Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(slyvuslyva @ 2009 04 20, 22:19)
Aciu Tau  blush2.gif Virbalai
O  skaldele pirkau Vilniuje pas labai malonu vaikinuka, adresa sunku papasakot parduotuve yra atrodo Kauno gatvej, bet gali pasiziureti ju psl. ten rasi kontaktus www_akmenukai_com.
Ten ne  tik skaldeles rasi, maciau visokiu labai garziu akmenuku ir drauge mano su kuria buvau nusipirko raudonus, didziulius akmenis kuriuos susidejo i akvariuma, atrodo fantaiskai  thumbup.gif

Aciu uz toki greita atsakyma! Jau paziurejau, man baisiai grazi si skaldele http://www_akmenukai...osso_verona.jpg
Reiks nulekt gyvai paziuret wub.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 20, 22:22)
Tai vis tiek nesuprantu kam buvo rašytas toks atsakymas. g.gif

apie augalus, apželdinimą būtų įdomiau ir į temą skaityt, nei kas ką pasakė - neteko susidurt su vargšais snapučiais-pelargonijom, tai neteko.

QUOTE(raskila7 @ 2009 04 20, 22:35)
aciu labai  4u.gif o jos tokios plastikines kaip seniuose parduoda?  blush2.gif  blush2.gif

Ir kaip kitoms sekasi veja pjauti palei betonine siena? Ar reikia papildomai dar pjauti su kitom priemonem pakrascius? Buciau labai dekinga uz kokius nors komentarus 4u.gif

ruloninė veja klojama tam, kad probleminėse vietose jau augtų normaliai susiformavus velėna, sėjant rankomis ir net "barstykle" dažnai sėklos "suplaukia" į pakraščius, tose vietose labiau suželia. O jau patekus į tokią bėdą - karpyti žirklėmis ar pjauti peiliu palei betoninę sieną.
Papildyta:
QUOTE(Virbalai @ 2009 04 20, 23:21)
Aciu uz toki greita atsakyma! Jau paziurejau, man baisiai grazi si skaldele http://www_akmenukai...osso_verona.jpg
Reiks nulekt gyvai paziuret  wub.gif

kitą kartą galima būtų ir subtiliaus pasireklamuot cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 20 balandžio 2009 - 22:35
QUOTE(linuke_ @ 2009 04 20, 18:05)
hortenzija rugsejy
user posted image

uch, megstu patvorius thumbup.gif
o gal tau patiktu toks zydintis krumas kaip japonine kerija, jos sakeles visa ziema buna zalios arba raugerskiai, mahonijos (viszales) , fortuno ozeksniai (viszaliai), gali buti ir lipantys.

QUOTE(Tina* @ 2009 04 20, 18:27)
Pas mane auga rozes tokiam fone  smile.gif Uzuoveja nuo tuju, saulute is priekio. Kaifuoja jos toje vietoje  smile.gif

pasirodysi, kai tas grozis prasiskleis bigsmile.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 balandžio 2009 - 22:56
nu ir aistroz uzvire del mano 1 kv. metro doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 09:13)

kaip cia reikes dabar apsiginti del to portenchlagiana katilelio  biggrin.gif  - dar karta perskaiciau google nuorodas, visur raso saule (savaime suprantama) ir pusiau pavesis (netgi labiau tinkama), o forume dar raso, kad ir pavesy zmones augina (bet tai cia salyginai gali buti manomas ir p.pavesis). Prekeiviams turbut vos tik isgirdus zodi katilelis, kyla asociacijos su saule... As tau ji siuliau kampe prie groteliu, o po hortenzija - armenine zydre  wink.gif , bet tau geriau matyt koks ten pavesis, is nuotraukos sunku suprasti.

