Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(*MONAMI* @ 2009 04 16, 10:40)
blush2.gif  būtent,kad atsimena  blush2.gif nes skaičiau,kaip pernai mažinot savo gėlynus ir lauk metėt šilropes  ax.gif  sakau gal ir šiemet ką mažinsit  biggrin.gif  blush2.gif

valio clap.gif clap.gif clap.gif kaip faina kad pamenat
na jei ka retinsiu butinai pasakysiu jau pasimokiau tikrai tokios klaidos nepadarysiu ir nemesiu nei vienos geleles o siemet kaip niekada visai nedaug tu silropiu prisiveise bet dar anksti jos dar nesubujojo ziuresiu kaip kaip as siemet igyvendinsiu planus ka priplanavus o planu daug tik galimybes ... zodziu smagu kad neuzmirsta (tik gaila kad su minusiuku blush2.gif nu bet zmogus gyveni ir mokaisi doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(pukučiai @ 2009 04 16, 07:07)
zodziu smagu kad neuzmirsta (tik gaila kad su minusiuku  blush2.gif  nu bet zmogus gyveni ir mokaisi  doh.gif )

Tai kad kaip tik su pliusiuku - čia visi tik ir laukia, kada kuri ką nors sugalvos mažinti/išmetinėti (kad galėtų priglausti)... lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 04 16, 09:32)
Ačiū, kad pataisei  4u.gif  To ir norėjau paklaust, ar reik kiekvienais metais jas iškasinėt, ar galima kaip kokias pvz. lelijas kas 3-4 metus išskirstyt.

su naujai pirktomis tulpėmis dar neeksperimentuoju, kolkas jos migruoja pagal sezoną. Knifofija kelis kartus minėjo, kad "veislinius" svogūninius ( tulpes, hiacintus, krokus, narcizus) geriau iškasinėt, antraip kasmet praranda savo dekoratyvumą wink.gif
Atsakyti
QUOTE(pukučiai @ 2009 04 16, 10:07)
...nemesiu nei vienos geleles...

mes prieš pora dienų su drauge turėjom smagaus pasikapstymo ta tem lotuliukas.gif
netoli mūsų pamiškėje tokioj dauboj daugelis kaimynų išverčia visokias greit pūvančias kiemo sąšlavas, tipo išgrėbstytos vejos atliekas, išravėtų gėlynų liekanas, tai bevaikštinėdamos užmatėm, kad ten kiša nosis nemažai augalėlių - tulpės, snieguolės, vilkdalgiai, perkūnropės ir pan., o draugė kaip tik gėlyną įrenginėja, tai pačios iš savęs besijuokdamos kaip puolėm tuos šabakštynus "inventorizuot", pririnkom visokio gėrio draugei thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 04 16, 10:11)
Tai kad kaip tik su pliusiuku - čia visi tik ir laukia, kada kuri ką nors sugalvos mažinti/išmetinėti (kad galėtų priglausti)...  lotuliukas.gif

blush2.gif ax.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Na va, paskambinau, tuoj atsius komp. varianta. Augalu nesurašyta niekas, jokiu pavadinimu. MAt su augalu pavadinimais, ju pririšimais, visokiais aukščiais ir apšvietimais ir kt. kaina yra 500 Lt. Mes pabandeme paimti eskizini projektuka uz 200 Lt. i sia kaina ieina ir samata. Taigi informacijos kaip ir tokios gavome ir bendra daugmaz vaizdeli. Aišku, jeigu jau nieko neišeis patiems pasigilinti ir išsiaiškinti, tai teks palaisvinti pinigine. Bet... man pačiai idomu jau dabar darosi tie augalai, o be to Jusu nuomone apie juos. Juk mano namas, mano aplinka. Nesamdysime darbininku, kad juos susodintu. Mat augalu susodinimas firmeleje kainuoja 1500 Lt doh.gif , ohoho. Darbu tokiu nebijau smile.gif Pati pasidarysiu. Matyt irgi patapsiu šios temos dažna lankytoja smile.gif
Tuojaus idesiu nuorodele arba foto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natusia @ 2009 04 16, 10:15)
Na va, paskambinau, tuoj atsius komp. varianta.<...>. i sia kaina ieina ir samata.

suintrigavai blink.gif tai vadinasi papiešė piešinuką, kaip gražu galėtų būti, prisodino kiemą "balvonų" ir psio g.gif o tu bandyk fantazuoti koks "balvonas" ten auga? o kas tada sąmatoje? bendra augalų kaina, kurių pavadinimų nė neįsivaizduoji? tikrai labai įdomu pasidarė bigsmile.gif
tik štai į kiemą su mažuoju planuoju keliaut tuoj pat, gausiu vėliau už visas susipažint ką ten tau sukūrė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 16 balandžio 2009 - 09:21
QUOTE(jolaxus @ 2009 04 16, 10:19)
suintrigavai blink.gif tai vadinasi papiešė piešinuką, kaip gražu galėtų būti, prisodino kiemą "balvonų" ir psio g.gif o tu bandyk fantazuoti koks "balvonas" ten auga? o kas tada sąmatoje? bendra augalų kaina, kurių pavadinimų nė neįsivaizduoji? tikrai labai įdomu pasidarė bigsmile.gif

būtų pirkę už 500Lt, būtų gavę ir augalų sąrašą. Už 200Lt tik eskizas - viskas čia tvarkoj ( taip sakant know-how nenusipirko wink.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 16 balandžio 2009 - 09:25
Aš iš mamos vakar pilna bagažine vakar grįžau. Jurginai, vilkdalgiai, hortenzija. Raktžolių atsiprašiau (pernai jos man nepatiko) ir pasikasiau. Vyriškis pamatęs mano lobius baisiai pyko lotuliukas.gif

