Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(vida777 @ 2009 04 19, 08:17)
ji gi i pati kampa ikista, nebus ten kur metrais augti, o laikui begant galima viska pakoreguoti. Cia plotas kaip gero lovelio arba vazono  biggrin.gif , tai gali apsodinti kaip darzeli - hortenzija + zieme ir nieko daugiau, arba daryti mini kompozicija (hortenzija, melsve, heichera, gebene...) ir neleisti augalams plestis.

o kaip tu jai neleisi plėstis jeigu metiniai ūgliai metro ilgio? Nukirpsi pusę ūglio? Bet tda gali nežydėti... unsure.gif hortenzija tai ne buksmedis, kurį apkarpei ir bėdos nėra. Na čia tik mano nuomonė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aderaa @ 2009 04 19, 18:03)
Čia ėjo kalba apie mulčą,  smile.gif gal žinot kaip galima pačiam pasidaryti mulčą, daug medžių drožlių mačiau vienoj vietoj, ten mišką kažkas pjovė, tai tokių gražių  ax.gif drožlių likę... rolleyes.gif
Ar galima su,,šviežiom'' medžio drožlėm mulčiuoti, ar jas reikia kaip nors apdoroti ir kokio medžio drožlės geriau, lapuočio ar spygliuočio g.gif

as mulca medzio drozliu pirkau is medzio pjovimo imones jas apdziovinau ir tada dejau tai man 2 metus atitarnavo o dabar labai domina spalvtu akmenuku mulcas gal kas yra deje g.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 04 19, 14:34)
Klausimas tik toks- ar zmogas pasiryzes kiekvienais metais, o gal ir du kart metuose is naujo kapstytis tam kampe ir mazint tuos sazalynus.

apie tas plastmases irgi reikia patupinet-maniskes po ziemos kad iskilnojo,tai kaip traukiau lauk rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2009 04 19, 16:22)
Plastmasei- NE
1. Naturalus (natut. spalvos) mulcas
2. Kankoreziai (sausi) ar kitos grazia faktura turincios naturalios medziagos.
Truputi is giliau kasciau velena, kad gautusi toks mazas bortukas tarp zoles ir zemes. Ten pilciau mulcia ar kankorezius kad uzsidengtu plika zeme ir susilygintu pavirsiai.

mulcas megejas pasisiukslint,geriiau jau kankoreziai,tik jie pas mane po ziemos prarado prekine isvaizda biggrin.gif
Is akmeneliu geriausia stambesni ploksti,yiesiai is pajurio mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 04 19, 13:55)
apkarpau. jeigu tureciau dideli soda nedaryciau tu ratu aplink medelius, apsodinciau pievu gelem. Maciau nete pavyzdziu kaip medziu kamienai paskende ramunese, o visur kitur zolyte pjaunama. Labai graziai atrode.

sita ide4ja liuks-ja priimsime ir igyvendinsim,gal gali imest kokia nuoroda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rukutukas @ 2009 04 19, 17:41)
1 Tai jūs turit omeny , kad viską kelti prie tvoros , tai yra išimti veją ir  prisodinti pavėsinių augalų . Kiek aš tik nuotraukų visokių neprisižiųrėjau , bet labiausiai norėjosi imti veją ir kelti prie tvoros , na kokią gal vingiuotą ,netiesų ir neplatų gėlynėlį padaryti  ax.gif
Bet mes šiais metais planuojame už tvoros sodinti tujas , kažin ar jos nesipjautų , ar nesugadintų vaizdo  g.gif
2 Ajajai , na man irgi vien tas medelis tik gražu  o daugiau niekas   blush2.gif o kokius augaliukus patartumėt , kad neužstotų langų ir kad augtų mažai saulėtoje vietoje  4u.gif
3 Ačiū dėl vazonų ir dėl  nuomonės  4u.gif  Jei kalbat apie medinę tvorą tai ten yra tujos , ten eina tuja  , lempa tuja lempa ir t. t tik dabar jau jos didesnės ir labiau matosi ,o kur vartai metaliniai , kaip minėjau iš lauko pusės sodinsim šiemet tujas  4u.gif
Labai ačiū už atsiliepimą  4u.gif

1. drinks_cheers.gif thumbup.gif Būtent banguotas gėlynėlis ten prašyte prašosi, o tujos būtų nuostabus fonas augalams. wub.gif
2. man tas medelis ir yra blogai. Ir dar tie trys sustatyti akmenukai.
Man prie langų galėtų būti arba tokie karpyti kukmedžiai kur praituose psl. buvau įdėjus. Kokie 3 skirtingų aukščių. Apačioj kiliminės pavėsinės gėlytės. ( Neatsimenu pavadinimo )Čia brangus minimalistinis variantas.
Arba yakuschimanum rododendrai, kukmedis Fastigiata Robusta ir hortenzija dar pasodinant heucherų gal ir melsvių. Hortenziją prie langų imčiau Paniculata Grandiflora
user posted image

Su sąlyga jei mėgsti sausas puokštes. Žiemą toks vaizdelisuser posted image
Čia būtų daug pigesnis, bet gal net dar gražesnis variantas.

