QUOTE(Kristuks @ 2009 04 17, 16:08)
Sveikos,
o rododendrai "maximiniai" prigyja? gal kas bandėte pikrti? ir ar atitinka spalvos? čia brangu ar ne - 29, 39 litai?
o rododendrai "maximiniai" prigyja? gal kas bandėte pikrti? ir ar atitinka spalvos? čia brangu ar ne - 29, 39 litai?
neaišku, koks ten jų aukštis, prieš gal kokius 4 metus turguj už nemenką krūmą 35Lt mokėjau - daugiau pavažinėk po prekybvietes, Botanikos sode būna normaliom kainom, o Zapyškio medelynas rudeniop dideles nuolaidas taiko ( iki 70%)
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 17, 16:17)
<...>
tuo labiau, kad pas mane gelynu nelabai ir yrt, tas kampas ir va tie du miniatiuriniai ploteliai, tai kampas toks ne viss uzzeldintas, o sitie butu grazu, kad gal pilni butu, tik as visad tam bijojau ryztis, nes galvoju ne man....tokiai 'gelininkei"
tuo labiau, kad pas mane gelynu nelabai ir yrt, tas kampas ir va tie du miniatiuriniai ploteliai, tai kampas toks ne viss uzzeldintas, o sitie butu grazu, kad gal pilni butu, tik as visad tam bijojau ryztis, nes galvoju ne man....tokiai 'gelininkei"
o jūs nenorit kapitaliau į aplinkos tvarkymą pasižiūrėt? Kiek pamenu, medinukas ten - tik fit fit, nugramdot senus dažus ir nudažot naujai ( esu ne kartą dažius, nieko ten labai sudėtingo nėra ); pamatus taip pat "pasiremontuojat" ir nebereiks kažką slėpti
Papildyta:
QUOTE(linuke_ @ 2009 04 17, 16:26)
Sveikos Jūs čia patyrusios sodininkės, gal galėsit man patarti
Noriu apsodinti pakraštį. Tiksliau tą apsodinimą pradėjau pernai, o dabar noriu papildyti. Plotas - siauras ir ilgas - maždaug apie 0,5 m ir ilgis bus apie 10 m gal ir daugiau. Tai tarpas tarp tvoros ir įvažiavimo trinkelių. Tvora - tinklinė, kaimynai yra pasisodinę tujas (paprastas, kiek suprantu). Aš tam plotelį pernai įkurdinau dvi hortenzijas žydinčias ružavai ir rudeniop paraustančiais lapais. Ir sugalvojau, kad norėčiau aš tam plotely pasodinti kokių nors visžalių augalų, kad jis žiemą nebūtų niūrus. Kiek žiūrinėjau - pagal fomą labiausiai tinka kadagiai Sky rocket arba Blue arow, nes ten reikia labai siaura laja. Tik nežinau ar gražiai žiūrėsis, nes kadagiai tai melsvi, o hortenzijos ružavos/raudonos ir mąstau ar tiktų į kompaniją kokie geltonspygliai žemi šliaužiantys ar rutuliški spygliuočiai (gal pagyvintų ar pašviesintų tą patvorį), ar jau geriau rinktis neutralų - žalią
Yra prisodinta ir žolinių augalų (melsvių, viksvų, ružavos astilbės ir ružavi šilokai, rasakilos). Na, bet šituos reikalui esant galima pašalinti, tik hortenzijas norėčiau palikti
Noriu apsodinti pakraštį. Tiksliau tą apsodinimą pradėjau pernai, o dabar noriu papildyti. Plotas - siauras ir ilgas - maždaug apie 0,5 m ir ilgis bus apie 10 m gal ir daugiau. Tai tarpas tarp tvoros ir įvažiavimo trinkelių. Tvora - tinklinė, kaimynai yra pasisodinę tujas (paprastas, kiek suprantu). Aš tam plotelį pernai įkurdinau dvi hortenzijas žydinčias ružavai ir rudeniop paraustančiais lapais. Ir sugalvojau, kad norėčiau aš tam plotely pasodinti kokių nors visžalių augalų, kad jis žiemą nebūtų niūrus. Kiek žiūrinėjau - pagal fomą labiausiai tinka kadagiai Sky rocket arba Blue arow, nes ten reikia labai siaura laja. Tik nežinau ar gražiai žiūrėsis, nes kadagiai tai melsvi, o hortenzijos ružavos/raudonos ir mąstau ar tiktų į kompaniją kokie geltonspygliai žemi šliaužiantys ar rutuliški spygliuočiai (gal pagyvintų ar pašviesintų tą patvorį), ar jau geriau rinktis neutralų - žalią
Yra prisodinta ir žolinių augalų (melsvių, viksvų, ružavos astilbės ir ružavi šilokai, rasakilos). Na, bet šituos reikalui esant galima pašalinti, tik hortenzijas norėčiau palikti
Sky rocket'as mėlynesnis, Blue arow - nėra toks mėlynas, o ten pakankamai apšviestas plotelis? Kaimynų tujos jau suaugusios, neužstoja šviesos? Be to, mažiukai Blue arow - siauručiai krūmeliai, tačiau su laiku vistiek skersmuo bus ~1m ir jiems reikia saulės
palei pat žemę šliaužiantys kadagiai bus po sniegu - nesimatys, jiems taip pat saulės reikia. Pagal kitus augalus, lyg ir pavėsinga vieta gaunasi. Be to be spygliuočių yra ir lapuočių visžalių - auginu leukotoją, žiemą būna įspūdingais raudonais lapais su vos vos baltais ploteliais, vasarą - labiau žalias; yra ir žolinių augalų visžalių, tik pasiknist reikia. Tiesa, o kur jūs sniegą nuo takelio verčiat, nebus taip, kad dabar norim kažko žaliuojančio, o žiemą viskas pranyks pusnyse?