QUOTE(Otilija3 @ 2010 03 21, 16:08)
Sveikos darbštuolės ,
toks kvailas klausimas iškilo.
"paskui merkiu į geležies ir juodalksnio tirpalą''kaip jis gaminamas,ar jį reikia tik sumerkt ar dar ir pavirinti
ir dar:Numarginu vašku, paskui merkiu į geležies ir juodalksnio tirpalą. Po paros verdu svogūnų lukštuose.
tai reiškia kai pamirkai dar reikia svogūnų lukštuose virti? Ar aš kažka čia netaip supratau.Bučiau dėkinga kad paaiškintum tupai moteriškei.
toks kvailas klausimas iškilo.
"paskui merkiu į geležies ir juodalksnio tirpalą''kaip jis gaminamas,ar jį reikia tik sumerkt ar dar ir pavirinti
ir dar:Numarginu vašku, paskui merkiu į geležies ir juodalksnio tirpalą. Po paros verdu svogūnų lukštuose.
tai reiškia kai pamirkai dar reikia svogūnų lukštuose virti? Ar aš kažka čia netaip supratau.Bučiau dėkinga kad paaiškintum tupai moteriškei.
Oi, ta tirpalas, tai tokia "samadielka". Mėnesiui likus iki Velykų reikia užmerkti surudijusius gelažis į vandenį, palaikius tris savaites juos išimti, paskui merkti juodalksnio žievę. Gaunasi toks tirpalas juodo atspalvio. Jame parą pamirkius kiaušinius, reikia virti svogūnų lukštuose. Sudėtinga procedūra, bet gaunasi ryškiai juoda kiaušinių spalva