QUOTE(audronele @ 2011 04 21, 18:34)
ojetau kaip grazu gal galite papasakoti kokiais dazais ir kaip dazet
QUOTE(gab10 @ 2011 04 21, 18:34)
Labai jau grazus marguciai , kaip tokius grazius padarete
Ačiū kam patiko
Dažiau vašku ir medvilnės dažais, kai kurias spalvas parduotuvėj pirkau, kai kurias turguj pas babytes-dažė vienodai blogai
Šiaip visas dažymo procesas toks:
išverdu kiaušinius ir palieu karštam vandeny stovėti, pasiruošiu dažus ( aš juos užplikau verdančiu vandeniu stiklainiukuose, pridedu druskos ir acto truputį, išmaišau ir tiek), tada vašku marginu baltus dar šiltus kiaušinius, arba merkiu į kokią šviesią spalvą ir tada marginu vašku, numarginus merkiu į dažus, ištraukiu ir vėl vašku jei noriu, kad daugiau spalvų būtų. Pvz geltonai dažytą kiaušinį tepu vašku ten, kur noriu, kad būtų geltona,merkiu pvz į raudoną, tada ištraukiu, nuplaunu, nusausinu ir vėl tepu vašku ten, kur noriu, kad liktų raudona, tada vėl į kokius tamsius dažus.
Kai baigiu dažyti nuplikinu kiaušinius verdančiu vandeniu, kad vaškas nutirptų, nuvalau skudurėliu, patepu lašinukais ir viskas
Šiaip tai kiek bandžiau su parafinu-š gaunasi-reikia tikro vaško būtinai, vaško rasit kiekvienam turguj, kur parduoda medų
Vaškui tirpint man labai patogu aromaterapinė žvakidė(ta kur aliejus į viršų pilt reikia)-vašką į tą aliejaus indelį sudedu ir kaista pastoviai, o įrankis marginimui mano į medinį pieštuko galą įsmeigtas smeigtukas su galvute.
Tai tiek atrodo-pamėginkit, nesudėtinga