Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai - 2

QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2012 03 23, 20:41)
Jei norite dažyti visiškai nekenksmingais, ekologiškais dažais, puikiai tinka svogūno lukštai (jei per naktį nemirkysite, tiesiog reikės ilgiau pavirti), malta kava (tik jos reikės daug), mėlynųjų vynuogių sultys (jei tik virsite - gausite pilkšvai violetinį atspalvį, o jei paliksite tame nuovire per naktį - gausis beveik judi su violetiniu atspalviu). Dar galima naudoti mėlynių uogienę, ciberžolę. Visa tai išbandžiau pernai, puikiai pavyko. Nepavyko tik nudažyti špinatais, nors tokį receptą buvau radusi.

O kaip idomu bigsmile.gif O kaip su kava dazote?
Atsakyti
Sveikos,
man labiausiai patinka dazyti svogunu lukstuose, pries tai dar apvyniojus zolelemis, rastomis lauke.
Siemet dar pabaldysiu burokeliu nuovire dazyti. Nezinau, ar kas iseis...
Atsakyti
QUOTE(Mariposa @ 2012 03 27, 13:26)
O kaip idomu  bigsmile.gif O kaip su kava dazote?

Paprastuoju būdu - pavirti, ir palikti virale nakčiai
Atsakyti
QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2012 03 27, 12:59)
Paprastuoju būdu - pavirti, ir palikti virale nakčiai

O tam tinka ir panaudota kava ar butinai reikia deti nauja kava?
Atsakyti
QUOTE(Mariposa @ 2012 03 27, 15:04)
O tam tinka ir panaudota kava ar butinai reikia deti nauja kava?

Tirščių nebandžiau, bet pabandyti verta - nepavyks tai nepavyks - bus galima perdažyti kuo kitu
Atsakyti
pati margucius marginu tik vasku. man, asmeniskai sis budas jau kiek pabodes, kadangi jau ketvitra karta (pradininke mano prosenele) tik taip ir marginam kiausinius, bet buten del to, kad taip jau seniai taip marginam kiausinius as dar ilgai taip marginsiu mirksiukas.gif

siek tiek, trumpai aprasysiu pati marginimo procesa, gal kam pravers

Taigi, pirmiausia reikia pasiruošti visas priemones, susimaišyti spalvotus dazus, pasiruosti vaska, kiausiniai turi buti svarus (jokiu budu negali buti riebaluoti), sausi ir kambario temperaturos. As naudoju naturalu biciu vaska, nes jis verdant kiausinius geriausiai laikosi. Vaska lydau nedidelėje metalinėje dezutej ant mažos ugniese, o ant kiausinio tepu su pacios pasigamintu irankiu,(tai vinute ikalta i maza pagaliuka).
Taigi, islydau vaska , ir merkiu kabliuka į tą vaska, ir sparciai brieziu brugsneli, ar dedu taskeli norimoje kaiusinio vietoje, tada vel merkiu kabliuka i vaska ir vel braukiu per kiausini. Taip „piesiu“ ant balto/rudo kiausinio, be dazu, tada kiausini merkiu i geltonus dazus, jam nusidazius toliau marginu jau geltonos spalvos marguti, o tada jau merkiu i raudonus ar zalius dazus ir baigiu marginti. Taip numargintus margucius dedu į moteriskas pedkelnes (kad galeciau visus iskart istraukti), merkiu į juodus saltus dazus, statau ant virykles ir kaitinu tol, kol pradeda „kilti“ vaskas. Jokiais būdais dazai negali uzvirti, nes jei uzvirs, tai rastas susilies, nes juodi dazai pateks po vasku. Dazu kiekis turi buti apie 4 – 5 litrai, kad kiausiniai spetu isvirti.
Atejus laikui nukelti kiausinius nuo virykles „idarbinama“ visa seima, nes kol marguciai karsti reikia sparciau juos nuvalyti nuo vasko. Tai labai malonus procesas, nes pasimato tikrasis marguciu grozis.
taigi, kiausinio spalva bus tokia, kokiuose virsite kiausinius, o rastas tokios spalvos, ant kokios buvo tepamas vaskas. daug kas margina jau isvirtus kiausinius, taip juos galima padaryti ivairiasniu spalvu, bet sunkiau nuvalyti vaska. kaip biciu vaskas perkaitinamas, jis tampa juodas, tai tokiu vasku numargintas maskutis grazus is nenuvalytas.

tikiuosi padejau ir aiskiai viska aprasiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tylingoto: 28 kovo 2012 - 14:22
stai mano pernai metais marginti kiausiniai
Atsakyti
labai graziai ismarginti marguciai thumbup.gif
gaila,kad foto nepasididina
Atsakyti
QUOTE(kriro @ 2012 02 21, 15:26)
merginos, gal kas pirksit, aš irgi prisidėčiau, tik tokių radau Ukainoj, o kažin kitur niekur nėra, gal kas žinot, kur LT galima tokių dalykų įsigyt? g.gif

Beieskodama radau kaip pasigaminti biggrin.gif gal kuri uzsiims, nes jais marginti marguciai labai grazus rolleyes.gif

My Webpage
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varnikė: 30 kovo 2012 - 00:21
Jau radau kas mane pamokė, ir l.puikiai pavyko. Aišku neišmokau idealiai, dar iki šedevrų toli toli, bet bent jau išmokau kaip laikyti pagaliuką, kaip teisingai nubrėžti ir šiaip kaip raštus kai kuriuos išgauti ax.gif Super biggrin.gif Dabar beliko tik treniruotis ir lavinti rankas bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikutės. Kreipiuosi į tas , kurios vašku marginate. šįmet noriu pasimarginti įvairių spalvų vašku ant baltų kiaušinių. Nes kiekvienais metais turiu problemų su išvaškuotų kiaušinių nudažymu verysad.gif doh.gif Merginos, kaip pasidaryt to spalvoto vaško? Gal ištirpint spalvotas žvakes?
Atsakyti
bandau įdėti šių metų pirmuosius margučius (kažkaip sunkiai man sekasi susikalbėti su nuotraukų įkėlimu šį kartą...) margučiai dar su vašku ax.gif ir du iš jų marginti sūnaus smile.gif
user posted image

ir visiškai prasta juoda spalva sad.gif vietoj juodos kiaušiniai gaunasi kažkokie pamėlynavę...
Atsakyti