Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(xxxsaulyte @ 2009 04 14, 10:40)
merginos - nerandu tarp tiek daug puslapių - kažkas rašė kuom purkšti Conikus nuo erkučių... Įtariu kad jos, nes ruduoti pradėjo spygliukai nuo namo sienos pusės... Padėkite prašau...  g.gif

Erkes naikina Vermitex'as, Karate, Neemazal + Fitovermas (kiaušinėlius ir suaugėlius).
"Sodo spalvose" 2001metų Nr.5 yra insekticidų lentelė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 11, 22:46)
o ka patarsit del situ mazu ploteliu g.gif
kampe hortenzija, o po ja plika zeme, ka galeciau ten pasodint, kad nebutu plika ir kad kol pvz ji atzelia, kad nebutu taip nyku  g.gif

user posted image

nu bandau deliot, jei salia hortenzijos pasodinciau melsviu, o priekyje dar zieme g.gif o mesle reiktu vienos rusies ar skirtingas? g.gif nu jo, paziurejus i foto, kai suzelia hortenzija, jau ten melsvems vietos nelebai, o ka jau kalbet apie kelias rusis doh.gif

gal kokia margalape graziau butu, nes mes turejiom ir zaliais lapais, tai ji labai stambi, margalapes smulkesnes, ir gal graziau butu. o meslviu turbut kokiam turguj galeciau rast, ane? g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 14 balandžio 2009 - 22:12
QUOTE(rokoko @ 2009 04 13, 22:31)
Matau,kad pribrendo reikalas nugnybti sanvitaliju daigiukus. kaip geriausia padaryti,kad nukirptos virsuneles lengvai isisaknytu?
ar uztenka tik kysteleti zemen?
naudoti isisaknijimo stimuliatoriu?

Mamce, Kasiopeja,atsiprasau, turejau galvoj SANVITALIJAS blush2.gif
Klausimas lieka atviras.

QUOTE(Tina* @ 2009 04 14, 09:09)
O cia kas dabar  blink.gif  g.gif pas mane jie taip graziai islinde, jau kokia 15 cm gal bus.

mano pentiniai vienoje vietoje uaga 4 metus - laikas juos persodint, paskaidyt [tain turejau galvoj sakydama ''plesyti'']
pas mane aukstesni jau.

QUOTE(išdykėlė @ 2009 04 14, 20:56)
Man tie žiedai atrodo tarsi neišsivystę  unsure.gif

taip. drinks_cheers.gif
bandysiu iziureti grozi rolleyes.gif

Atsakyti
mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 14 balandžio 2009 - 22:16
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 14, 22:47)
nu bandau deliot, jei salia hortenzijos pasodinciau melsviu, o priekyje dar zieme g.gif  o mesle reiktu vienos rusies ar skirtingas? g.gif nu jo, paziurejus i foto, kai suzelia hortenzija, jau ten melsvems vietos nelebai, o ka jau kalbet apie kelias rusis doh.gif

gal kokia margalape graziau butu, nes mes turejiom ir zaliais lapais, tai ji labai stambi, margalapes smulkesnes, ir gal graziau butu. o meslviu turbut kokiam turguj galeciau rast, ane? g.gif

Mano kukliu supratimu, melsves ten nei pagal dydi, nei pagal faktura. Rinkis kazka smulkaus- manau zieme gerai atrodytu. Ir daugiau nieko. o sekanciam plotely, kuri tu sakei nuo sito skiria tik groteles, mano manymu netinka kadagys, nei tuja. Bet dar nesugalvojau mazo apvalaus pavese pakenciancio krumelio.
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 14, 22:47)
nu bandau deliot, jei salia hortenzijos pasodinciau melsviu, o priekyje dar zieme g.gif  o mesle reiktu vienos rusies ar skirtingas? g.gif nu jo, paziurejus i foto, kai suzelia hortenzija, jau ten melsvems vietos nelebai, o ka jau kalbet apie kelias rusis doh.gif