Sinavadai ir astilbes grazu - tik nesupratau, tu cia apie sliauzianti sinavada kalbi  g.gif ?
O bruneros nesiuliau, nes nesu ju fane  ax.gif .
Man tokios stambialapes melsves (pilkais arba melsvais lapais) grazios:
http://www.yatego.co...-blau--halycon-
http://www.pflanzenv...ec3a1fb23ca6c74
Jei vienam plotely sodinsi margalape, kitam prie krasto gali pasodinti vienspalve pilkai/melynai zalia. O gal ten ir Sibirinis vilkdalgis augtu ar Viendienes (kazkas su viksviniais lapais).

na, tam pirmam hortenzijos plotely, tai grynas pavesis, va kitam jau galima gal laikyti pusiau pavesiu, nes per kampuka saules kliuva.
Nu sinavadas turbut kad sliauziantis, nes tok zemas, as jo neieksojau, tik kai del katileliu klausiau-zemu ir pavesio augalu, tai siule sinavada, bet as apie ji negirdejus, tai nepirkau.
Bruneros zinau, kad nesiulei, bet man patiko, tai gal imontuosiu,nes man bent jau foto ji grazi
va del tu viksviniu lapu, tai as galvojau kas galetu tikti, kad butu palei pat siena ir aukstesni uz melsves, bet ar joms tiks nuolatinis pavesis g.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 19, 09:51)
Žinokit, jūs čia apie derinius diskutuojat, o man atrodo, kad ten viena hortenzija vos išsiteks  g.gif  Pas mamą hortenzija augina apie metro ilgio šakas. Laikui bėgant tų šakų priauga tieeeek, kad gaunasi tankus "burbulas". Gaunasi, kad hortenzijai reikia apskritimo, kurio spindulys būtų apie metrą. Kur jau tam kamputyje dar kitas gėles sutalpinti doh.gif

hortenzija jau ten auga n metu, zinau kiek ji uzima vietos, tai aisku, kad vietos kitoms gelems (bent jau ant zemes pavirsiaus, nezinau kaip ten su saknimis) tikrai yra, foto buvo matyti smile.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 10:17)
ji gi i pati kampa ikista, nebus ten kur metrais augti, o laikui begant galima viska pakoreguoti. Cia plotas kaip gero lovelio arba vazono  biggrin.gif , tai gali apsodinti kaip darzeli - hortenzija + zieme ir nieko daugiau, arba daryti mini kompozicija (hortenzija, melsve, heichera, gebene...) ir neleisti augalams plestis.

va, man eir domina kompozicija, nebent...... kaik kazkuri cia rase, hortenzoija saknimis ir savo lapija nustelbtui ir neaugtu, bet...ta suzinosiu tik pabandzius tongue.gif

QUOTE(smth1 @ 2009 04 19, 13:34)
Klausimas tik toks- ar zmogas pasiryzes kiekvienais metais, o gal ir du kart metuose is naujo kapstytis tam kampe ir mazint tuos sazalynus.

nu galvoju, gal kasmet nereiktu, bet isbandyt idomu, galu gale bus galima tada kitut kazkur tuos augalus perkelt, nes dar numatom veliau tvarkytis aplinka, tai dar vietos augalams manau atsiras

QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 15:28)

"tuo labiau, kad pas mane gelynu nelabai ir yr, tas kampas ir va tie du miniatiuriniai ploteliai, tai kampas toks ne viss uzzeldintas, o sitie butu grazu, kad gal pilni butu, tik as visad tam bijojau ryztis, nes galvoju ne man....tokiai 'gelininkei"

dukart metuose kapstytis tai jau nereikes, gal kas antrus metus, bet va su svoguninem, serenciais, gvazdikeliais, ranunkulais ir t.t., tai tikrai du x metuose kapstytis reikia. Galu gale kaip ji nores, taip ir pasidarys  biggrin.gif .

thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 19, 17:42)
o kaip tu jai neleisi plėstis jeigu metiniai ūgliai metro ilgio? Nukirpsi pusę ūglio? Bet tda gali nežydėti...  unsure.gif hortenzija tai ne buksmedis, kurį apkarpei ir bėdos nėra. Na čia tik mano nuomonė  ax.gif

hortenzijos karpyti nezadu, nes zinau kaip ji uzauga ir planuoju dabar ivertindama kiek ji issiplecia smile.gif buvau idejus foto, kaip atrodo kai hortenzoija paciam veslume, vietos tikrai yra

