Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai - 2

QUOTE(rivera @ 2013 04 02, 11:11)
papasakok kaip darai.

Aš vandens vonelėje pastoviai šildau/kaitinu ant ugnies. Bet kai pradedu ant kiaušinio tepti, tai jis sustingsta greitai ir nutrupa...

Radau vieną video, tai pataria dėti ir parafino.

Čia akims paganyti smile.gif http://tv.delfi.lt/video/INZOE2si/
Papildyta:

QUOTE(Matelyk @ 2013 04 02, 11:21)
is patirties vienas pastebejimas - kad niekad nedaziusios su vasku ilgai laiko adatele su vasku, o reikia pakabini-tepi, pakabini-tepi. t.y. kad gan spartus procesas turi buti, nes kitu atveju vaskas atvesta ir nesipiesia ant kiausinio.

jeigu yra norinciu, galeciau pamokinti, veiksmas vyktu Kaune  4u.gif

Gal ir taip, nes rodos prieš tepant dar kelias sekundes padvejoju ar tikrai gražiai užtepsiu... smile.gif

Gaila, aš Vilniuje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 02 balandžio 2013 - 10:26
QUOTE(*Liepa18* @ 2013 04 02, 10:24)
Aš vandens vonelėje pastoviai šildau/kaitinu ant ugnies. Bet kai pradedu ant kiaušinio tepti, tai jis sustingsta greitai ir nutrupa...

Vandens vonele per silpnas kaitintojas. Reikia kaitint virs ugnies.
Atsakyti
QUOTE(rivera @ 2013 04 02, 10:36)

Man tai geriausiai vašką kaitint ant aliejaus aromaterapinės žvakidės- va kažkas tokio
user posted image
tada vaškas gerai ištirpsta ir lengvai tepasi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo powerpuff: 02 balandžio 2013 - 11:19
QUOTE(rivera @ 2013 04 02, 11:36)

Reikės išbandyti tiesiai, ačiū smile.gif

QUOTE(powerpuff @ 2013 04 02, 12:19)
Man tai geriausiai vašką kaitint ant aliejaus aromaterapinės žvakidės- va kažkas tokio
tada vaškas gerai ištirpsta ir lengvai tepasi mirksiukas.gif

Reikės ir taip pabandyti smile.gif
Atsakyti
Mes stai toki aparatuka susimeistrave
user posted image
Patikima, gerai kaista, neruksta.
Atsakyti
mano siu metu marguciai
user posted image

o sitie sunaus, siemet buvo labai didelis entuziastas ant marginimo biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Mes bandem ivairiom zolelem eksperimentuoti dazyti, bet nelabai kas gavosi. Vis tiek svogunu lukstai geriausiai ima.
Atsakyti
QUOTE(Matelyk @ 2013 04 04, 17:30)
mano siu metu marguciai

Superiniai abieju thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, sakykite kaip verdate kiaušinius, kad jie nesutrūkinėtų (verdu dažymui su vašku). Jau kiek visko išbandyta bet vistiek didelė dalis ištrūkinėja beverdant (ir ant mažos ugnies ilgai viriau,ir ant siprios ugnies, ir parą laiko kambary laikytus viriau, kad nebūtų šalti, ir dėjau ant puodo dugno medžiagos gabalą, ir viriau puode su plonu dugnu, ir su kelių sluoksniu dugnu). Kaip jums sekasi šiuo klausimu?

Ir dar sakykite tiek daug įvairių spalvų matau čia dažote su pirktiniais dažais specialiai skirtus kiaušinių dažymui? Ir kaip jie ar nepatenka ant kiaušinio baltymo kiarai per lukštą?

Kitas klausimas kokias adatėles naudojat dažymui su vašku? Ar tas nuo naujų marškinių ar kokias kitas. Nes žiūriu pas kitus tokie stambesni raštai, man kažkaip plonesni gaunas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydinti_pieva: 06 balandžio 2013 - 04:36
QUOTE(žydinti_pieva @ 2013 04 06, 04:31)

Siemet nei vienas pirktinis kiausinis ntruko verdamas. Gal sakau pasimoke pauktynai ir nusprende kad kalcio visom suduot pigiau apseina nei sudauzytu kiausiniu nurasymus is parduotuviu priiimti.
Pries verdant visada palaikau sumerktus vandeny, laiko nenuimineju bet nemaziau nei pusvalandi. Verdant iddu sauksta druskos. Dazai is parduotuves kaisiniams dazyt, bet pesigeria per luksta. Adateles vieton kalu maza glvute vinuka, bet ir su marzkiniu adatele gaunasi labi graziai tik siemet as jos nesusiradau blush2.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad trūkinėjimas nuo pačių kiaušinių priklauso. Verdu įtiesus dugne skudurėlį ir įdedu druskos. Pirktiniai kartais sutrūkinėja keli, o vat kartu verdami kaimiški-ne. Užtat ir manau, kad jei kiaušinis prastas tai virk kaip nori-sutruks vistiek doh.gif
Adatėlę aš naudoju siuvėjų, tokią su didesniu bumbuliuku plastmasiniu-man patogu su ja, linijos storesnės gaunasi. Dažus turguj perku tuos kiaušiniam, o ar persigeria ar ne-vėl nuo kiaušinių priklauso. Nors dažniausiai nevalgo niekas mano margučių nes tipo gaili valgyt-per gražūs lotuliukas.gif
Matelyk-labai gražūs margučiai bigsmile.gif
Merginos, o kaip jūs vašką nuo kiaušinių nuimat? g.gif Man čia pti blogiausia proceso dalis-dažniausiai nuplikau verdančiu vandeniu, bet kad ir dažų nemažai nusiplauna beplikant.. Šiemet bandžiau į orkaitę kišt tai kažkokiom dėmėm nuėjo.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo powerpuff: 06 balandžio 2013 - 08:21
kiausiniu virimas visada neprognozuojamas biggrin.gif nusipirktus kiausinius visa laika laikau kambaryje, kai verdu i puoda pridedu tiek kad jie susiglaustu, susispaustu, ta prasme kad nelakstytu po puoda. ir net neverdu o tik laikau karstame vandenyje. laiko niekada neziuriu, bet buna kad ir iki valandos isbuna lotuliukas.gif
siemet is 30 kiausiniu tik 3 suskilo, bet ir tai per aplaiduma, nes nesuziurejau kai uzvire doh.gif

dazai pas mane aniliniai, kiek zinau jie tikrai persigeria per luksta, bet mes niekada vasku margintu kiausiniu nevalgos, cia tradicijos jau net is seneliu. valgymui visada verdame su svogunu lukstais, naturaliai biggrin.gif

adateles nuo senoves irgi naudoju nuo marskiniu. vienais metais eksperimentavau su storesne plastmasine galvute, tai man tie bruksneliai labai stori ir negrazus atrode, grizau prie iprastu smile.gif

o vaska nuimineju orkaiteje, jau kokie 10 metu (gal ir daugiau) - cia mano mamos isradimas. ir jis mums pasiteisino, greitai graziai keletas kaiusiniu is karto.
orkaite laikau ijungta apie 70-80 laipsniu, o kiausiniai pasyla iki 5-8 min, tada su popieriniu ranksluosciu labai lengvai ir graziai nusivalo nutirpes vaskas, kiausiniai blizga rolleyes.gif
Atsakyti