Įkraunama...
Įkraunama...

Floristikos menas (4tema)

QUOTE(mmergyte @ 2010 10 31, 23:19)
"nu kaip tai baltas?jums ka dziugi svente?niekas taip nedaro.."ir pan doh.gif 

smile.gif Perskaičius prisiminiau kaip per seminarą Aja Žagarina sakė: "yra tokių žmonių,kurie sako: mes nedirbam su gvazdikais arba mes nedirbam su gipsofilija...,o A.Ž. atsako- O prie ko čia gvazdikai ar gipsofilija? Ką tie vargšiukai jums padarė?Gal,tai jus tiesiog nemokat gražiai jų puokštėse pateikti?!" thumbup.gif

Tai čia taip ir su tais kaspinais mirksiukas.gif
Man viena kolegė taip pat pasakė ,kad jį nenorėtų,kad tokias kaip mano puokštes atneštų jai ant kapo..... tai ką gali tokiam žmogui pasakyti?....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo berta75: 31 spalio 2010 - 22:40
QUOTE(berta75 @ 2010 10 31, 22:39)
Man viena kolegė taip pat pasakė ,kad jį nenorėtų,kad tokias kaip mano puokštes atneštų jai ant kapo..... tai ką gali tokiam žmogui pasakyti?....

Vaje... Ką padarysi, jei jos tokia nuomonė.
mmergyte, reikia nekreipt dėmesio į visokias kalbas, paprašyti, kad pakeistų ir viskas.
O ką nors darant reikia auginti storą odą, nes visada yra "protingesnių", kurie viską žino, kaip turi būti (ir klientai, ir kolegos). Dar daug metų praeis, kol LT pasieksime bent jau Latvijos lygį floristikoje.
Atsakyti
tiesa pasakius,retas geliu salonas,reta floriste gali pasiulyti kazka grazaus,kuklaus,sviesaus tokiai progai,visur tujos,eglisakiai,su dirbtinem 4 kalijom ismetytom kaip blynai suns po virtuve istampyti doh.gif uzdetas bantas nesamoningas,va kur puokste kapinems doh.gif doh.gif negaliu ziuret i kiekybininku darbus is viso schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(berta75 @ 2010 10 31, 21:27)
Parašiau į AŽ mirksiukas.gif
O kur dėstei ,jei ne paslaptis?

Labas rytukas 4u.gif aciu uz zinute mirksiukas.gif o dirbu tai marijampoles profesinio rengimo centre mirksiukas.gif jei kada vaziuosi pro sali prasau uzsukti, smagu butu priimti tokia viesnia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2010 11 01, 10:28)
tiesa pasakius,retas geliu salonas,reta floriste gali pasiulyti kazka grazaus,kuklaus,sviesaus tokiai progai,visur tujos,eglisakiai,su dirbtinem 4 kalijom ismetytom kaip blynai suns po virtuve istampyti doh.gif  uzdetas bantas nesamoningas,va kur puokste kapinems doh.gif  doh.gif  negaliu ziuret i kiekybininku darbus is viso schmoll.gif

