Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(linuke_ @ 2009 04 14, 14:26)
Klojau geotekstilę ant švarios žemės. Tik bėda tame, kaip jau rašiau, už tvoros yra negyvenamas sklypas, niekas jo netvarko. Tvora tinklinė, be pamato tik stulpai įbetonuoti, tai iš tos pievos ir atšliaužia pas mane viksvos  doh.gif Taip pačiai ir žolės sėklos atskrenda doh.gif Na aš galvojau, kad bus viena kita žolė, bet ne tiek blush2.gif O kas iš to, jei aš tą viksvą nuraunu, šaknys tai lieka žemėje ir vėl akimirksniu atželia

tai gal pas tave ten varputis, o ne viksvos g.gif ?

1. jei po geotekstile pakankamai gerai buvo isnaikintos piktzoles, jos augti nebeturetu;
2. jei po geotekstile labai bloga dirva (pvz. kaip pas mus doh.gif ), tai piktzoles irgi neugs, tokiu atveju net geotekstiles nereikia;
3. jei yra tikimybe, kad piktzoles is kur nors atsliaus, reikia tam uzkirsti kelia - ideti pertvara;
4. jei visi auksciau isvardinti punktai ivykdyti, belieka uzpilti pakankama mulcio sluoksni, kad atklydusioms sekloms nebutu kaip isitvirtinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 14 balandžio 2009 - 15:29
QUOTE(Martynos mama @ 2009 04 14, 13:00)
Labutis visoms mirksiukas.gif
Pernai rodžiau savo gražųjį Salix'ą...

Knifofija mane "nudžiugino", kad jis tikrai neperžiemos verysad.gif Gailėjau nesvietiškai...Bet...rudenį nukirpau nuo žemės palikdama apie 7-10cm šakutes. Uždengiau kokius 5kartus perlenkta agroplėvele...Ir vualia....praėjusią savaitę nudengiau (nes pas mus dar tik prieš 3 savaites sniegas nutipro) ir smagu patapo  wub.gif  Konstatuoju faktą - peržiemojo thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

vadinasi kasmet gražuoliuką gausi "kailinukais" aprenginėti žiemai, tik kuo toliua, tuo sunkiau bus, kai didesnis užaugs, nebent užsigrūdins metams bėgant
Atsakyti
Maximoj parduoda Berberis thunbergii 'Red Chief'.

Ar vertas demesio sis raugerkis? gal kuri auginate?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 04 14, 18:43)
Maximoj parduoda Berberis thunbergii 'Red Chief'.

Ar vertas demesio sis raugerkis? gal kuri auginate?

as pati tai patvori uzsodinus raudonlapiais raugerskiais tiesiai is Raudondvario dirvonu.Auga kuo puikiausiai,grazus fonas zaliai augmenijai.
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 04 13, 20:21)
Tiktai ant pleveles, nes zoles oi kaip staigiai prades lysti...pro asfalta prasikasa, o cia pro akmenelius mirksiukas.gif

tam plotelyje daug tulpiu pasodinta, o ka su jomis tada man daryti? g.gif is po pleveles jos neislystu. O gal kokia speciali ta plevele yra ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 04 14, 09:08)
Labukas ,o kada sejot silageles,as sejau vasario menesi ,sudygo keturios ,bet isliko tik dvi,gal patarsit ka man toliau su jom daryti ? dekui 4u.gif

Sodink į dirvą, kitą pavasarį žydės.
Papildyta:
QUOTE(naminukeA @ 2009 04 14, 09:44)
Žemiečiai renkasi - Usėnai biggrin.gif

Na va kaip smagu, Šilutiškių čia nemažai.
Papildyta:
QUOTE(xxxsaulyte @ 2009 04 14, 10:40)
merginos - nerandu tarp tiek daug puslapių - kažkas rašė kuom purkšti Conikus nuo erkučių... Įtariu kad jos, nes ruduoti pradėjo spygliukai nuo namo sienos pusės... Padėkite prašau...  g.gif

Fastakas tinka, o gali ir kokiu sisteminiu pereit, pavyzdžiui Aktara.

