QUOTE(linuke_ @ 2009 04 20, 18:05)
Kairej pusej voljeras
Galvoju paciam kampe pasodinti skiepyta svyrancia egle. Prie bergeniju dar melsves yra.
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 22, 07:14)
alternatyva visiems pasiūlytiems variantas - sodinti didelį krūmą, kuris vėliau užimtų visą plotelį. Pvz: raudonlapis lazdynas, jazminas, alyva ar kažkas iš tos serijos... Man pačiai labiausiai ten įsipaišytų raudonlapis lazdynas. Arba tas dekoratyvusis sprialinėmis šakelėmis šakelėmis Corylus avelana "Contorta" (dabar negarantuoju, bet atrodo kažkur mačiau ir "2in1" - Contorta raudonlapį)
Garbanotas lazdynas ir dar raudonlapė jo forma nuostabiai gražūs augalai.
. Jie taip kaip ir Dee Dee pasiūlyti lapuočiai puikiai tiktų augalų grupėse, pavieniui arba kai už jų yra lygi siena. O čia yra šuns voljeras.
Grotos.
Už grotų dar tokia oranžine pušies spalva nudažyta lentų siena.
Lapuočių šakos žiemą ir grotos būtų tokia neaiški maišalynė. ( Net ir lazdynų.
) O voljerasd jei jau toj vietoj yra , tai jo neužmaskuosi jokiais dideliais krūmais.
Bet būtent tų uolinių kadagių ir pušies lentučių spalvos labai derėtų viena prie kitos. Bordinė spalva čia irgi labai tiktų
, bet žiemą irgi pro čia bus visą laiką važiuojama. Gal dar koks raugerškis ne per didelis tiktų ir lanksva vanhouttei.
Tik neatsimenu kiek en tiksliai vietos. Bet kol maži augaliukai tilps, o paskui galima apkarpyti.
Dar jei būtų vietos į šitą kampą įdėčiau tos savo paprastos raudonlapės heucheros. kad vasarą ir rudenį būtų tų baltų žiedukų ( kampas tamsus, turėtų tos šluotytės tiesiog šviesti iš tamsos
)
Papildyta:
QUOTE(linuke_ @ 2009 04 22, 08:41)
Aš vis tik linkstu prie uolinio kadagio varianto. Ir mąstau galbūt tam jau mano rodytam patvory nesodinti koloninių kadagių (kad jau sakot jie ten netinka
) bet, kad nebūtų iš konteksto iškritęs kadagys prie voljero ir kad patvorys būtų gražus žiemą, pasodinti kokių tai spygliuočių bet žemaūgių (rutulio formos, gal šliaužiantį kokį
).
Toks lazdynas yra pasodintas priešais voljerą (pažymėta planelyje)
Alyvą įsivaizduoju gražiai turėtų atrodyti kai žydi, bet kitu metų laiku
Na kažkaip širdis linksta link visžalių
Man šitoj vietoj tas kadagys irgi limpa. O, kad nebūtų vienišas, tai tiesiog atkartok juos kitose vietose.
Lapuočių ir ypač alyvų labai nebrokyk. Jei nebus arba bus mažai žiedų tas sklypas bus tari apmiręs.
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 22, 08:46)
Jeigu netinka krumai, tada paziurek kokia pusi, kurios plotis butu apie 1,5 metro, o ugis 3-5 metrai... Pusis smulkiažiedė 'Negishi', Pusis paprastoji 'Fastigiata' (cia is Zapyskio asortimento), plius pusis juodoji irgi grazi, tik reikia paieskoti veisliu...
As tik norejau atkreipti demesi, kad geriau vienas stambus augalas, negu daug mazu
Be to, reiktu pagalvoti, ar nebus per daug "akcentiniu augalu" (cia jeigu sugalvotum sodinti koki itin issiskirianti kadagi ar tuja). Konkreciai tavo atveju as rinkciausi maziau dekoratyvu augala, kad labiau isrysketu gelynai. Nes juk akcentas yra butent jie, o ne kazkoks augaliukas prie vartu...
Tas augaliukas prie vartų tikrai neturi būti pagrindinis sklypo akcentas. Bet jei jį blogai pasirinksi, tai ir bus namas kaip ir be vizitinės kortelės.
Neįsivaizduoju geresnio akcento už Negishi.
Puikiai paryškintų voljerą
O kokia neutrali pušis irgi gerai. Man čia net ir paprasčiausia kalninė arba baltažievė tiktų. Paprastoji Fastigiata būtų tas pats vaizdelis kaip ir su uoliniu kadadiu ( panaši ir forma ir spalva, tik pušis kol jauna būna labai negražus medukas ir labai šviečia kamienas
). Aš sau bet kokiu atveju dėčiau kuo daugiau pušų.