Dar parašysiu šia tema - bėda yra ir menkas floristų išprusimas ir nedidelė perkamoji žmonių galia. Rimti floristikos mokslai kainuoja tikrai nemažus pinigus (kartais net daugiau nei baigti pvz. vadybą vidutiniam statistiniam universitete), be to, ši profesija - tai mokslas visą gyvenimą. O atlygis už darbą - ... Tačiau yra daug įvairaus plauko kursų, kurie suteikia iliuziją, kad suteikia rimtas žinias (nieko konkrečiai neturiu galvoje, Nekava, tikrai netaikau Jūsų darbovietei, nes nieko apie ją nežinau). Gerai, jei tuos mokymus praeina žmogus, kuris supranta, kad jį išmokino tik "laikyti sekatorių" ir visa kita jis gauna iš knygų, žurnalų, seminarų, patyrusių kolegų ir t.t. O jei ne? Ir gimsta tokie "šedevrai" celofanų sijonuose. O dėl nedidelės perkamosios galios - juk dažnai tai kas gražu, gaunasi neįperkama, kartais klientas nesjutinka su siūloma skoninga alternatyva, o sako - "padaryk man tą patį, tik vietoj 20 rožių, man užteks 5, dar pridėk šito, to ir ano..." Taip gaunasi dar vienas "šedevras".
Todėl, manau, kad floristas gali būti tik tas, kuris laabai myli šį darbą ir nepaisant visų sunkumų, nepatogumų, eina tolyn nepramintu keliu. Manau, kad tokia yra Berta. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kaleda @ 2010 11 01, 11:36)
Dar parašysiu  šia tema - bėda yra ir menkas floristų išprusimas ir nedidelė perkamoji žmonių galia. Rimti floristikos mokslai kainuoja tikrai nemažus pinigus (kartais net daugiau nei baigti pvz. vadybą vidutiniam statistiniam universitete), be to, ši profesija - tai mokslas visą gyvenimą. O atlygis už darbą - ... Tačiau yra daug įvairaus plauko kursų, kurie suteikia iliuziją, kad suteikia rimtas žinias (nieko konkrečiai neturiu galvoje, Nekava, tikrai netaikau Jūsų darbovietei, nes nieko apie ją nežinau). Gerai, jei tuos mokymus praeina žmogus, kuris supranta, kad jį išmokino tik "laikyti sekatorių" ir visa kita jis gauna iš knygų, žurnalų, seminarų, patyrusių kolegų ir t.t. O jei ne? Ir gimsta tokie "šedevrai" celofanų sijonuose. O dėl nedidelės perkamosios galios - juk dažnai tai kas gražu, gaunasi neįperkama, kartais klientas nesjutinka su siūloma skoninga alternatyva, o sako - "padaryk man tą patį, tik vietoj 20 rožių, man užteks 5, dar pridėk šito, to ir ano..." Taip gaunasi dar vienas "šedevras".
Todėl, manau, kad floristas gali būti tik tas, kuris laabai myli šį darbą ir nepaisant visų sunkumų, nepatogumų, eina tolyn nepramintu keliu. Manau, kad tokia yra Berta.  4u.gif

as tikrai nepykstu mirksiukas.gif pas mus tikrai labai daug praktikos, praktiskai teorijos keturis kartus maziau valandu nei praktikos bigsmile.gif bet zinok yra tokiu mokiniu kad jiem neina iskiepinti to grozio, jie nori to ryskaus margumo su celofanais doh.gif jau matyt zmogaus tokia prigimtis ir skonis doh.gif todel ir atsiranda tokiu "floristu", kad mums, kurie apie tai nors biski nusimanom buna baisu eiti pirkti pas juos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kaleda @ 2010 11 01, 11:36)
Dar parašysiu  šia tema - bėda yra ir menkas floristų išprusimas ir nedidelė perkamoji žmonių galia. Rimti floristikos mokslai kainuoja tikrai nemažus pinigus (kartais net daugiau nei baigti pvz. vadybą vidutiniam statistiniam universitete), be to, ši profesija - tai mokslas visą gyvenimą. O atlygis už darbą - ... Tačiau yra daug įvairaus plauko kursų, kurie suteikia iliuziją, kad suteikia rimtas žinias (nieko konkrečiai neturiu galvoje, Nekava, tikrai netaikau Jūsų darbovietei, nes nieko apie ją nežinau). Gerai, jei tuos mokymus praeina žmogus, kuris supranta, kad jį išmokino tik "laikyti sekatorių" ir visa kita jis gauna iš knygų, žurnalų, seminarų, patyrusių kolegų ir t.t. O jei ne? Ir gimsta tokie "šedevrai" celofanų sijonuose. O dėl nedidelės perkamosios galios - juk dažnai tai kas gražu, gaunasi neįperkama, kartais klientas nesjutinka su siūloma skoninga alternatyva, o sako - "padaryk man tą patį, tik vietoj 20 rožių, man užteks 5, dar pridėk šito, to ir ano..." Taip gaunasi dar vienas "šedevras".
Todėl, manau, kad floristas gali būti tik tas, kuris laabai myli šį darbą ir nepaisant visų sunkumų, nepatogumų, eina tolyn nepramintu keliu. Manau, kad tokia yra Berta.  4u.gif

