Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 22:51)
o tai kas bus, kai kurmiai tau augalus isvers  doh.gif ?
as siulyciau irgi ta bombordine vaisgina, ypac arciau akmeneliu... ir galbut sliauzianciaja silinge geltona. Dar reikia paziureti, kad ir prie viendienes ir knifofijos spalvu tiktu.

Nu labai tikiuosi, kad prie augalu nelys...kaip iki siol tfu, tfu, tfu...antra karta pasikartoja vaisgina hm g.gif su silinge neidomu, visa kalna jos turiu...cia as taip garsiai mastau biggrin.gif ...vaisgina
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 04 19, 19:56)
Nu labai tikiuosi, kad prie augalu nelys...kaip iki siol tfu, tfu, tfu...antra karta pasikartoja vaisgina hm g.gif  su silinge neidomu, visa kalna jos turiu...cia as taip garsiai mastau biggrin.gif ...vaisgina

bordinė vaisgina derėtų su bergenijos žiedais, lia-lia-lia... nail.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 19, 23:02)
bordinė vaisgina derėtų su bergenijos žiedais, lia-lia-lia...  nail.gif

Tu vis savo biggrin.gif ...iki penktadienio laiko turiu, bet vaizduote jau ijungiau...lafaaaaa...ir greitai auga
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 19:51)
as turejau omeny, kad jai siena neleis plestis... o ka su kita puse, ties pasakius net nezinau... tegu leidzia, pavasari apgeneti galima, o be to, hortenzija auksta, o visos kitos tai zemos gelytes, tai virsus apaciai trukdyti neturetu  g.gif .

Galiu pasakyti tik tiek, kad pas mamą metro spinduliu apie hortenziją net pačios bjauriausios ir atspariausios šliaužikės neauga - plotas negyvas visiškai doh.gif Taip gražiai tarsi skriestuvu apibrėžta doh.gif Maximum ką ten galima pasodinti, tai svogūninių, kurias kasmet reikia iškasti... ax.gif Tulpės, narcizai super būtų, bet daugiamečių ten nekankinčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 04 19, 21:56)
Nu labai tikiuosi, kad prie augalu nelys...kaip iki siol tfu, tfu, tfu...antra karta pasikartoja vaisgina hm g.gif  su silinge neidomu, visa kalna jos turiu...cia as taip garsiai mastau biggrin.gif ...vaisgina

tai gerai, kad turi, reikia , kad ir kitur kazkiek atsikartotu ir t.t. ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 19, 22:08)
Galiu pasakyti tik tiek, kad pas mamą metro spinduliu apie hortenziją net pačios bjauriausios ir atspariausios šliaužikės neauga - plotas negyvas visiškai  doh.gif  Taip gražiai tarsi skriestuvu apibrėžta  doh.gif  Maximum ką ten galima pasodinti, tai svogūninių, kurias kasmet reikia iškasti... ax.gif  Tulpės, narcizai super būtų, bet daugiamečių ten nekankinčiau  ax.gif

tu cia varysi dabar mane i kampa, kaip ta hortenzija lotuliukas.gif . Taigi paziurek nuotraukoj kaip serenciai geltoni salia augo ir silinis gvazdikas, ir dar kazkas tongue.gif .

Kur du pesasi, trecias laimi - gera galimybe bus Zydriausiai apsispresti biggrin.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 19 balandžio 2009 - 22:17
QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 23:11)
tai gerai, kad turi, reikia , kad ir kitur kazkiek atsikartotu ir t.t. ir t.t.

biggrin.gif yra tam paciam kalnely tik is kitos puses, nori nenori tenka amputacijas daryt nuo motininio kero, ismest gaila, tai ir kaisioji kur papuola, taip kad atsikartojimai neisvengiami daugelyje vietu rolleyes.gif
Atsakyti
rokokooo, citrininis ciobrelis kada buna geltonas - visa laika g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 19, 20:35)
1. drinks_cheers.gif  thumbup.gif  Būtent banguotas gėlynėlis ten prašyte prašosi, o tujos būtų nuostabus fonas augalams. wub.gif
2. man tas medelis ir yra blogai. Ir dar tie trys sustatyti akmenukai.
Man prie langų galėtų būti arba tokie karpyti kukmedžiai kur praituose psl. buvau įdėjus. Kokie 3 skirtingų aukščių. Apačioj kiliminės pavėsinės gėlytės. ( Neatsimenu pavadinimo )Čia brangus minimalistinis variantas.
Arba yakuschimanum rododendrai, kukmedis Fastigiata Robusta ir hortenzija dar pasodinant heucherų gal ir melsvių. Hortenziją prie langų imčiau Paniculata Grandiflora
user posted image

Su sąlyga jei mėgsti sausas puokštes. Žiemą toks vaizdelisuser posted image
Čia būtų daug pigesnis, bet gal net dar gražesnis variantas.

