Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai - 2

QUOTE(audronele @ 2011 04 21, 18:34)
ojetau kaip grazu wub.gif gal galite papasakoti kokiais dazais ir kaip dazet g.gif

QUOTE(gab10 @ 2011 04 21, 18:34)
Labai jau grazus marguciai wub.gif , kaip tokius grazius padarete g.gif

Ačiū kam patiko blush2.gif
Dažiau vašku ir medvilnės dažais, kai kurias spalvas parduotuvėj pirkau, kai kurias turguj pas babytes-dažė vienodai blogai doh.gif
Šiaip visas dažymo procesas toks:
išverdu kiaušinius ir palieu karštam vandeny stovėti, pasiruošiu dažus ( aš juos užplikau verdančiu vandeniu stiklainiukuose, pridedu druskos ir acto truputį, išmaišau ir tiek), tada vašku marginu baltus dar šiltus kiaušinius, arba merkiu į kokią šviesią spalvą ir tada marginu vašku, numarginus merkiu į dažus, ištraukiu ir vėl vašku jei noriu, kad daugiau spalvų būtų. Pvz geltonai dažytą kiaušinį tepu vašku ten, kur noriu, kad būtų geltona,merkiu pvz į raudoną, tada ištraukiu, nuplaunu, nusausinu ir vėl tepu vašku ten, kur noriu, kad liktų raudona, tada vėl į kokius tamsius dažus.
Kai baigiu dažyti nuplikinu kiaušinius verdančiu vandeniu, kad vaškas nutirptų, nuvalau skudurėliu, patepu lašinukais ir viskas 4u.gif
Šiaip tai kiek bandžiau su parafinu-š gaunasi-reikia tikro vaško būtinai, vaško rasit kiekvienam turguj, kur parduoda medų mirksiukas.gif
Vaškui tirpint man labai patogu aromaterapinė žvakidė(ta kur aliejus į viršų pilt reikia)-vašką į tą aliejaus indelį sudedu ir kaista pastoviai, o įrankis marginimui mano į medinį pieštuko galą įsmeigtas smeigtukas su galvute.
Tai tiek atrodo-pamėginkit, nesudėtinga 4u.gif
Atsakyti
[quote=powerpuff,2011 04 22, 06:46]
Ačiū kam patiko blush2.gif
Dažiau vašku ir medvilnės dažais, kai kurias spalvas parduotuvėj pirkau, kai kurias turguj pas babytes-dažė vienodai blogai doh.gif
Šiaip visas dažymo procesas toks:
Aciu uz issamu paaiskinima 4u.gif 4u.gif 4u.gif
eisiu ir as pabandyt doh.gif tik kad piest visai nemoku blush2.gif nelabai manau kas gausis su ornamentais biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif kreivi sleivi iseis lotuliukas.gif bet vistiek pabandysiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(audronele @ 2011 04 22, 13:02)

Aciu uz issamu paaiskinima 4u.gif  4u.gif  4u.gif
eisiu ir as pabandyt doh.gif tik kad piest visai nemoku blush2.gif  nelabai manau kas gausis su ornamentais biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif kreivi sleivi iseis lotuliukas.gif bet vistiek pabandysiu doh.gif

Nėr už ką 4u.gif Būtinai pasirodykit rezultatą čia. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
man iš naujo fotiko niekaip nuotraukos nesusikrauna į kompą....

per šią sav jau 50 kiaušų numarginau smile.gif teko pamarginti ant įvairių kiaušinių tai galiu pasakyti kad geriausi spalvoms "nukąsti" buvo Vievio kiaušiniai mėlynai anspauduoti. o visi kiti lenkiški, lietuviški raudonais anspaudais- tragedija... nei splavos gražiai traukėsi, nei tas anspaudas nusiplovė ir labai trūkinėjo...
mano kiaušiniai marginimui visada stovi kambaryje, kad nebūtų sušalę šaldyutve biggrin.gif

labai norėjau šiemet būti ekologiška natūralistė ir dariau-viriau visokias natūralias spalvas ir vistik šnipštas gavosi, grįžau prie sau įprastų anilinių dažų smile.gif
špinatų žalia spalva buvo vosvos per mikroną nuo baltos, tas pats nutiko ir su ciberžolės geltona spalva... teko ir žibučių prisirinkti dėl mėlynos-violetinės spalvos schmoll.gif vienos žibutės visiškai nedažė, tad išviriau kartu su mėlynėmis, ta spalva lyg ir dažė, tačiau nuplovus kiaušinį visa spalva dingo sad.gif
vieninteliai pasiteisinę natūralūs dažai, tai svogūnų lukštų nuoviras - kanda tiek šaltus tiek šiltus kiaušinius oranžiškai ruda spalva smile.gif

tai tiek pastebėjimų smile.gif kai tik galėsiu būtinai sukelsiu savo nuotraukas smile.gif
Atsakyti
Pasiviriau ir aš - laukiu, kol pravės, tada "vaškuosiu" biggrin.gif Kaip nekeista, pasipirkau būtent tų Vievio bigsmile.gif Bet 2 visvien trūko. Nesmarkiai, bet visvien...
O kad geriau nukąstu dažai, reikia kiaušinius su indų plovikliu perplaut - nuriebinti.
Atsakyti
QUOTE(Birce2 @ 2011 04 05, 09:56)
Cia va mano teta tokius skutineja peiliuku mirksiukas.gif  Man asmeniskai tai labai grazu 4u.gif