Jei merginos norėsit ko paklausti, prašom į AŽ, nes temos beveik neseku, nes pas mane pats darbymetis. O nuo penktadienio sėdėsiu Klaipėdoje prie Frezijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 14 balandžio 2009 - 20:26
QUOTE(giedryte1 @ 2009 04 14, 15:47)
Sveikos labai daug patarimu pas jus randu  4u.gif  baiginejam kiema kloti dabar noriu žolyna sutvarkyti norejau paklausti  blush2.gif  nusipirkau kazkokia spec plevele tik mastau tai pirma reik gelytes pakloti ir tada ta plevele ar iskirpi tiek kiek reikia gelytei pasodinti ir viskas , o paskui ant viršaus akmenuku arba tu drožliu  blush2.gif  atsiprasau galbūt už kvailoka klausima bet geriau pasiklausti nei paskui isnaujo daryti , dar norejau paklausti gal žinot kiek maždaug kainuoja tie akmenys dekoratyviniai na noriu alpinariuma pasidaryti ar brangu iseina gal turit kas kokia nuorodele kaip nuo A iki Z kloti tuos akmenukus  blush2.gif  Didelis ačiū už pagalba išanksto  4u.gif

Del akmenuku pasiziurek www.akmenukai.com, as tenai pirkau ir skaldele, granitines trinkeles ir daug akmenuku kaip vandens nugludintu thumbup.gif juos aplink nama pylem, labai super atrodo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 04 13, 22:31)
Hulk - tipo a la naujove, aukstos, ''subtilaus grozio'', zalios,

Man tie žiedai atrodo tarsi neišsivystę unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Di8 @ 2009 04 14, 14:33)
Pasidariau planelį ir stop, yra keli objektai kurių iš vietos nepajudinsi  doh.gif  va ir suku galva ką čia sugalvojus g.gif

įdėk čia vaizdinę medžiagą (planelį, kiemo foto) - turėtum sulaukti patarimų, kai jau matysis, kokias problemas bandai išspręsti.
Atsakyti
QUOTE(giedryte1 @ 2009 04 14, 16:27)
2, kita gelyna noriu va toki  imesiu viena nuotraukyte esu išsisaugojusi( tikiuosi nežpyks savininke )  noriu kazko panašaus tik dar i viduri gal iterpsiu su tom drožlytem koki trikampuka
user posted image
3

Tai cia ne gelytes. smile.gif Gelyte matau tik viena. Visi kiti krumeliai.smile.gif
Ir..tavo reikalas aisku, bet gal tu neterpk i toki zeldyneli ten jokio mulco. Nei grazu, nei gerai tikrai nebus.
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2009 04 14, 17:19)
vadinasi kasmet gražuoliuką gausi "kailinukais" aprenginėti žiemai, tik kuo toliua, tuo sunkiau bus, kai didesnis užaugs, nebent užsigrūdins metams bėgant

Ir isivaizduok paauga jau iki padoraus dydzio ir tik bumpt.. viena ziema issala. Gaila gi bus.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 04 14, 20:24)
Fastakas tinka, o gali ir kokiu sisteminiu pereit, pavyzdžiui Aktara.

schmoll.gif nei Fastakas, nei Aktaras erkių neima.
Atsakyti
QUOTE(slyvuslyva @ 2009 04 14, 21:29)
Del akmenuku pasiziurek www.akmenukai.com, as tenai pirkau ir skaldele, granitines trinkeles ir daug akmenuku kaip vandens nugludintu  thumbup.gif  juos aplink nama pylem, labai super atrodo  rolleyes.gif

Labai ačiū 4u.gif reiks pasižvalgyt tik sunku su parvezimu mums arciau Klaipeda būtu blush2.gif

QUOTE(smth1 @ 2009 04 14, 22:16)
Tai cia ne gelytes. smile.gif Gelyte matau tik viena. Visi kiti krumeliai.smile.gif
Ir..tavo reikalas aisku, bet gal tu neterpk i toki zeldyneli ten jokio mulco. Nei grazu, nei gerai tikrai nebus.

Tai čia vienas toks gėlynas na negelynas nežinau kaip tiksliai pavadint blush2.gif
o kita norečiau is tu dekoratyvinių akmenu toks kalniukas kaip buna su gelytem, o tarpjų tie akmenys blush2.gif nezinau kaip pavyks bet tikiuosi kad iseis , dar toki baseinuka maza darysim darbelio kaip reikalas doh.gif tai kai baiginesim pasirodysiu kaip pavyko gal kas nors išeis paskaitineju jūsų patarimus bus lengviau . Tai sakot negrazu bus man tos drožles tarp tų akmenuku g.gif
Atsakyti