1 bet aš galvoju ar man prigytų rododendrai ir tos mano 5 metų tujos kitoje vietoje, kažkaip gaila būtų jas išmesti blush2.gif
2 O jei tą medelį sodinčiau į tą gėlyną prie tvoros , kažin ar jis prigytų g.gif sodinau jį pernai , ar jis ten iš vis tiktų g.gif
Šiaip užsirašiau ant lapelio visas jūsų parašytas gėlytes , eisiu žiūrėt , kaip atrodo biggrin.gif , o tos sausuolės , tai thumbup.gif atrodo.
QUOTE(rozamunda @ 2009 04 19, 21:02)

kaip siokis tokis designeris,galiu patart,kad prie eksterjero tau deretu siek tiek kitoki vazonai ir augaliukai juose mirksiukas.gif

Ot jaučiuosi įkyri ir nemokša , be fentazi rolleyes.gif , bet gal kokį pavyzdėlį man kokio vazonėlio galėtumėt įmest , kokie čia tiktų , būčiau labai dėkinga. 4u.gif
QUOTE(sobieska @ 2009 04 19, 22:03)
Imesiu truputuka spalvu biggrin.gif
user posted image

kaip spalvinga ir pavasariška thumbup.gif

QUOTE(smth1 @ 2009 04 19, 22:23)
lotuliukas.gif  blush2.gif  Nu va. Nusiimsiu didziosios kritikuotojos karuna:) Bet tai jei kadagiai jau tokio ugio ir sveiki, tai man cia kaip su vidos katileliais- nu ir kas kad knygos raso, kad jie megsta saule? Jeigu pas ja auga ir vesejo pavesyje, tai kam ieskot geroj vietoj..nesakysiu ko:) O kuo blogai augalai susodinti pavieniui? Kompozicija visgi yra padaryta.
O siaip tai..arba as kazkaip ne taip parasiau, arba mane ne taip supratai, bet nemanau, kad musu nuomones kardinaliai apie viska issiskyre. Tik to 3. punkto tai nedaryciau. schmoll.gif Bet cia skonio reikalas.

Esu Jums , labai dėkinga už jūsų pastangas man padėti 4u.gif
O tas 3 punktas pasodinti dar daugiau tujų ? g.gif prie medinės tvoros , ten kur tarpelis matos , aš paieškosiu kitos foto kur geriau ta vieta matosi , bet ten jų daugiau tikrai nesodinsim schmoll.gif nes nenoriu kad jos užimtų daug vietos.
Papildyta:
Ar Jūs čia turėjot omeny nesodint tų tujų g.gif , na čia foto iš praeitų metų , tai dabar jau jos paaugusios neblogai biggrin.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 20:14)
tu cia varysi dabar mane i kampa, kaip ta hortenzija  lotuliukas.gif . Taigi paziurek nuotraukoj kaip serenciai geltoni salia augo ir silinis gvazdikas, ir dar kazkas  tongue.gif .

Kur du pesasi, trecias laimi - gera galimybe bus Zydriausiai apsispresti  biggrin.gif ...

Man tai tas pats, kas, kur, kaip ir ką pasodins. Aš tik iš patirties saka, kad nebūtų paskui "ups, manęs neįspėjo"... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Neri29 @ 2009 04 18, 07:34)
Pirkau visokiu priemoniu, niekas nepadejo.
veliau gavau pasiskolinti sautuva, orini ar koki tai; paprasta. Kur kiekvienas gali nusipirkti be spec.leidimu.
Dabar tas katinas aplink apeina, bet sustoja i mano puse pasiziuri smile.gif
Na gal cia kraupiai skamba, bet...veiksminga

drinks_cheers.gif butent.
pas mane pistoletas orinis budincioj vietoj virtuvej padetas..
MB nupirko kazkoki ''humaniskesni'' -ir mazesni,ir lengvesni, ir baltais rutuliukais kaip zirniukais/sovinukais
ale bet jau isbaidyta iki siol viskas rolleyes.gif , neber i ka taikyt [tfu tfu tfu] nebent koks naujas neisaukletas uzklystu...

QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 18, 17:22)
Rožės prabangiausiai atrodo kai amarais aplimpa arba kai apie jas su purkštuku kas nors šokinėja 
Nors prižiūrėtos rožės gražu. Tik man apie jas per daug darbo.

na kaip cia pasakius...
nera tas roziu amaras kazkuo sudetingesnis nei rudys ant piliaroziu ar miltlige ant sluot.flioksu [ypac baltu] ar daugiam.astru - vis tiek tenka pabegiot su purkstuvu ax.gif

QUOTE(satanele @ 2009 04 18, 18:41)
Sveikutes,gal kuri sejote kobejas ,kaip jus su jomis susitvarkot ,nes pas mane jos apie du metrus, oiki isnesimo i lauka manau dar toli?

toli, toli, visas menuo praktiskai...
atsargiai persodink i cilindro formos didesni plastikini vazona plonomis sienelemis, prikaisiok bambuku lazdeliu augalui vyniotis.
kai sodinsi lauke: iskirpk sekatorium vazono dugna. issikask duobe. ikisk vazona. zirklemis ar sekatorium perkirpk vazono sona, ir istrauk ta plastamse - taip gal ir nesulauzysi sodindama i vieta rolleyes.gif
menkiausios salnos tikimybes atveju rupestingai apsuk agroplevele - labai jautrios salnoms kobejos.

