Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(slyvuslyva @ 2009 04 21, 21:55)
Tikrai nemanau, kad gali pakenkti tujoms, nes dabar zinau, kad pries pilant skaldele reikia patiesti tokia juoda tekstiline plevele, kuri praleidzia ir islaiko dregme  bigsmile.gif  Tai net gi ir naudinga, reikes maziau laistyti. O visu svarbiausia nereikes RAVETI  thumbup.gif Be to tai investicija ne vieniems metams.
Del kainos manau visada galima deretis  ax.gif

4u.gif juoda plevele jau patiesem...Liko skaldos nusipirkt
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 21, 19:43)
drinks_cheers.gif Tai yra įvažiavimas, ir kaip jau kažkas rašė vizitinė kortelė. ( Aktuali visus metus, ne tik žydėjimo periodu.) drinks_cheers.gif
Papildyta:
Kai kurie visai gražūs augaliukai, bet nei vienas man čia neįsipaišytų. Kai kurie iš išvardintų yra gana prasti augalai ir kartais tinka tik kai išsiryškinama jų forma, bet čia nebūtų kas tą formą išryškina.

alternatyva visiems pasiūlytiems variantas - sodinti didelį krūmą, kuris vėliau užimtų visą plotelį. Pvz: raudonlapis lazdynas, jazminas, alyva ar kažkas iš tos serijos... Man pačiai labiausiai ten įsipaišytų raudonlapis lazdynas. Arba tas dekoratyvusis sprialinėmis šakelėmis šakelėmis Corylus avelana "Contorta" (dabar negarantuoju, bet atrodo kažkur mačiau ir "2in1" - Contorta raudonlapį) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 04 21, 18:59)
Aha. Tada biski is toliau rodau. Gerbiu kaimyno privatuma ir placiu rakursu nenoriu atsiverti. Vaizdelius sudekit mintyse i tiesia linija ir matysit mano patvori  biggrin.gif Net pagal eiliskuma sukeliu is kaires i desine: balta, violetine, gelsva, raudona. Tarpuose levandos. Fone - kaimyno tujos  smile.gif
[attachmentid=175375]

šita vijoklinė tikrai nerealiai gražiai atrodo wub.gif Čia kaip suprantu kaimynų grožis.
Atsakyti
drinks_cheers.gif Tai yra įvažiavimas, ir kaip jau kažkas rašė vizitinė kortelė. ( Aktuali visus metus, ne tik žydėjimo periodu.) drinks_cheers.gif
Papildyta:
Kai kurie visai gražūs augaliukai, bet nei vienas man čia neįsipaišytų. Kai kurie iš išvardintų yra gana prasti augalai ir kartais tinka tik kai išsiryškinama jų forma, bet čia nebūtų kas tą formą išryškina.

alternatyva visiems pasiūlytiems variantas - sodinti didelį krūmą, kuris vėliau užimtų visą plotelį. Pvz: raudonlapis lazdynas, jazminas, alyva ar kažkas iš tos serijos... Man pačiai labiausiai ten įsipaišytų raudonlapis lazdynas. Arba tas dekoratyvusis sprialinėmis šakelėmis šakelėmis Corylus avelana "Contorta" (dabar negarantuoju, bet atrodo kažkur mačiau ir "2in1" - Contorta raudonlapį) 4u.gif
Papildyta:
Papildyta:

Papildyta:
Papildyta:

Papildyta:
Papildyta:

Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 04 21, 21:17)
Ir ar is esmes graziai atrodo suaugusi gyvatvore is dvieju spalvu help.gif

Kaimynė turi tokią - spjaudosi, sako reiktų išnaikint ir sodint vieno augalo. Aš vis žiūrėdavau ir nesuprasdavau, kas tai jų gyvatvorei yra, kad tokia "čiudna", tik iš arti pažiūrėjus supratau...

Aš siūlyčiau sodinti vieno augalo, o jei jau derint du augalus, tai ne pramaišiui kas antrą, o segmentais. Pvz. viena kraštinė kaulenio, kita ligustro. Arba jei vienoj kraštinėje sodint skirtingus tai išskirti segmentus pagal kiemo zonas. Kad išryškėtų skirtumas, galima karpyti skirtingu aukščiu ir/ar pločiu.

