vakar atsigulus vis sukau smegenis apie savo gelynus
Aciu uz jusu visu mintis, as vis tokia neapsisprendzianti ir man su dfantazija visad buvo sunku, as praktike ir tiksliuke
na, kiek skaitinejau internete, tai daug kur rasoma, kad hortenziju grozi melsves isryskina ir tai derantys augalai, foto radau kur hortenzija su melsve tai grazu, tik gal pas mane plotas per mazas. vien ziemes gal butu per zemas augalas, nes noretusi, kad biski uzdengtu ir ta pamata
bet vakar guledama masciau, kad gi melsves labai velai atzelia, hortenzja irgi, tai ilgai pavasari tas plotelis butu nykus, nebent svoguniniu tada kokiu ikist
andromedas tokias tai pirma karta girdziu, eisiu tuoj interento platybese ju ieskot
nu kai planavay kita plotely tuja su kadagiu (geltona tuja ir melynas kadagys), tai visai nieko, as ten jau kadagi pakeiciau, bet ir tas netinkas, jei ji iskelsiu, tai ir man kazkaip ta viena tuja nelabai
jus cia mane ikalbesit tuoj kitam ploteli ne tik kadagi, bet ir tuja iskelt ir daryt tada kazka naujai
virziai irgi man nauja gele, girdetam, bet kazkaip daugiau nesigilinau, bet jei jiems reikia daugiau saulutes, tai nelabai, nes tam kampe, tai praktiskai saules nebuna isvis
beje, vakar internete skaitinedam,a radau tiek info, kad prie hortenziju dera ir ju grozi isryskina:
dygialapis bugienis
rododendras
melsves
paparciai
gebene
zieme
paskaiciau, kad andromeda arba kitaip balzuva yra nuodinga, o pas mane auga maze, tai baisu, kad uzsimanys paragaut
bet kaip supratau jos viszales, tai durnai paklausiu, bet taip iseina, kad ziemai nenumeta lapu
o kada melsves atzelt pradeda
Jei bijai, kad neatžels ilgai, tai dėk gebenes, bet šalia melsvių. Ir dar kokių pavasarinių gėliukių, kurios nunyks kai išlys melsvės. Bet hortenzijos žiedynai ilgai išlieka ir dar prasitęsia jos dekoratyvumas.
Vietoj melsvių dar tinka heucheros ( man gal melsvės gražiau ), bet jos irgi vėlai atželia.