Labai gražu wub.gif

O štai mano:

user posted image
Atsakyti
Sveikos,
Mane labai domina marginimas vašku. Kiekvienais metais bandydavau marginti vašku, tačiau gaudavosi labai nekaip, nes naudodavau paprastus dažus, kurie parsiduoda ant kiekvieno kampo prieš Velykas. Spalvos gaudavosi išblukusios, nekibdavo prie kiaušinių ir pan. Šiais metais nusprendžiau kad marginsiu vašku, tik dažysiu tik svogūnų lukštais. Vakar pasiruošiau nuovirą. Sukroviau lukštus į puodą užviriau ir padėjau atvėsti. Internete radau daug skirtingų patarimų, kaip geriau marginti, todėl norėčiau, kas kas nors patartų, kaip geriau daryti.

Pirmas variantas. Marginti vašku nevirtus kiaušinius ir po to virti svogūnų lukštų nuovire. Radau kelis blogus, kur tai aprašoma, tačiau šis būdas kelia man abejonių, nes bijau kad verdant nuvirs vaškas ir nieko nesigaus. Ar esate kuri išbandžiusi šitą būdą? Kaip gavosi?.

Antras variantas. Marginti vašku išvirtus kiaušinius ir po to merkti į svogūnų lukštų nuovirą. Galima pavirti, bet nedaug, kad vaškas nenubėgtų, nes kiek žinau, vaškas ima lydytis apie 60-65 laipsnių temperatūroje. Tai jei prižiūrėti, manau turėtų gautis.

Trečias variantas. Marginti vašku nevirtus kiaušinius, tuomet merkti į laiškų nuovirą ir laikyti per naktį. Ryte kiaušinius išvirti paprastame vandenyje, kad nubėgtų vaškas ir nereikėtų jo gramdyti.

Norėčiau patarimo, kurį variantą pasirinkti. Be to, ar reikia į lukštų nuovirą pilti acto? Ir dar vienas klausimas, ar esate kuri bandžiusi kario nuovira? Gaunasi su juo kas nors? Jei taip, kokia technologija?.

Suprantu, kad mano klausimas nelabai laiku, nes vyksta didieji pasiruošimai šventėms, bet jei kuri per kavos pertraukėlę ras minutę atsakymui, būsiu labai dėkinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurelin: 23 balandžio 2011 - 11:03
Prisiziurejau tokiu groziu cia wub.gif wub.gif wub.gif
Ir as primarginau greituoju budu, todel nelabai kruopsciai, pasirodau blush2.gif
http://www.part.lt/i...af11936c653.JPG
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajūnė: 27 balandžio 2011 - 08:17
user posted imageuser posted image

Labutis, o cia mano smile.gif , tikroveje tai ryskesni zali ir melyni, bet kazko nenusifotografuoja ax.gif
Dar raudonus eisiu daryti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijana: 23 balandžio 2011 - 19:54
QUOTE(Klepesova @ 2011 04 21, 11:05)
Sveikos merginos.
Šiaip aš marginu kiaušinukus visada su lukštais svogūnų... Bet šiais metais nusprendžiau dar ir su dažais dažyti- Nusipirkau dažų magic ten 6 skystos spalvos ir STEBUKLINGA PIEŠTUKAS... nu kaip supratau nudažai ir tada pieši- manau dukrytei bus smagu... bet viena bėda- skaitau kaip reiks dažyti ir parašyta dažymo insstukcija viduje- o viduje... NIEKO...
PRAŠAU
jei kas susidūrė su šiais dažais brauns heitmann dažais kaip juos paruošti... Gal kas dažėt- parduotuvėje paėmiau paskutinę pakuotę... taigi instrukcijos tikrai nebus  4u.gif GELBĖKITTTTTTTT

As pirkau tokiu, vaikai siandien isbande. Spalva reikia supilti i jogurto ar panasu indeli, uzpilti 1/4 l vandens (as emiau maziau, gal kokia 120ml), ir pora saukstu acto. I siuos paruostus dazus deti isvirta kiausini, palaikyti 3-5 min., atsargiai nusausinti ir stebuklingu piestuku piesti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Atėjau ir aš pasirodyti savo margučius. Išbandžiau naują dažymo būdą krepiniu popieriumi. Dažo thumbup.gif Reikia net pirštinių, nes kitaip rankos nenusiplauna biggrin.gif Bet užtat, kiaušiniai dažosi puikiai ir nepersigeria per lukštą. Gražiausiai gavosi tie kur margi, bet išbandžiau ir dažant su vašku, dariau dviejų spalvų. Aišku, yra kur tobulėt, nes nelygiai pasidengė spalva ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 24 balandžio 2011 - 08:36
niu va, pagaliau galiu ir savo šiųmečius margučius parodyti smile.gif
http://i108.photobuc...ai/DSCF0139.jpg

o čia bandžiau tą dažnai minimą metodą kai kiaušiniai vaškuojami žali, o po to vedrami su lukštais juodalksnio tirpale
http://i108.photobuc...ai/DSCF0194.jpg

ir man mano mažylio margučiai smile.gif
http://i108.photobuc...ai/DSCF0199.jpg

daugiau mano margučių čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajūnė: 27 balandžio 2011 - 08:21