Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(DeeDee @ 2009 04 17, 18:10)
Sky rocket'as mėlynesnis, Blue arow - nėra toks mėlynas, o ten pakankamai apšviestas plotelis? Kaimynų tujos jau suaugusios, neužstoja šviesos? Be to, mažiukai Blue arow - siauručiai krūmeliai, tačiau su laiku vistiek skersmuo bus ~1m ir jiems reikia saulės wink.gif
palei pat žemę šliaužiantys kadagiai bus po sniegu - nesimatys, jiems taip pat saulės reikia. Pagal kitus augalus, lyg ir pavėsinga vieta gaunasi. Be to be spygliuočių yra ir lapuočių visžalių - auginu leukotoją, žiemą būna įspūdingais raudonais lapais su vos vos baltais ploteliais, vasarą - labiau žalias; yra ir žolinių augalų visžalių, tik pasiknist reikia. Tiesa, o kur jūs sniegą nuo takelio verčiat, nebus taip, kad dabar norim kažko žaliuojančio, o žiemą viskas pranyks pusnyse?

Ačiū už pastabas 4u.gif
Tas plotas apšviestas visą dieną. Kaimynų tujos yra vakarinėj pusėj, pasodintos prieš kelis metus, bet labai jau prastai auga doh.gif vis dar mažos ir permatomos. Tai jei kada nors užaugs užstos saulę iš vakarų.
Dar tiksliau pasimatavau - plačiausioj vietoj 70 cm, siauriausioj - 50 cm. Planuoju tuos kadagius sodinti kažkur per vidurį - tai pačio žemės ploto būtų apie 60 cm, na bet jei išlys truputį ant trinkelių, tai gal nieko tokio g.gif nes ten tik pravažiuojam, mašinas statom jau toliau, na nebent daug svečių būtų biggrin.gif
Dėl sniego tai tiesa blush2.gif Kadangi trinkelių takas platus - tai kasam į abi puses. Bet iš kitos pusės - name gyvenam jau ketvirti metai, o tik šią žiemą ištraukėm sniego kastuvą. Kelis metus šaipiausi iš MB, kad nusipirko ir nenaudoja rolleyes.gif O be to, rudenį ir pavasarį būna laikas, kai sniego nėra, bet ir vasaržaliai augalai pliki arba jų dar nesimato. Tai vis tiek noriu visžalių ten pasodinti ax.gif
Tai vis tik aktualus spalvų derinimo klausimas 4u.gif ar tinka Blue arow ir rožinė spalva g.gif

QUOTE(smth1 @ 2009 04 17, 18:57)
Gal pradziai nuotrauka ir kokia ten pasaulio puse? Nes is tikro tai cia nusigrybinti galima bile kiek. As pvz. isivaizduoju, kad ten saules mazai, bet gal as klystu? Pirma- bioekologines salygos, paskiau augalai tinkami, tada jau is ju rinkites pagal skoni.

Nuotraukos pabandysiu paieškoti vakare 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 20, 10:20)
3. Man ten prašosi kažkokio ritmo. Nors ir nesu tujų gerbėja. Bet jei yra tuja x lempa, tai jau tas bendras vaizdas ir gaunasi.

Na man gražu tujos , bet ten dar norėčiau ką nors pagyvinimui , gal į tarpelius įkišti ką spalvoto blush2.gif , kaip jūs galvojat , vis pagyvėtų. Ai man tai iš vis patinka , kai yra augaliukų daug vienoje vietoje . ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 04 20, 00:09)
perskambinau kelias forumietes - niekas ju nenorejo blink.gif  lotuliukas.gif , tai viska, kas liko [kokie 6 skirtingu spalvu kelmeliai 

bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 04 20, 06:33)
pirkau krumine roze. kaip ir noreciau ja sodinti lauke. kazi nieko tokio dabartiniai saltukai nakti? ar vistik dar pridengineti ja svieziai pasodinta? ir ji pas mane vienas stiebas (jau net su pumpureliu)... nereik jo nukirpti, kad labiau sakotusi?  g.gif
senukuose maciau spec substratas rozems. kazi ko nors ten yra ypatingo? ar tiktu ir universalus koks? nes tas kur maciau, tai labai jau mazais pakeliais, o as noriu iskasti normalia duobe ir pripilti zemes, nes pas mus tik ant pavirsiaus normali zeme, apacioj bilekas ...
ir ar nekeps roze, jei pasodinciau atokaitoj, kur beveik visa diena saule kepina  g.gif  gal tik anksti ryte ten sioks toks seselis  g.gif

tik nepamiršk, kad rožės skiepo vieta turi būti bent 5 cm po žeme 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 21:51)
labai reiketu tavo patarimo, ar augtu namo siaurineje puseje netoli sienos skiepytas svyrantis maumedis ? tiksliau, ar jis ten vargtu...  g.gif ? O jei ne maumedis, koks aukstesnis svyruoklis medelis tiktu tokioje vietoje - siena bordines spalvos plytu.  Kazi isskyrus kukmedi ar yra dar is ko rinktis  g.gif ?
as turejau omeny, kad jai siena neleis plestis... o ka su kita puse, ties pasakius net nezinau... tegu leidzia, pavasari apgeneti galima, o be to, hortenzija auksta, o visos kitos tai zemos gelytes, tai virsus apaciai trukdyti neturetu  g.gif .