Tarp kitko, kažkur esu skaičiusi, kad geriau kai ilga vienoda linija matoma ne daugiau kaip 20m, vizualiai taip geriau žiūrisi. O suskaidyti tą ilgą liniją galima įvairiai - pasodint kokį augalą/augalų grupę ar pastatyt kokį objektą (pavėsinė ar pan.) šalia, karpyt skirtingu aukščiu, derint skirtingų augalų gyvatvorę.

QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 22, 07:11)
Arba tas dekoratyvusis sprialinėmis šakelėmis šakelėmis Corylus avelana "Contorta" (dabar negarantuoju, bet atrodo kažkur mačiau ir "2in1" - Contorta raudonlapį)  4u.gif

"2in1" lazdynas 'Red Majestic' - vakar mačiau "Jūsų sodui" prekyvietėje prie medžio centro, 60Lt.
Atsakyti
Papildyta:

Papildyta:
Papildyta:

Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 04 22, 08:35)
Tarp kitko, kažkur esu skaičiusi, kad geriau kai ilga vienoda linija matoma ne daugiau kaip 20m, vizualiai taip geriau žiūrisi. O suskaidyti tą ilgą liniją galima įvairiai - pasodint kokį augalą/augalų grupę ar pastatyt kokį objektą (pavėsinė ar pan.) šalia, karpyt skirtingu aukščiu, derint skirtingų augalų gyvatvorę.
"2in1" lazdynas 'Red Majestic' - vakar mačiau "Jūsų sodui" prekyvietėje prie medžio centro, 60Lt.

Sveiki smile.gif
Aktuali tema - svarstau kaip kurmis lotuliukas.gif , ar gerai bus, jei į ilgą patvorį, pro kurį beveik niekas nevažiuoja ir kur daug saulės, pasodinsiu vynuogių. Kaip manote? Pagrindinė mano baimė, kad ne kaip atrodys, nes tas patvorys kaip ir įėjimas į namus gaunasi... Dabar užsodinti kokie 3 metrai kauleniu karpomu, tada apie 20 metrų tuščia, tada vėl apie 3 metrai kaukenio ilgo aukšto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 04 21, 11:00)
tai tau ir reiketu abiejuose ploteliuose nors vieno kito pasikartojancio augalo, kurie galetu skirtis lapu ar ziedu spalva (pvz. melsves). Vilkdalgiai kaip jau minejau, gal tik sibiriniai pavesy tiktu (tam sviesiajam). Pavesiui dar bergenija ir rodzersija tinka jeigu ka, bet pastaroji man rods irgi velai atzelia ir uzauga nemazas krumelis.

aga, as jau supratau, kad reikia kazkaip kad tuos plotelius kazkas jungtu g.gif bndysiu kazka galvot, bet dabar galvoju gal nepilt visko iskart apsodint taip kaip noriu, pasodint kjazka is ziuret ar dera, ad dar telpa kazkas g.gif gal tadaaiskensi vaizads bus kur ka dadet, kad neliktu tuscia.
bergenijois man asmeniskai nelabai patinka, nu man jos toks pelkiu augalas, tik prie vandnes ziurisi blush2.gif cia mano asmenine nuomone blush2.gif o rodzersoijos jos kaip suprantu panasios i astilbes ir stamboki krumai g.gif

bet norint abu plotelius tvarkyt, reikia tuja su kadagiu iskelt, o man ju ner kur jelt, niekur netinka kol kas (gal ada veliau jiem vietos kur ir atsirastu, nes ne visas iemas dar sutvarkytas), bet sakau gal kam reikia, gal kas ruosias pirkti, tai parduociau blush2.gif tuja pamenu kad vadinasi "Little boy" -apvali, neauksta, gelsvo atspalvio (bent jau taip aiskino zapyskio medelyne, kad gelsva tai tikrai, kad avali forma tikrai, o del ugio, tai sunku pasakuyt, kol kas maza ir labai neauga). O kadagio dabar nepamenu rusies, jis melsvo atspalvio, letai augantis (nes as tokio butent norejaU)-na tiksliau rusi cia bendrom jegom issiaiskintume, o rodos kazkur ir uzsirasius buvau., bet isvis ar ka nors domintu mano tie du spygliuociai doh.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
Ir vel as zemai lenkiuosi aciuks.gif , Na prasau patarimo smile.gif
Yra toks kampas tvoros (Kaireje puseje dar bus varteliai); ir niekaip nesumastau ka ten pasodinus.
Nusipirkau ir ozeksni, ir kiauleni ir melsves turiu prisipirkusi. Delioju vazonus i ta kampa, niekaip man niekas nesiziuri. Ten visai nera tiesiogines saules, saule tik nuo 4 iki 5 gal siek tiek buna.
o taip noreciau ko nors zydincio, wub.gif bet be saules abejoju kad kas augs. unsure.gif
ir gal reiktu paciame kampe kazko aukstesnio. Tiesa dar turiu toki skiepyta gluosni, ta kur lapeliai baltai ruzavai nusidazo. ir jis dabar ne vietoj pasodintas, tai gal i pati kampa atkelti, net nezinau g.gif
user posted image