Atsakyti
QUOTE(Algele @ 2009 04 19, 16:46)
1O cia jau kaip kas daro. Nera vieningos nuomones, vienos tiesia, kitos ne. As netiesiu.
O kaip su prieziura? kas kiek laiko reikia keisti ta mulca? o zoles kaip?
Papildyta:
Supratau reiskia keisti mulca reikes dazniau.

jei naudosi mulca pati smulkiausia,poto ji tik permaisysi su zeme ir turesi pagarda augaliukam mirksiukas.gif
ir apskritai ,ko taip visos bijot ,jei is mulco ar akmenuku islys kokia zole-tik kapt uz seveliuros ir baigta.Ar cia koks superponiu forumas tongue.gif ?
Papildyta:
QUOTE(rukutukas @ 2009 04 19, 15:03)
img]http://www.part.lt/img/789012455b6734468dff470ef708ac37245.JPG[/img][/url]

kaip siokis tokis designeris,galiu patart,kad prie eksterjero tau deretu siek tiek kitoki vazonai ir augaliukai juose mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2009 04 19, 16:59)
Endless Summer The Bride - apie 20eu ,cia kokia naujove ar kas- kodel ji tokia brangi  g.gif ir kas yra ta hydrangea  g.gif vakar maciau pirkt apie 10eu

wolke ,apie sita http://www.soltra.lt...p;article_id=33,
ji pakelia iki 30 laipsniu salti,uztat brangi.Maniske ziemojo nedengta-susprogo graziausiai wub.gif
'' ir kas yra ta hydrangea '' blink.gif nu tokie klausimai tokiai gelininkei
liezuvis.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 04 19, 19:20)
apie tas plastmases irgi reikia patupinet-maniskes po ziemos kad iskilnojo,tai kaip traukiau lauk rolleyes.gif
Papildyta:

mulcas megejas pasisiukslint,geriiau jau kankoreziai,tik jie pas mane po ziemos prarado prekine isvaizda biggrin.gif 
Is akmeneliu geriausia stambesni ploksti,yiesiai is pajurio mirksiukas.gif
Papildyta:

sita ide4ja liuks-ja priimsime ir igyvendinsim,gal gali imest kokia nuoroda mirksiukas.gif

Va cia ivedziau borders irismete tukstanti su trupuciu nuotrauku doh.gif . Ziurejau ziurejau ir radau, bet nepamenu kur . Man rodos pirmam simtuki smile.gif My Webpage
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 04 19, 20:02)
Va cia ivedziau borders irismete tukstanti su trupuciu nuotrauku doh.gif . Ziurejau ziurejau ir radau, bet nepamenu kur . Man rodos pirmam simtuki smile.gif My Webpage

o kaip cia ieskot? blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 04 19, 20:07)
o kaip cia ieskot? blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

I search langeli reikia ivesti angliskai pvz borders arba gardens, roses....Nius koki nors zodi ir spaust ant go, o tada ismeta labai daug nuotrauku
Atsakyti
Žadėtoji foto kaip atrodo turima heuchera (pernai pavasarį pirkta )

user posted image
Atsakyti
Padekite atbukusiam protui doh.gif savo jegomis niekaip nesumastau. Noreciau pasinaudoti jusu mintimis ir idejomis.Ka galeciau pasodinti i sita "dideli" zemes lopa salia bergenijos , besikalancios viendienes ir dar nespejusios islysti knifofijos.Kurmiai priverte sumazinti pjaunamos zoles kieki, sek nesejus toj vietoj zole, kurmiams ji matomai butent toj vietoj nepatinka.Atsibodo kas savaitgali nuimineti zemes pertekliu biggrin.gif . Taigi , papasakokite ka nors rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 04 19, 20:13)
I search langeli reikia ivesti angliskai pvz borders arba gardens, roses....Nius koki nors zodi ir spaust ant go, o tada ismeta labai daug nuotrauku

nu kaip taves nemylet? kaip ilindau,tai gyvensiu ten 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 19, 20:26)
Žadėtoji foto kaip atrodo turima heuchera (pernai pavasarį pirkta )

user posted image

siandien tokia grazuole nusipirkau,ar nekenks jai rugstesne zeme g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 04 19, 17:41)
Padekite atbukusiam protui doh.gif  savo jegomis niekaip nesumastau. Noreciau pasinaudoti jusu mintimis ir idejomis.Ka galeciau pasodinti i sita "dideli" zemes lopa salia bergenijos , besikalancios viendienes ir dar nespejusios islysti knifofijos.Kurmiai priverte sumazinti pjaunamos zoles kieki, sek nesejus toj vietoj zole, kurmiams ji matomai butent toj vietoj nepatinka.Atsibodo kas savaitgali nuimineti zemes pertekliu biggrin.gif . Taigi , papasakokite ka nors rolleyes.gif

bordine vaisgina tongue.gif (beje, po vaisgina krokai gerai gyvena mirksiukas.gif )
Atsakyti