visu 100% drinks_cheers.gif as pati norejau eiti mokintis floristikos,taciau supratau,kad tai turi buti gyvenimas,o ne darbas schmoll.gif ir pazystu bent 2 zmones kurie baige moksla,o sako as nenoriu doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
apie tą patį -
Atsakyti
QUOTE(nekava @ 2010 11 01, 11:35)
Labas rytukas  4u.gif  aciu uz zinute  mirksiukas.gif  o dirbu tai marijampoles profesinio rengimo centre  mirksiukas.gif  jei kada vaziuosi pro sali prasau uzsukti, smagu butu priimti tokia viesnia  4u.gif

Na ,jeigu kada pro šalį važiuosiu ,tai būtinai užsuksiu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kaleda @ 2010 11 01, 12:36)

Ačiū aciuks.gif
Daug kas ištikrųjų laiko mane trenkta lotuliukas.gif Nesupranta kaip tiek pinigų galiu žurnalams investuot ir t.t.. O aš juokiuos,kad esu svajonių nuotaka,kurios kraitis didžiulė krūva floristikos knygų ,žurnalų ir stovas vestuvinėms puokštėms daryti thumbup.gif lotuliukas.gif
Dirbti ir "kaifuoti " nuo darbo wub.gif wub.gif wub.gif ,nežinau ar galėtų būti geriau.

Va čia mano "rožinė" svajonė wub.gif wub.gif wub.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo berta75: 01 lapkričio 2010 - 21:42
QUOTE(kaleda @ 2010 11 01, 20:03)

Gerai čia parašyta thumbup.gif
Atsakyti
Mmmm... kokia svajonė... Aš panašią nuotrauką nešiojuos su savim .
Pavydžiu stovo, reikalingas daiktas, tik kai pamačiau kainą g.gif Man žadėjo tokį padaryt, bet matyt padarys, kai svajonės pildytis pradės mirksiukas.gif
Dėl straipsnio - šiaip prie turgaus floristus nesu labai nusiteikus - kas aš tokia, kad juos teisčiau, pati nemoku galybės dalykų. Juolab, kad žmonės irgi dirba, stengiasi. Tik jei pradeda "mėtyti akmenis" į kitaip dirbančius - va tada jau blogai schmoll.gif
O su tais Bermiakovo karoliais, Berta, "išdūrei". Aš vaizdavausi, kaip jo pagalbininkai daug valandų vėrė tą biserį ant vielų, o čia thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
O aš šiandien buvau maloniai nustebinta kapinių, kuriuose lankiausi, vaizdu. Nepaisant visiškai tragiškų pardavinėjamų puokščių prie kapų, patys kapai buvo labai šviesūs. Dauguma kapaviečių papuoštos baltomis arba geltonomis gėlėmis, jų nemaišant, baltais kaspinais, baltomis žvakėmis. Kompozicijos visiškai neįmantrios - tiesiog susodinti gyvų gėlių chrizantemų krūmeliai apkaišyti eglišakėmis ar tujos šakelėmis, apsodinti baltais ar violetiniais viržiais, baltu smėliu (o ne juoda kapų žeme) išpiltos kapavietės. Viskas taip tradiciškai. O atėję aplankyti, tiesiog uždega žvakę ir palieką kapavietę tokią, kokią radę. Nes ką ir bedėtum, vis tiek nesižiūri... nebent visiems bendrai kompozicijos būtų darytos. Gal visiems kraunant tas gėles ir kyla noras perrėkt vienas kito gėlę, kad ir ji matytusi. Manau krizės šmėkla privertusi bent kažkiek žmones atsitokėti nuo pirkimo vajaus, privers pažvelgti ir į gėlę kitokiomis akimis, ir prisiminti kad gėlė skirta puošti ir džiuginti, o ne sau pliusus pasidėti. Ir kad kartais geriau paprastas, bet nenuvytęs žiedas, nei dekoruotas blizgučiais... kad byrantys žiedlapiai nesimatytu. Floristinis darbas - prabangos prekė, o visi žinom kaip pigi "prabanga" atrodo mirksiukas.gif
Atsakyti