Maumedžiui reikia saulutės.
Dar be kukmedžių tinka puskiparisiai,kėniai,tujaniai, tsugos. Tsugų būna ir svyrančių.
user posted image

Bet nieko nežinau pavėsinio ir , kad taip kaip kukmedis svirtų nuo vieno kuolo.
Prie hortenzijos gal tsuga geriausiai atrodo.Reiktų žiūrėt ar prie namo ne per tamsu.
O jei raudona siena, tai gal koks melsvas puskiparisis tiktų. Yra toks Chamaecyparis nootk. Klipert., tai jo melsva atmaina reikalinga. Jis nėra toks liūdnas kaip Pendula. Šakutės lyg krenta ir paskui vėl riečiasi į viršų. Bet čia reta rūšis. Net paveiksliuko internete nerandu. ( O fotikas užlūžo verysad.gif )
Ir kukmedis būna toks Taxus baccata Dovastoniana. Jų būna ir gelsvų, bet man prie bordinio namo negražu.
user posted image

Eglės auga saulėj iki pusiau pavėsio . Gal irgi tiktų kokia svyranti. Jei norėsi eglės pasižiūrėk Picea omorika pendula. Su melsvu atspalviu. Turėtų tikti ir prie namo
user posted image

Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 22:14)
tai gerai, kad turi, reikia , kad ir kitur kazkiek atsikartotu ir t.t. ir t.t.
Papildyta:

tu cia varysi dabar mane i kampa, kaip ta hortenzija  lotuliukas.gif . Taigi paziurek nuotraukoj kaip serenciai geltoni salia augo ir silinis gvazdikas, ir dar kazkas  tongue.gif .

Kur du pesasi, trecias laimi - gera galimybe bus Zydriausiai apsispresti  biggrin.gif ...

O aš galvočiau, kad tos daugiametės ne karvę kainuoja. Jei sunyks, tai sunyks. Bet man vasarą gražu kai dar kažkas šalia auga.

Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 04 19, 20:41)
Ka galeciau pasodinti i sita "dideli" zemes lopa salia bergenijos

man kažkaip norisi kažko, kas užšliaužtų ant tų akmenėlių. Rinktis iš daugiamečių gėlių ar sumedėjusių augalų - skonio reikalas.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 04 20, 08:54)
man kažkaip norisi kažko, kas užšliaužtų ant tų akmenėlių. Rinktis iš daugiamečių gėlių ar sumedėjusių augalų - skonio reikalas.

drinks_cheers.gif
Tik kiek aš matau ten vien tik gėlės g.gif

O man kažkaip norisi, kad visko būtų. Vien augalai nuobodu. Vien gėlės irgi kažkaip skysta.
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 04 19, 21:27)
kokia zole sejai ,kad jau pjauni ir mane asarot verti?As vis apie ta pati-kokia rusis mindymo nebijo?

pas mus 'Sunshine' - vakar jau irgi pradėjom pjauti žolytę. Nebijo mindymo, greičiau atsigauna po sausringų periodų, teoriškai yra kiek greičiau auganti nei pvz. reprezentacinėms zonoms skirti mišiniai. Pas mus priesmėlis, skystoka dirva, tad ir rinkomės šitą mišinį.
Pas mano tėvus priemolis, drėgmės retai pritrūksta, tad klesti bele kokia - tik spėk pjaut (yra sėję keletą skirtingų mišinių).
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 20, 08:50)
Maumedžiui reikia saulutės.
Dar be kukmedžių tinka puskiparisiai,kėniai,tujaniai, tsugos. Tsugų būna ir svyrančių.

aciu aciu aciu aciuks.gif
cia ne prie mano sienos verysad.gif ir ne prie hortenzijos, bet as perziuresiu visus tavo pasiulytus augaliukus, gal ir man kada pravers...

o cia galvojau, kad kukmedis, bet dabar lyg panasus i tavo ideta tsugos foto? Gal sunku bus iziureti, galesiu nufotkint is arciau - idomu butu ji pazinti ax.gif :

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 balandžio 2009 - 09:08
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 04 20, 09:54)

Aciu 4u.gif as esu daugiameciu fane, nu vaisgina mane traukia..i jos viduriuka gal kokia zydincia ikist rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 04 20, 09:07)
aciu aciu aciu  aciuks.gif
cia ne prie mano sienos  verysad.gif  ir ne prie hortenzijos, bet as perziuresiu visus tavo pasiulytus augaliukus, gal ir man kada pravers...

o cia galvojau, kad kukmedis, bet dabar lyg panasus i tavo ideta tsugos foto? Gal sunku bus iziureti, galesiu nufotkint is arciau - idomu butu ji pazinti  ax.gif :

user posted image

Tsuga drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 04 20, 07:58)
...siloka tokios spalvos ziedais, bergenijos irgi panasu...ar ne per daug, nors kita vertus ziedai skleidziasi skirtingu laiku g.gif , bet tikrai butu idomu panasu derinuka pamatyt, nes man kazkaip nesirisa galvoj

na štai užmesk akį kaip atrodo bergenija ir šilokas greta, nors nėra čia būtent tas derinys paveiksluotas stambiu planu, bet matosi kaip jie greta atrodo:

user posted image

user posted image
Atsakyti