Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Labutis visoms mirksiukas.gif
Pernai rodžiau savo gražųjį Salix'ą...
user posted image

Knifofija mane "nudžiugino", kad jis tikrai neperžiemos verysad.gif Gailėjau nesvietiškai...Bet...rudenį nukirpau nuo žemės palikdama apie 7-10cm šakutes. Uždengiau kokius 5kartus perlenkta agroplėvele...Ir vualia....praėjusią savaitę nudengiau (nes pas mus dar tik prieš 3 savaites sniegas nutipro) ir smagu patapo wub.gif Konstatuoju faktą - peržiemojo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 04 14, 10:08)
Labukas ,o kada sejot silageles,as sejau vasario menesi ,sudygo keturios ,bet isliko tik dvi,gal patarsit ka man toliau su jom daryti ? dekui 4u.gif

šitos daigelį pernai pirkau . O šiemet pati bandžiau sėt vasario mėn. Pasėjau 4 pakelius, o daigelių tėra 14 (dabar turi po 1-2 tikruosius lapelius). Kol kas auginu ant palangės, į lauką ketinu kelt gegužės mėn. (kai jau bus mažesnis šalnų pavojus). Kada tiksliai reiktų jas perkelt į lauką gal kas kitas pasakys, nes aš dar tik pradinukė gėlininkystėje/sodininkystėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 14 balandžio 2009 - 12:11
QUOTE(cola @ 2009 04 14, 11:04)
mane ir domina.
o pro ta plevele jau nepraauga?  g.gif
o kaip gelytes tada kist, skylute padaryt ir viskas  blush2.gif

Aš buvau pernai aplink krūmus patiesus geotekstilę, ant viršaus - medžio žievės mulčias. Rudenį viską nudraskiau ir nusprendžiau, kad leisiu augti pievai, nes per tą geotekstilę man pradėjo lysti viksvos, o ant mulčio pradėjo dygti paprastoji miglė doh.gif , mat už tvoros pas mus nešienaujamos laukinės pievos. Taip, kad sakyčiau dar labai priklauso nuo vietos, kur norite tą plėvelę tiesti ir akmenukus berti mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif merginos gal norit nemokamai apie rožes žuenaliuko mirksiukas.gif
jis čia
nesvarbu,kad kalba ne mūsų,bet bent paveiksliukai gražūs biggrin.gif

o čia šiaip akims paganyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 14 balandžio 2009 - 13:24
QUOTE(xxxsaulyte @ 2009 04 14, 11:40)
merginos - nerandu tarp tiek daug puslapių - kažkas rašė kuom purkšti Conikus nuo erkučių... Įtariu kad jos, nes ruduoti pradėjo spygliukai nuo namo sienos pusės... Padėkite prašau...  g.gif

Tai kad nuo erkuciu neruduoja Conicos. Gal apsesiojo suniukas koks?
Papildyta:
QUOTE(linuke_ @ 2009 04 14, 13:55)
Aš buvau pernai aplink krūmus patiesus geotekstilę, ant viršaus - medžio žievės mulčias. Rudenį viską nudraskiau ir nusprendžiau, kad leisiu augti pievai, nes per tą geotekstilę man pradėjo lysti viksvos, o ant mulčio pradėjo dygti paprastoji miglė  doh.gif , mat už tvoros pas mus nešienaujamos laukinės pievos. Taip, kad sakyčiau dar labai priklauso nuo vietos, kur norite tą plėvelę tiesti ir akmenukus berti  mirksiukas.gif

O tai tu ta zeme aplink krumus buvai 'nuroundup'inus'? Arba velena apvertus? Ar tiesiog ant zoles klojai tekstile? Nes savotiskai taip. Ar tu labai precizisko rezultato tikejais ir kelios viksvos islindo?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
mes planuojam šiemet didelę želdynių pertvarką sklype, nes statėm namą augalus sodinom bet kur blush2.gif o dabar norisi kažko gražesnio, kažkokių formų ax.gif gal galit patarti nuo ko pradėti g.gif. Pasidariau planelį ir stop, yra keli objektai kurių iš vietos nepajudinsi doh.gif va ir suku galva ką čia sugalvojus g.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 04 14, 14:30)
O tai tu ta zeme aplink krumus buvai 'nuroundup'inus'? Arba velena apvertus? Ar tiesiog ant zoles klojai tekstile? Nes savotiskai taip. Ar tu labai precizisko rezultato tikejais ir kelios viksvos islindo?

