Įkraunama...
Įkraunama...

Margučiai - 2

Sveikos, o jūs gal kokių minčių turit namų dekoravimui,stalo serviravimui velykine tematiką. Prieš Kalėdas visiems įprasta pasipuoš, o kaip prieš Velykas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kisute @ 2011 04 12, 14:24)
Viskas čia būtų gerai, tik niekaip nesuprantu, kaip galima užvirinti kiaušinius išmargintus vašku ir dar virti 10 min. schmoll.gif  Juk vos tik vanduo sušyla, vaškas ima tirpti, juos apsilipdo baltos vietos ir ten lieka dėmės, o ten kur turi būti baltas raštas, nusidažo rudai, nes vaško jau nebėra. Merkiama tik į vos šiltus dažus, laikoma trumpai, kol vaškas ima lydytis.

sito ir as nesuprantu schmoll.gif metai is metu girdziu, pabandau ir eilini karta lieku nusivylusi - vaskas nubega, rasto nebelieka doh.gif
ir vel griztu prie savo virtu kiausiniu marginimo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Matelyk: 13 balandžio 2011 - 13:00
QUOTE(Matelyk @ 2011 04 13, 13:59)
sito ir as nesuprantu schmoll.gif metai is metu girdziu, pabandau ir eilini karta lieku nusivylusi - vaskas nubega, rasto nebelieka  doh.gif
ir vel griztu prie savo virtu kiausiniu marginimo  lotuliukas.gif

Natūralaus vaško jaučiu galima gauti kokioje nors bažnyčioje, geriausiai musiet, pas Rusus pravoslavus smile.gif . Tie jaučiu tikrą vašką naudoja savo šamaniškom apeigom.
O štai sintetinis parafinas iš maGsimos netinka. Jis lengvai išsilydo ir nusiplauna. O tada šūdas ant pagaliuko gaunasi. O po tokios nesekmės būna labai abydna- kelias valandas paišai, o poto …

Va čia labai teisingas komentaras, išbandyta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Matelyk @ 2011 04 13, 12:59)
sito ir as nesuprantu schmoll.gif metai is metu girdziu, pabandau ir eilini karta lieku nusivylusi - vaskas nubega, rasto nebelieka  doh.gif
ir vel griztu prie savo virtu kiausiniu marginimo  lotuliukas.gif

Na, kad nenubėgtų, tai, aišku, reikalingas tikras vaškas, bet virti ir su juo negalima, reikia stovėt prie puodo ir stebėt, kai tik baigia užvirt, nuimt nuo viryklės. Tiesiog matosi ant vandens paviršiaus, kai vaškas ima plaukti.
Aišku, visas marginimas vyksta ant jau išvirto ir kiek šilto kiaušinio, tada nėra ir poreikio ilgai virinti. Numargini, sumerki į šaltus dažus, laikai nors ir pernakt, tada sušildai, nuvalai. Čia buvau radus įdomią mintį margint ne su vašku, o su lakais, reikės pabandyti.
Atsakyti
merginos patarkit kaip virt kiaušinius , kad jie kuo mažiau suskilinėtų , nes paprastai verdant iš 10 7 suskyla , dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linette @ 2011 04 18, 16:15)
merginos patarkit kaip virt kiaušinius , kad jie kuo mažiau suskilinėtų , nes paprastai verdant iš 10 7 suskyla , dėkui  4u.gif

Aš verdu ant labai mažos ugnies, pridedu druskos, ir svarbiausia-ant puodo dugno patiesiu kokį skuduriuką ir ant jo dedu kiaušinius, man taip žymiai mažiau skyla 4u.gif
Atsakyti
aš net neverdu, o tik laikau karštam vandeny biggrin.gif
irgi pridedu druskos ir kiaušinių kiek telpa į puodą, kad kuo mažiau laisvos vietos būtų ir kad nesiritinėtų smile.gif

obalti kiaušiniai žiauriai prasti... tiek turguj tiek parduotuvėj... atsidarai dėžutę, o ten jau 4-5 paskilę sad.gif turguj leido pasirinkti nesuskilusių bet kad vistiek žiauru, iš 3-4 dėžučių vos viena sveikų kiaušinių gaunas....
Atsakyti
Sveikos merginos.
Šiaip aš marginu kiaušinukus visada su lukštais svogūnų... Bet šiais metais nusprendžiau dar ir su dažais dažyti- Nusipirkau dažų magic ten 6 skystos spalvos ir STEBUKLINGA PIEŠTUKAS... nu kaip supratau nudažai ir tada pieši- manau dukrytei bus smagu... bet viena bėda- skaitau kaip reiks dažyti ir parašyta dažymo insstukcija viduje- o viduje... NIEKO...
PRAŠAU
jei kas susidūrė su šiais dažais brauns heitmann dažais kaip juos paruošti... Gal kas dažėt- parduotuvėje paėmiau paskutinę pakuotę... taigi instrukcijos tikrai nebus 4u.gif GELBĖKITTTTTTTT
Atsakyti
Na va, dažiau šiandien kiaušinius, nes paskui laiko neturėsiu. Ateinu pasirodyt biggrin.gif
user posted image

ir mano "padėjėjas" biggrin.gif
user posted image
Šiaip sunervavo, kad iš pirktų 6 spalvų tik dvi realiai dažė, užtat spalvų įvairovės nėra verysad.gif Na bet dažysiu dar vieną partiją tai reiks kitokių dažų nusipirkt pabandyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo powerpuff: 21 balandžio 2011 - 16:27
QUOTE(powerpuff @ 2011 04 21, 16:54)
Na va, dažiau šiandien kiaušinius, nes paskui laiko neturėsiu. Ateinu pasirodyt biggrin.gif

Šiaip sunervavo, kad iš pirktų 6 spalvų tik dvi realiai dažė, užtat spalvų įvairovės nėra  verysad.gif  Na bet dažysiu dar vieną partiją tai reiks kitokių dažų nusipirkt pabandyt.

ojetau kaip grazu wub.gif gal galite papasakoti kokiais dazais ir kaip dazet g.gif
Atsakyti
Labai jau grazus marguciai wub.gif , kaip tokius grazius padarete g.gif
Atsakyti
QUOTE(linette @ 2011 04 18, 16:15)
merginos patarkit kaip virt kiaušinius , kad jie kuo mažiau suskilinėtų , nes paprastai verdant iš 10 7 suskyla , dėkui  4u.gif

Aš dedu dar į šaltą vandenį. Nes jie skylinėja ne visada todėl, kad trankosi į indo sieneles, o todėl, kad pabuvę šaldytuve. Ir staiga - į verdantį vandenį. Apie kūnų plėtimąsį esant aukštai temperatūrai, manau, girdėjot per fizikos pamokas. Tai va, kai karštis ir šaltis staiga susitinka, tai ir gaunasi pokšt rolleyes.gif Kiaušinio lukštas įkaista akimirksniu, o gilesni sluoksniai - nespėja dar.
Papildyta:
Mačiau, kažkas neranda vaško. Pabandykit paieškoti bitininkų parduotuvėlės. Kiekviename didesniame mieste jų būna (net Raseiniuose pravažiuodama mačiau)
Atsakyti