per mazas plotelis,kad tiek augalu sudetum.Melsviu saknynas labai didelis,paskui kausis su hortenzija,viena kita stekens.Pagal dirvos rugstuma -sodink arba virzius arba andromedas,jie viszaliai .
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 11, 22:46)
prisiduodu 4u.gif
Veja sutvarkem, dabar laukiam kol suzaliuos. Vyras su kazkokiu idomiu tokiu grebliu su lenktais galais isgrebliavo (liko tokie ravai), patresem, palaistem, po poros dienu dar palijo, tai tikiuos bus grazi. Pelesis issigrebe, tai tresem paprastom trasom vejai g.gif

o ka patarsit del situ mazu ploteliu g.gif
kampe hortenzija, o po ja plika zeme, ka galeciau ten pasodint, kad nebutu plika ir kad kol pvz ji atzelia, kad nebutu taip nyku  g.gif

user posted image

cia tas kadagys man visai nepatinka, as ji isklelsiu, nes ten eina zemyn (matosi pagal bordiura kairej), ir tas kadagys ikrenta ir jo nelabai matyt,m tik priejus, visia jis ten negraziai atrodo, liks tuja ir viskas (tiesa dabar ten lenda hiacintai kur foto laumakes), o siaip jiem nuzydejus ten nieko is daugiameciu nera, tai kas tiktu i kompozicija su tuja. Plotelis ten nedidelis, koks 1-1.5 ilgio ir apie 50 cm plocio g.gif gal galvoju man patiktu, kad kazkas liptu truputi ant to bordiuro g.gif
user posted image

abu ploteliai yra salia, juo skiria grotos (foto biski matyti) ax.gif
ten pavesis doh.gif  tai net laumakes man nelabai zydejo ten doh.gif

turiu uolaskele ir vaistuti, gal ju kuri pasodint, nu man noriis kokio kiliminio augalo kazkur pas mane, gal jie tiktu i ta mano kampeli, ten irgi nebezinau ka sodint doh.gif  pvz salia kadagio, nes praeitais metais kai susodinau, tai to kadagio nebesimate doh.gif salia jo ir pries ji esancios geles ji tiesiog uzgoze doh.gif ka pvz galima pasodint i tarpeli tarp sidabrines eglutes ie eglutes 'conica" g.gif  nu tik eleboras zinau kur bus, kitko dar nesumasciau doh.gif

dekui uz patarimus, praeitu metu esu uzsisaugojus, delioju delioju, bet vaizdo kol kas nematyt schmoll.gif

Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2009 04 14, 21:47)

O man būtų gražiausiai mėlynos spalvos melsvės ( gerai atmuštų gelsvą namą ), o kadagį ir tują išneščiau kur nors į saulutę, kur jie dug geriau jausis. O tam plotelį dėčiau rododendrą Cunningham's White, tas pačias mėlynas melsves ir heucherą . Vaizdelis gausis thumbup.gif Ir augalai bus būtent pavėsiukui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 04 14, 15:37)
pas mus kieme dar "amžiaus statybos" ir ką... aplink vaiskrūmius nepagailiu durpių storo sluoksnio, nedėta jokia plėvelė. Apraviu tik du kartus per sezoną ir koks ten ravėjimas, jei pro storą sluoksnį išlindusios blogybės labai jau lengvai išsitraukia. Nesakau, kad jų ten iš vis nėra, yra, bet valdomos wink.gif Taigis, sakyčiau pagailėtas mulčo sluoksnis.
Kitam, jau sutvarkytam plote dėta plėvelė ir viršus mulčuotas ir braškių didžiulis plotas dengtas plėvele ir mulčiuota - išlenda, bet ravėt prisieina pakankamai retai wink.gif

nesutiksiu, kad per mažas mulčio sluoksnis schmoll.gif
kaip pavyzdį pasakysiu apie kitą plotelį, kitoj namo pusėj. Jis susijungia su trinkelėm ir iš kitos pusės su mūsų veja. Tenai net plėvelės jokios netiesiau, o tik medžio žievę pabarsčiau ir, tiesą sakant, nelabai jau ir storai. Vat čia pasiteisino, nes jau dvejus metus beveik neraviu mirksiukas.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 04 14, 16:27)
tai gal pas tave ten varputis, o ne viksvos  g.gif ?