Klojau geotekstilę ant švarios žemės. Tik bėda tame, kaip jau rašiau, už tvoros yra negyvenamas sklypas, niekas jo netvarko. Tvora tinklinė, be pamato tik stulpai įbetonuoti, tai iš tos pievos ir atšliaužia pas mane viksvos doh.gif Taip pačiai ir žolės sėklos atskrenda doh.gif Na aš galvojau, kad bus viena kita žolė, bet ne tiek blush2.gif O kas iš to, jei aš tą viksvą nuraunu, šaknys tai lieka žemėje ir vėl akimirksniu atželia
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 04 14, 15:26)
Klojau geotekstilę ant švarios žemės. Tik bėda tame, kaip jau rašiau, už tvoros yra negyvenamas sklypas, niekas jo netvarko. Tvora tinklinė, be pamato tik stulpai įbetonuoti, tai iš tos pievos ir atšliaužia pas mane viksvos  doh.gif Taip pačiai ir žolės sėklos atskrenda doh.gif Na aš galvojau, kad bus viena kita žolė, bet ne tiek blush2.gif O kas iš to, jei aš tą viksvą nuraunu, šaknys tai lieka žemėje ir vėl akimirksniu atželia

pas mus kieme dar "amžiaus statybos" ir ką... aplink vaiskrūmius nepagailiu durpių storo sluoksnio, nedėta jokia plėvelė. Apraviu tik du kartus per sezoną ir koks ten ravėjimas, jei pro storą sluoksnį išlindusios blogybės labai jau lengvai išsitraukia. Nesakau, kad jų ten iš vis nėra, yra, bet valdomos wink.gif Taigis, sakyčiau pagailėtas mulčo sluoksnis.
Kitam, jau sutvarkytam plote dėta plėvelė ir viršus mulčuotas ir braškių didžiulis plotas dengtas plėvele ir mulčiuota - išlenda, bet ravėt prisieina pakankamai retai wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 14 balandžio 2009 - 14:38
Sveikos labai daug patarimu pas jus randu 4u.gif baiginejam kiema kloti dabar noriu žolyna sutvarkyti norejau paklausti blush2.gif nusipirkau kazkokia spec plevele tik mastau tai pirma reik gelytes pakloti ir tada ta plevele ar iskirpi tiek kiek reikia gelytei pasodinti ir viskas , o paskui ant viršaus akmenuku arba tu drožliu blush2.gif atsiprasau galbūt už kvailoka klausima bet geriau pasiklausti nei paskui isnaujo daryti , dar norejau paklausti gal žinot kiek maždaug kainuoja tie akmenys dekoratyviniai na noriu alpinariuma pasidaryti ar brangu iseina gal turit kas kokia nuorodele kaip nuo A iki Z kloti tuos akmenukus blush2.gif Didelis ačiū už pagalba išanksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedryte1 @ 2009 04 14, 15:47)
Sveikos labai daug patarimu pas jus randu  4u.gif  baiginejam kiema kloti dabar noriu žolyna sutvarkyti norejau paklausti  blush2.gif  nusipirkau kazkokia spec plevele tik mastau tai pirma reik gelytes pakloti ir tada ta plevele ar iskirpi tiek kiek reikia gelytei pasodinti ir viskas , o paskui ant viršaus akmenuku arba tu drožliu  blush2.gif  atsiprasau galbūt už kvailoka klausima bet geriau pasiklausti nei paskui isnaujo daryti , dar norejau paklausti gal žinot kiek maždaug kainuoja tie akmenys dekoratyviniai na noriu alpinariuma pasidaryti ar brangu iseina gal turit kas kokia nuorodele kaip nuo A iki Z kloti tuos akmenukus  blush2.gif  Didelis ačiū už pagalba išanksto  4u.gif

1. Del kainu- gal kas neseniai darese atsakys, jei ne- ziurek internete, isivedus 'dekoratyvine skalda', 'ar dekoratyviniai akmenys'. Brangu ar nebrangu subjektyvi savoka. Neaisku koki plota tu ten noresi jais iskloti, kaip suprantu dekoratyvuma ir t.t. ir panasiai.

