Įkraunama...
Įkraunama...

Lopšinės

Mano liaudies muzikinis skonis įvairus. Paaugliui patinka šiuolaikinė muzika, t. y. ko klausosi draugai. Mažė "Mokinukių" gerbėja iki pamišimo bis.gif , be je prieš tai buvo "Mango" etapas. Dar klauso TATU, Mikutavičiaus, Stano. Beje būtinai kartu dainuoja. Mėgsta ir pati kurti dainas. Traukia net užsimerkus apie meilę, gėles, dangų ir pan. Žodžiu popsas mus užvaldęs, nors gimdytojai labiau mėgsta roką.... schmoll.gif
Atsakyti
Mano pana jau didelė. Mėgsta tai, ką klauso tėveliai - laiks nuo laiko nusineša pas save į kambarį kokią nors metalovą kasetę arba cd, nors didžioji dalis muzikos pas mus yra mp3 pavidalu. Kai sėdi su mumis, panašu, kad labiausiai traukia thrashas - Tankard, Testament, Sodom... Savo kambary pasiklauso Rammstein, Marilyn Manson (mikimauzą blush2.gif ), taip pat aktorines pasakas ir Offspring.
Atsakyti
Na pas mus muzika skamba įvairiausia. Tačiau atlikus "išsamius stebėjimus" supratau, kad mūsų muzikinis skonis toks:
1. Pirmiausia yra lopšinės, o tiksliau visos lyriškos lietuvių folklorinės dainos, kurių moku tikrai labai nemažai. Pačios mėgstamiausios yra "teka teka skaisti saulė", "( Didysis visas moka atmintinai. Jau ir mažasis iš paskos pasako koks žodis seks po to). Dar tinkamos lopšinės yra "apšerkšniję mūsų žiemos" ir "baltais pūkeliais krinta snaigės". Blogesniuoju atveju, kai mama ar tėtis tingi dainuoti, tinka "Nuko" lopšinės arba "Enya".
2. Laisvalaikio muzikoje pirmauja visi "Duokim garo" kompaktiniai diskai ir Jonio "Bimbala", retkarčiais Tele bim bam "Musiakojis". Čia pirmauja trankesni ritmai. t.y. polkutės, o valsiukai dažnai būna ignoruoti. Visą šitą muzikos pasiklausymą lydi maniškių (labiau vyresniojo) būgnelio mušimas. Seniau po tokių pamuzikavimų spengdavo ausyse ir galvodavau, kad beviltiškas klausos neturėjimas...Tačiau klydau. Dabar man malonu klausytis, muša būgną pagal ritmą ir dar "su navarotais".
3.O muzikinės naujienos tokios - jaučiu, kad didysis jau "bręsta" ir nebeatsilieka nuo visuotinės mados. Jau iš kažkur išmoko Bavarijos "Spalvotas, spalvotas", "Angelai". Dar labai patinka Neringos "Pupa" ir ta apie "Vorą".
Atsakyti
Labai klause Stingo albuma "Brand new day" praktiskai dainuodavo kartu zodzius. dabar traukia solo Bary White "I love you just the way you are"
Lopsines visas, kiek dainuoju moka (ir dainuoja jas man), plius Bremeno muzikantu daineles, dar is filmo "Paprastas stebuklas" Mironovo atliekama daina "Administratoriaus daina". Kartais pasileidzia Tele Bim Bam
Atsakyti
Sveikos, mamos,

Norėjau paklausti, ar dainuojate lopšines. Aš pastebėjau, kad lopšinės TIKRAI padeda užmigti blink.gif

Tačiau kadangi nemoku lopšinių, tik apie uodelį, kuris nukrito ir išsimušė tris dantis, tai mano repertuarą sėkmingai papildo "Du gaideliai". Ką dainuojate Jūs? Dal pasidalinsite patirtimi?

Kitas dalykas, nors turiu knygelę su visokiomis dainelėmis, neturiu melodijų. Galbūt esate radusios natų ar MP3 įrašų?

Iš anksto ačiū! 4u.gif
Atsakyti
Aš tai pati kuriu lopšines ax.gif Kitaip dainuoju apie meilę savo mažajam ir kažką panašaus. Dar turiu kažkuriais metais prie sauskelnių Pampers buvo pridėtas lopšinių CD, tai mažiui irgi labai patinka. Kai man gerklė skauda ar šiaip esu pavargusi, tai paleidžiu tas lopšines.
Atsakyti
niekas nera senamadishka, kas patinka kudikiui, jo negasdina, o prieshingai - ramina..smile.gif

ash pati nedainuoju, nes vaikui klausa galiu sugadinti su savo baubimu.. doh.gif su tuo reikalu pas mane liudna.. bet pashnekinu priesh miega, pasakau, kad eisim mieguchio, kad dabar jau laikas ilsetis ir t.t., priglaudziu.. jis pas mane be problemu uzhmiega nakchiai.. va likusia nakties dali mazhdaug nuo 4 val. tai sudetingiau pastaruoju metu - DANTYYYSSSSSSS biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti
mano mazoji visada pati be problemu uzmigdavo, tai ir nebuvo progos lopsiniu dainuoti. ax.gif bet dabar, kai vienu metu trys dantys lenda, uzmigdyti ja labai sunku, tad kas karta dainuoju jai kas tik i galva sauna, ir tai tikari gerai veikia thumbup.gif ji ziuri i mane issiziojus, klauso, ie pamazu uzmiega thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
dainuoju nuo pat pirmos gimimo dienos.Taciau tai nebutinai lopsines:dainuoju letas, ramias dainas.Jei koki vakara nedainuoju, tuomet sunelis man primena savo dainavimu.
Atsakyti
Tiesa, drauge turi nupirkusi lopsiniu kompakta. Labai geras!
Atsakyti
as visada pries miega dainuoju, lengviau uzmiega. Taip pat kuriu arba A A A PUPA KAS TA PUPA SUPA, SUPA TETIS IR MAMA IR KATYTE MURZINA smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutemamyte @ 2005 09 15, 12:14)
as visada pries miega dainuoju, lengviau uzmiega. Taip pat kuriu arba A A A PUPA KAS TA PUPA SUPA, SUPA TETIS IR MAMA IR KATYTE MURZINA  smile.gif

aha, mano šita irgi mėgiamausia mirksiukas.gif biggrin.gif biggrin.gif su kūryba man ne kaip sekas blush2.gif tai aš visas liaudiškas, kurias tik prisimenu, tai ir pilu iš eilės. Bet negaliu sakyti, kad lengviau nuo to užmiega mano vaikiukai, gal jaučia, kad natas ne tas liuliuoju tongue.gif reikės bandyti nusipirkt kompaktą, jei jau sakot, kad ten gražių lopšinių yra. bet kiek žinau, tai jų ne vienas yra, gal kuri galit rekomenduot, kur lopšinės pačios pačios lopšiniausios biggrin.gif
Atsakyti