1. jei po geotekstile pakankamai gerai buvo isnaikintos piktzoles, jos augti nebeturetu;
2. jei po geotekstile labai bloga dirva (pvz. kaip pas mus  doh.gif ), tai piktzoles irgi neugs, tokiu atveju net geotekstiles nereikia;
3. jei yra tikimybe, kad piktzoles is kur nors atsliaus, reikia tam uzkirsti kelia - ideti pertvara;
4. jei visi auksciau isvardinti punktai ivykdyti, belieka uzpilti pakankama mulcio sluoksni, kad atklydusioms sekloms nebutu kaip isitvirtinti.

Gal iš tikrųjų varputis blush2.gif g.gif
Prieš tiesdama plėvelę žemę sukasiau ir išrinkau piktžoles.
Pas mus molis. Kaip sakiau net per plėvelę išlindo turbūt varputis, o jį išrauti iš sukietėjusio molio labai jau sudėtinga. Vis tiek šaknis lieka. Taip pat per sudūrimus ir prie krūmų išlindo usnys, kurių šaknys irgi neišsirauna. Jokios kitos žolės po plėvele neaugo.
Visa bėda ir yra už tvoros nevaldoma laukinė pieva. Kaip rašiau tvora be pamato - taigi laisvas kelias visom piktžolėm. O jei įkasčiau tą plastmasinę juostą, kažin ar užkirsčiau kelią varpučiui g.gif Turbūt vistiek pro apačią pralystų.
Be to, dar viena bėda, kad ant pačio mulčio vėjas prinešė žolės sėklų ir pradėjo žaliuoti puikiausia pieva blink.gif Nežinau, nebent karts nuo karto reikėtų pamaišyti vis tą mulčią, kad sėklos neįsitvirtintų, jeigu tai gelbėtų unsure.gif

Taigi, reziumė iš mano menkos patirties - jei gyvenate mieste ar aplink visi sklypai sutvarkyti ir prižiūrimi, tai nereikia net plėvelės tiesti, pakanka tik mulčio paberti. O jei aplink nešienaujami plotai - tai daryk ką nori, vis tiek piktžolių lengvai neatsikratysi.
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 04 15, 06:32)
per mazas plotelis,kad tiek augalu sudetum.Melsviu saknynas labai didelis,paskui kausis su hortenzija,viena kita stekens.Pagal dirvos rugstuma -sodink arba virzius arba andromedas,jie viszaliai .

Bet hortenzijos šaknys irgi labai stiprios, be to giliau nueina į žemę negu melsvių. O viržiams reikia daugiau saulutės.
Andromeda thumbup.gif puikiai tiktų thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo omoroka 38: 15 balandžio 2009 - 08:09
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 15, 08:07)
Andromeda  thumbup.gif  puikiai tiktų  thumbup.gif

kaip malonu tave ir vel cia matyti thumbup.gif 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 04 15, 08:23)
kaip malonu tave ir vel cia matyti  thumbup.gif  4u.gif .

Sveika, Vida bigsmile.gif
Ar jau susitvarkei aplinką ?
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 15, 08:27)
Sveika, Vida  bigsmile.gif
Ar jau susitvarkei aplinką ?

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee cray.gif (niekas nejuda i prieki)...

ech, kaip zydi sodai :
http://www.marienhof...m/Magnolien.JPG
http://www.gaertnerm.....0im April.JPG
http://www.landschaf...en_Hoesch-2.jpg
http://www.ekkeweb.e...rz/img/1/10.jpg
Atsakyti