti
Silsta, lb grazus wub.gif
Manieji dazyti su dazais, bet va kaip spalva 'paeme', praktiskai nieko. Dar nera taip buve. Gerai, kad bent zolytes savo darba atliko.
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 04 03, 14:44)
Vika 12, mano ne su kiaušinio lukštais dažyti, bet su SVOGŪNŲ LUKŠTAIS.... ax.gif

Atsiprašau, turbūt suklydau 4u.gif blush2.gif Norėjau pasakyti svogūno lukštais, bet galvoja sukosi tie kiaušiniai, tai netyčia.
Papildyta:
[quote=Vika 12,2010 04 03, 16:26]
Atsiprašau, turbūt suklydau 4u.gif blush2.gif Norėjau pasakyti svogūno lukštais, bet galvoja sukosi tie kiaušiniai, tai netyčia.
[/quo

Klausiau apie jūsų kiaušinius ar jie ne su dažai dažyti? Jus ne į tą turbūt pažiūrėjote, ten kitai buvo skirta. Tik suklydau, ne kiaušinių, o svogūnų lukštais. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 03, 14:36)
O kas čia per įrankis, gal galėtumėte man pasakyti?  4u.gif

user posted image
kažin ar galima lietuvoj toki rasti, bet faktas, kad su juo vašku marginimas ne toks jau sudetingas patampa. Nereikia pastoviai įrankio vaške mirkyti
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2010 04 03, 17:12)
http://web.mac.com/lubap/SUPPLIES/Basic_Supplies_files/UkieStyluses.jpg
kažin ar galima lietuvoj toki rasti, bet faktas, kad su juo vašku marginimas ne toks jau sudetingas patampa. Nereikia pastoviai įrankio vaške mirkyti

Ačiū, dabar jau aiškiau, bent matau kaip atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 03, 17:25)
Ačiū, dabar jau aiškiau, bent matau kaip atrodo smile.gif

stai cia galima ju isigyti, ir nera labai brangus
o čia šiek tiek brangesni,elektriniai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varnikė: 03 balandžio 2010 - 16:33
Sveikos smile.gif

Gal kas dažot vašku su aniliniais dažais? Raštas gavosi super, bet viską sugadino tas dažymas... Prie puodo prilipo ištirpęs vaškas, kiaušiniai nusidažė nelygiai... ax.gif blink.gif Gal kuri nors galit parašyt kaip nudažot dažais viską nuo A iki Z? Būčiau labai dėkinga smile.gif 4u.gif
Atsakyti