Manyčiau, jog dėl per didelio krūvio kalti patys tėvai. Tikrai niekas nevers vaikų dalyvauti kažkokioje veikloje, jeigu nesutiks tėvai.
QUOTE(žibutė69 @ 2008 12 09, 23:04)
Manyčiau, jog dėl per didelio krūvio kalti patys tėvai. Tikrai niekas nevers vaikų dalyvauti kažkokioje veikloje, jeigu nesutiks tėvai.
Drįsčiau nesutikti Kiek supratau iš čia pasisakiusių - niekas tėvų net neklausia. Bet man patinka, kad vaikai veiklos turi mokykloje, tačiau šeštadieninė veikla ir man nepatiktų
QUOTE(Ofelija29 @ 2008 12 07, 11:14)
Skaičiau skaičiau apie mokyklą ir panorau pareikšti savo nuomonę ir faktus, taigi teko prisiregistruoti.
Draugės mergaitė lanko šią mokyklą. Paskutiniu metu ten vyksta nesąmonės - masinis pamišimas vardu Dainų šventės. mokiniai prievarta verčiami šeštadieniais lankyti mokyklą, jeigu kuris neateina - gauna barti. Sakė, kad pasipiktinę tėvai ruošiasi net į Švietimo skyrių skundą rašyti (o gal jau iki šiol ir parašė), nes tiesiai ką sakyti neišeina, bijo dėl vaikų - keršto. O švietimo skyrius, kai ten skambino viena mama, pasakė, kad tikrai taip daryti neturi jokios teisės, yra pažeidžiamos vaiko teisės ir prasilenkiama netgi su etika. Klasėse tikrai yra išskiriami vaikai. Jų klasėje mokytojų dukra mokosi, tai ji neina į nė vieną prievartinę repeticiją, ir kai kiti vaikai barami ir jiems priekaištaujama dėl vieno neatėjimo, jai nė pusė žodelio nesako, vaikai tai girdi, mato ir supranta, tai klasėje pasėja dar didesnį pasipiktinimą ir mažose širdelėse apsigyvena nuoskauda nuo mažų dienų. Jau yra keletas norinčių išeiti iš klasės ir dėl nuoskaudų ir dėl krūvio. O tada yra sakoma, kad vaikai pervargę, pikti, skundikai. Kur jie pervargę nebus, jeigu aria antroje pamainoje, grįžta pavargę ir net savaitgalį negali išsimiegoti.
Taigi, jeigu norite, kad jūsų vaikučiai pavirstų vaikščiojančiais zombiais, kad matematika ir lietuvių būtų antrame plane, o muzika pirmajame - pirmyn į Gerosios Vilties mokyklą.
Gerai, kad turiu draugų, kurie ir čia ir į Basanavičių vaikus veda, tai saviškį nusprendžiau vesti į Basanavičių, su viltimi, kad pagaliau reorganizuos rusų mokyklą ir ten nebus perpildyta vaikų.
Draugės mergaitė lanko šią mokyklą. Paskutiniu metu ten vyksta nesąmonės - masinis pamišimas vardu Dainų šventės. mokiniai prievarta verčiami šeštadieniais lankyti mokyklą, jeigu kuris neateina - gauna barti. Sakė, kad pasipiktinę tėvai ruošiasi net į Švietimo skyrių skundą rašyti (o gal jau iki šiol ir parašė), nes tiesiai ką sakyti neišeina, bijo dėl vaikų - keršto. O švietimo skyrius, kai ten skambino viena mama, pasakė, kad tikrai taip daryti neturi jokios teisės, yra pažeidžiamos vaiko teisės ir prasilenkiama netgi su etika. Klasėse tikrai yra išskiriami vaikai. Jų klasėje mokytojų dukra mokosi, tai ji neina į nė vieną prievartinę repeticiją, ir kai kiti vaikai barami ir jiems priekaištaujama dėl vieno neatėjimo, jai nė pusė žodelio nesako, vaikai tai girdi, mato ir supranta, tai klasėje pasėja dar didesnį pasipiktinimą ir mažose širdelėse apsigyvena nuoskauda nuo mažų dienų. Jau yra keletas norinčių išeiti iš klasės ir dėl nuoskaudų ir dėl krūvio. O tada yra sakoma, kad vaikai pervargę, pikti, skundikai. Kur jie pervargę nebus, jeigu aria antroje pamainoje, grįžta pavargę ir net savaitgalį negali išsimiegoti.
Taigi, jeigu norite, kad jūsų vaikučiai pavirstų vaikščiojančiais zombiais, kad matematika ir lietuvių būtų antrame plane, o muzika pirmajame - pirmyn į Gerosios Vilties mokyklą.
Gerai, kad turiu draugų, kurie ir čia ir į Basanavičių vaikus veda, tai saviškį nusprendžiau vesti į Basanavičių, su viltimi, kad pagaliau reorganizuos rusų mokyklą ir ten nebus perpildyta vaikų.
