Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(vida777 @ 2009 04 15, 15:03)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 
na is taves mokytis, mokytis, ir dar karta mokytis  thumbup.gif ...
bet kaip as pasiuntu, kai MB mane bando itikinti, kad niekas taip nedaro, kaip as darau (tiksliau, kaip jis nenori, kad as daryciau)  aggressive.gif .
tai tu galvoji, kad cia as fotkinau... as irgi nedrystu  biggrin.gif , arba jei jau reikalas labai didelis, tai pataikau, kai zmones i darbus iseje buna blush2.gif .

Reikia man koki planeli sukurt kaip saugiai svetimus kiemus paparacint hihihi.gif Gal telefonu reikia bandyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 04 15, 14:46)
Tai as todel ir klausiau ar ji geles sodins. Nes su geliu migracija tai tikrai netinka toks budas. Ar tu ir krumus bei medelius pastoviai stumdai? Is tikruju tai jei jau darai toki dalyka, tai turi zinoti kas ir kaip. Issirenki kompoziciskai vietas, susidelioji augalelius ir kai jau nusprendi kad tikrai taip, tada kerpi, kasi ir t.t.

Tave paskaitai ir atrodo, kad viskas taip paprasta ir lengva doh.gif Man kas lieptu sudaryti plana gelynui, tai geriau prasyciausi darza sukasti... biggrin.gif Man su planavimu ir strategavimu tikrai ne kas. Va kai susodinu, tada ir matau - tinka, netinka, grazu-negrazu. Kai auga irgi matosi , ar dirva, ar vieta tinka, ar neskursta... As daugiau praktike, ne teoretike ax.gif Mokausi is savo klaidu.
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 15, 09:09)
vakar atsigulus vis sukau smegenis apie savo gelynus doh.gif Aciu uz jusu visu mintis, as vis tokia neapsisprendzianti ir man su dfantazija visad buvo sunku, as praktike ir tiksliuke doh.gif
na, kiek skaitinejau internete, tai daug kur rasoma, kad hortenziju grozi melsves isryskina ir tai derantys augalai, foto radau kur hortenzija su melsve tai grazu, tik gal pas mane plotas per mazas. vien ziemes gal butu per zemas augalas, nes noretusi, kad biski uzdengtu ir ta pamata g.gif  bet vakar guledama masciau, kad gi melsves labai velai atzelia, hortenzja irgi, tai ilgai pavasari tas plotelis butu nykus, nebent svoguniniu tada kokiu ikist g.gif
andromedas tokias tai pirma karta girdziu, eisiu tuoj interento platybese ju ieskot smile.gif
nu kai planavay kita plotely tuja su kadagiu (geltona tuja ir melynas kadagys), tai visai nieko, as ten jau kadagi pakeiciau, bet ir tas netinkas, jei ji iskelsiu, tai ir man kazkaip ta viena tuja nelabai schmoll.gif  jus cia mane ikalbesit tuoj kitam ploteli ne tik kadagi, bet ir tuja iskelt ir daryt tada kazka naujai blush2.gif
virziai irgi man nauja gele, girdetam, bet kazkaip daugiau nesigilinau, bet jei jiems reikia daugiau saulutes, tai nelabai, nes tam kampe, tai praktiskai saules nebuna isvis doh.gif

beje, vakar internete skaitinedam,a radau tiek info, kad prie hortenziju dera ir ju grozi isryskina:
dygialapis bugienis
rododendras
melsves
paparciai
gebene
zieme

paskaiciau, kad andromeda arba kitaip balzuva yra nuodinga, o pas mane auga maze, tai baisu, kad uzsimanys paragaut doh.gif bet kaip supratau jos viszales, tai durnai paklausiu, bet taip iseina, kad ziemai nenumeta lapu g.gif 
o kada melsves atzelt pradeda g.gif

Jei bijai, kad neatžels ilgai, tai dėk gebenes, bet šalia melsvių. Ir dar kokių pavasarinių gėliukių, kurios nunyks kai išlys melsvės. Bet hortenzijos žiedynai ilgai išlieka ir dar prasitęsia jos dekoratyvumas.
Vietoj melsvių dar tinka heucheros ( man gal melsvės gražiau ), bet jos irgi vėlai atželia.
user posted image

O tas kadagys ir tuja vis tiek tokiom sąlygom netinka schmoll.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 15, 17:13)
Vietoj melsvių dar tinka heucheros ( man gal melsvės gražiau ), bet jos irgi vėlai atželia.
user posted image

ar visos vėlai atželia? unsure.gif Turima visžalė ir lapų net nemąstė mesti, t.y. dekoratyvi visad.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 15 balandžio 2009 - 17:14
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 15, 16:53)
ar visos vėlai atželia?  unsure.gif Turima visžalė ir lapų net nemąstė mesti, t.y. dekoratyvi visad.

