QUOTE(smth1 @ 2009 04 14, 22:41)
Mano kukliu supratimu, melsves ten nei pagal dydi, nei pagal faktura. Rinkis kazka smulkaus- manau zieme gerai atrodytu. Ir daugiau nieko. o sekanciam plotely, kuri tu sakei nuo sito skiria tik groteles, mano manymu netinka kadagys, nei tuja. Bet dar nesugalvojau mazo apvalaus pavese pakenciancio krumelio.
na, kiek skaitinejau internete, tai daug kur rasoma, kad hortenziju grozi melsves isryskina ir tai derantys augalai, foto radau kur hortenzija su melsve tai grazu, tik gal pas mane plotas per mazas. vien ziemes gal butu per zemas augalas, nes noretusi, kad biski uzdengtu ir ta pamata bet vakar guledama masciau, kad gi melsves labai velai atzelia, hortenzja irgi, tai ilgai pavasari tas plotelis butu nykus, nebent svoguniniu tada kokiu ikist
QUOTE(rozamunda @ 2009 04 15, 06:32)
per mazas plotelis,kad tiek augalu sudetum.Melsviu saknynas labai didelis,paskui kausis su hortenzija,viena kita stekens.Pagal dirvos rugstuma -sodink arba virzius arba andromedas,jie viszaliai .
andromedas tokias tai pirma karta girdziu, eisiu tuoj interento platybese ju ieskot
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 15, 07:27)
Papildyta:
O man būtų gražiausiai mėlynos spalvos melsvės ( gerai atmuštų gelsvą namą ), o kadagį ir tują išneščiau kur nors į saulutę, kur jie dug geriau jausis. O tam plotelį dėčiau rododendrą Cunningham's White, tas pačias mėlynas melsves ir heucherą . Vaizdelis gausis Ir augalai bus būtent pavėsiukui
O man būtų gražiausiai mėlynos spalvos melsvės ( gerai atmuštų gelsvą namą ), o kadagį ir tują išneščiau kur nors į saulutę, kur jie dug geriau jausis. O tam plotelį dėčiau rododendrą Cunningham's White, tas pačias mėlynas melsves ir heucherą . Vaizdelis gausis Ir augalai bus būtent pavėsiukui
nu kai planavay kita plotely tuja su kadagiu (geltona tuja ir melynas kadagys), tai visai nieko, as ten jau kadagi pakeiciau, bet ir tas netinkas, jei ji iskelsiu, tai ir man kazkaip ta viena tuja nelabai jus cia mane ikalbesit tuoj kitam ploteli ne tik kadagi, bet ir tuja iskelt ir daryt tada kazka naujai
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 15, 08:07)
Bet hortenzijos šaknys irgi labai stiprios, be to giliau nueina į žemę negu melsvių. O viržiams reikia daugiau saulutės.
Andromeda puikiai tiktų
Andromeda puikiai tiktų
virziai irgi man nauja gele, girdetam, bet kazkaip daugiau nesigilinau, bet jei jiems reikia daugiau saulutes, tai nelabai, nes tam kampe, tai praktiskai saules nebuna isvis
beje, vakar internete skaitinedam,a radau tiek info, kad prie hortenziju dera ir ju grozi isryskina:
dygialapis bugienis
rododendras
melsves
paparciai
gebene
zieme
paskaiciau, kad andromeda arba kitaip balzuva yra nuodinga, o pas mane auga maze, tai baisu, kad uzsimanys paragaut bet kaip supratau jos viszales, tai durnai paklausiu, bet taip iseina, kad ziemai nenumeta lapu
o kada melsves atzelt pradeda