Papildyta:
QUOTE(Ofelija29 @ 2008 12 07, 20:23)
O apie šokių klases nieko girdėti neteko, kaip minėjau turiu būsimą pirmoką, todėl pletkus ir naujienas apie 3 mokyklas šiuo metu rankiojuosi. Tik girdėjau, kad yra M D A ir B klasės, o į šokius mokytoja atsirenka talentingus vaikus iš visų klasių ir ten labai kietas kolektyvas. Klasė, kad su Š pakraipa būtų negirdėjau. Bet aš ne viską žinau ir tikrai nesiginčiju .
Ir kalba ne tik apie mano draugės dukrą eina, kaip minėjau, ten dauguma tėvų pasipiktinę ir už mokyklos ribų garsiai savo nuomonę reiškia, o mokykloje tyli, žodžiu, tyliai duobę kasa. Negi dabar pusei ir daugiau klasės išeiti iš mokyklos dėl mokytojos perdėto atsidavimo muzikai? Juk iš tos muzikinės klasės kažin ar nors vienas duonelę iš dainų valgys Sakykit ką norit, bet mokslas yra svarbiau už dainas ir pailsėjęs vaikas yra geresnis mokinys už pervargusį
Ir kalba ne tik apie mano draugės dukrą eina, kaip minėjau, ten dauguma tėvų pasipiktinę ir už mokyklos ribų garsiai savo nuomonę reiškia, o mokykloje tyli, žodžiu, tyliai duobę kasa. Negi dabar pusei ir daugiau klasės išeiti iš mokyklos dėl mokytojos perdėto atsidavimo muzikai? Juk iš tos muzikinės klasės kažin ar nors vienas duonelę iš dainų valgys Sakykit ką norit, bet mokslas yra svarbiau už dainas ir pailsėjęs vaikas yra geresnis mokinys už pervargusį
Čia visiškas pletkininkių kavos gėrimo,vietoj vaikų auklėjimo,pokalbio atgarsis. Jei jūsų vaikas tikrai nelanko šios mokyklos,tai iš kur jūs taip,beveik tiksliai,jūsų manymu,viską žinote? Gal menamoji draugė ar jos dukra ne viską pasako? Gal vietoj nieko vertų pokalbių užsiimtumėte vaikais? Kodėl už mokyklos ribų garsiai šnekama, o mokykloje tyli? Jei nenorit veiklos, patys užsiimkite vaikais. Patys veskite į Pirmos Komunijos kursus ir ne šeštadieniais (ko nepasakėte, ir dėl ko puolate kitą nekaltą vaiką,kuris kursus lanko kitur),be to rugsėjo pradžioj, kiek žinau, tėvai buvo perspėti, kad Komunijai bus ruošiami ne pamokų metu. Tai gal jūsų draugė nebuvo tuo metu, o su jumis gėrė kavą ?
Papildyta:
QUOTE(Filia @ 2008 12 10, 09:03)
Drįsčiau nesutikti Kiek supratau iš čia pasisakiusių - niekas tėvų net neklausia. Bet man patinka, kad vaikai veiklos turi mokykloje, tačiau šeštadieninė veikla ir man nepatiktų
Kiek žinau, be tėvų sutikimo, niekas negali vaiko priversti lankyti vienus ar kitus būrelius,visuomet yra prašoma bent jau tėvų parašo. Manyčiau tegul vaikas būna užimtas, nei vaikšto gatvėmis ar vienas sėdi namie.
Manyčiau tegul vaikas būna užimtas, nei vaikšto gatvėmis ar vienas sėdi namie.
[/quote]
Jūs visiškai teisi - renginukai šioje mokykloje ir užsiėminėjimas su vaikais įvairiomis veiklomis yra šaunu Dalis mokytojų yra atsidavę savo darbui, aukoja savo laisvą laiką, kad mokykla visur sudalyvautų ir netgi nugalėtų
[/quote]
Jūs visiškai teisi - renginukai šioje mokykloje ir užsiėminėjimas su vaikais įvairiomis veiklomis yra šaunu Dalis mokytojų yra atsidavę savo darbui, aukoja savo laisvą laiką, kad mokykla visur sudalyvautų ir netgi nugalėtų
[quote=Filia,2008 12 12, 10:43]
[/quote]
[/quote]
Labai pritariu dviem paskutinem nuomonem , as tik uz tai, kad kuo daugiau veiklos butu mokykloje, o mes jau atsirinksim kas musu vaikams labiausiai tinka ir patinka. O del grazaus tikslo galima ir sestadienio kelias valandeles paaukoti, kad ir nekiekvieno...
[/quote]
[/quote]
Labai pritariu dviem paskutinem nuomonem , as tik uz tai, kad kuo daugiau veiklos butu mokykloje, o mes jau atsirinksim kas musu vaikams labiausiai tinka ir patinka. O del grazaus tikslo galima ir sestadienio kelias valandeles paaukoti, kad ir nekiekvieno...