Kai kurios ir dabar gražiai atrodo ( tokios labai garbanotais lapukais ). O kitos dabar su tokiais apvytusiais lapais. ax.gif Toks biski šiukšlynėlis.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 04 15, 15:20)
Reikia man koki planeli sukurt kaip saugiai svetimus kiemus paparacint hihihi.gif Gal telefonu reikia bandyt g.gif

as irgi jau taip drasiai nepaparacinu :ax:taikausi,kai nieko nera lauke blush2.gif bet pas mane pensininku rajonas,tai nezinau kur jie visi sulinde buna,gal kiemelyje sauluteje sedi - o gal pro uzuolaidu tarpa ir ziuri doh.gif rolleyes.gif

QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 15, 17:13)

heucheros tai pas mane jau senai visos su lapais,o melsves tai tik lenda is zemes...bet as jums nepatareja biggrin.gif pas mane jau baltas rododendras tuoj tuoj zydes,tik kazko jis dabar kai skleidzias rozinis atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
Na merginos matau, kad su jumis neprapulsi thumbup.gif sitiek patarimu yahoo.gif
Gal dar padesite blush2.gif
Prisiminiau, kad rudeni iskasiau hortenzija roziniais ziedais ir pasodinus i vazona nunesiau i garaza. Tik dabar pamaciau, kad ji leidzia naujus lapelius, o lapeliai tokie skurdus, kad ji man nenugaistu g.gif Gal zinote ka su ja reiktu daryti? Ar man i namus inesti ar i siltnami ar dar kazka? O gal i lauka ja jau sodinti? blush2.gif
Atsakyti
oi uzmirsau pasigirti cool.gif ( blush2.gif )nusipirkau oleandra (is sirdies skausmo,dvi gelytes,kurias auginau i puodus ant terasos-neperziemojo verysad.gif ) ir brugmansija,na bet tokia nupiepusia- poros sprindziu dydzio,tikiuosi, kad pavyks i dideli medi uzaugint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 04 15, 11:46)
Tai as todel ir klausiau ar ji geles sodins. Nes su geliu migracija tai tikrai netinka toks budas. Ar tu ir krumus bei medelius pastoviai stumdai?

nea, aš tik gėles... ax.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif Kas mane prisimena ax.gif
Nesilankau cia, kad sirdele neskaudetu rolleyes.gif Tenka dabar gyventi bute, ir namuose lankyts retai unsure.gif Tai teko trumpam pakeisti laisvalaikio praleidima - fotografija, mezgimu ir knygom ax.gif Nesiskundziu, nes zinau kad ne ilgam irnesakyk.gif
Bet uztat su kokiu malonumu griztu namo, ir ikisu rankas i zeme wub.gif

Stai mano eleboras ax.gif Pernai kamyne dave visai maziuliuka, o siemet jau suzydejo bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(slyvuslyva @ 2009 04 15, 20:28)
Prisiminiau, kad rudeni iskasiau hortenzija roziniais ziedais ir pasodinus i vazona nunesiau i garaza. Tik dabar pamaciau, kad ji leidzia naujus lapelius, o lapeliai tokie skurdus, kad ji man nenugaistu  g.gif  Gal zinote ka su ja reiktu daryti? Ar man i namus inesti ar i siltnami ar dar kazka? O gal i lauka ja jau sodinti?  blush2.gif

artimiausiom naktim iki -7 bent jau Kaune prognozuoja. Jei nepamirši pasidomėt, kokia temp. naktimis ir dangstyti agroplėvele, gali sodint - pati dar palaukčiau ir augalėlį palaikyčiau kolkas namie wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 04 15, 20:51)
Labukas  4u.gif Kas mane prisimena  ax.gif
Bet uztat su kokiu malonumu griztu namo, ir ikisu rankas i zeme  wub.gif

Stai mano eleboras  ax.gif Pernai kamyne dave visai maziuliuka, o siemet jau suzydejo  bigsmile.gif

mėnulėlis bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(slyvuslyva @ 2009 04 15, 19:28)
Na merginos matau, kad su jumis neprapulsi  thumbup.gif  sitiek patarimu  yahoo.gif
Gal dar padesite  blush2.gif
Prisiminiau, kad rudeni iskasiau hortenzija roziniais ziedais ir pasodinus i vazona nunesiau i garaza. Tik dabar pamaciau, kad ji leidzia naujus lapelius, o lapeliai tokie skurdus, kad ji man nenugaistu  g.gif  Gal zinote ka su ja reiktu daryti? Ar man i namus inesti ar i siltnami ar dar kazka? O gal i lauka ja jau sodinti?  blush2.gif

Į šiltnamį nenešk, nebent nakčiai, o po truputį grūdink, nes jei ilgam paliksi kieme pirmą kartą, visi lapeliai nudegs nuo saulės. Pastatyk pavėsyje, nuo vėjų apsaugotoj vietoj, nakčiai įnešk kur nors, o po keleto dienų jau gali keliolikai minučių ir saulytei parodyti, bet pradžioje tik trumpam.
Papildyta:
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 04 15, 19:51)
Labukas  4u.gif Kas mane prisimena  ax.gif
Nesilankau cia, kad sirdele neskaudetu  rolleyes.gif Tenka dabar gyventi bute, ir namuose lankyts retai  unsure.gif Tai teko trumpam pakeisti laisvalaikio praleidima - fotografija, mezgimu ir knygom  ax.gif Nesiskundziu, nes zinau kad ne ilgam irnesakyk.gif
Bet uztat su kokiu malonumu griztu namo, ir ikisu rankas i zeme  wub.gif

Stai mano eleboras  ax.gif Pernai kamyne dave visai maziuliuka, o siemet jau suzydejo  bigsmile.gif
user posted image

Pamenam pamenam, jau ir pasigesti suspėjom.
Atsakyti