QUOTE(sobieska @ 2009 04 19, 19:41)
Padekite atbukusiam protui doh.gif  savo jegomis niekaip nesumastau. Noreciau pasinaudoti jusu mintimis ir idejomis.Ka galeciau pasodinti i sita "dideli" zemes lopa

kazkur kisk viena puikuji siloka - ta stambu.
o zeme uzdenk ylalapio fliokso kilimu.
tingiu foto ieskot - zinok, grziai salia atrodo wub.gif ir kaip tik bergenija buvo salia - cia kazkada toki derin i turejau.
tik Smht1 ''prisikabino'' prie yl.fliokso ir bergenijos lapijos kontrasto - jai mat, reikia ''perejimu'' biggrin.gif

QUOTE(DeeDee @ 2009 04 19, 20:08)
ojei, kaip ryšku  Audžiu mintį užsiveisti šių salotų 

jei netingi palaukt iki ankstyvo rudens - galesiu praretint savasias 4u.gif
baisia jau veslios pas mane wub.gif

QUOTE(rozamunda @ 2009 04 19, 20:27)
kokia zole sejai ,kad jau pjauni ir mane asarot verti?As vis apie ta pati-kokia rusis mindymo nebijo?

okis, ryt darbe paziuresiu specialiai tau.
kiek pamenu - tos rusys, kurios labai atsparios mindymui, reikalauja daznesnio sienavimo smile.gif

Papildyta:

QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 22:18)
rokokooo, citrininis ciobrelis kada buna geltonas - visa laika  g.gif ?

nea.
citr. ciobrelis geltonas buna nuo 2-3 salnos rudeni iki panasiai geguzes LT - t.y. puse metu saltuoju zesonu [viszalis, labai dekoratyvus besniege ziema]
netrukus ims zaliuot pas mane - ta zaluma tokia labai gaiviai sviesiai zalia.
Apuosciau didz. margutes [tik del taves wub.gif , siaip niekad nebuciau to dariusi lotuliukas.gif ] - na tikrai, oranzines ne taip astriai skleidzia kvapa bigsmile.gif

Tai va, persodinau [papurciau/isskirsciau] savo pasididziavima - firmini rokoko Pentiniu darzeli rolleyes.gif blush2.gif
plotas pasistume didyn darzo saskaita...
perskambinau kelias forumietes - niekas ju nenorejo blink.gif lotuliukas.gif , tai viska, kas liko [kokie 6 skirtingu spalvu kelmeliai ax.gif ] - vis tik atiteko i geras rankas gretimam kaime thumbup.gif

kitas [jurginu] darzelis irgi stumsis i darza braskiu saskaita - kazkaip reiks jurginus sutalpint, dauguma jau sudyge, gyvena siltnamy. ten jau ir kanos spejo nusidegint i saule bet apsalt. na,bet nesitampysiu vazonu kambariuosna schmoll.gif , prikloju agroplevele - kas nores -isgyvens.

tuoj visos margutes prazys - ir sachm, ir dzidz. thumbup.gif
pirmasis narcizas prazydo.
kaufmano bujoja.
raktazoles...ir tt.
Atsakyti
Sveikutes,

Sauniai cia diskutuojat thumbup.gif 4u.gif
Pradejom truputi tvarkyti namo aplinka, norim uzsiseti veja, bet patarkit, ka tokio pripilti ar patiesti palei tvoros pakrascius, kad butu lengva privaziuot su zoliapjove nupjaut? g.gif g.gif g.gif Ir kad palei tvora kokiu keliolikos centimetru juostele nezeltu zole?

Gal kas ka panasau daret?
Atsakyti
http://www.senukai.l...ist_tab=actions

Pasak kai kurių - pelargonijos ir snapučiai yra tas pats augalas rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2009 04 19, 21:09)

Tai va, persodinau [papurciau/isskirsciau] savo pasididziavima - firmini rokoko Pentiniu darzeli rolleyes.gif  blush2.gif
plotas pasistume didyn darzo saskaita...
perskambinau kelias forumietes - niekas ju nenorejo blink.gif  lotuliukas.gif , tai viska, kas liko [kokie 6 skirtingu spalvu kelmeliai  ax.gif ] - vis tik atiteko i geras rankas gretimam kaime thumbup.gif

Tai jau nepyk, mes valią ugdom - mokomės sakyti "ne" ax.gif
Tiesa sakant, aš dar nepriaugau iki pentinių (ne sudėtingumo, bet mėgimo prasme). Dabar tk kanas su jurginais bandysiu įsisavinti (kad ir kaip spardžiausi, vis dėlto teks išmėginti) lotuliukas.gif
Atsakyti