Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai - 2

QUOTE(deltadu @ 2013 03 29, 17:50)
Išbandžiau šį būdą. Absoliučiai nieko neišėjo. O jau alksnių, geležų tai nepagailėjau. Išėjo tik šviesi ruda spalva.
Apskritai, jau nebetikiu jokiais patarimais, nes man niekas neišeina. Ir dabar kamuojuosi su vaškiniais kiaušiniais, bet jokie dažai ir patarimai negelbėja.... Nu bet nudažo kažkuo žmonės.. Gal neišduoda paslapčių. lotuliukas.gif

postas senas,bet vistiek atsakysiu,prieš 3savaites iki vėlyku i puoda sudedu gelžoniu,pora sauju alksnio žieviu užpilu vandens ir viskas,jokiu raugu kopustu ar dar ten kokiu biesu,visai nevirinu.Svogunu laiskus paverdu perkošiu,dažai gatavi.Marginu kiaušus apie 100 vnt blush2.gif penktadienio vakara sumerkiu i gelžones, ryte išemu ir verdu svogunu dažuose.gaunasi juodi su baltais raštais niekas neužsidazo thumbup.gif jau daug metu dažau,visi giria net gaila daužyt.Vaškas turi but biciu,jokiu žvakiu mirksiukas.gif Atrodo aiškiai surašiau,tiesa i svogunlaiškius druskos truputi idedu.
Atsakyti
QUOTE(*mable* @ 2014 03 11, 17:08)
postas senas,bet vistiek atsakysiu,prieš 3savaites iki vėlyku i puoda sudedu gelžoniu,pora sauju alksnio žieviu užpilu vandens ir viskas,jokiu raugu kopustu ar dar ten kokiu biesu,visai nevirinu.Svogunu laiskus paverdu perkošiu,dažai gatavi.Marginu kiaušus apie 100 vnt blush2.gif penktadienio vakara sumerkiu i gelžones, ryte išemu ir verdu svogunu dažuose.gaunasi juodi su baltais raštais niekas neužsidazo thumbup.gif jau daug metu dažau,visi giria net gaila daužyt.Vaškas turi but biciu,jokiu žvakiu mirksiukas.gif Atrodo aiškiai surašiau,tiesa i svogunlaiškius druskos truputi idedu.

gal galima marguciu foto pamatyti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Matelyk @ 2014 03 11, 19:48)
gal galima marguciu foto pamatyti?  ax.gif

tai kad neturiu blush2.gif

pirmam puslapy tavo poste labai panašus i mano smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *mable*: 12 kovo 2014 - 07:35
QUOTE(*mable* @ 2014 03 12, 08:25)
tai kad neturiu blush2.gif

pirmam puslapy tavo poste labai panašus i mano smile.gif

tai jau siemet kai primarginsi nepamirsk nufotografuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Matelyk @ 2014 03 12, 08:20)
tai jau siemet kai primarginsi nepamirsk nufotografuoti smile.gif

bandysiu lotuliukas.gif ziuriu gimtadieni švenciam kartu,aš ir liepos 4d bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*mable* @ 2014 03 11, 17:08)

Na, vėl įlindau į šią temelę nes žinau,kad vėl tas pats su tais kiaušiniais bus. doh.gif Bandysiu vis tiek su tomis geležimis.O ką daryt? ax.gif Kai pridėjau ten visko, tai vos ne tirštas tas skystis išėjo..
Na, o dėl virimo, tai lukštuose man nuplaukdavo vaškas ir vis tiek nusidažydavo gelsvai, rusvai tie ruoželiai. Bet aš ne su bičių vaškudariau. Ar gali būti čia visa problema? O iš kur bičių vaško gauti?
ir dar sudomino vienas jūsų dalykas. Jūs darote žaliuose svogūnų laiškuose?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2014 03 14, 09:14)
Na, vėl įlindau į šią temelę nes žinau,kad vėl tas pats su tais kiaušiniais bus. doh.gif Bandysiu vis tiek su tomis geležimis.O ką daryt? ax.gif  Kai pridėjau ten visko, tai vos ne tirštas tas skystis išėjo..
Na, o dėl virimo, tai lukštuose man nuplaukdavo vaškas ir vis tiek nusidažydavo gelsvai, rusvai tie ruoželiai. Bet aš ne su bičių vaškudariau. Ar gali būti čia visa problema? O iš kur bičių vaško gauti?
ir dar sudomino vienas jūsų dalykas. Jūs darote žaliuose svogūnų laiškuose?? g.gif

lotuliukas.gif lukštuose doh.gif butinai biciu vaškas ir netikekit,kai sako ,kad su žvake galima margint.man dave bitininkas,o pirkt net nežinau gal turgeliuose,kur medu pardavineja
Atsakyti
QUOTE(*mable* @ 2014 03 14, 11:21)
lotuliukas.gif lukštuose doh.gif butinai biciu vaškas ir netikekit,kai sako ,kad su žvake galima margint.man dave bitininkas,o pirkt net nežinau gal turgeliuose,kur medu pardavineja

Šiaip visada su žvake marginu. Jokių problemų nebūna dėl nudažymo. tik va gal todėl verdant nubėga greičiau ir pagelsta tie ruoželiai. Bandysiu ieškoti bičių vaško ax.gif
Atsakyti
Aš ir su žvake marginu. smile.gif
Tik reikia marginti virtus, truputį šiltus kiaušinius (gražiau liejasi parafinas). Paskui deti į šaltus dažus. Su paskutiniais (jei ne vienais dažais dažai) truputį pašildai, kad parafinas gražiai nusivalytų...
Dar gražūs kiaušiniai būna marginti ištirpintom vaškinemis/aliejinemis vaikiškomis kreidutemis. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milereta: 16 kovo 2014 - 16:09
QUOTE(*mable* @ 2014 03 14, 10:21)

taip taip turgeliuose tikrai buna. ir ne arkli kainuoja. pernai pirkau du vasko gabaliukus. uzteks kokiems 6 metams jei ne ilgiau biggrin.gif ir sumokejau 0.50 lt ax.gif aisku as nemarginu ten simtais. simboliskai koki 10 issipiesiu ir gerai. ax.gif
Atsakyti
Jau turbūt neverta raugti tų geležų, nes tik 2 savaitės liko... Kažkaip pražiopsojau laiką.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2014 04 04, 16:15)
Jau turbūt neverta raugti tų geležų, nes tik 2 savaitės liko... Kažkaip pražiopsojau laiką.. verysad.gif

nu jei sendien dar spesi gal ir nieko tokio,bandyk tos maizes daugiau idet biggrin.gif aš tai sekmadieni ušpyliau
Atsakyti