QUOTE(jolaxus @ 2009 04 16, 07:14)
mes prieš pora dienų su drauge turėjom smagaus pasikapstymo ta tem lotuliukas.gif
netoli mūsų pamiškėje tokioj dauboj daugelis kaimynų išverčia visokias greit pūvančias kiemo sąšlavas, tipo išgrėbstytos vejos atliekas, išravėtų gėlynų liekanas, tai bevaikštinėdamos užmatėm, kad ten kiša nosis nemažai augalėlių - tulpės, snieguolės, vilkdalgiai, perkūnropės ir pan., o draugė kaip tik gėlyną įrenginėja, tai pačios iš savęs besijuokdamos kaip puolėm tuos šabakštynus "inventorizuot", pririnkom visokio gėrio draugei  thumbup.gif

Oi, o galima užsisakyti ekskursiją į tą jūsų šiukšlynėlį? (jeigu ten ko nors dar liko) lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 16 balandžio 2009 - 09:27
ne, ne. Sąmatoje tik trinkeles, tvora ir visa kita, žodžiu darbai ir medžagos, dar vejos irengimas: 7 arai = 6035 Lt (su PVM) + sėklos, trąšos+ herbicidai 620 Lt
. Na niekaip neatsiunčia. g.gif
GAl kam butu idomu, tiesiog siaip, vat stai toko projekto igyvendinimas, kuri idesiu, kainuotu nei daug , nei mažai g.gif tik doh.gif apie 50000 Lt
Be augalu , ju susodinimo.
Tai aš suprantu, ka mes pirkome. Viskas tik taupant lėšas. Aš ir suprantu, jei nieko neišeis, pirksime ir likusia dali projekto.
Aciu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natusia: 16 balandžio 2009 - 09:34
QUOTE(pukučiai @ 2009 04 16, 09:07)
valio  clap.gif  clap.gif  clap.gif  kaip faina kad pamenat
na jei ka retinsiu butinai pasakysiu jau pasimokiau tikrai tokios klaidos nepadarysiu ir nemesiu nei vienos geleles o siemet kaip niekada visai nedaug tu silropiu prisiveise bet dar anksti jos dar nesubujojo ziuresiu kaip kaip as siemet igyvendinsiu planus ka priplanavus o planu daug tik galimybes ... zodziu smagu kad neuzmirsta (tik gaila kad su minusiuku  blush2.gif  nu bet zmogus gyveni ir mokaisi  doh.gif )

Pamenam pamenam, kaip galėtume pamiršti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 15, 16:13)
Jei bijai, kad neatžels ilgai, tai dėk gebenes, bet šalia melsvių. Ir dar kokių pavasarinių gėliukių, kurios nunyks kai išlys melsvės. Bet hortenzijos žiedynai ilgai išlieka ir dar prasitęsia jos dekoratyvumas.
Vietoj melsvių dar tinka heucheros ( man gal melsvės gražiau ), bet jos irgi vėlai atželia.
user posted image

O tas kadagys ir tuja vis tiek tokiom sąlygom netinka  schmoll.gif  mirksiukas.gif

as nelabai isivaizduoju tada kur tads gebenes salia melsviu det blush2.gif priekyje, kazkur sine ar uz ju blush2.gif g.gif

QUOTE(DeeDee @ 2009 04 15, 16:53)
ar visos vėlai atželia?  unsure.gif Turima visžalė ir lapų net nemąstė mesti, t.y. dekoratyvi visad.

QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 15, 18:26)
Kai kurios ir dabar gražiai atrodo ( tokios labai garbanotais lapukais ). O kitos dabar su tokiais apvytusiais lapais.  ax.gif Toks biski šiukšlynėlis.

tai vistik kaip su ta heuchera-ji velai atzelia ar viszale g.gif

Bandau deliot pliusus ir munusus.
melsviu pliusai:
1.pakankamai grazios ir man rodos graziai atrodytu salia hortenzijos (bent jau kiek foto buvau radus, tai graziai ziurisi smile.gif )
2.man rodos dydis smulkesniu melsviu butu kaip tik
3. pavesyje jauciasi puikiai ir lengva augint, nereik ypatingu sugebejimu, gelininkui-pradinukui kaip tik

melsviu minusai:
1. velai atzelia
2. kazkada turejau, isnaikinau, tai tiesiog noretusi kazkokiu nauju geliu isbandyt

andromedos kaip supratau nuodingos, tai atkrenta, virziai gal man asmeniskai nelabai, be to saules saket daugiau reikia, tai va klausimas del heucheru-ar jos ilgiau (tiksliau anksciau) dekoratyvios uz melsves buna, na man dar bruneros grazu ax.gif

beje, gal kas zino ar Kaune dar bus kada greitai kokia sodininku muge? g.gif
Atsakyti