QUOTE(DeeDee @ 2009 04 19, 19:26)
Žadėtoji foto kaip atrodo turima heuchera (pernai pavasarį pirkta )

user posted image

wub.gif labai labai grazi, as tokios nemaciau g.gif
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 19, 22:08)
Galiu pasakyti tik tiek, kad pas mamą metro spinduliu apie hortenziją net pačios bjauriausios ir atspariausios šliaužikės neauga - plotas negyvas visiškai  doh.gif  Taip gražiai tarsi skriestuvu apibrėžta  doh.gif  Maximum ką ten galima pasodinti, tai svogūninių, kurias kasmet reikia iškasti... ax.gif  Tulpės, narcizai super būtų, bet daugiamečių ten nekankinčiau  ax.gif

na ta suzinosim tik isbande, buvo pas mane ten gvazdikai tie, bet mazai zydejo (itariu del saules nebuvimo, tai iskeliau), bet serenciukai augo puikiausiai. nu aisku aciu uz ispejima, turesiu galvoje, bet nepabandzius nezinosiu, o tai ivertindama, gal pradzioj neuzsidinsiu pilnai visko, pasodinsiu va bent kelis ir matysiu kaip sekas prigyt ir augt

QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 22:14)
tu cia varysi dabar mane i kampa, kaip ta hortenzija  lotuliukas.gif . Taigi paziurek nuotraukoj kaip serenciai geltoni salia augo ir silinis gvazdikas, ir dar kazkas  tongue.gif .

Kur du pesasi, trecias laimi - gera galimybe bus Zydriausiai apsispresti  biggrin.gif ...

Zydriausia dabar jaucia pareiga isbandyt ir pasakyt, kuri buvo teisi, tupo labiau, kad turiu si ta nusipirkus tik nepasodinus. o noreciau turet kazkur toki pilnai uzsodinta kampeli, kur daugiausia daugiametes

QUOTE(Spurga577 @ 2009 04 19, 09:50)
Gal galit patarti? Noriu pasisodinti tokį žemutį visai kadagį, kuris kuo lėčiau augtų. Dėl spalvos tai dar neapsisprendžiau... Netoliese augtų pušelė Mops ir dar yra kadagys SkyRocket... Čia paradinė pusė, norisi kažko dekoratyvaus visus metus ax.gif

ne i tema, bet turiu toki labai etai auganti kadagi, melyno atspalvio, kuris man jau netinka ir zadu ji iskelt, tik pas save sklypelyje jam nelabai yr vietos

nu dar ne viska perskaiciau, bet bijau, kad paskui bus per didelis postas.
ir paskutinis klausimas-kada jau galesiu sodinti heihera, melsve, brunera g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 20, 23:57)

neatsimenu ar planavai tokį derinį - melsvė +svogūniniai augalai, tai čia pernai mergiotės rašė, kad melsvių šaknys "suvalgė" ir neliko nei vieno sogūnėlio wink.gif
Heucherai ir brunerai gal ir nieko ( jei jos ne šiltnamy augintos buvo), bet melsvės natūraliai dar neišlindusios. Pas mane pačią pirktos "šaknys" dar mini šiltnamy gyvena, o pernai pasodinta - tik vos vos išlindus.
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 04 20, 06:03)
pas mane ,kaip ir siuliau ,po ja virziai gerai laikos.Tik kad Zydriausia ju nenori schmoll.gif

tai kad virziams saule biski reikia, o ten jos ner tikrai

QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 20, 07:42)
tai nebent dar labai jauna tavo hortenzija arba stipriai pariši. Mano atveju po hortenzija net nupiepusios piktžolės nerasi. Tiesa, tai hortenzijai geri penki metai, o gal ir daugiau.