Visiškai teisingai, tėveliai pagal norus, vaikų gabumus ir poreikius pasirenka
Dar gal niekas nepaminėjo ir to, kad šioje mokykloje 2-ose pamainose mokosi minimaliai vaikų. Tai didelis pliusas mokyklai Neteko susidurti su prievartinėmis rinkliavomis, pinigų reikalavimu ir pan. Šaunus ir paprastas direktorius, koridoriuje pasisveikinantis lyg su sena pažįstama, kai daugių daugiausia tik iš matymo ir poros žodžių teprisimena.
Ir man atrodo, kad niekada visi nebus patenkinti - taip nebūna, yra visokių žmonių, visokių poreikių, visokių nuomonių - juk čia GYVENIMAS.
Dar gal niekas nepaminėjo ir to, kad šioje mokykloje 2-ose pamainose mokosi minimaliai vaikų. Tai didelis pliusas mokyklai Neteko susidurti su prievartinėmis rinkliavomis, pinigų reikalavimu ir pan. Šaunus ir paprastas direktorius, koridoriuje pasisveikinantis lyg su sena pažįstama, kai daugių daugiausia tik iš matymo ir poros žodžių teprisimena.
Ir man atrodo, kad niekada visi nebus patenkinti - taip nebūna, yra visokių žmonių, visokių poreikių, visokių nuomonių - juk čia GYVENIMAS.
Aš irgi pritariu, jog turėtumėte tik džiaugtis, kad su vaikais dar užsiima mokytojai, aukoja savo laiką. Maniškis, kai perėjo į kitą mokyklą (neminėsiu į kurią), kuri yra arčiau namų niekaip nesuprato, kodėl jų klasė niekur nedalyvauja ir apskritai nieks nevyksta. Tai jau buvo dalykinė sistema, nebe pradinė. Jis buvo įpratęs prie mokytojos Aurelijos Kunigėlienės aktyvios veiklos, dalyvavimo visur, statomų spektaklių ir pan. Visi tėveliai buvo tuo labai patenkinti. Aš lenkiu galvą prieš tokias mokytojas, nes jos dirba vardan vaikų.
Aš tik už vaikų užimtumą. Keista, jog dar yra tėvų, kurie skundžiasi jų vaikams rodomu dėmesiu.
Aš tik už vaikų užimtumą. Keista, jog dar yra tėvų, kurie skundžiasi jų vaikams rodomu dėmesiu.
Tai kiek supratau, Mokytoja Aurelija geriausia iš visų mokyklose, nes daug organizuoja visokiu renginių su vaikais, ar ne?
o kaip su mokslais pas ją, kaip jinais pavyzdžiui išmokė skaityti ir rašyti vaikus, kaip aiškina matematikos, nes man tai irgi yra svarbų, nors aš jau esu išmokiusi savo dukrėlę skaityti bet vistiek man tai labai įdomų gal kas galėtu pakomentuoti.
Galiu kalbėti tik konkrečiai apie savo vaiką. Maniškis atėjo į pirmą klasę pažindamas raides, bet nemokėjo skaityti. (mes niekaip nesugebėjom jo pramokyti). Mokytoja nuramino ir iš tikrųjų po mėnesio jis jau skaitė. Ji ir mums davė daug patarimų, pamokė žaidimų, kurie padeda greičiau išmokti skaityti. Mano subjektyvia nuomone, ji tikrai gerai išmoko vaikus. Mano sūnaus draugas -klasiokas įvairiose matematikos olimpiadose užimdavo aukštas vietas. Mano vaikas penktoje klasėje mokėsi 8-10. (Mokytoja Aurelija daug reikalaudavo: skaityti knygas, tvarkos). Nors šiaip jis prie tinginio. Jam 5 klasėje buvo gana lengva.
Aš dar norėjau paklausti dėl antros pamainos. Gal jau pradinukams nebereikia eiti antrą pamainą?
QUOTE(žibutė69 @ 2008 12 13, 22:09)
Aš dar norėjau paklausti dėl antros pamainos. Gal jau pradinukams nebereikia eiti antrą pamainą?
Kaip minėjau, mokykla labai stengiasi, kad kuo mažiau vaikų eitų į II pamainą. Šiemet eina visi 3-okai ir viena 4-okėlių klasė. Kai tarkim Basanavičiuje eina žymiai daugiau klasių.
Pati lankiau muzikine klase ir tikrai zinau kad joje vaikai ugdomi geriau. Visi konkursai, dainu swentes, net giedojimas baznycioje palieka dideli ispudi ir vaikai igyja sawotiskos patirties. Mokytojai musu mokyklos nuostabus, ir neswarbu kuri klase muzikine ar ne, mokytojai wienodai geri. Sokiu bureliai daug laimeje, pati lankiau "Viltuka" dabar mano pedomis seka ir jaunesne sesuo, kuri beje yra jusu minetos drauges klasioke. Ir asmeniskai tewai labai patenkinti kad waikai uzimti, turi weiklos, ugdo save, tai nereiskia kad apleidzia lietuviu ar matematika. ir tikrai niekas per prievarta newercia niekur eiti, wisi sawanoriskai eina, ir del dainu swentes buwom perspeti, sutikome wisi. taigi nemanau kad mokykla bloga, manyciau geresnes nera