Įkraunama...
Įkraunama...

Netikri "ūkininkai"

Sveiki,
is visu pasisakymu supratau viena, kol pats nepabadysi ir negausi teigiamo/neigiamo atsakymo, tai ir nezinosi, ar kazka galesi padaryrti del ukiniko ukio. Jeigu viskas eis pagal plana, taijau nuo sekancios savaiteles shturmuosiu zemetvarka del sio klausimo. Kai jau turesiu kokius tikslius atsakymus - parasysiu
Atsakyti
Sveiki, norejau jusu pasiteirauti, jeigi zeme dovanoja vyrui jo mama, o as turinti magistro laipsni, gausiu ukininko pazymejima, kadanagi vyras nelabai turi laiko tiems kursams....ar galesime taip registruoti uki....ar cia jau bendras musu turtas(nors kiek domejausi tai bus kazkiek metu tik jos, o veliau jau pasidarys bendras:)....ar butinai reikia kursus lankyti jam ir pazymejima gauti turi jis.....(jo aukstasis neuniversitetinis issilavinimas) - ar mastaiciuose rengiami eksternu kursai?

is anksto dekoju...

Atsakyti
Sveiki, iskilo man toks klausimelis....gaunam ūkininko pažymėjimą, užregistruojame ūkį, tada kiek girdėjau reikia mokesčių inspekcijai prisiduoti (ar čia tikrai taip?).Kam to reikia?ir ką daryti, jei aš iš savo ūkio (daržovių auginomo) neturiu jokio pelno...mano pagrindinė veikla yra mano darbas, o papildoma veikla ūkininkavimas -na tarkime savo malonumui, noriu gyventi kaime, turėti savo ūkį - daržoves auginu irgi sau....ar nebus paskui kokių nors sankcijų už tai, kad neturi pelno iš šio verslo (nes tai kaip ir verslas)....na pakomentuokite man prašau g.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
gal kas patarsite, kaip su ta toponuotrauka ūkininkams... tarkim aš turiu žemės daugiau nei 1 ha, iš jų dalis - miškas, krūmai ir pan. negi man norint statyti namą reikia daryti viso sklypo toponuotrauką ? g.gif kiek man tai kainuotų doh.gif HELP kas žinote ...
Atsakyti
aha , aš irgi dabar tą patį galvoju...sakė, klausti arhitektės, tai pirmadieni klausiu.pas mus 2he.
Atsakyti
Daivesita, kai sužinosi, parašyk blush2.gif
Atsakyti
ok mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
Turiu pora tokių klausimėlių:
Mano tėvai turi virš 1 ha zemės Vilniaus rajone, ant jos dabar yra senas gyvenamasis namas ir pora ūkinių pastatų.
Mes norėtume padalyti(atidalyti) šia žeme i 3 dalis, tai yra viena dalis liktų tėvams, o tarkim kitos dvi mums, tai yra Tėvų vaikams, be to po atidalijimo savo nuosavame plote norėtume statyti gyvenamajį pastatą.

Ar tai galima padaryti tai ir kaip?
Atsakyti
Norėjome statyti namą su projektu didesnį, nei 80kv.m, bet dabar sprendžiame klausimą gal statyti 80kv.m namą kaip ūkininko ūkį. Bet kol kas pas mus nėra nei elketros, nei vandens. Gal žinote ar tokiu atveju galima pradėti statybas, na sakykime išlieti pamatus, iškelti sienas, stogą. Ir koks tai turėtų būti projektas ar licenzijuoto architekto braižytas ar koks?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 05 02, 18:16)
Norėjome statyti namą su projektu didesnį, nei 80kv.m, bet dabar sprendžiame klausimą gal statyti 80kv.m namą kaip ūkininko ūkį. Bet kol kas pas mus nėra nei elketros, nei vandens. Gal žinote ar tokiu atveju galima pradėti statybas, na sakykime išlieti pamatus, iškelti sienas, stogą. Ir koks tai turėtų būti projektas ar licenzijuoto architekto braižytas ar koks?

Ar ūkininko namas gali būti tik 80 kv.m? blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2006 05 02, 17:57)
Ar ūkininko namas gali būti tik 80 kv.m? blink.gif  blink.gif

Taip tai reglamentuoja STR 1.01.07:2002
Nesudėtingas statinys - paprastų konstrukcijų pastatas, kurio visų aukštų, rūsio (pusrūsio), anstatų, pastogės patalpų ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų, apskaičiuotų tarp išorinių sienų išorinių paviršių, suma yra ne didesnė kaip 80kv.m
O toliau seka, kad nesudėtingiems statiniams neprivalomas statinio projektas, nereikalingi privalomieji statinio projekto rengimo dokumentai, neprivaloma skirti statinio projekto vadovo, nereikalngas statybos leidimas, rengiamas sumažintos sudėties projektas - projekto schema ir t.t.
Vienu žodžiu viskas daug kartų paprasčiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 03 gegužės 2006 - 09:42
QUOTE(Kozete @ 2006 05 03, 10:40)
Taip tai reglamentuoja STR 1.01.07:2002
Nesudėtingas statinys - paprastų konstrukcijų pastatas, kurio visų aukštų, rūsio (pusrūsio), anstatų, pastogės patalpų ir naudojimo paskirtimi susietų priestatų plotų, apskaičiuotų tarp išorinių sienų išorinių paviršių, suma yra ne didesnė kaip 80kv.m
O toliau seka, kad nesudėtingiems statiniams neprivalomas statinio projektas, nereikalingi privalomieji statinio projekto rengimo dokumentai, neprivaloma skirti statinio projekto vadovo, nereikalngas statybos leidimas, rengiamas sumažintos sudėties projektas - projekto schema ir t.t.
Vienu žodžiu viskas daug kartų paprasčiau...

Tai taip išeina kad jeigu aš sugalvojau statytis iki 80 kv.m. kaip ūkininkė, tai net nereikia jokio architekto ir jokių derinimų. Pati pasipiešiu iš ineto pasirinktą man patinkantį variantą imu ir statausi ? g.gif Bet pririšti prie sklypo tai gal vistiek reikia.
Atsakyti