Na jei kam kils kokiu minciu, busiu be galo dekinga wub.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 04 22, 08:35)
Kaimynė turi tokią - spjaudosi,

Smelio smiltele, dekui uz atsakyma. mirksiukas.gif Na bandysiu ka nors suresti, net nezinau nuo ko pradeti. doh.gif Visu pirma turbut susodinsiu toliau kauleni, o tada bandysiu su vyru susitarti, kad perkeltume ligustra prie paradinio iejimo. Man jis truputuka labiau patinka nei kaulenis. JO sodresne spalva, tai galvoju, ten turetu graziau atodyti.
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 04 22, 06:08)
Smelio smiltele, dekui uz atsakyma.  mirksiukas.gif Na bandysiu ka nors suresti, net nezinau nuo ko pradeti.  doh.gif Visu pirma turbut susodinsiu toliau kauleni, o tada bandysiu su vyru susitarti, kad perkeltume ligustra prie paradinio iejimo. Man jis truputuka labiau patinka nei kaulenis. JO sodresne spalva, tai galvoju, ten turetu graziau atodyti.

Iš esmės labai pritariu visiems Smėlio smiltelės išdėstytiems principams. Gyvai nemačiau, bet manau, kad drąsiai galėtum dabar pasisodinti ruožą tik kaulenio. Juk net jei ir maišytum, naujasis gabaliukas skirsis nuo senojo ūgiu ir tankumu ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Neri29 @ 2009 04 22, 06:08)
sveikutes 4u.gif
Ir vel as  zemai lenkiuosi aciuks.gif , Na prasau patarimo smile.gif
Yra toks kampas tvoros (Kaireje puseje dar bus varteliai); ir niekaip nesumastau ka ten pasodinus.
Nusipirkau ir ozeksni, ir kiauleni ir melsves turiu prisipirkusi. Delioju vazonus i ta kampa, niekaip man niekas nesiziuri. Ten visai nera tiesiogines saules, saule tik nuo 4 iki 5 gal siek tiek buna.
o taip noreciau ko nors zydincio,   wub.gif bet be saules abejoju kad kas augs. unsure.gif
ir gal reiktu paciame kampe  kazko aukstesnio. Tiesa dar turiu toki skiepyta gluosni, ta kur lapeliai baltai ruzavai nusidazo. ir jis dabar ne vietoj pasodintas, tai gal i pati kampa atkelti, net nezinau g.gif
user posted image

Na jei kam kils kokiu minciu, busiu be galo dekinga wub.gif

Neri29, nepatingėk perskaityti temos nuo pradžios - Žydriausios pavėsingas kampelis jau išnarstytas po kauliuką. Tie patys principai tiktų ir tavo atveju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 22 balandžio 2009 - 08:17
QUOTE(vida777 @ 2009 04 21, 19:21)
grazu liabai ... tik atsargiai, kai kisi ranka per tvora pas kaimyna raveti  biggrin.gif .
pasiseke tau su kaimynu tujom... o kaip tu privaziuoji uz roziu veja nupjauti, ar ten pakankamai vietos  g.gif ?

O su pjovimu tai skaudulys schmoll.gif MB su trimeriu prisiprasau, kad praeitu, o paskui zole nugrebiu.

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 04 21, 21:56)
Tina, man nuo tavo roziu sirdis pasalo wub.gif . Kada gi manosios issiskleis wub.gif Ka tu joms darai, kad tokios sveikos.

Visiskai nieko. Cia pilnumoj galioja taisykle - teisingai parinkta vieta (siaip man sunkiai sekas su vietom, bet sikart pataikiau aklai) ir augalai tada buna grazus. O dvi is tu roziu maksimines. Abejojau ar pirkti, bet pirkau.

QUOTE(linuke_ @ 2009 04 22, 08:32)
šita vijoklinė tikrai nerealiai gražiai atrodo wub.gif Čia kaip suprantu kaimynų grožis.

Aga biggrin.gif
Atsakyti