2. Cia klausima tau kvailoka turiu: o tai tu gelyna nori akmenukais kloti?

3. Zeme, ant kurios klosii geotekstile (plevele) paruosiama: nupurskiama roundapu, palaukiama kol zole nuruduos. Gali mane kas nors pataisyti, bet gal reiktu truputi palaukti kol ji dar labiau paaugs, nes dabar vegetacijos pradzia, roundlapas veikia per zalia dali, t.y, lapus, tai suma sumarum geram rezultatui reiktu palaukti kol zole kaip reikiant suzaliuos, kad ja visa paveikti. Ci ajei gelynas buvusios vejos/zoles teritorijoj. Arba galima perkasti- t.y velena nukasti ir apversti kita puse. Tada kloti geotekstile. Pilti akmenukus. Norimose vietose patraukti akmenelius, iskirpti skylutes, kasti duobeles, sodinti augalelius, pamulciuoti, arba tiesiog berti akmeneliais.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 04 14, 13:09)
šitos daigelį pernai pirkau . O šiemet pati bandžiau sėt vasario mėn. Pasėjau 4 pakelius, o daigelių tėra 14 (dabar turi po 1-2 tikruosius lapelius). Kol kas auginu ant palangės, į lauką ketinu kelt gegužės mėn. (kai jau bus mažesnis šalnų pavojus). Kada tiksliai reiktų jas perkelt į lauką gal kas kitas pasakys, nes aš dar tik pradinukė gėlininkystėje/sodininkystėje.

tokius visokius palanginius augalus kelčiau tik tada kai jau alyvos sužydės. Norint anksčiau perkelt, tektų grūdinti lauke - išnešti, parnešti ( gryna vargo vakarienė). Tarkim, iš sėklų sudygusios kalninės pušaitės jau kelios savaitės gyvena įstiklintam balkone - pelargonijų, petunijų, torenijų daigiukai puikiai jaučiasi, o pušaičių "pagrindai" tamsiai bordo spalvos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 04 14, 16:08)
1. Del kainu- gal kas neseniai darese atsakys, jei ne- ziurek internete, isivedus 'dekoratyvine skalda', 'ar dekoratyviniai akmenys'. Brangu ar nebrangu subjektyvi savoka. Neaisku koki plota tu ten noresi jais iskloti, kaip suprantu dekoratyvuma ir t.t. ir panasiai.

2. Cia klausima tau kvailoka turiu: o tai tu gelyna nori akmenukais kloti?

3. Zeme, ant kurios klosii geotekstile (plevele) paruosiama: nupurskiama roundapu, palaukiama kol zole nuruduos. Gali mane kas nors pataisyti, bet gal reiktu truputi palaukti kol ji dar labiau paaugs, nes dabar vegetacijos pradzia, roundlapas veikia per zalia dali, t.y, lapus, tai suma sumarum geram rezultatui reiktu palaukti kol zole kaip reikiant suzaliuos, kad ja visa paveikti. Ci ajei gelynas buvusios vejos/zoles teritorijoj. Arba galima perkasti- t.y velena nukasti ir apversti kita puse. Tada kloti geotekstile. Pilti akmenukus. Norimose vietose patraukti akmenelius, iskirpti skylutes, kasti duobeles, sodinti augalelius, pamulciuoti, arba tiesiog berti akmeneliais.

1, labai aciu reiks paieškoti , na nelabai didelio norio tokio su kalniuku biskuti bandysiu savo fantazija ka nors suregzti blush2.gif tik reik i Klaipeda važiuot tu akmenu ieškoti nes pas mus kaime čia tikrai nerasi tokiu 4u.gif
2, kita gelyna noriu va toki imesiu viena nuotraukyte esu išsisaugojusi( tikiuosi nežpyks savininke ) noriu kazko panašaus tik dar i viduri gal iterpsiu su tom drožlytem koki trikampuka
user posted image
3 Labai dekui už patarima tikrai nebučiau su randapu purškusi kažkaip bučiau nepagalvojusi blush2.gif kaiptik šendien nusipirkau noriu tokias šakas nupudint tik reikia palaukti kol truputi sužaliuos tai reiks ir gelyneliui paruost vieta rolleyes.gif
aciuks.gif
Atsakyti