nu ir aistroz uzvire del mano 1 kv. metro
QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 09:13)
kaip cia reikes dabar apsiginti del to portenchlagiana katilelio
- dar karta perskaiciau google nuorodas, visur raso saule (savaime suprantama) ir pusiau pavesis (netgi labiau tinkama), o forume dar raso, kad ir pavesy zmones augina (bet tai cia salyginai gali buti manomas ir p.pavesis). Prekeiviams turbut vos tik isgirdus zodi katilelis, kyla asociacijos su saule... As tau ji siuliau kampe prie groteliu, o po hortenzija - armenine zydre
, bet tau geriau matyt koks ten pavesis, is nuotraukos sunku suprasti.
Sinavadai ir astilbes grazu - tik nesupratau, tu cia apie sliauzianti sinavada kalbi
?
O bruneros nesiuliau, nes nesu ju fane
.
Man tokios stambialapes melsves (pilkais arba melsvais lapais) grazios:
http://www.yatego.co...-blau--halycon-
http://www.pflanzenv...ec3a1fb23ca6c74
Jei vienam plotely sodinsi margalape, kitam prie krasto gali pasodinti vienspalve pilkai/melynai zalia. O gal ten ir
Sibirinis vilkdalgis augtu ar
Viendienes (kazkas su viksviniais lapais).
na, tam pirmam hortenzijos plotely, tai grynas pavesis, va kitam jau galima gal laikyti pusiau pavesiu, nes per kampuka saules kliuva.
Nu sinavadas turbut kad sliauziantis, nes tok zemas, as jo neieksojau, tik kai del katileliu klausiau-zemu ir pavesio augalu, tai siule sinavada, bet as apie ji negirdejus, tai nepirkau.
Bruneros zinau, kad nesiulei, bet man patiko, tai gal imontuosiu,nes man bent jau foto ji grazi
va del tu viksviniu lapu, tai as galvojau kas galetu tikti, kad butu palei pat siena ir aukstesni uz melsves, bet ar joms tiks nuolatinis pavesis
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 19, 09:51)
Žinokit, jūs čia apie derinius diskutuojat, o man atrodo, kad ten viena hortenzija vos išsiteks
Pas mamą hortenzija augina apie metro ilgio šakas. Laikui bėgant tų šakų priauga tieeeek, kad gaunasi tankus "burbulas". Gaunasi, kad hortenzijai reikia apskritimo, kurio spindulys būtų apie metrą. Kur jau tam kamputyje dar kitas gėles sutalpinti
hortenzija jau ten auga n metu, zinau kiek ji uzima vietos, tai aisku, kad vietos kitoms gelems (bent jau ant zemes pavirsiaus, nezinau kaip ten su saknimis) tikrai yra, foto buvo matyti
QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 10:17)
ji gi i pati kampa ikista, nebus ten kur metrais augti, o laikui begant galima viska pakoreguoti. Cia plotas kaip gero lovelio arba vazono
, tai gali apsodinti kaip darzeli - hortenzija + zieme ir nieko daugiau, arba daryti mini kompozicija (hortenzija, melsve, heichera, gebene...) ir neleisti augalams plestis.
va, man eir domina kompozicija, nebent...... kaik kazkuri cia rase, hortenzoija saknimis ir savo lapija nustelbtui ir neaugtu, bet...ta suzinosiu tik pabandzius
QUOTE(smth1 @ 2009 04 19, 13:34)
Klausimas tik toks- ar zmogas pasiryzes kiekvienais metais, o gal ir du kart metuose is naujo kapstytis tam kampe ir mazint tuos sazalynus.
nu galvoju, gal kasmet nereiktu, bet isbandyt idomu, galu gale bus galima tada kitut kazkur tuos augalus perkelt, nes dar numatom veliau tvarkytis aplinka, tai dar vietos augalams manau atsiras
QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 15:28)
"tuo labiau, kad pas mane gelynu nelabai ir yr, tas kampas ir va tie du miniatiuriniai ploteliai, tai kampas toks ne viss uzzeldintas, o sitie butu grazu, kad gal pilni butu, tik as visad tam bijojau ryztis, nes galvoju ne man....tokiai 'gelininkei"
dukart metuose kapstytis tai jau nereikes, gal kas antrus metus, bet va su svoguninem, serenciais, gvazdikeliais, ranunkulais ir t.t., tai tikrai du x metuose kapstytis reikia. Galu gale kaip ji nores, taip ir pasidarys
.
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 19, 17:42)
o kaip tu jai neleisi plėstis jeigu metiniai ūgliai metro ilgio? Nukirpsi pusę ūglio? Bet tda gali nežydėti...
hortenzija tai ne buksmedis, kurį apkarpei ir bėdos nėra. Na čia tik mano nuomonė
hortenzijos karpyti nezadu, nes zinau kaip ji uzauga ir planuoju dabar ivertindama kiek ji issiplecia
buvau idejus foto, kaip atrodo kai hortenzoija paciam veslume, vietos tikrai yra
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 19, 19:26)
Žadėtoji foto kaip atrodo turima
heuchera (pernai pavasarį pirkta )
labai labai grazi, as tokios nemaciau
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 19, 22:08)
Galiu pasakyti tik tiek, kad pas mamą metro spinduliu apie hortenziją net pačios bjauriausios ir atspariausios šliaužikės neauga - plotas negyvas visiškai
Taip gražiai tarsi skriestuvu apibrėžta
Maximum ką ten galima pasodinti, tai svogūninių, kurias kasmet reikia iškasti...
Tulpės, narcizai super būtų, bet daugiamečių ten nekankinčiau
na ta suzinosim tik isbande, buvo pas mane ten gvazdikai tie, bet mazai zydejo (itariu del saules nebuvimo, tai iskeliau), bet serenciukai augo puikiausiai. nu aisku aciu uz ispejima, turesiu galvoje, bet nepabandzius nezinosiu, o tai ivertindama, gal pradzioj neuzsidinsiu pilnai visko, pasodinsiu va bent kelis ir matysiu kaip sekas prigyt ir augt
QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 22:14)
tu cia varysi dabar mane i kampa, kaip ta hortenzija
. Taigi paziurek nuotraukoj kaip serenciai geltoni salia augo ir silinis gvazdikas, ir dar kazkas
.
Kur du pesasi, trecias laimi - gera galimybe bus Zydriausiai apsispresti
...
Zydriausia dabar jaucia pareiga isbandyt ir pasakyt, kuri buvo teisi, tupo labiau, kad turiu si ta nusipirkus tik nepasodinus. o noreciau turet kazkur toki pilnai uzsodinta kampeli, kur daugiausia daugiametes
QUOTE(Spurga577 @ 2009 04 19, 09:50)
Gal galit patarti? Noriu pasisodinti tokį žemutį visai kadagį, kuris kuo lėčiau augtų. Dėl spalvos tai dar neapsisprendžiau... Netoliese augtų pušelė Mops ir dar yra kadagys SkyRocket... Čia paradinė pusė, norisi kažko dekoratyvaus visus metus
ne i tema, bet turiu toki labai etai auganti kadagi, melyno atspalvio, kuris man jau netinka ir zadu ji iskelt, tik pas save sklypelyje jam nelabai yr vietos
nu dar ne viska perskaiciau, bet bijau, kad paskui bus per didelis postas.
ir paskutinis klausimas-kada jau galesiu sodinti heihera, melsve, brunera