Vika 12, va, dabar aš kaip tik ruošiuosi margučių dažymui. Iš vakaro suvirinau svogūnų lukštus ir palikau per naktį balkone, kad gerai pritrauktų spavos. Dabar puode kartu su svogūnų lukštais yra labai labai tamsus rudas skystimas. Išėjusi į lauką prisirinkau visokiausių žalių lapelių, yra įvairiausių.
Kiaušinius iš pačio ryto išėmiau iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros. Gerai nuploviau, kad dažant nebūtų dėmių.
Dėjau ant kiaušinio žolės lapelį arba du, dedu į kojinės gabaliuką, stipriai surišu siūlu vienam gale kiaušinio (ne apvynioju siūlu), taip pasiruošiu visus kiaušinius, kuriuos dažysiu svogūnų lukštų nuovire.
Į šaltą nuovirą dedu kiaušinius, statu ant ugnies, ir jau verdu tiek, kad būtų ne minkšti.
Nu tikrai su žolyte gražūs išeina, tik kiaušiniai turi būti būtinai balti.
Jei pavyks, įkelsiu nuotrauką...
QUOTE(silsta @ 2010 04 03, 11:35)
Vika 12, va, dabar aš kaip tik ruošiuosi margučių dažymui. Iš vakaro suvirinau svogūnų lukštus ir palikau per naktį balkone, kad gerai pritrauktų spavos. Dabar puode kartu su svogūnų lukštais yra labai labai tamsus rudas skystimas. Išėjusi į lauką prisirinkau visokiausių žalių lapelių, yra įvairiausių.
Kiaušinius iš pačio ryto išėmiau iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros. Gerai nuploviau, kad dažant nebūtų dėmių.
Dėjau ant kiaušinio žolės lapelį arba du, dedu į kojinės gabaliuką, stipriai surišu siūlu vienam gale kiaušinio (ne apvynioju siūlu), taip pasiruošiu visus kiaušinius, kuriuos dažysiu svogūnų lukštų nuovire.
Į šaltą nuovirą dedu kiaušinius, statu ant ugnies, ir jau verdu tiek, kad būtų ne minkšti.
Būtent taip ir mes darom, lygiai tai pat Bet žinot, jau atsibodo ta pati ruda spalva. Dekupažu padengti kiaušinių negalima, nes yra dengiamas lakas, kuris mūsų organizmui yra nuodas. Tai geriau pasitenkinsiu rudais kiaušiniais su gėlyčių ornamentais O tie spalvoti kiaušiniai taip traukia, O tos kurios puošia kiaušinius su vašku, ir poto mirko kažkokiame rūdžių skystyme - vadinasi, pačios sau kenkiame?
Papildyta:
QUOTE(silsta @ 2010 04 03, 14:02)
Kaip žadėjau parodyt, ir mano ekologiški margučiai, ką tik nudažyti svogūnų lukštais su žolyte...
Nuotrauka daryta balkone, tai persiprašau už kokybę..
Nuotrauka daryta balkone, tai persiprašau už kokybę..
Bet kaip gražu Ir su kiaušinių lukštais?
Papildyta:
QUOTE(**Luka** @ 2010 04 03, 12:11)
Kokie gražūs Ir ką jie be jokių dažų?
Papildyta:
QUOTE(varnikė @ 2010 04 03, 11:36)
O kas čia per įrankis, gal galėtumėte man pasakyti?
Vika 12, mano ne su kiaušinio lukštais dažyti, bet su SVOGŪNŲ LUKŠTAIS....
QUOTE(silsta @ 2010 04 03, 14:44)
Vika 12, mano ne su kiaušinio lukštais dažyti, bet su SVOGŪNŲ LUKŠTAIS....
Atsiprašau, turbūt suklydau Norėjau pasakyti svogūno lukštais, bet galvoja sukosi tie kiaušiniai, tai netyčia.
Papildyta:
[quote=Vika 12,2010 04 03, 16:26]
Atsiprašau, turbūt suklydau Norėjau pasakyti svogūno lukštais, bet galvoja sukosi tie kiaušiniai, tai netyčia.
[/quo
Klausiau apie jūsų kiaušinius ar jie ne su dažai dažyti? Jus ne į tą turbūt pažiūrėjote, ten kitai buvo skirta. Tik suklydau, ne kiaušinių, o svogūnų lukštais.
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 03, 14:36)
O kas čia per įrankis, gal galėtumėte man pasakyti?
kažin ar galima lietuvoj toki rasti, bet faktas, kad su juo vašku marginimas ne toks jau sudetingas patampa. Nereikia pastoviai įrankio vaške mirkyti
QUOTE(varnikė @ 2010 04 03, 17:12)
http://web.mac.com/lubap/SUPPLIES/Basic_Supplies_files/UkieStyluses.jpg
kažin ar galima lietuvoj toki rasti, bet faktas, kad su juo vašku marginimas ne toks jau sudetingas patampa. Nereikia pastoviai įrankio vaške mirkyti
Ačiū, dabar jau aiškiau, bent matau kaip atrodo
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 03, 17:25)
Ačiū, dabar jau aiškiau, bent matau kaip atrodo
stai cia galima ju isigyti, ir nera labai brangus
o čia šiek tiek brangesni,elektriniai
Sveikos
Gal kas dažot vašku su aniliniais dažais? Raštas gavosi super, bet viską sugadino tas dažymas... Prie puodo prilipo ištirpęs vaškas, kiaušiniai nusidažė nelygiai... Gal kuri nors galit parašyt kaip nudažot dažais viską nuo A iki Z? Būčiau labai dėkinga
Gal kas dažot vašku su aniliniais dažais? Raštas gavosi super, bet viską sugadino tas dažymas... Prie puodo prilipo ištirpęs vaškas, kiaušiniai nusidažė nelygiai... Gal kuri nors galit parašyt kaip nudažot dažais viską nuo A iki Z? Būčiau labai dėkinga