nagi vriedna aš, neįtikinsi priešingai  tongue.gif

nu va kaip idomu, dabar pagalvojus pas mane irgi kai po ja tuscia, tai ir piktzoliu nelabai yr, gal tikrai ten neuags niekas, nors serenciukai augo

QUOTE(DeeDee @ 2009 04 20, 07:56)
.
po langais (Kaune) ir sodo kaimynų teritorijoj net garšva nesiveisia metro spinduliu, iš viršaus žiūrint - tarsi su skriestuvu apibrėžta

nu jus tuoj itikinsit, kad hortenzija zudo visus is eiles, bet kiek foto interenet yra, salia hortenziju bent jau melsves tai vesi, ir siaip salia ju vis yra kokiu augalu, nebutinai tokie pat dideli krumai, matyt reik man prakstiskai isbandyt

QUOTE(vida777 @ 2009 04 20, 07:57)
prasom dabar pasiaiskinti... visi sako, kad virziams reikia saules, o jus siulote i pavesi  lotuliukas.gif .

tai va, kad ir internete raso, kad virziai ner grynai pavesio augalas kaip suprantu

QUOTE(smth1 @ 2009 04 20, 09:57)
Sia savaite retinsiu Andersono tradeskante, rasakila, galiu padovanoti vilkdagiu (berods barzdotieji, zydi geltonai su sviesiai violetine barzdele), nes pas mane jie netinkamoje vietoje ir neturiu jiems vietos. Dar yra varpinis augalas, kurio pavadinimo deja nezinau, irgi dovanoju. Jei ka domina- rasykit i AZ.
Gal kas per daug japoniniu plukiu turit netycia blush2.gif ?
Ar verta po graikiniu riesutu kisti sinavadus? Dabar ten sviesu, bet ar uzteks jiems sviesos geguze, kai jis sulapos? Gal patirties kas nors praktines turit kokia pauksne toleruoja sinavadai?

tai gal man vilkdagiai tiktu, dabar baisu viska pikrt, jei viska sims ir numirs doh.gif

QUOTE(DeeDee @ 2009 04 20, 23:06)
neatsimenu ar planavai tokį derinį - melsvė +svogūniniai augalai, tai čia pernai mergiotės rašė, kad melsvių šaknys "suvalgė" ir neliko nei vieno sogūnėlio wink.gif
Heucherai ir brunerai gal ir nieko ( jei jos ne šiltnamy augintos buvo), bet melsvės natūraliai dar neišlindusios. Pas mane pačią pirktos "šaknys" dar mini šiltnamy gyvena, o pernai pasodinta - tik vos vos išlindus.

tokio derinio neplanavau.
del meslviu aisku, turbut koki geguzio vidury sodint, ane? Na, o brunera ir heuchera sake augo lauke, jei tiket pardavejais.

Nu kol skaiciau cia diskusija, tai nuomones skirtingos arba augs ir bus grazu, arba pasmerktas mano gelynelis mirciai. O daba misliju, jeigu visa ta savo derini as imciau ir daryciau ne po hortenzija, o tam kitam plotely, nugi jie dydziu panasus ir as jei pavykstu juo abu oanasiai tai uzsodincaiu g.gif
tai reik suprast, kad sinavadai man tiktu i pavesi, reik jais daugiau pasidomet

bet tikrai labai aciu uz nuomones ir pespejimus ir patarimus, bet jau zinosiu kas ir kodel gali but.

uch, perskaiciau viska
Atsakyti
QUOTE(Virbalai @ 2009 04 20, 21:50)
Slyvuslyva, o kur tu pirkai tokia skaldele?  ax.gif

Atsiprasau, cia gal ne i tema paklausiau, bet ieskau kazko tokio sode vienam kampui pagrazinti... Pasiula Vilniuje kaip ir yra, tik neissirenku niekaip  doh.gif

