QUOTE(DeeDee @ 2009 04 18, 09:30)
Čia rašo - -
Turkestaninės (T. turkestanica Regel) panašios į keliažiedes. Taip pat labai ankstyvos. Užauga iki 10 cm aukščio, ant vieno stiebo žydi po 2-8 žiedelius.
o kitur radau vertinį -
azijinės
kuo toliau i miska...
dabar jau sakyciau, kad manosios labiau i T.bifloriformis panasios (tikrai ne 10 cm, kaip T.turkestanica)
.
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 18, 15:24)
buvau prie megos
nu tokio katilelio neradau ir siaip visi tvirtina, kadkatileliui pavesis nelabai, o ten pas mane prie hortenzijos tai tikrai pavesis, dar tam kitam plotely saules biski gauna, bet kur hortenzija, tai ten ir puse tokia ir dar verandos kampas, tai saules nebuna, tai matyt katilelis nelabai,
o dar ir po hortenzija, tai vos nenusipirkau mazosios ziemes, dar sakiau pagalvosiu, ka dar jus pasakysit, jei ka, ryt nuvaziuosiu ir nupirksiu
pavesyje tkiu mazu sliauzianciu po hortenzija dar soule sinavada
tai jau baltakraste melsve, bordo heichera, brunera turiu (brunera nebuvo vidos siulytame variante, nu bet nupirkau, bandysiu ir jai vietos rast
)
kaip cia reikes dabar apsiginti del to portenchlagiana katilelio
- dar karta perskaiciau google nuorodas, visur raso saule (savaime suprantama) ir pusiau pavesis (netgi labiau tinkama), o forume dar raso, kad ir pavesy zmones augina (bet tai cia salyginai gali buti manomas ir p.pavesis). Prekeiviams turbut vos tik isgirdus zodi katilelis, kyla asociacijos su saule... As tau ji siuliau kampe prie groteliu, o po hortenzija - armenine zydre
, bet tau geriau matyt koks ten pavesis, is nuotraukos sunku suprasti.
Sinavadai ir astilbes grazu - tik nesupratau, tu cia apie sliauzianti sinavada kalbi
?
O bruneros nesiuliau, nes nesu ju fane
.
Man tokios stambialapes melsves (pilkais arba melsvais lapais) grazios:
http://www.yatego.co...-blau--halycon-
http://www.pflanzenv...ec3a1fb23ca6c74
Jei vienam plotely sodinsi margalape, kitam prie krasto gali pasodinti vienspalve pilkai/melynai zalia. O gal ten ir
Sibirinis vilkdalgis augtu ar
Viendienes (kazkas su viksviniais lapais).