Sveikos margintojos, ar pavyko sekmingai kam su dilgelem isgauti zalia spalva? verta bandyt?
Sveikutės, su dukrom šiemet ryžomės ir mes pabandyt margint vašku. Iš pradžių sunkiai ėjosi, bet kuo toliau tuo geriau. Pripaišėm pilną bliūdą kiaušinių. Tada ėmiau medvilnei skirtų dažų, išmaišiau pakelį puėj litro vandens, kaip rašė sodos įdėjau ir druskos. Įdėjau kelis kaiušinius ir palikau per naktį. Ir ką gi, rytą ištraukiau, o jie beveik nei kiek nenusidažė Patarkit jei galit, kaip paruošt tuos dažus, kas negerai .
O gal su vasku labai apčiupinėjot kiaušinius? Tada galėjo nenukąsti. Jei dar neišpylėt dažų įmerkit trumpam kad ir žalią kiaušinį, bus matyt ar mano žodžiai tiesa, arba gal kiaušinius su soda reikėtų nuvalyti prieš marginant, kad nusiimtų nuo paviršiaus riebalas, kuris gali neleisti prikibti spalvai..
QUOTE(dulyte @ 2014 04 18, 10:02)
Sveikutės, su dukrom šiemet ryžomės ir mes pabandyt margint vašku. Iš pradžių sunkiai ėjosi, bet kuo toliau tuo geriau. Pripaišėm pilną bliūdą kiaušinių. Tada ėmiau medvilnei skirtų dažų, išmaišiau pakelį puėj litro vandens, kaip rašė sodos įdėjau ir druskos. Įdėjau kelis kaiušinius ir palikau per naktį. Ir ką gi, rytą ištraukiau, o jie beveik nei kiek nenusidažė Patarkit jei galit, kaip paruošt tuos dažus, kas negerai .
as niekada nepilu nei sodos nei druskos...
tiesiog uzpilu karstu vandeniu ir viskas...
mano pirmieji siu metu marguciai
QUOTE(Ice Ice @ 2014 04 18, 11:38)
O gal su vasku labai apčiupinėjot kiaušinius? Tada galėjo nenukąsti. Jei dar neišpylėt dažų įmerkit trumpam kad ir žalią kiaušinį, bus matyt ar mano žodžiai tiesa, arba gal kiaušinius su soda reikėtų nuvalyti prieš marginant, kad nusiimtų nuo paviršiaus riebalas, kuris gali neleisti prikibti spalvai..
Visdėlto radau, kad kiausinius nuvalius su soda dazai sunkiau kimba, tad geriau to nedaryti
QUOTE(Matelyk @ 2014 04 18, 14:12)
Įdomios rašto spalvos, ypač mėlynas raudonam kiaušinyje
su artejanciom šventem
QUOTE(erikuza @ 2013 03 31, 16:06)
tiek pernai tiek siemet daziau su kaklaraisciu.pavyksta vyskas kuo puikiausei.reik ziuret kad butu 100silk.isardzius isemus visas nereikalingas dalis,geraja puse dedi ant kiausinio kad gerai aptrauktu gala siulu susuku.tada ta susukta kiausini dedu i balta medziaga irgi susuku ir dedu i puoda.taip visus susukus uzpilu 3saukstus acto verdu kaip ir iprastus kiausinius.isvirus leidziu atvest ir tada vinioju.svarbu atkreipt demesi kad tas silkas butu kuo ryskesniu spalvu,tada super grazus marguciai gaunas.
Siemet treti metai, kai vis bandau au kaklaraisciais ir vis nepavyksta
Dazau taip: kiausini apvynioju 100 silk kaklaraisciu. Tada i balta medvilne, vel apvynioju. Dedu i verdanti vandeni su actu. Verdu 20 min. Istraukiu ir leidziu suvyniotiems atsalt. Rezultaza: siemet is 8niu 2 lyg matosi kazkokia spalvele. Visi kiti kaip kad be nieko virti.
Apvynioju stadziai.
Kaklaraisciai ryskus, 100 silkas.
Kur mano klaida?
QUOTE(Elzė @ 2014 04 20, 06:19)
Siemet treti metai, kai vis bandau au kaklaraisciais ir vis nepavyksta
Dazau taip: kiausini apvynioju 100 silk kaklaraisciu. Tada i balta medvilne, vel apvynioju. Dedu i verdanti vandeni su actu. Verdu 20 min. Istraukiu ir leidziu suvyniotiems atsalt. Rezultaza: siemet is 8niu 2 lyg matosi kazkokia spalvele. Visi kiti kaip kad be nieko virti.
Apvynioju stadziai.
Kur mano klaida?
Apvynioju stadziai.
Kur mano klaida?
Aš lygiai tą patį pernai dariau. Nusivyliau Daugiau "nebežaidžiu"
net nzn kame klaida,gal sviesus kaklaraisciai?as net ne i verdanti vandeni dedu ir treti metai gaunas puikiai.na gal kitos tures ka labiau pridurt.
Aš taip pat dažau šilku ir irgi gaunasi. Tik vienintelis ką darau kitaip nei tos kurioms nepavyksta kiaušinius dedu į šaltą tirpalą (vanduo, actas, druska) ir jau nuo užvirimo su visais kiaušiniais verdu apie pusvalandį. Nepavyko tik du dažyti kiaušiniai, bet įtariu, kad Humanoje 100% silk ne visada reiškia tai ką turėtų Taip pat bandžiau dažyti su labai gražia, bet labai plono šilko skarele - nieko nesigavo.
sveiki,aš šiemet pirmą kartą mėginau kiaušinius dažyti su šilku. dažiau ir su kaklaraiščiu ir šiaip šilkine medžiaga- viskas pavyko kiaušinius dėjau taip pat į šaltą vandenį ir viriau 20min.