O ir krokai taip zavingai atrodo islinde tarp akmeniuku  wub.gif

Uzmaciau Jusu pokalbi blush2.gif
Mes ir ieskojome apie Vilniu kur ir kas parduoda skaldele, nes reikia didelio kiekio. Bet dabar pradejome abejoti, ar gerai ja pilti po tujomis. Ar joms gerai?
Jusu pasirinkti variantai tikrai thumbup.gif bet jauciu ir kainos ju atitinkamos g.gif o kai reikia didelio kiekio doh.gif Vyras rado Traku karjere.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vakare-tyla: 21 balandžio 2009 - 07:22
Zydriausia- nenoriu vel tau visko supainiot, bet vasara sunyksta sinavadu lapija, jie pasidaro nebedekoratyvus. Sinavadai paliks plotelius tuscius, kazkas tures juos dengti. Cia siaip, praktine info 4u.gif Tiesa, apie sliauzianti sinavada nieko nezinau.
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 04 18, 19:41)
Sveikutes,gal kuri sejote kobejas ,kaip jus su jomis susitvarkot ,nes pas mane jos apie du metrus, oiki isnesimo i lauka manau dar toli? bigsmile.gif

Labas rytas,
Skaičiau skaičiau ir nutariau įsiterpri.
Kobėjas tai aš sėjau, bet nei vina neišlindo doh.gif Nežinau ką ne taip padariau schmoll.gif
Žiūrėjau turguj, bet daigelių pirkti nėra. Gal gali patirtim pasidalinti, kaip jas sėjai. Gal reikia kažką kitaip daryti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(raskila7 @ 2009 04 20, 22:35)
Ir kaip kitoms sekasi veja pjauti palei betonine siena? Ar reikia papildomai dar pjauti su kitom priemonem pakrascius? Buciau labai dekinga uz kokius nors komentarus 4u.gif

Geriausia kai žolė neprieina ligi pat sienos, o būna pvz. betonuota juosta bent 10cm palei pamatą. Tada vienas žoliapjovės ratukas važiuoja ta juosta ir kuo puikiausiai nupjaunama žolytė - jokių pakarpymų papildomų nereik. O palei kieme esančius objektus (pvz. smėlio dėžę, suoliuką) išsigrindėme akmenukais taip, kad patogu šienaut būtų - tas pats principas. Esu mačius, kaip sprendžia tokią problemą vienas žmogus palei tvorą, šalia kurios nėra jokio "kantelio", kad galėtų užlipt vienas žoliapjovės ratukas - praeina su roundapu tuos pakrasčius - žolė neauga (bet tokiu atveju reik susitaikyt su tuo, kad procedūrą reiks kartoti ir matyt nurudavusią juostelę).

user posted image
Norėčiau už to suoliuko pasisodint kokį žydintį krūmelį (kairiau). Iki tujų gyvatvorės (sodinu šiemet) nuo suoliuko bus apie pora metrų. Tujos ilgainiui mes šešėlį ir užstos pietinę saulutę. Galvoju apie hortenziją. Kaip manot, ar tiktų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 21 balandžio 2009 - 08:09
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 04 21, 07:58)
Geriausia kai žolė neprieina ligi pat sienos, o būna pvz. betonuota juosta bent 10cm palei pamatą. Tada vienas žoliapjovės ratukas važiuoja ta juosta ir kuo puikiausiai nupjaunama žolytė - jokių pakarpymų papildomų nereik. O palei kieme esančius objektus (pvz. smėlio dėžę, suoliuką) išsigrindėme akmenukais taip, kad patogu šienaut būtų - tas pats principas. Esu mačius, kaip sprendžia tokią problemą vienas žmogus palei tvorą, šalia kurios nėra jokio "kantelio", kad galėtų užlipt vienas žoliapjovės ratukas - praeina su roundapu tuos pakrasčius - žolė neauga (bet tokiu atveju reik susitaikyt su tuo, kad procedūrą reiks kartoti ir matyt nurudavusią juostelę).
user posted image
Norėčiau už to suoliuko pasisodint kokį žydintį krūmelį (kairiau). Iki tujų gyvatvorės (sodinu šiemet) nuo suoliuko bus apie pora metrų. Tujos ilgainiui mes šešėlį ir užstos pietinę saulutę. Galvoju apie hortenziją. Kaip manot, ar tiktų?

