QUOTE(vida777 @ 2009 04 17, 15:05)
as tavo vietoje tuose ploteliuose prisodinciau kuo daugiau augalu, kad jis butu tiesiog visas apzeles - pirmiausia, kad maziau matytusi pamato ir sienos palei pamata, antriausia - atrodo, kad ten daugiau gelyno kaip ir nera, is karto prasideda trinkeles.
Tu neziurek toli i ateiti kada kas suaugs, bet daryk tuose ploteliuose mini kompozicijas is ivairiu augalu (mazdaug kaip dideliuose vazonuose). Nemanau, kad nusipirksi didelius kelmus melsviu arba heucheru, o mazus gali sodinti ir kartu - tegu lenda tie augalai vienas po kitu, tegul persipina... Po metu kitu, kas bus per daug issipletes arba trugdys kitiems, ta apmazinsi. Jei pirksi bordine heuchera, tai sodink prie pat krasto kuo arciau sviesiu trinkeliu, uz jos - melsve. Kol melsve suzaliuos, ta vieta pridengs heucheru lapai, o veliau melsve uzkris ant tamsiu rusio groteliu. Kampe prie pat groteliu salia heucheros gali ikisti sliauzianciu baltais smulkiais ziedeliais katileliu (viszaliai, zydi visa vasara)
Campanula portenschlagiana, kitoj pusej heucheros link hortenzijos patupdyti margalapes smulkialapes gebenes kelmeli (jos letai auga), po hortenzija prisodinti snieguoliu, o arciau bortelio - armeniniu zydriu eilute (zydi melynai ir jau is rudens suzelia). Zieme sitam plote lyg ir nebetelpa
.
dekui, man jau skamba graziai, bet bijau, kad nesugebesiu
nors gal pabandyti verta
va as net uzsisaugojus toki pilna pavesio vaizdeli...man grazu.....
tuo labiau, kad pas mane gelynu nelabai ir yrt, tas kampas ir va tie du miniatiuriniai ploteliai, tai kampas toks ne viss uzzeldintas, o sitie butu grazu, kad gal pilni butu, tik as visad tam bijojau ryztis, nes galvoju ne man....tokiai 'gelininkei"