Velykų proga - nauja tema, senąsias galima rasti:
Pirma tema
Antra tema
3 tema
Bendraukim, dalinkimės patirtim, girkimės savo darbeliais
Sveikos, gelyciu myletojos
bandysiu ir as po truputi jungtis prie jusu. Pradejau lankyti floristikos kursus, darbeliu kol kas kaip ir neturiu parodyti (ka esu megejiskai sukurpusi, isdovanota), nors ideju galvoje knibzda labai daug. Tikiuosi, su laiku pavyks kazka idomesnio paciai sukurti, o kol kas renkuosi informacija, ziurineju pavyzdzius ir bandau mokytis pagal floristikos teorija. Sudetingas man tas risimas spiraliniu budu, niekaip pirstai neklauso, neislaiko didesnio kiekio stiebu Na, bet gal kazkaip, po truputi, ir isivaziuosiu, praktikos reikia.
Turiu iskart viena klausimeli - kas yra tas teipavimas? Aciu
Ir keletas man patikusiu kompoziciju:
bandysiu ir as po truputi jungtis prie jusu. Pradejau lankyti floristikos kursus, darbeliu kol kas kaip ir neturiu parodyti (ka esu megejiskai sukurpusi, isdovanota), nors ideju galvoje knibzda labai daug. Tikiuosi, su laiku pavyks kazka idomesnio paciai sukurti, o kol kas renkuosi informacija, ziurineju pavyzdzius ir bandau mokytis pagal floristikos teorija. Sudetingas man tas risimas spiraliniu budu, niekaip pirstai neklauso, neislaiko didesnio kiekio stiebu Na, bet gal kazkaip, po truputi, ir isivaziuosiu, praktikos reikia.
Turiu iskart viena klausimeli - kas yra tas teipavimas? Aciu
Ir keletas man patikusiu kompoziciju:
Teipavimas tai toks budas kai apteipuojami gelyciu koteliai nuo ziedo, kad sulaikytu gelei dregme, na pvz jeigu geles kotelis pervertas su vielute, mes kartu ta vielute uzslepiam, o kartu ir sulaikom gelei dregme, kad ziedelis nenuleistu galvytes
na cia reiktu labiau parodyt ta buda nei paaiskinti bet bandziau paaiskinti bent kiek paprasciau ir suprantamiau
jei bus dar klausimu, prasom
na cia reiktu labiau parodyt ta buda nei paaiskinti bet bandziau paaiskinti bent kiek paprasciau ir suprantamiau
QUOTE(Boruzzyte5 @ 2009 04 10, 21:39)
Teipavimas tai toks budas kai apteipuojami gelyciu koteliai nuo ziedo, kad sulaikytu gelei dregme, na pvz jeigu geles kotelis pervertas su vielute, mes kartu ta vielute uzslepiam, o kartu ir sulaikom gelei dregme, kad ziedelis nenuleistu galvytes
labai aciu tau uz paaiskinima Tai jei teisingai supratau, teipuojant stiebas yra apvyniojamas kazkokiu spec. siulu ar pan.?
ir dar vienas klausimelis - ar dirbdamos su gyvom gelem stiebams pakirpti naudojat floristinius peiliukus ar galima ir paprastu buitiniu astriu peiliu ta padaryti? Man su tuo miniatiuriniu peiliuku kazkaip nera labai patogu, ypac kai kietus kotus reikia patrumpinti
sveikute
ten teipuojama su spec teipo juosta, ju buna zalia, balta. gali pabandyti ir nusipirkti sodininku parduotuvese buna, ar kokioj floristikos parduotuvej, ji tokia lipnia puse turi viena, o jos plotis kaip pleistro, nera siaura labai, bet ir nera labai plati
o del peiliuku, kam kaip patogiau, tas ta ir naudoja, siaip tie floristiniai jie gan mazoki, bet jie astrus, bet jeigu tu nori ir su buitiniu astriu - pjauki. Tie peiliukai tam, kad nekirpti su zirklem, su sodininko zirklem, kad neuzpausti vandens indu...
o as norejau paklausti, kaip tie kursai? ka moko? ir visa kita, nes as pati baigus specialybe floristikos, tai mane labai sudomino ka duoda kursai
O beje, rasei del spiralinio risimo, jo, jis yra gan sunkus, bet kai iprasi, eisis kaip is pypkes, man pvz budavo gerai dirbti su kotais kurie stambus, pvz rozes.
ten teipuojama su spec teipo juosta, ju buna zalia, balta. gali pabandyti ir nusipirkti sodininku parduotuvese buna, ar kokioj floristikos parduotuvej, ji tokia lipnia puse turi viena, o jos plotis kaip pleistro, nera siaura labai, bet ir nera labai plati
o del peiliuku, kam kaip patogiau, tas ta ir naudoja, siaip tie floristiniai jie gan mazoki, bet jie astrus, bet jeigu tu nori ir su buitiniu astriu - pjauki. Tie peiliukai tam, kad nekirpti su zirklem, su sodininko zirklem, kad neuzpausti vandens indu...
o as norejau paklausti, kaip tie kursai? ka moko? ir visa kita, nes as pati baigus specialybe floristikos, tai mane labai sudomino ka duoda kursai
O beje, rasei del spiralinio risimo, jo, jis yra gan sunkus, bet kai iprasi, eisis kaip is pypkes, man pvz budavo gerai dirbti su kotais kurie stambus, pvz rozes.
Apie Marijaus Gvildžio kursus Kaune nieko nežinot?(paskutinė viltis) Kad Latvijoje yra, tai žinau, ten ir elementarus salonas net nedideliame mieste nuo mūsiškių darbų lygiu žiauriai skiriasi (turbūt sutiksite su manimi, kas susidūrė)
Pagal taisykles reiktų džiovinti gėles, nepabuvusias vandenyje. Bet siūlau tiesiog pakabint kokioj gerai vėdinamoj tamsesnėj vietoj žemyn "galvom".
QUOTE(Boruzzyte5 @ 2009 04 11, 10:07)
aciu uz issamu paaiskinima
Merginos, kalbejot apie floristu rengima, tai mano kursu destytoja minejo, kad floristo specialybe lyg yra Vilniuje (Baltupiuose) esanciame Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre (butent is ten ji ima kursu teorine medziaga)
Paivairinsiu sia temele Visos, manau, girdejo apie ikebana - japoniska kompoziciju is geliu sudarymo mena. Keletas jo pavyzdziu
Papildyta:
Ir dar keletas
Papildyta:
Ir dar keletas