Mano tokia pati nuomonė dėl žolės prie sienos.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 04 20, 19:21)
kadangi už tvoros auga kaimynų tujos, tai šiapus tvoros jau nesodinčiau jokių koloninių spygliuočių, kam "sviestas sviestuotas" reikalingas... apskritai galvoju, kad šioje pusėje gerai atrodytų bet kokie žydintys augalai, nes suaugusios kaimynų tujos turėtų pasiekti tvorą ir tinklo ko gero beveik nesimatys, kad jis čia yra, taigi bus gražus žalias fonas bet kokiems žiedams, tik reikia galvoti apie žydėjimo trukmę
o jei taip žydinčius vijoklinius augalus patvoriu įkurdinti rolleyes.gif tarkim raganes ar net rožes rolleyes.gif pažeme galima kokių šliaužiančių augalų pasodinti

nu baigiat atkalbėti mane nuo kadagių blush2.gif
Tiesą sakant, kai pernai apsodinau patvory, taip ir mąsčiau, kad tujos sužaliuos, suaugs ir bus gražus fonas gėlėms. Bet, kad tos tujos vargsta labai, jau prarandu viltį, kad jos kada gražiai atrodys unsure.gif
Patiko mintis apie raganes ir rožes bigsmile.gif Vis mąsčiau, kur tokį derinį galėčiau įkurdinti, o apie šitą patvorį nepagalvojau bigsmile.gif Bet, nenoriu rožių, kurias reikėtų dengti, nes jau man plotai per dideli, nebespėju visko aprėpti blush2.gif
Tarp kitko, šiemet palei visą tvorą sėju baltus pelėžirnius rolleyes.gif
Bet, jei liksiu prie pirminio varianto, t.y. gėlės ir žydintys vijokliai, tai vėl žiemą ir ankstyvą pavasarį bus nyku, o vis tik žiemą čia kone dažniausiai matoma vieta.

QUOTE(Tina* @ 2009 04 20, 19:27)
Pas mane auga rozes tokiam fone  smile.gif Uzuoveja nuo tuju, saulute is priekio. Kaifuoja jos toje vietoje  smile.gif

Gundausi jau ir aš doh.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 04 20, 23:54)
uch, megstu patvorius  thumbup.gif
o gal tau patiktu toks zydintis krumas kaip japonine kerija, jos sakeles visa ziema buna zalios arba raugerskiai, mahonijos (viszales) , fortuno ozeksniai (viszaliai), gali buti ir lipantys.
pasirodysi, kai tas grozis prasiskleis  bigsmile.gif ?

Keriją turiu kitoj namo pusėj pasodinus. Pernai sodinta, tai dar nemačiau viso grožio, bet ar jai nebus per mažai vietos, jinai tokia gana netvarkinga su plačiai išlinkusiomis šakomis. O raugerškiai, mahonijos irgi ar ne per platūs krūmai blush2.gif Raugerškių irgi turiu kitam patvory pasodinusi.
Ožekšnis mano, įtariu per žiemą nušalo iki sniego dangos. Vis dar laukiu ir tikiuosi, kad sužaliuos likę stagarai. Bėda, kad pas mus labai vėjuota, nes pliki laukai.

O ką manot, jei pasodinčiau kelis žemus ar rutulio formos spygliuočius, pagyvinimui g.gif Norisi man kažko, kad žiemą žaliuotų rolleyes.gif

smth1, vakar mačiau vieną atželiančią plukę. Kitos arba miega, arba šuo nutrypė verysad.gif Jei tau neskubu, tai būtų gerai palaukti, gal dar kokia atsigaus.
Atsakyti