Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(DeeDee @ 2009 04 21, 16:38)
taigi vazonuose dar jie ir maži augalai, tik nekurie lapuočiai laikinai pasodinti sklypo kampe.

Tai čia jie laikinai tuose trijuose kvadratuose g.gif Tada aišku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 04 21, 15:13)
irnesakyk.gif pas tave ten viskas i prieki varo...
o pas mus sia ziema labai daug apsalo (pas mane po sniegu buvo, tai irgi blizga  biggrin.gif ), bet gerai, kad ju sakeles be problemu vel naujus pumpurelius leidzia.

Pasidalinsiu patirtim  didis.gif :
pas kaimyne buvo senas (virs 10 metu) levanos krumas - miskas, raizgalyne, nei karto negenetas, zaliavo ir zydejo tik virsunes. Kadangi man per ta raizgalyne reikejo prieiti prie kitu geriu (palikimo) issirauti, tai as ja nureziau iki apacios, gal 15 cm liko... po 3 savaiciu  bigsmile.gif  - beveik visos sakos apzele, ypac storosios.
Isvada: kai su augalais elgiesi drastiskai ir be baimes - rezultatas puikus, vos tik pradedi tupineti, ir prasideda kaprizai ...

as irgi negaliu atsidziaugti,kad manosios irgi nureztos jau atsigauna bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neri29 @ 2009 04 21, 13:25)
<...>
Gal kas atsimena?

yra tokia - Internetinės nuorodos į vaizdus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 04 21, 15:40)
nu tai kaip linuke ir sako, norejau ne rozes matyti, o rozes prie tuju  lotuliukas.gif .

Aha. Tada biski is toliau rodau. Gerbiu kaimyno privatuma ir placiu rakursu nenoriu atsiverti. Vaizdelius sudekit mintyse i tiesia linija ir matysit mano patvori biggrin.gif Net pagal eiliskuma sukeliu is kaires i desine: balta, violetine, gelsva, raudona. Tarpuose levandos. Fone - kaimyno tujos smile.gif
[attachmentid=175375]
[attachmentid=175376]
[attachmentid=175377]
[attachmentid=175378]
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 04 21, 17:59)
Aha. Tada biski is toliau rodau. Gerbiu kaimyno privatuma ir placiu rakursu nenoriu atsiverti. Vaizdelius sudekit mintyse i tiesia linija ir matysit mano patvori  biggrin.gif Net pagal eiliskuma sukeliu is kaires i desine: balta, violetine, gelsva, raudona. Tarpuose levandos. Fone - kaimyno tujos  smile.gif
[attachmentid=175375]

grazu liabai ... tik atsargiai, kai kisi ranka per tvora pas kaimyna raveti biggrin.gif .
pasiseke tau su kaimynu tujom... o kaip tu privaziuoji uz roziu veja nupjauti, ar ten pakankamai vietos g.gif ?
Atsakyti
Labukas visom.

Labai reikia patarimo.

Norejau pabaikti sodinti gyvatvore. Yra pasodinta apie 17 metru. Tik esme yra tame, kad sodinta taip: ligustras - kaulenis- ligustras- kaulenis ir taip toliau.

Dabar ir sprendziu dilema, ar man ja tokia palikti ir testi toliau, ar .... na net nezinau. Siandien lauktuviu gavau 50 kaulenio krumeliu ir juos reiketu staigiai susodinti, nes yra atviromis saknimis. Vat ir sprendziu kaip cia geriau pasielgus.

Varijantai tokie:

1) palikti taip kaip yra ir nusipirkus ligustro masyti (nes krumeliu vistiek dar truks, tvoros apie 50 metru)

2) rauti ligustra ir vietoje jo sodinti kauleni g.gif:

3)......nezinau, varianto, gal jus ka pasiulysite.....

