QUOTE(DeeDee @ 2009 04 16, 12:02)
pernai pirkau mugėj Draugystės g. Senukų stovėjimo aikštelėj, pas tokį vyruką su akinukais. Tik nepamiršk, kad purpurinė spalva pranyks, jei dirvos nedengsi šviesiais akmenukais. Pati taip pat šešėly pasisodinus, šalia ~30cm aukščio Puntuko (
) ir aplink priberta balto "marmuro" iš TP.
Kasiopėja, turiu po ranka D.G. Hessayon "Viskas apie gėles jūsų sode" ( pažodinis vertimas iš rusų k.), čia taip pat randu terminus - vasaržaliai ir žiemojantys lapai
Ir aš pasižiūrėjausavo knygose prie vienų veislių parašyta evergreen, o prie kitų ne. Ir aš sekmadienį savas nufotkinsiu pamatysit kaip jos skiriasi
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 16, 12:02)
pernai pirkau mugėj Draugystės g. Senukų stovėjimo aikštelėj, pas tokį vyruką su akinukais. Tik nepamiršk, kad purpurinė spalva pranyks, jei dirvos nedengsi šviesiais akmenukais. Pati taip pat šešėly pasisodinus, šalia ~30cm aukščio Puntuko (
) ir aplink priberta balto "marmuro" iš TP.
Kasiopėja, turiu po ranka D.G. Hessayon "Viskas apie gėles jūsų sode" ( pažodinis vertimas iš rusų k.), čia taip pat randu terminus - vasaržaliai ir žiemojantys lapai
Jei pavėsy, tai ta purpurinė spalva turėtų išlikti. Tik akmenukai turėtų paryškinti raudoną spalvą
o ką reiškia iš TP ?
Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 16, 12:22)
Tokia bordo lapais pas mane kur dabar atrodo kaip šiūkšlynėlis
bet vasarą vis tiek graži
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2009 04 16, 12:23)
akmenukai nedažo lapų spalvos
tiesiog šviesiame fone bordo spalva ryškiau "šviečia"
Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 16, 11:50)
aciu, lyg ir apsiprendziau, kad sodinsiu heuchera, bus idomu susipazint su nauju augalu
o kiek ji pleciasi, ten man vienos uzteks ar koki9as 2 reiktu sodint?
o kazi kur ju galima nusipirkt, kai buvo zemkej muge tai maciau ju pirkt,o dabar kur gaut?
ir jas kada galima jau sodinti i nuolatine vieta?
dekui uz atsakymus
Kataloge prie visų heucherų rašo 7-12 /m , tik micrantha Palace Purple 5-9 /m
Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 16, 14:57)
as jau buvau iki vyduno alejos nuleus, bet ten turi tik vienos rusies (pavadinimo nepsake) ir ne bordo, tai as jau vos nenusipirkau melsviu
stovejau stovejau, ir jau lyg ir issirinkus buvau, bet kazkaip nenusipirkau. nu as kaip visad-uzsidegu ir man reikia cia ir dabar
kai neradau ko noriu, tai galvoju gal prie melsviu likti, jos man grazu butu, tik va jei sugalvociau kaip padaryt, kad pavasari anksti nebutu nykus tas kampas.
del tu akmenuku tai galvoju bar bus grazu, kai salia didelis pilkas trinkeliu plotas ir ten pilki akmenukai
ir tas pamatas nelabai grazus, o dar salia rudos spalvos grotos, tai ar tikrai nebus taip, kad nesimatys jos grozio
, be to kaip suprantu heucheros lapija tai zema, tik jos aukstis tie 50 cm gaunasi kai zydi, ar ne?
dar atkreipk dėmesį, kad heuchera ir hortenzija būna dekoratyvios tuo pat metu vasaros antroj pusėj ir rudenį. Nieko neturi pavasariui- vasaros pradžiai
Papildyta:
QUOTE(MAMICY @ 2009 04 16, 19:14)
Sveikos,
turejau tokia vizija, pasidaryti kieme geliu a la kalna, a la alpinariuma... zodziu tokia negalutine vizija... siandien kai jau man liepe apibrezti kur tas mano kalnas bus, man tokia abejone sukirbejo... to kalno siaurine puse bus kartu ir fasadine puse... ji saules tikriausiai nelabai gaus, nes is rytu, saule uzstos namas, is vakaru, tvora... kazi yra augalu kurie tokiom salygom augs? noretusi, kad ne tik samanos ir kokie grybai butu
Džiaukis, kad tokia pusė bus fasadinė. Galėsi susisodinti pačius fantastiškiausius augalus
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2009 04 16, 21:41)
As tai noreciau apginti kureja sito reikalo. Prisiminkite, kad cia eskizinis variantas. Jei teisingai supratau uz ji sumokejote 200Lt? Tai viskas normalu. Parodyta sutartiniais zenklais kas kur mazdaug turi buti, padarytas zonavimas.
Del to dziungliu- pabandyk landsafto programoje pazymeti medzius tarp kuriu tu normaliai palieki nuo 2 iki 5 metru. Tai jie susilieja paveikslelyje. Tikrai atrodo kaip dziungles. Be to, cia juk is esmes ir yra paveikslelis. Jei nenori moket pinigu, turi jau susigalvoti pati ka sodinsi, nes nieko konkretaus cia neparinkta. Nebent galima atsirinkti, kad toj ar kitoj vietoj zydintys krumai.
Papildyta:
QUOTE(Larissa @ 2009 04 16, 22:05)
Sveikutė
Įdėk planą iš viršaus, kad ir ranka papaišytą, bet, kad būtų pmaždaug proporcijos. Man kažkaip atrodo, kad tos plytos sklypo vidury styro