Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai - 2

QUOTE(gabani @ 2010 03 25, 16:38)
nu jau labai grazus kiausinukai thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif .tai isduokit paslapty,kaip juos cia dazyt reik g.gif .kam cia i ta AZ rasyt blink.gif ,negi gaila ax.gif

aš kiekvienais metais velykų temose pasakoju savo marginimo techniką lotuliukas.gif reik tik paieškot
Atsakyti
QUOTE(Matelyk @ 2006 04 05, 10:14)
aš marginu vašku tik baltus kiaušinius, nes gražiausiai atrodo
gal kam įdomu  mirksiukas.gif
pirmiausia išsiverdi kiaušinius, leidi jiems atvėsti, bet kad būtų šiltoki. išsilydau vašką arbą parafiną (į švarią nuo konservų dėžutę susmulkinu žvakę) ir vašką visada laikau ant šiltos viryklės, nu jis visada turi būti karštas, kad gražiai teptūsi. paišymo priemonę pasidarau taip - imu kokį medinį patogų pagaliuką (kaip pieštuką) ir į vieną galą tvirtai įsmeigiu adatėlę su nedidele galvute (tokių galima rasti naujuose vyriškuose marškiniuose, būna marškiniai prisegti prie popieriaus). kai jau viskas paruošta imi adatėlę, pašildai šą vaške ir ant kiaušinio pieši įvairias saulutes, gėlytes ir kitokius ornamentus, kas tik į gavą šauna. kai numargini dedi į paruoštus dažus. geriausi dažai skirti siūlams ar vilnai, medvilnei. palaikai pusdienį, nuplauni, nušluostai ir nuimi vašką. o vašką nuiminėju taip - truputį pašildau orkaitę, ant servėtėlės sudedu kiaušinius, ir kai jie truputį sušyla vaškas lengvai nusišluosto su skuduriuku ar medžiagine servėtėle, tada kiaušinis labai gražiai blizga ir būna tvirtesnis. viskas  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2010 03 24, 13:29)

išpūsti, bet dar nedažyti  smile.gif
p.s kas nori išmokti gali parašyti man Až

labas,jus labai gaziai ismarginote margucius,as noreciau per sias velykas nustebinti savo artimuosius tokiais marguciais ,gal galetumet atskleisti paslapti kaip juos marginate .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajūnė: 29 kovo 2010 - 07:48
Populiariausias musu dazymas visada budavo su zolelemis ir kruopomis: i skiautes gabaleli dedamas zalias kiausinis,apdeliojama zolelem ir kruopelemis, suvyniojamas apsukant siulu. Ir verdamas dazuose. Siemet ir taip dazysiu, tik gal dar kazkoki buda sugalvosiu.
Atsakyti
[/quote]=**Luka**,2010 03 27, 20:57]
Populiariausias musu dazymas visada budavo su zolelemis ir kruopomis: i skiautes gabaleli dedamas zalias kiausinis,apdeliojama zolelem ir kruopelemis, suvyniojamas apsukant siulu. Ir verdamas dazuose. Siemet ir taip dazysiu, tik gal dar kazkoki buda sugalvosiu.
[/quote]
o tai nepaprasciau i kojne kapronine ( na moteriska petkelne)
as tai visuomet i ja suku gi apsitempe daug tvirciau nei su medzega ir zolyte tada gerai prisispaudze,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzenete: 28 kovo 2010 - 12:43
QUOTE(Matelyk @ 2010 03 26, 09:50)
aš kiekvienais metais velykų temose pasakoju savo marginimo techniką  lotuliukas.gif reik tik paieškot

O man kilo klausimas ar nusidažo šaltai mirkant jau išvaškuotus kiaušinukus,nes kiek pamenu su tais aniliniais dažais,skirtais medvilnei reikia virti? Kažkas rašė,kad pamirko juodojo alksnio ir rūdžių tirpale,po to dar verda svogūnų lūkštuose. Kaip tada vaškas nenubėga g.gif. Labiausiai nesuprantu kaip margintus vašku kiaušinius nudažote keliom spalvom(t.y. pats raštas spalvotas)? O jei panaudojus paprastas spalvotas vaškines kreideles,manau jos gerai tirpsta g.gif