Ir ar is esmes graziai atrodo suaugusi gyvatvore is dvieju spalvu help.gif
Atsakyti
QUOTE(vakare-tyla @ 2009 04 21, 08:20)
Uzmaciau Jusu pokalbi blush2.gif
Mes ir ieskojome apie Vilniu kur ir kas parduoda skaldele, nes reikia didelio kiekio. Bet dabar pradejome abejoti, ar gerai ja pilti po tujomis. Ar joms gerai?
Jusu pasirinkti variantai tikrai thumbup.gif  bet jauciu ir kainos ju atitinkamos g.gif o kai reikia didelio kiekio doh.gif  Vyras rado Traku karjere.

Tikrai nemanau, kad gali pakenkti tujoms, nes dabar zinau, kad pries pilant skaldele reikia patiesti tokia juoda tekstiline plevele, kuri praleidzia ir islaiko dregme bigsmile.gif Tai net gi ir naudinga, reikes maziau laistyti. O visu svarbiausia nereikes RAVETI thumbup.gif Be to tai investicija ne vieniems metams.
Del kainos manau visada galima deretis ax.gif
Atsakyti
Tina, man nuo tavo roziu sirdis pasalo wub.gif . Kada gi manosios issiskleis wub.gif Ka tu joms darai, kad tokios sveikos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 21 balandžio 2009 - 20:57
user posted image
Gal galit padet atpazint lelijas 4u.gif Pernai pas dieduka pirkau, bet zinau tik tiek, kad josne azijines. Nuotraukoj matosi, kad skirtingos, gal zinot kokios ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 04 21, 10:21)
Bet medelis lapuotis žiemą be lapų (o man labai norisi, kad būtų gyviau ir šaltuoju metų laiku) o dėl pavėsio naudos nebus iš jo. Ten vakarinė pusė ir tam kampe pasodintas augalas kažin ar iš vis mestų šešėlį ant voljero net vėlai vakare  4u.gif

drinks_cheers.gif Tai yra įvažiavimas, ir kaip jau kažkas rašė vizitinė kortelė. ( Aktuali visus metus, ne tik žydėjimo periodu.) drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 21, 10:48)
kad ir aralia elata (žydėjimo metu įspūdingai atrodo), įvairios sedulos (medžių formos), šermukšniai, pagaliau žagreniai.

Kai kurie visai gražūs augaliukai, bet nei vienas man čia neįsipaišytų. Kai kurie iš išvardintų yra gana prasti augalai ir kartais tinka tik kai išsiryškinama jų forma, bet čia nebūtų kas tą formą išryškina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo omoroka 38: 21 balandžio 2009 - 21:51
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 21, 19:43)
drinks_cheers.gif Tai yra įvažiavimas, ir kaip jau kažkas rašė vizitinė kortelė. ( Aktuali visus metus, ne tik žydėjimo periodu.) drinks_cheers.gif
Papildyta:
Kai kurie visai gražūs augaliukai, bet nei vienas man čia neįsipaišytų. Kai kurie iš išvardintų yra gana prasti augalai ir kartais tinka tik kai išsiryškinama jų forma, bet čia nebūtų kas tą formą išryškina.

alternatyva visiems pasiūlytiems variantas - sodinti didelį krūmą, kuris vėliau užimtų visą plotelį. Pvz: raudonlapis lazdynas, jazminas, alyva ar kažkas iš tos serijos... Man pačiai labiausiai ten įsipaišytų raudonlapis lazdynas. Arba tas dekoratyvusis sprialinėmis šakelėmis šakelėmis Corylus avelana "Contorta" (dabar negarantuoju, bet atrodo kažkur mačiau ir "2in1" - Contorta raudonlapį) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 21, 19:43)
Papildyta:

alternatyva visiems pasiūlytiems variantas - sodinti didelį krūmą, kuris vėliau užimtų visą plotelį. Pvz: raudonlapis lazdynas, jazminas, alyva ar kažkas iš tos serijos... Man pačiai labiausiai ten įsipaišytų raudonlapis lazdynas. Arba tas dekoratyvusis sprialinėmis šakelėmis šakelėmis Corylus avelana "Contorta" (dabar negarantuoju, bet atrodo kažkur mačiau ir "2in1" - Contorta raudonlapį) 4u.gif
Atsakyti