Na dar galvoju,jei nori tamsiai violet. kiaušinių su tarkim rožiniais ir baltais raštais... tai būtų galima pirmiausia nudažyt mėlynai,tada nuo kai kurių raštelių nuvalyt vašką, tada merkti kiaušinuką į rožinę spalvą ir kaip jūs aprašėt pašildyti vašką ir nuvalyti... Bet jei vienoje spalvoje reikia mirkyti pusdienį,tai kiek užtrunka dažymas, jei dažai dar daugiau spalvų g.gif
Atsakyti
jei norit kad kiaušinis būtų numargintas keliom spalvom, pirmiausiai piešiami raštai ant balto kiaušinio, dedama į šviesiausią spalvą (geltoną, oranžinę, rausvą), priklauso nuo dažų, bet man šiemet pakanka 10-15 min, išimu ir kitus raštus piešiau jau ant tos spalvos, tada dėdu į kitą spalvą... darau tiek spalvų kiek noriu... paskutinė visa būna juoda... ir juodoj splavoj palaikau per naktį, kad perkąstų tas visas spalvas. kai nusiima važkas būna margas margutis - spalvotas smile.gif
http://i108.photobuc...ai/100_0393.jpg

dėl dažų - šiemet pirkau turguje skirtus medvilnei, maišiuokuose, po 50-70 cnt. kolkas visai neblogai kanda. dedu jau pravėsusį, o kartais ir šaltą kiaušinį į šaltus dažus ir gerai nukanda. kas dėl vašku margintų kiaušinių virimo dažuose tai man čia visada buvo ir bus mistika, nes kike teko eksperimentuot pagal kitų pasakojimus, tai vaškas visada nubėgdavo ir jokio rašto nebelikdavo, kiaušinis nusidažydavo plėmais sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajūnė: 29 kovo 2010 - 07:50
Vaškas gi ir nubėga jau išvirus, bet jau nebesvarbu kad ir ant viso kiaušinio užbėga, alksnio ir rūdžių tirpalas jau būna nuėmęs spalvą. Kiaušiniai būna švarūs, tik gražiai raštuoti. Numarginus vašku ir tiesiog verdant vandenyje ar dažuose, vaškas tikrai plaukia bet kaip, rašto nelieka.

Keliomis spalvomis aš dažau taip: merkiu į dažus, paarginu raštą, po to merkiu į kitus dažus, vėl pridedu rašto, po to vėl į kitus dažus ir t.t. Darbas kruopštus ir labai ilgas. Bet vertas to  smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Betule: 29 kovo 2010 - 09:12
Na o as visada kiausinius skutineju, o nudazau pries tai su tais paprastais pirktiniais dazais. Kad nusidazo ir baltymas tai man nerupi, nes pas mus namuose nieks nevalgo marguciu schmoll.gif
kazkaip neapetitna man pastovejusius kiausinius valgyt blush2.gif
valgymui buna visokiu idarytu kiausiniu prigaminta ax.gif

na o vaikuciai mano tai su laku , kur buna turgui pas babulkas tokiuose buteliukuose, dazo...

graziausiai isejusius o taip pat ir pirmuosius vaiku margintus kiausinius laikau pasidejusi atsiminimui. kolkas seniausiam kiausiniui apie 5 metus bigsmile.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus , dabar aišku smile.gif . Labai gražūs jūsų kiaušiniai,kad tokius raštus išgaut,reikia įgusti. teko matyti mugėje kaip tokią moteriškė dažė medinius kiaušinius akriliniais dažais,ji ir naudojo panašų įrankį,kaip siuvimo smeigtukas-vynukas. Tai kai žmogus įgūdęs,taip greit ir tiksliai daro,gražu žiūrėti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamax3: 29 kovo 2010 - 21:47
nusprendziau ir as siemet marginti vasku kiausinius ax.gif tik man iskilo toks klausimas.. juk kad daugiau ju primargint reikia daug laiko. Pries kiek laiko jus pradedat juos dazyti (juk pries tai reikia juos isvirti) kad velykoms jie butu nesusene? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Turciukas @ 2010 03 30, 10:27)
nusprendziau ir as siemet marginti vasku kiausinius ax.gif tik man iskilo toks klausimas.. juk kad daugiau ju primargint reikia daug laiko. Pries kiek laiko jus pradedat juos dazyti (juk pries tai reikia juos isvirti) kad velykoms jie butu nesusene? g.gif

mes vašku margintų kiaušinių nevalgome... jie tik dovanoms ir žaidimams... todėl aš marginti pradedu bent prieš dvi savaites (žiūrint kiek reikia primargint biggrin.gif )
Atsakyti